5 Kesalahan Orang Membuat Semasa Menyiapkan Laman Web Mereka

01.06.2020
Artikel & Lagi ... '5 Kesalahan Orang Membuat Semasa Menyiapkan Laman Web Mereka
0 9 мин.

kesilapan membuat laman web


Apabila anda membuat laman web untuk syarikat anda, kedai dalam talian, atau sebagai individu yang bekerja sendiri, ini adalah peluang terbaik untuk mewujudkan kehadiran dalam talian dan mempromosikan jenama anda. Segala-galanya di laman web anda harus disusun untuk menyampaikan idea utama di sebalik jenama anda dan masalah yang dapat anda selesaikan dengan menyediakan produk dan perkhidmatan anda.

Namun, ada satu perkara lagi. Anda harus selalu ingat bahawa laman web anda adalah tempat orang datang setelah mengetahui perniagaan anda melalui Google, media sosial, iklan dan laman web lain. Ini pada asasnya adalah kedai anda, titik utama perniagaan anda. Oleh itu, kesan pertama laman web anda meninggalkan pengunjung akan menjadi salah satu faktor utama yang menentukan sama ada mereka kekal atau tidak.

Tingkatkan reka bentuk, susun atur, kelajuan memuat dan SEO laman web anda seberapa banyak yang anda boleh sebelum mula mempromosikan. Masih lebih mudah untuk melabur lebih banyak masa dan usaha daripada mendapatkan lalu lintas yang anda lalui dengan laman web yang rosak. Tidak mudah untuk mewujudkan kehadiran dalam talian yang kuat, terutamanya jika anda tidak mempunyai banyak pengalaman dalam strategi pemasaran dan reka bentuk web.

Kami dapat menunjukkan kepada anda kesalahan paling biasa yang dilakukan oleh perniagaan semasa membuat laman web mereka supaya anda dapat mengetahui dengan lebih mudah sama ada semuanya baik-baik saja dengan laman web anda atau tidak. Setelah anda mendapatkan 5 perkara ini secara lurus, anda akan mempunyai laman web hebat yang benar-benar boleh dipercayai oleh perniagaan anda.

1. Kekurangan Strategi Pemasaran dan Rancangan Perniagaan

Apabila anda membuka kedai, ini tidak semestinya orang akan menunggu di barisan panjang di hadapannya pada hari pertama. Banyak orang membuat laman web mereka dan mengharapkan perkara yang sama, banyak pengunjung yang entah bagaimana masuk ke laman web mereka. Malangnya, nama domain yang menarik tidak bermaksud ia akan membawa anda banyak lalu lintas.

Terdapat berjuta-juta laman web popular di Internet, jadi jika anda tidak berusaha, orang tidak akan pernah menemui laman web anda. Sekiranya laman web anda adalah satu-satunya sumber pendapatan anda, ini mungkin merupakan pil yang sukar untuk ditelan, tetapi strategi pemasaran anda selalu membuahkan hasil. Anda perlu membangkitkan minat orang dan membuat mereka mencari laman web anda dengan sengaja, dan terdapat banyak cara untuk melakukannya.

Mempunyai rancangan perniagaan yang ketat dan menerapkan strategi pemasaran sangat penting jika anda ingin menjalankan perniagaan yang berjaya. Penting untuk membuat semuanya dirancang sebelum anda mula melaburkan masa dan wang ke dalamnya. Bergegas untuk menjadikan laman web anda terus beroperasi secepat mungkin biasanya tidak menuju ke mana-mana.

Ikuti Rancangan Perniagaan

Rancangan perniagaan yang lengkap tidak sesulit yang anda fikirkan. Ini jelas bukan karangan yang merangkumi setiap langkah kecil yang perlu anda buat dalam perniagaan anda. Walau bagaimanapun, ini adalah panduan bagus yang sebenarnya dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat setiap kali keadaan memerlukannya.

Rancangan perniagaan adalah untuk menjawab soalan berikut dengan sebaik mungkin:

 • Apakah khalayak sasaran anda dan trend mana yang ingin anda ikuti?
 • Produk dan perkhidmatan apa yang anda mahu jual?
 • Apakah masalah utama khalayak sasaran anda yang ingin anda selesaikan dengan produk anda?
 • Adakah terdapat perniagaan serupa yang lain? Sekiranya demikian, apakah kelemahan mereka?
 • Apa yang ingin anda fokuskan semasa meningkatkan kehadiran dalam talian anda?

Strategi Pemasaran Tidak Berkalahkan

Strategi pemasaran yang hebat terdiri daripada beberapa langkah yang perlu anda lalui dan beberapa alat berguna yang perlu anda gunakan dalam kerja anda. Matlamat utama adalah untuk menarik lebih ramai bakal pelanggan ke laman web anda. Mari kami tunjukkan kaedah terbukti berikut yang dapat membantu anda mencapai matlamat anda:

 • Gunakan alat analisis e-dagang yang popular. Salah satu alat terbaik yang boleh anda gunakan ialah Google Analytics
 • Lakukan sedikit kajian untuk memahami perbezaan utama antara PPC (bayar per klik) dan SEO
 • Semakin banyak profil media sosial yang anda miliki untuk perniagaan anda, semakin baik. Ini adalah platform di mana anda boleh menjangkau kebanyakan orang
 • Pertimbangkan untuk menyertai program pemasaran gabungan dan mulakan penjualan melalui syarikat pihak ketiga yang paling disukai

Walaupun menyusun strategi pemasaran dan rancangan perniagaan anda mungkin memerlukan banyak penelitian dan kerja keras, mereka akhirnya akan membawa anda ke laman web yang kuat sebagai hasil akhirnya. Kami mendorong anda untuk mencari forum, panduan dan video dalam talian mengenai strategi pemasaran kerana orang suka berkongsi idea mereka mengenai subjek ini.

Dengan mencuba beberapa strategi yang paling popular dalam tindakan, anda akan melihat cara kerjanya dan ini akan membantu anda memilih strategi yang sesuai untuk perniagaan anda. Sekiranya anda tidak berpengalaman dalam PPC dan SEO, jangan ragu untuk mencari profesional yang bersedia membantu anda kerana ini memerlukan pengetahuan yang lebih mendalam.

2. Lebih sukar daripada yang anda fikirkan

Apabila ahli perniagaan yang tidak berpengalaman melihat beberapa laman web popular yang menghasilkan sejumlah besar pendapatan, ini adalah perkara pertama yang muncul dalam fikiran mereka: Wang mudah! Kemudian mereka memikirkan dengan cepat membuat laman web mereka sendiri dan bagaimana cara mengisi poket mereka. Malangnya, itu bukan cara kerjanya.

Sebuah laman web bukan mengenai penerimaan pesanan daripada pelanggan dan penghantaran produk kepada mereka. Terdapat banyak perkara kecil yang perlu diperbaiki. Anda perlu menghabiskan banyak masa untuk bereksperimen sehingga anda menemui teknik yang benar-benar mendorong bakal pelanggan ke laman web anda dan menjadikan mereka membeli produk anda. Sudah tentu, terdapat pelanggan yang tidak berpuas hati dalam proses ini sehingga anda memperbaiki kekurangan laman web anda.

Sama seperti perniagaan tempatan, laman web perniagaan juga menghendaki anda menjaga semuanya agar tetap teratur dari hari ke hari. Perniagaan seperti mesin, semua bahagian perlu dipasang dan dijaga dengan baik, jika tidak, ia hanya akan menimbulkan masalah. Laman web mungkin kelihatan seperti sesuatu yang tetap seperti yang pernah anda tetapkan, tetapi anda perlu mengubah dan memperbaikinya secara berkala untuk memastikan kejayaannya.

Anda boleh mengumpulkan senarai semua perkara yang perlu anda kerjakan setiap hari dan kemudian pergi satu persatu sehingga anda selesai. Ini akan membantu anda menjaga penyelenggaraan laman web anda secara konsisten dan teratur.

3. Penyedia Hosting Percuma dan Platform E-dagang Buruk

Terdapat banyak penyedia hosting percuma di Web, atau penyedia hosting premium yang menyediakan perkhidmatan percuma. Sekiranya terdapat banyak pakej hosting web percuma, mengapa anda membayar pelayan? Perkhidmatan percuma ini juga lebih pantas dari sebelumnya dan anda boleh menyediakannya dalam beberapa minit.

Penyedia hosting percuma mungkin kelihatan seperti idea yang bagus di permukaan, tetapi sebenarnya ada banyak masalah yang dapat anda hadapi dengan memilihnya. Sebagai contoh, pilihan percuma ini tidak akan membiarkan anda mempunyai nama domain yang sepenuhnya milik anda sendiri. Hasilnya, orang yang mengunjungi laman web anda tidak akan memandang serius perniagaan anda dan mencari laman web lain sebagai gantinya.

Walaupun penyedia hosting web premium memberi anda banyak kelebihan, perkhidmatan hosting percuma biasanya menghadkan laman web anda dengan banyak cara. Anda tidak akan dapat melampirkan profil media sosial ke laman web anda, yang sudah menjauhkan anda dari sejumlah besar potensi pengunjung. Yang paling teruk ialah anda tidak memiliki bahagian laman web anda.

Kandungan yang anda muat naik juga milik syarikat yang memiliki pelayan. Oleh itu, dengan mengambil kira semua kekurangan ini, adakah benar menghabiskan sekitar $ 10 sebulan untuk pakej hosting web premium tanpa had, hanya tambahan? Bukan kerana terdapat perbezaan yang besar.

Bagaimana dengan Perisian eCommerce?

Ketika datang ke platform eCommerce, anda hanya harus fokus memilih salah satu pilihan yang paling popular. Terdapat banyak nama besar dalam eCommerce dan anda juga boleh membaca banyak ulasan mengenainya dengan menyemak laman web, blog dan pengguna.

Sekiranya beribu-ribu orang menggunakan perisian eCommerce tertentu, anda boleh memastikan bahawa perisian ini sentiasa dikemas kini dan berkesan. Terdapat dua jenis platform eCommerce yang tersedia:

 • Terdapat platform eCommerce yang dihoskan, seperti Big Commerce, 3dcart dan Shopify
 • Penyelesaian khas lain seperti plugin dan perisian lain yang perlu anda pasang dan terapkan ke laman web anda. Dua yang paling popular adalah WooCommerce dan Magento

4. Mengubah Laman Web Anda Menjadi Blog

WordPress terutamanya dikenali sebagai CMS terbaik untuk blogger, namun tidak digalakkan untuk semua orang yang ingin memulakan laman web perniagaan. Biasanya, WordPress adalah satu-satunya pilihan yang boleh difikirkan oleh pemilik perniagaan sebelum mereka membina laman web mereka. Sebab mengapa ini buruk adalah bahawa platform mungkin memerlukan banyak usaha tambahan jika anda ingin membina jenis laman web yang berbeza.

Jangan salah faham, WordPress sememangnya salah satu CMS terbaik dan serba boleh di luar sana. Sebilangan laman web hanya perlu dikategorikan dan disusun dengan cara tertentu dan platform ini tidak selalu dapat menyediakan sumber yang diperlukan. Walau bagaimanapun, setiap laman web perniagaan perlu mempunyai bahagian blog di mana kandungan segar disediakan. Sangat bagus untuk SEO laman web dan berpotensi menjana banyak lalu lintas organik.

Tetapi mewujudkan laman web lengkap di platform yang dibuat untuk blogger pastinya merupakan idea yang boleh dipersoalkan. Juga, blog mungkin merupakan sumber yang hebat tetapi anda tidak seharusnya hanya memberi tumpuan untuk menyediakan kandungan di sana. Ia pasti dapat menarik banyak pengunjung, tetapi anda juga perlu menggunakan bahagian lain di laman web anda untuk meningkatkan penukaran.

5. Reka Bentuk Hebat dengan Mesej Pemasaran yang Buruk

Sekiranya reka bentuk laman web anda segar dan bersih dengan pilihan warna, fon dan susun atur yang bagus, anda sudah hampir berjaya. Pelawat anda pasti akan berpuas hati dengan penampilannya, tetapi anda perlu menambahkan sesuatu yang membuat mereka tetap tertarik dan menimbulkan minat. Reka bentuk yang menarik dapat membuat mereka tetap bertahan selama beberapa waktu, tetapi jika anda tidak mengambil kesempatan, mereka akhirnya akan pergi dan tidak akan kembali.

Halaman arahan anda adalah tempat yang bagus untuk menyambut pelawat anda dengan mesej yang merangkum tujuan utama perniagaan anda dan memberi mereka idea mengenai masalah yang ingin anda atasi dengan produk anda. Ini juga boleh menjadi teks menarik yang membina kepercayaan pada bakal pelanggan anda dan menjadikan mereka menelusuri halaman depan anda.

Kaedah lain yang harus anda cuba ialah menambahkan pautan dan butang ajakan bertindak ke bahagian tertentu dari kandungan anda, supaya pengunjung selalu melihat sesuatu yang baru. Dengan cara ini, anda dapat mengatur laluan lengkap yang mengarahkan pengunjung anda melalui sebilangan besar halaman di laman web anda.

Cari keseimbangan antara reka bentuk dan mesej yang ingin anda sampaikan. Lagipun, orang ramai mengunjungi laman web anda kerana pesanan pemasaran anda membuat mereka berminat. Menyambut mereka dengan reka bentuk yang lebih menarik daripada mesej anda hanya menyebabkan penolakan.

Sudah tentu, anda boleh membuat lebih banyak kesilapan semasa membuat dan menyelenggara laman web anda. Ini hanya 5 yang paling popular yang ingin kami tunjukkan kepada anda. Pastikan anda mengusahakannya sebelum laman web anda disiarkan kerana masing-masing berpotensi menurunkan trafik anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector