5 Sistem Pengurusan Kandungan Sumber Terbuka (CMS) Teratas untuk dipertimbangkan

01.06.2020
Artikel & Lagi ... '5 Sistem Pengurusan Kandungan Sumber Terbuka (CMS) Teratas untuk dipertimbangkan
0 6 мин.

sistem-pengurusan-kandungan-terbaik


Sekiranya melancarkan laman web, blog atau perniagaan dalam talian adalah antara keputusan Tahun Baru anda untuk tahun 2018, anda harus meluangkan masa untuk meneliti sistem pengurusan kandungan yang boleh anda gunakan untuk membina laman web anda. Sudah berlalu hari-hari laman web berkod tangan, kerana sistem pengurusan kandungan telah berjaya menggantikan cara laman web dibuat tidak lama dahulu. Hari ini, semua yang anda perlukan untuk memulakan usaha dalam talian anda adalah rancangan hosting dan CMS. Walaupun jenis hosting yang anda miliki dan jenis CMS yang anda pilih kedua-duanya mempunyai kaitan dengan kejayaan usaha dalam talian anda, dalam artikel ini kami akan memberi tumpuan kepada sistem pengurusan kandungan sumber terbuka yang perlu dipertimbangkan untuk membina laman web.

Bandingkan 3 CMS Teratas: WodPress vs Joomla vs Drupal

Walaupun WordPress adalah sistem pengurusan kandungan yang paling dikenali dalam industri, terdapat CMS kuat lain yang mungkin anda minati, bergantung pada sifat laman web atau blog anda. Berikut adalah 5 sistem pengurusan kandungan sumber terbuka yang harus anda pertimbangkan pada tahun 2017:

# 1 WordPress

WordPress adalah platform yang paling popular dan paling sering digunakan untuk membina pelbagai laman web dan blog. Kekuatan WordPress terletak pada pemasangannya yang cepat, penyesuaian yang tinggi dan komuniti pemaju dan sokongan yang sangat besar yang menyokongnya. Pelbagai plugin dan tema percuma dan premium serta penyuntingan fail PHP dan CSS yang mudah memudahkan pengguna menambah fungsi dan elemen reka bentuk ke blog standard, laman web korporat atau laman web e-niaga mereka.

WordPress juga merupakan platform mesra pengguna, mesra SEO dan multimedia yang dibina dengan mempertimbangkan prestasi dan keselamatan. Sebagai popular seperti di kalangan pengguna pakar dan pemula, WordPress dapat dipasang di mana-mana akaun hosting dan kebanyakan penyedia hosting menawarkan hosting yang dioptimumkan WordPress dengan WordPress yang sudah dipasang sebelumnya atau boleh dipasang melalui pemasangan satu klik, kemas kini automatik, sandaran, dan WP -Persatuan CLI.

Apa sahaja yang perlu anda capai dengan laman web anda, WordPress adalah platform pelbagai aspek yang membolehkan anda membina laman web mesin pencari yang sangat digilap dan disesuaikan dengan keperluan tepat anda.

Baca: Cara Membuat Laman Web WordPress?

# 2 Drupal

Drupal adalah salah satu sistem pengurusan kandungan yang lebih maju yang membantu pembangun membuat laman web yang kuat dengan beratus-ratus halaman yang mampu menangani jumlah pengunjung yang banyak. Drupal digunakan terutama untuk membuat perniagaan, laman web e-dagang atau kerajaan yang kompleks dan interaktif, tetapi dapat digunakan untuk membuat blog atau laman web yang lebih sederhana juga. Berkat kerumitannya, Drupal dipandang sebagai CMS kelas perusahaan, atau bahkan sebagai kerangka pengurusan kandungan, kerana tidak membuat andaian tentang bagaimana kandungan harus disusun dan dikendalikan.

Dengan Drupal, penciptaan laman web yang mesra enjin carian, mudah alih dan kaya dengan ciri mudah, dan berkat skalabilitas, kekuatan dan kestabilannya, pengurusan kandungan dan lalu lintas dalam jumlah besar dapat dicapai tanpa masalah.

Drupal mempunyai komuniti pengguna dan sokongan yang aktif, tetapi platform itu sendiri ditujukan kepada pengguna yang lebih maju daripada pemula dan pemaju yang tidak berpengalaman. Drupal menawarkan pelbagai jenis pengaya terutamanya untuk laman web perniagaan dan e-dagang seperti pengurusan inventori, keranjang belanja, sembang langsung, membuat laporan pangkalan data, alat pengesanan projek, dll..

# 3 Joomla

Joomla adalah CMS sumber terbuka lain yang memberi kuasa kepada berjuta-juta laman web dari laman web perniagaan ke laman web organisasi besar dan bukan keuntungan. Dari segi kerumitan, ia terletak di antara WordPress dan Drupal, menjadi platform pilihan untuk laman web e-dagang atau perniagaan kecil hingga pertengahan, tetapi Joomla dapat digunakan untuk membuat hampir semua jenis laman web berkat sifatnya yang sangat disesuaikan.

Walaupun tidak setanding dengan WordPress dari segi kebolehgunaan, Joomla tetap dianggap sebagai platform mesra pengguna yang memudahkan pembuatan dan pengurusan laman web yang mudah dengan beratus-ratus halaman kandungan. Banyaknya sumber daya, tutorial, dan alat pengaturcara memungkinkan pengguna untuk mempercepat selok-belok Joomla dan cepat memulakan projek dalam talian mereka.

Halaman pentadbir Joomla membolehkan pengguna memilih dari pelbagai pilihan mengenai cara menguruskan semua aspek kandungannya dengan pengurusan menu, pengurusan media, pengurusan pengguna, pengurusan modul dan alat pengurusan pelanjutan.

Baca: Cara Membuat Laman Web dengan Joomla?

# 4 ModX

Enjin carian dioptimumkan, dibina untuk kelajuan dan responsif mudah alih, ModX memasarkan dirinya sebagai sistem pengurusan kandungan PHP sumber terbuka yang paling disesuaikan, berskala dan terpantas. Ini adalah CMS SEO yang hebat yang membantu pengguna membina laman web yang disukai oleh enjin carian. ModX dibina dengan idea untuk memberikan kebebasan reka bentuk kepada pemaju sambil mengekalkan keselamatan yang kuat.

Sejak tahun 2005 ketika pertama kali dirilis, ModX telah membantu pengguna melepaskan kebebasan kreatif mereka dengan tidak pernah menentukan bagaimana anda harus membina laman web anda. Perpustakaan pakej terbina dalam memberikan sebahagian besar alat yang mereka perlukan untuk membangun, yang menjadikannya lebih daripada kerangka kerja pengurusan kandungan daripada CMS sederhana. ModX membiarkan anda mengawal sepenuhnya kandungan anda, sehingga membolehkan anda mengubah fungsi teras tanpa perlu menggodam kod teras.

Selain prestasi laman web, kelajuan dan skalabiliti yang tidak dapat ditandingi, ModX juga memandang serius keselamatan laman web. xPDO berfungsi sebagai asas xMod, memastikan serangan suntikan SQL yang berjaya dilawan oleh banyak platform.

# 5 Konkrit5

Konkrit5 masuk ke dalam bidang pengurusan kandungan sumber terbuka pada tahun 2009 dan berkembang pesat sejak itu. CMS ini telah menjalankan tugas untuk menempatkan dirinya sebagai CMS yang mudah digunakan dan menjimatkan masa kepada sesiapa sahaja dari pengguna individu yang kurang berpengalaman hingga pereka dan pembangun laman web.

Concrete5 mudah digunakan sejak awal – mudah dipasang, mempunyai beribu-ribu tambahan di hujung jari anda, akses ke direktori tema besar, memungkinkan untuk menyesuaikan laman web anda dengan pembangun seret dan lepas, penyunting gaya, dan kemudahan laman web responsif penciptaan yang kelihatan baik pada sebarang peranti. Concrete5 juga memberi tumpuan untuk menyediakan alat pemasaran, alat kawalan akses, SEO dan alat media sosial untuk pengalaman pengurusan kandungan yang mudah dan komprehensif.

CMS ini semestinya menjadi pesaing utama bagi sesiapa yang mencari CMS yang ramping, mudah digunakan dan disesuaikan yang disokong oleh pasukan sokongan tanpa kerumitan dan ingin membantu komuniti pengguna.

Kesimpulannya

Terdapat banyak kelebihan menggunakan CMS untuk membina laman web termasuk mencapai fungsi laman web yang maju dalam waktu yang singkat, yang memungkinkan untuk pengembangan dan penggunaan masa yang cepat. CMS sumber terbuka yang perlu dipertimbangkan pada tahun 2017 yang disajikan dalam artikel ini adalah beberapa CMS yang paling popular, mudah digunakan dan lengkap yang boleh anda muat turun dan gunakan secara percuma untuk melancarkan laman web apa pun dari blog standard ke lalu lintas tinggi laman web e-dagang.

Cara Memilih Web Hosting untuk Laman Web CMS Anda?

Berikut adalah beberapa tutorial yang akan membantu anda memilih penyedia hosting terbaik untuk CMS kegemaran anda:

 • Panduan Hosting WordPress
 • Panduan Joomla Hosting
 • Panduan Hosting Drupal
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector