6 Alternatif Joomla Terbaik untuk Membangun Laman Web Profesional

01.06.2020
Artikel & Lagi ... '6 Alternatif Joomla Terbaik untuk Membangun Laman Web Profesional
0 10 мин.

alternatif joomla terbaik


Joomla masih merupakan salah satu pilihan terbaik untuk membina laman web, tetapi jika anda tidak mahu menggunakan Joomla dengan alasan apa pun, anda harus tahu bahawa ada beberapa alternatif yang baik. Pertama sekali, Joomla adalah CMS terkenal yang telah wujud sejak tahun 2005.

Ini benar-benar percuma dan sumber terbuka, yang bermaksud bahawa kod sumbernya dapat diubah pada bila-bila masa. Apabila popularitinya meningkat dari masa ke masa, ia juga melahirkan komuniti pereka web, pengaturcara dan profesional lain yang lebih kurang menyumbang kepada pengembangan perisian Joomla.

CMS ini disyorkan untuk pemula dan pengguna yang lebih maju juga. Walaupun terdapat pilihan CMS lain yang mungkin lebih mudah untuk dimulakan, Joomla masih digunakan oleh ribuan profesional di seluruh dunia untuk membina pelbagai laman web yang boleh dipercayai.

Walau bagaimanapun, lebih mudah tidak selalu lebih baik, jadi anda perlu membandingkannya mengikut keperluan anda sebelum memilihnya. Salah satu kelebihan utama menggunakan Joomla ialah anda dapat menemui hampir semua yang anda perlukan untuk memperluas dan memperbaiki laman web anda.

Terdapat begitu banyak pelanjutan, pembaikan dan tema yang tersedia sehingga anda selalu dapat membuat laman web yang anda bayangkan. Sudah tentu, memerlukan banyak masa untuk membiasakan diri dengan keseluruhan sistem dan mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana ia berfungsi.

Bergantung pada jenis laman web yang ingin anda mulakan, anda perlu menambah dan bekerja dengan fungsi tambahan tertentu. Sekiranya anda mahukan laman web peribadi atau perniagaan yang serius, intinya Joomla CMS mungkin saja tidak mencukupi untuk anda, tetapi semestinya anda perlu belajar bagaimana menggunakan pelanjutan.

Sekarang mari kita bincangkan beberapa CMS berguna lain dan juga perkhidmatan SaaS yang kami cadangkan.

3 CMS Terbaik sebagai Alternatif Joomla

WordPress

Lawati Laman Web »

wordpress alternatif joomla terbaikIni adalah CMS besar lain yang sangat popular pada masa ini dan ia juga dianggap sebagai pilihan percuma paling mudah yang tersedia oleh banyak orang. Anda boleh menggunakan perkhidmatan hosting mereka atau hanya menambahkan WordPress ke hosting anda sendiri dan kemudian membina laman web anda.

Pada tahun 2016, laman web yang dihoskan sendiri oleh WordPress telah menyumbang 20% ​​daripada semua laman web di Web mengikut data ketika itu. Itu memang pilihan yang baik kerana anda mempunyai kawalan yang lebih besar terhadap laman web anda, terutamanya jika anda mempunyai beberapa matlamat perniagaan semasa memulakannya.

Dengan memilih WordPress sebagai pilihan hosting, anda boleh memulakan beberapa laman web mudah seperti blog peribadi dan anda tidak dapat memaparkan iklan atau kandungan komersial. Sebaliknya, percuma dan anda juga memperoleh subdomain dengannya.

WordPress pada mulanya adalah CMS blogging yang sederhana, tetapi begitu banyak ciri, plugin dan kemas kini telah ditambahkan bahawa ia menjadi sistem besar yang digunakan oleh banyak perniagaan di seluruh dunia. Ia juga mempunyai komuniti sendiri dengan banyak orang yang ingin memperbaiki pepijat, memperbaiki platform dan memberikan maklum balas setiap hari.

Satu lagi perkara hebat mengenai WordPress ialah keserbagunaannya, menjadikannya asas kepada pelbagai laman web seperti kedai dalam talian, forum, portfolio, restoran, blog, dan sebagainya. Ia benar-benar boleh dipercayai dan jika anda memilih pemalam yang sesuai untuk digunakan, anda pasti dapat membuat keajaiban dengan CMS ini.

Drupal

Lawati Laman Web »

drupal alternatif joomla terbaikSeperti dua platform CMS sebelumnya, kod sumber Drupal juga dapat diubah secara bebas dan sangat bergantung pada komuniti pereka dan profesionalnya yang berharga yang terus menyokongnya dalam banyak cara.

Juga, terdapat banyak pakar yang dapat memberi anda pengetahuan yang diperlukan melalui forum Drupal dan sangat mudah untuk mencari seseorang yang dapat membantu sekiranya anda terjebak.

Plugin Drupal, bersama dengan tema semuanya boleh dimuat turun terus dari komuniti Drupal, yang bermaksud bahawa ia boleh dipercayai sepenuhnya dan anda selalu tahu apa yang anda dapat. CMS ini memberi anda pengurusan pengguna dan menu terkemuka sementara juga optimum untuk membuat laman web responsif yang sesuai untuk semua jenis peranti mudah alih.

Sekiranya anda ingin memulakan laman web yang agak berasaskan komuniti, seperti rangkaian sosial misalnya, maka Drupal adalah pilihan terbaik untuk anda. Sangat mudah untuk menetapkan dan mengurus pengguna anda sebagai pentadbir. Anda boleh mengawal akses pengguna anda dan juga membuat peranan khusus yang unik jika anda mahu.

Drupal biasanya mengesyorkan anda menggunakan versi terbarunya, kerana menggunakan yang lebih lama sering kali menimbulkan masalah keserasian. Ini adalah salah satu yang canggih dalam hal CMS, jadi anda pasti akan dapat menggunakannya dengan lebih baik dengan beberapa pengetahuan dalam pengekodan dan reka bentuk web.

Memulakan laman web yang lebih sederhana sebagai pemula tidak menjadi masalah sama sekali, anda boleh membiasakannya dengan cepat dan masyarakat banyak membantu. Sekiranya anda merancang untuk memulakan laman web yang kompleks dan menuntut sebagai pemula, anda harus bersedia untuk mengambil profesional Drupal yang akan memastikan bahawa ia berfungsi dengan sepenuhnya.

Konkrit5

Lawati Laman Web »

konkrit5 alternatif joomla terbaikConcrete5 mungkin tidak begitu popular dengan alternatif yang disebutkan sebelumnya, tetapi menurut ulasan dan maklum balas baru-baru ini, orang yang mencubanya biasanya berpuas hati dan tidak memikirkan pilihan lain. Ini kerana CMS ini sentiasa bertambah baik dan dirancang untuk menjadi mesra pengguna dan logik dalam setiap aspek.

Anda boleh membuat laman web yang rumit dan indah dengan sedikit atau tanpa pengalaman dalam reka bentuk web. Sekiranya anda memerlukan panduan, terdapat banyak dokumentasi bermanfaat yang disediakan oleh komuniti. Dengan menggabungkan forum, panduan dan sedikit percubaan, anda dapat dengan cepat mengenali antara muka.

Tidak ada banyak tambahan dan tema yang tersedia untuk Concrete5 daripada platform yang lebih popular, tetapi ia masih semakin popular dan menarik banyak pereka baru yang ingin meluaskan pasaran. Alat tambah sentiasa dikemas kini secara automatik dan anda boleh memasangnya langsung dari papan pemuka.

Satu lagi perkara hebat mengenai mereka ialah sejauh ini tidak ada tambahan yang bertentangan antara satu sama lain, yang pastinya tidak berlaku dengan platform CMS yang lain. Sebenarnya, mereka sering kali lebih dipercayai daripada plugin yang anda dapati untuk WordPress misalnya, yang menjadikannya lebih mudah untuk menggunakan beberapa add-on pada masa yang sama.

Secara keseluruhan, kita dapat mengatakan bahawa Concrete5 jauh lebih baik dari segi fungsi daripada yang diharapkan oleh berdasarkan peringkat CMS, jadi pasti patut dicuba.

3 SaaS teratas untuk dipertimbangkan sebagai Alternatif Joomla

Wix

Lawati Laman Web »

wix alternatif joomla terbaikWix adalah jenama yang cukup popular ketika datang ke pembangun laman web SaaS secara umum. Semuanya bermula sekitar tahun 2006 ketika mereka menggunakan perisian drag and drop berasaskan Flash, yang menawarkan penyelesaian langsung untuk membina laman web. Platform mereka bertambah baik sejak itu, dan sekarang mereka mempunyai banyak alat pemasaran dan ciri baru lain untuk digunakan, menjadikannya sangat sesuai untuk perniagaan.

Sudah tentu, ahli perniagaan yang tidak mempunyai pengalaman dalam pengekodan biasanya mahukan penyelesaian termudah dan paling berkesan dan itulah yang anda dapat dengan Wix. Setelah era Flash mereka, mereka masih mahu menyimpannya sesederhana mungkin. Satu perkara yang mungkin menarik perhatian anda ialah antara muka mereka tidak begitu menarik, tetapi semasa anda mula menggunakan alat dan elemen, anda akan menyedari bahawa ia tidak penting.

Semuanya berfungsi dengan lancar di editor, bahkan fungsi drag and drop mereka sangat tepat dan boleh dipercayai. Membangun laman web yang lengkap boleh menjadi projek yang panjang dan tidak selalu jelas bagaimana untuk meneruskannya, tetapi Wix selalu dapat memberi anda panduan dan alat sendiri yang dapat membantu anda dalam pekerjaan anda. Mereka juga mempunyai banyak reka bentuk moden yang hebat untuk dipilih di pasaran tema mereka.

Seperti setiap SaaS, laman web Wix anda akan dihoskan di pelayan mereka, yang sama sekali tidak menjadi kelemahan. Dijamin oleh profesional mereka bahawa laman web anda akan dimuat dalam masa 2 saat, walaupun terdapat banyak kandungan. Wix pasti menonjol sebagai pembangun laman web yang mesra pengguna secara keseluruhan.

Weebly

Lawati Laman Web »

alternatif joomla terbaikWeebly adalah salah satu pembangun laman web teratas yang memudahkan perniagaan membuat laman web mereka sendiri. Semasa anda menyeret dan melepaskan elemen laman web yang berbeza, perkara pertama yang anda perhatikan bahawa selalu kelihatan seperti bagaimana laman web anda semasa proses tersebut. Ia juga sangat berguna dari segi kedudukan dan anda boleh mengubah setiap elemen melalui modul CSS tambahan.

Antaramuka mereka berfungsi dengan cara yang pasti memastikan proses pembelajaran lebih cepat dengan menyediakan gelembung maklumat yang muncul, memberi anda beberapa petua berguna. Weebly menyediakan anda banyak ciri terkini yang diperlukan untuk laman web peribadi dan perniagaan terkini. Ini semua mudah disatukan ke dalam platform.

Walau bagaimanapun, selalu ada beberapa fungsi khusus lain yang mungkin anda perlukan untuk laman web anda dan anda boleh mencarinya di kedai aplikasi Weebly. Sekiranya itu tidak membantu anda, platform tetap membolehkan anda menambahkan coretan kod sebagai cara lain untuk menyediakan ciri baru. Dengan pengekodan yang betul, anda boleh menambahkan apa sahaja yang boleh membantu anda.

Salah satu kelebihan utama Weebly ialah anda sentiasa bergantung pada sokongan pelanggan mereka. Mereka mempunyai Pangkalan Pengetahuan yang hebat dan anda juga dapat menghubungi mereka melalui sembang, e-mel dan telefon. Anda juga tidak perlu mencari lelaki yang menyelesaikan masalah ini. Cukup menghantar mesej kepada pasukan sokongan untuk mereka memulakan penyelesaian masalah.

Berkaitan dengan ciri-ciri dan sokongan yang boleh dipercayai, Weebly pasti sudah mengetahui semuanya.

Laman WebBuilder.com

Lawati Laman Web »

websitebuilder com alternatif joomla terbaikWebsiteBuilder.com dilengkapi dengan antara muka yang rapi yang cukup mudah digunakan, sementara masih menjadi pilihan yang bagus untuk pereka yang lebih berpengalaman yang ingin membina laman web yang kompleks. Ini adalah salah satu platform terbaru sejak mereka melancarkannya pada tahun 2014. Menu mereka dan keseluruhan penampilan WebsiteBuilder direka dengan baik, dan mereka juga mempunyai koleksi tema terkemuka.

Anda boleh memilih kategori mengikut keperluan anda, atau memilih templat kosong dan bermula dari asasnya. Tidak sepenuhnya kosong; semuanya mempunyai rangka kerja yang berguna yang menetapkan susun atur utama laman web anda. Ramai pengguna memilih pilihan ini untuk membuat laman web dengan gaya mereka sendiri.

Terdapat pelbagai elemen yang tersedia tetapi selain menyeret dan menjatuhkannya, anda dapat menerapkan banyak tingkah laku yang berbeza dan juga menyesuaikannya dengan terperinci. Di samping itu, setiap tema dibahagikan kepada beberapa bahagian, bermula dengan tajuk dan diakhiri dengan footer. Dengan cara ini, anda boleh memasang laman web anda dengan menambahkan banyak bahagian dan menyesuaikannya secara berasingan.

Sebaliknya, kelajuan pemuatan yang disediakan oleh tuan rumah mereka luar biasa. WebsiteBuilder memberi anda pengalaman yang hampir sama dengan perisian yang hanya berjalan di PC anda, kadangkala lebih pantas. Platform ini juga menawarkan banyak pilihan kepada blogger, memberikan mereka banyak reka bentuk khusus.

Dengan memilih WebsiteBuilder, apa yang anda dapat adalah platform komprehensif yang tidak mempunyai batasan sama sekali dan menyerahkan kepada kreativiti anda untuk membuat laman web yang hebat.

Kesimpulannya

Tiada platform ini adalah pilihan yang tidak baik; mereka semua mempunyai kebaikan dan keburukan mereka sendiri. Anda perlu mempertimbangkan keseluruhan ciri, pilihan penyesuaian dan kebolehpercayaan pembangun laman web ini secara berasingan mengikut tujuan anda sendiri.

Untuk memilih yang terbaik, selalu disarankan untuk mengunjungi laman web mereka terlebih dahulu, melihat beberapa halaman mereka dan mengumpulkan beberapa maklumat mengenai platform dari sudut pandangan mereka. Kemudian, untuk membandingkannya dengan lebih realistik, anda harus membaca ulasan dan komen di forum dalam talian, yang ditulis oleh pengguna yang sebenarnya telah membina laman web mereka sendiri di platform CMS atau SaaS ini.

Terdapat banyak persaingan antara laman web ini, jadi mereka selalu memperbaikinya dengan kemas kini dan pembaikan baru untuk menarik lebih banyak pengguna dan menambahkan ciri popular terbaru. Oleh kerana mereka semua harus mengikuti langkah, anda tidak boleh salah dengan senarai platform teratas kami.

Setelah anda mengumpulkan cukup maklumat, pilih sahaja maklumat yang paling anda selesa dan mulakan kerja di laman web baru anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector