6 Cara Terbaik untuk Meningkatkan Trafik Laman Web

01.06.2020
Artikel & Lagi ... '6 Cara Terbaik untuk Meningkatkan Trafik Laman Web
0 6 мин.

kaedah terbaik meningkatkan trafik laman web


Semasa pertama kali membina laman web dan mula menambahkan kandungan, anda mungkin berfikir bahawa trafik laman web juga akan datang. Malangnya, perkara ini jarang berlaku tanpa sedikit pengoptimuman.

Lalu lintas laman web adalah parameter yang bersama dengan faktor lain seperti reka bentuk, pengalaman pengguna, dan kualiti kandungan dapat menentukan keberhasilan laman web. Semakin banyak trafik yang dilayari oleh laman web, semakin banyak pendedahan perkhidmatan dan produk anda.

Tetapi bagaimana anda meningkatkan lalu lintas laman web apabila anda tidak berpuas hati dengan jumlah pelawat yang datang ke laman web anda? Adakah terdapat helah perdagangan yang terbukti atau meningkatkan lalu lintas laman web adalah percubaan demi usaha kesilapan?

Sebenarnya, mendapatkan lebih banyak trafik ke laman web anda kadang-kadang sukar, dan anda perlu bereksperimen dengan beberapa kaedah yang berbeza untuk meningkatkan lalu lintas web sehingga anda mengetahui yang paling sesuai untuk niche anda. Sebaliknya, terdapat beberapa kaedah penggalak trafik web yang terbukti dapat meningkatkan aliran pengunjung ke laman web anda walau apa pun.

Berikut adalah 6 langkah yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan trafik web:

1. Tentukan sasaran anda

Menetapkan matlamat akan membantu anda untuk:

 • tentukan pelanggan sasaran anda (Siapa mereka? Di mana mereka menghabiskan masa dalam talian?);
 • tentukan tindakan yang anda mahu mereka lakukan semasa mereka melayari laman web anda (Mengapa anda menariknya ke laman web anda? Adakah anda mahu mereka membeli produk / perkhidmatan tertentu? Mungkin memuat turun sesuatu?);
 • dan bagaimana anda boleh melibatkan mereka untuk mencapai tindakan tersebut (Berapa lama mereka perlu berada di laman web anda agar mereka dapat melakukan tindakan yang anda inginkan?).

Menentukan matlamat ini akan membantu anda menilai sama ada anda mensasarkan pelanggan yang tepat, sama ada anda mencapai mana-mana matlamat anda, dan sama ada anda perlu membuat penyesuaian dalam cara anda mensasarkan kandungan anda.

2. Menganalisis statistik lalu lintas semasa

Mengukur statistik lalu lintas akan memberikan gambaran yang berguna mengenai jumlah pelawat yang anda miliki sekarang, jenis kandungan yang paling mereka minati, masa yang mereka habiskan di halaman tertentu di laman web anda, dari mana asalnya, rata-rata berapa halaman yang mereka lawati, dan beberapa parameter lain.

Anda boleh menggunakan mana-mana alat analisis lalu lintas web, tetapi Google Analytics adalah alat yang paling popular untuk tujuan ini. Anda boleh menggunakan Papan Pemuka Analitis Google untuk mengukur parameter yang berbeza, atau anda boleh memasang pemalam Analitis Google di laman web anda.

Memeriksa statistik laman web secara berkala akan membantu anda terus mengikuti perubahan yang berlaku dalam tingkah laku pelawat anda dari segi kandungan yang paling sering mereka minati, waktu yang paling mungkin mereka lawati, dll. Ini akan menolong anda membuat keputusan yang tepat mengenai jenis kandungan yang seharusnya anda hasilkan.

3. Tweak kandungan anda

Anda boleh mempunyai rekaan gula-gula yang paling banyak, jika kandungan anda omong kosong, tidak ada yang akan berinteraksi dengan laman web anda atau kembali ke sana setelah lawatan pertama. Semasa meningkatkan kandungan, anda harus memberi tumpuan kepada perkara berikut:

Tajuk & Tajuk utama

Ikuti tajuk dan tajuk utama yang menarik minat pembaca anda. Artikel dengan tajuk yang menarik lebih cenderung diklik semasa disiarkan di saluran media sosial.

Apabila memberikan tajuk yang sesuai untuk artikel anda, ingatlah yang berikut:

 • menyenaraikan catatan (mis. 5 Cara Terbaik untuk Meningkatkan Trafik Laman Web) biasanya mendapat lebih banyak klik dan berprestasi lebih baik dalam kedudukan Google;
 • tajuk yang menimbulkan persoalan cenderung menimbulkan minat pembaca anda;
 • jawatan yang menimbulkan emosi juga lebih senang diklik oleh pembaca.

Sentiasa sertakan fokus utama artikel anda dalam tajuk. Ini berguna baik untuk enjin carian dan pembaca anda.

Menarik perhatian

Perenggan pertama kandungan anda akan membuat atau mematikan kandungan anda. Sekiranya anda tidak dapat menarik pengunjung anda dari awal, anda mungkin kehilangan mereka selama-lamanya. Oleh itu, ratakanlah perenggan pertama anda dengan sedikit humor, soalan pedih, atau kejutkan pembaca anda dengan pernyataan yang berani.

Memformat & Kebolehbacaan

Perenggan panjang sukar dibaca dan membosankan. Buat perenggan pendek yang merangkumi satu idea setiap perenggan. Gunakan sub-tajuk, titik peluru, huruf miring dan format tebal untuk menjadikan idea penting menonjol.

Panjang

Panjang artikel anda bergantung pada subjek yang anda bincangkan. Artikel yang lebih pendek lebih mudah dibaca dan menyampaikan mesej dengan lebih pantas. Artikel yang lebih panjang, bagaimanapun, dianggap memiliki otoritas yang lebih besar, dan lebih sering dikongsi artikel pendek yang mungkin kekurangan isi.

Sumber

Apabila anda mengutip sumber, ini menunjukkan kepada pembaca anda bahawa anda telah meneliti artikel anda, dan bahkan mesin pencari memperhatikan aspek ini, memberikan lebih banyak wewenang pada artikel anda.

Gunakan gambar visual yang menarik

Jangan hadkan kandungan anda ke teks saja, rangkan artikel anda dengan foto, infografik atau video berkualiti tinggi yang relevan. Menggabungkan pelbagai jenis kandungan akan memberi pembaca anda pengalaman membaca yang lebih menarik.

Gunakan pautan dalaman dan luaran

Anda boleh menggunakan pautan dalaman untuk memautkan artikel lama dan mempromosikannya. Anda boleh menggunakan pautan luaran ke laman web pihak berkuasa atau untuk mengutip sumber. Jangan keterlaluan membina pautan, jika tidak, Google tidak akan menyukai anda.

4. Dapatkan di Media Sosial

Mempromosikan artikel anda di media sosial adalah salah satu cara termudah untuk mendapatkan lebih banyak pengunjung ke laman web anda. Sama ada anda membina kehadiran media sosial yang kuat atau mempromosikan kandungan anda melalui iklan, media sosial adalah platform yang baik untuk mendapatkan pendedahan.

Optimumkan kandungan anda untuk media sosial dengan menambahkan butang perkongsian sosial dan buat profil media sosial di semua saluran utama, supaya pembaca yang menikmati kandungan anda dapat mengikuti aktiviti anda di platform ini.

5. Jangkau Pengaruh dan Laman Utama di Niche Anda

Mendapatkan influencer atau laman utama untuk berkongsi atau menerbitkan semula kandungan anda sukar, tetapi ini juga merupakan kaedah yang pasti untuk mendapatkan lebih banyak pembaca dan pengikut. Kenal pasti pengaruh utama dalam industri anda dan masukkan kandungan anda kepada mereka.

6. Bina Senarai E-mel

Menggunakan perkhidmatan pemasaran e-mel seperti MailChimp atau Constant Contact akan membantu anda berhubung dengan orang yang sebelumnya telah membeli produk atau perkhidmatan dari anda, atau telah mengunjungi blog anda.

Walaupun pembaca ini menunjukkan minat terhadap produk atau kandungan anda dengan mendaftar ke senarai e-mel anda, anda harus mengelakkan membombardir mereka dengan e-mel, tetapi mendaftar masuk dari semasa ke semasa mungkin merupakan idea yang baik untuk membuat mereka membuat pesanan semula atau mengunjungi laman web lagi.

Kesimpulannya

Kunci untuk meningkatkan trafik laman web adalah ketekalan dan kepelbagaian. Menambah kandungan hebat ke laman web anda secara berkala dan menerapkan lebih daripada satu kaedah untuk mendorong lebih banyak lalu lintas ke laman web anda memerlukan sedikit masa, tetapi akan meningkatkan jumlah pembaca atau pangkalan pelanggan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector