7 Alternatif Murah Terbaik untuk Web Hosting Percuma

terbaik-alternatif-percuma-web-hosting


Menjalankan laman web memakan banyak perbelanjaan dan pentadbir terus mencari kaedah untuk mengurangkan kos. Pengehosan web percuma menarik, dan baru-baru ini semakin popular. Penyedia hosting web percuma bukan seperti yang mereka promosikan sendiri kerana mereka mempunyai had ketat pada waktu operasi, kapasiti penyimpanan, kelajuan muat, dan lebar jalur. Batasan ini dapat menjadikan laman web anda berfungsi dengan baik. Lebih-lebih lagi, beberapa laman web ini tidak dilindungi dengan secukupnya sehingga membahayakan maklumat anda. Berikut adalah alternatif hosting web percuma terbaik:

1. iPage

ipage-free-hosting-alternatif

iPage

iPage mula beroperasi pada tahun 1998 dan dibeli oleh Endurance International pada tahun 2010. Ia melayani lebih dari satu juta laman web dari dua pusat datanya di AS. Ini adalah antara pengurus hosting termurah di industri dengan harga $ 1.99 sebulan. iPage mempunyai satu pakej hosting bersama yang menyediakan domain tanpa had, pangkalan data tanpa had, dan ruang cakera tanpa had.

Syarikat itu telah mengadopsi strategi “satu ukuran cocok untuk semua” yang berisi semua sumber daya yang diperlukan oleh perniagaan kecil. iPage menggunakan panel kawalan vDeck, tidak seperti kebanyakan syarikat yang lebih suka cPanel. Anda juga akan mendapat pemasangan satu klik untuk platform seperti WordPress, PixelPost, Drupal, dan Joomla.

iPage juga telah menguasai seni penentuan harga. Anda boleh mendaftar dengan harga perkenalan $ 1.99 sebulan sehingga tiga tahun. Beberapa syarikat dapat menyaingi diskaun hosting web sebanyak $ 80 selama tiga tahun.

iPage juga bersinar ketika datang ke sokongan pelanggan. Pasukan 24/7 mereka dapat diakses melalui e-mel, telefon, tiket, dan sembang. Saluran ini mudah dicari dan digunakan yang menjadikan iPage menonjol. Waktu operasi syarikat sebanyak 99.8% juga mengagumkan memandangkan betapa murahnya hosting dengan iPage.

Kelemahan iPage adalah masa pemuatannya yang perlahan. Kelajuan muatan secara langsung mempengaruhi kedudukan SEO dan itulah sebabnya penting. Harga pembaharuan mereka juga tidak menggalakkan. Apabila tempoh rancangan anda berakhir, anda mungkin membayar kenaikan hingga 350% untuk memperbaharui rancangan anda. iPage juga memilih untuk tidak menggunakan cPanel yang lebih mesra pengguna daripada vDeck.

2. HostGator

hostgator-percuma-hosting-alternatif

HostGator

HostGator hosting memenuhi laman web perniagaan kecil dengan rancangan hosting yang berpatutan, kelajuan pantas, rancangan cloud WordPress, dan sokongan yang boleh dipercayai. Secara amnya, ia menawarkan pakej yang lebih murah daripada pesaing dengan skala yang serupa, dan sumbernya mencukupi untuk kebanyakan pelanggan. Infrastruktur yang kuat juga telah menjadikan mereka reputasi hosting yang baik.

Anda boleh mendaftar dengan harga $ 2.75 / bulan selama tiga tahun. Syarikat itu menjanjikan jaminan pengembalian wang selama 45 hari sekiranya pengguna tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka. HostGator akan memindahkan laman web ke domain baru anda secara percuma dalam masa 30 hari sejak mendaftar untuk hosting bersama.

Firma itu telah menyesuaikan versi terbaru cPanel untuk menjadikannya sangat mesra pengguna. HostGator mempunyai jaminan masa operasi sebanyak 99.9% yang dapat anda pantau di papan pemuka anda. Anda boleh menuntut kredit hosting selama satu bulan sekiranya waktu operasi yang dijanjikan ini tidak lagi. HostGator mempunyai banyak halaman tutorial dan Soalan Lazim untuk memberi tahu pengguna mereka.

HostGator menggunakan helah harga standard. Untuk mendaftar untuk mendapatkan potongan besar, misalnya, anda perlu memilih rancangan 3 tahun. Sekiranya anda memilih pilihan bulanan, kadar bulanan akan meningkat 50 hingga 150% yang mahal. Masa muat mereka juga rata-rata, dan anda dapat memperoleh kelajuan yang lebih cepat dengan laman web yang lebih kecil.

3. GreenGeeks

greengeeks-percuma-hosting-alternatif

GreenGeeks

GreenGeeks memulakan operasinya pada tahun 2008 setelah ditubuhkan oleh Trey Gardner yang telah bekerja dengan banyak syarikat hosting seperti iPage, Globat, dan Hostpapa. Seperti namanya, syarikat ini menyediakan perkhidmatan hosting web yang sesuai dengan persekitaran. Ini membanggakan sebagai “300% digerakkan oleh tenaga yang dapat diperbaharui” yang bermaksud bahawa ia memberikan tiga kali lipat kredit tenaga angin yang digunakannya. Misi amnya adalah untuk memberikan penawaran web hosting yang paling cepat tanpa memberi kesan negatif kepada persekitaran.

Jejak karbon rendah ini tidak bermaksud bahawa ia kurang berprestasi baik berbanding dengan rakan sejawatnya. Walaupun mungkin lebih kecil daripada pertandingan, ia menang dari segi perhatian peribadi. Pengguna platform membuktikan sokongan padu dan pantas yang mudah diakses.

GreenGeeks mempunyai tiga rancangan hosting bersama yang menjanjikan domain, lebar jalur, akaun e-mel dan storan tanpa had. Domain percuma selama setahun juga ditawarkan. Harga pembaharuan untuk domain selepas tahun percuma bagaimanapun mahal. GreenGeeks tidak berminat untuk menjadi pendaftar domain, jadi lebih baik mencari domain di tempat lain. Pakej termurah adalah Ecosite Starter dengan harga $ 2.95 / bulan jika anda memilih kontrak yang panjang.

GreenGeeks seterusnya menyediakan pengecer dan hosting WordPress. Di luar harga, GreenGeeks mempunyai infrastruktur pantas, pilihan pusat data, dan teknologi yang boleh dipercayai dan selamat. Syarikat telah memperoleh skor A dengan Better Business Bureau yang terkenal dengan reputasi dalam taliannya yang sangat baik.

GreenGeeks disenaraikan sebagai Rakan Tenaga Hijau oleh Badan Perlindungan Alam Sekitar pihak berkuasa AS. Sekiranya kesinambungan berada di atas senarai kebimbangan anda, maka GreenGeeks mungkin menjadi platform untuk anda.

4. BlueHost

bluehost-free-hosting-alternatif

BlueHost

BlueHost dilancarkan pada tahun 1996, dan kini mempunyai lebih dari dua juta laman web. Ini telah menjalin hubungan yang panjang dengan komuniti WordPress dan telah disarankan oleh platform sejak tahun 2006. BlueHost mempunyai reputasi yang baik di kalangan pemula dan pentadbir yang mementingkan anggaran.

Firma itu mempunyai harga pengenalan $ 2.75 / bulan. Pakej asas merangkumi ruang cakera 50 GB, lima akaun e-mel, satu laman web, pembina laman web percuma, dan lebar jalur tanpa had. Sumber ini mencukupi untuk satu laman web. Sekiranya anda menaik taraf ke pakej Plus, anda akan mendapat storan tanpa had, sepuluh laman web, dan alat anti-spam pada harga $ 6,95.

Pengguna WordPress boleh memilih salah satu daripada tiga rancangan yang juga berpatutan. Rancangan ini merangkumi ratusan tema WordPress, dilengkapi dengan platform yang sudah terpasang, dan terdapat persekitaran pementasan di mana pengguna dapat membuat perubahan dan mencontohnya sebelum mereka disiarkan secara langsung di laman web mereka. Anda juga akan mendapat tawaran tambahan termasuk kemas kini ke WordPress Core.

BlueHost memandang serius keselamatan, dan anda akan mengakses pelbagai pilihan keselamatan di laman web ini. Anda boleh mengehadkan spam dengan alat seperti Spam Hammer dan Spam Assassin. Ini lebih jauh menyokong CloudFare untuk mencegah serangan DDoS yang dapat memicu sebuah laman web dijatuhkan dengan mengarahkan aliran lalu lintas palsu dari banyak sumber. BlueHost juga mempunyai salah satu waktu operasi terbaik dalam landskap hosting pada 99.99% yang melebihi standard industri 99.94%.

5. Hosting InMotion

inmotion-free-hosting-alternatif

Hosting InMotion

InMotion mengendalikan dua pusat data di Virginia Beach dan Los Angeles. Sudah ada sejak tahun 2001 dan mempunyai beberapa jaminan industri terbaik sebagai hasilnya. Waktu operasi sebanyak 99.95% adalah cukup wajar memandangkan ia tergolong dalam kategori anggaran. Pelan termurah adalah Pelancaran dengan harga $ 5.99 sebulan yang menampilkan dua laman web dan storan, ruang cakera, dan akaun e-mel tanpa had.

Perkara terbaik mengenai InMotion ialah anda dapat menaik taraf dengan mudah semasa anda membuat skala pada laman web anda. Selain hosting bersama, firma ini memberikan peruntukan untuk VPS, hosting pelayan khusus, dan hosting kelas perniagaan.

InMotion mempunyai kelajuan pelayan yang lebih pantas sekitar 808ms. Kawasan lain di mana syarikat itu menonjol adalah sokongan sembang langsung. Ini memiliki A + dengan BBB Business Review, dan karena sering dikaji, ia harus mengalokasikan sumber daya yang besar untuk sokongan pelanggan. Masa tindak balas pertama mereka biasanya kurang dari satu minit, dan wakil pelanggan berpengetahuan luas.

InMotion menawarkan pengguna baru penghijrahan laman web percuma walaupun ia tidak menjamin waktu henti sifar semasa penghijrahan. Sekiranya anda memilih hosting WordPress, laman web anda akan dilengkapi dengan plugin Sucuri yang sering mengimbas laman web untuk risiko keselamatan dan membolehkan sandaran jauh.

InMotion akan terus membuat sandaran untuk laman web anda sehingga 10 GB dan menawarkan alat mudah untuk membuat sandaran akaun anda secara manual. InMotion juga telah mencari perkongsian aktif dengan platform eCommerce utama seperti Prestashop.

Seperti kebanyakan syarikat hosting web lain, harga promosi inMotion hanya sah apabila anda mendaftar untuk jangka masa yang panjang, biasanya dua tahun. Pelanggan baru disahkan melalui telefon dan bahkan mungkin diminta untuk menghantar gambar ID yang mungkin tidak menggalakkan pelanggan antarabangsa.

6. FastComet

fastcomet-free-hosting-alternatif

FastComet

Dari ibu pejabatnya di San Francisco, FastComet melayani ribuan pelanggan di 83 negara. Lokasi pelayan mereka merangkumi Tokyo, Chicago, dan Amsterdam. FastComet berjaya kekal peribadi sejak dilancarkan dan mempunyai kehadiran yang unik dalam industri yang dikuasai oleh konglomerat seperti Endurance International.

Laman web firma itu merangkumi gambar dan nama pasukan yang membuktikan ukurannya yang kecil. FastComet mampu memberikan sokongan yang cepat dan mesra kerana kumpulannya yang kecil. Walaupun ukuran ini, FastComet menawarkan perkhidmatan yang kompetitif. Waktu operasinya misalnya ialah 99.97% yang sangat menarik bagi pentadbir laman web.

Di bahagian bawah rancangan hosting bersama adalah StartSmart pada $ 2.95 / bulan. Ia menyokong laman web tunggal, domain percuma seumur hidup, lalu lintas yang tidak dihitung, dan ruang SSD 15 GB. Pelan ScaleRight bermula dari $ 5,95 membolehkan banyak laman web, dan ruang SSD 25 GB. Pakej SpeedUp berada di tingkat bawah pada harga $ 9,95 untuk ruang SSD 35 GB.

FastComet menjamin sejumlah sumber sehingga laman web anda tidak akan mengalami masalah sekiranya pelayan mereka menjadi sesak seperti biasa dengan hosting bersama. FastComet tidak menaikkan harga pembaharuan. Sekiranya anda mendaftar untuk rancangan StartSmart, misalnya, anda akan membayar $ 2.95 / bulan untuk pembaharuan.

Anda juga akan memilih pusat data mana anda mahu laman web anda diuruskan. Jaminan wang dikembalikan untuk FastComet adalah 45 hari yang bermaksud bahawa syarikat itu cukup yakin dengan perkhidmatannya yang berkualiti. Kelajuan muatan syarikat itu tidak secepat yang anda mahukan.

7. Hostinger

hostinger-free-hosting-alternatif

Hostinger

Hostinger dilancarkan pada tahun 2004 dengan misi menyediakan web hosting bernilai tanpa membatasi apa yang pengguna dapat lakukan dengan laman web mereka. Ia kini melayani 29 juta pelanggan di pelbagai negara. Hostinger juga menggunakan taktik penentuan harga industri biasa. Sekiranya anda mengikat kontrak selama empat tahun, misalnya, anda hanya akan membayar $ 1.45.

Harga pembaharuan akan meningkat kepada $ 7.99 / bulan selepas empat tahun ini. Anda akan mengakses ruang pemacu 10 GB dan lebar jalur 100 GB untuk satu laman web dan subdomain. Pelayan Hostinger diedarkan di Asia, UK, dan Amerika Syarikat, dan mereka menggunakan sambungan 1000 Mbps untuk kelajuan yang cepat.

Pengguna Hostinger boleh menggunakan pembangun laman web percuma yang disediakan oleh platform yang merangkumi pelbagai templat. Ia juga mudah untuk menggunakan panel kawalan kerana ia mempunyai ikon besar untuk navigasi yang lebih mudah. ​​Panel ini mungkin membingungkan bagi orang yang biasa menggunakan cPanel standard.

Hostinger memanfaatkan sokongan pelanggan pelbagai bahasa untuk pelanggannya, dan mereka menggunakan Intercom sebagai sistem sokongan utama mereka. Walau bagaimanapun, pengguna mungkin kecewa dengan membeli domain tambahan.

Mengapa Lebih Baik menggunakan Hosting Berbayar?

Host percuma boleh menyediakan semua sumber yang anda perlukan, tetapi beberapa laman web memerlukan ciri tambahan hanya tersedia dengan pakej berbayar. Pemula biasanya berfungsi dengan baik dengan rancangan percuma atau murah, tetapi apabila laman web mereka berkembang, keperluan untuk rancangan yang ditingkatkan menjadi semakin hampir. Hosting berbayar lebih baik daripada hosting percuma kerana:

Lebihan iklan

Sebilangan besar hos percuma bergantung pada iklan untuk menampung kos operasi. Ini hanya bermaksud adanya banyak iklan yang tidak diingini. Pengunjung ke platform anda akan dilayan dengan sepanduk iklan di seluruh halaman anda dan juga sepanduk pop timbul dengan setiap klik. Iklan ini akan mengaburkan kandungan anda dan berkompromi dengan profesionalisme laman web anda.

Kebolehpercayaan

Dengan hosting berbayar, anda membayar sumber yang diperlukan untuk memastikan laman web anda terus berjalan. Sebilangan besar syarikat mempunyai jaminan uptime, dan sekiranya kekurangannya, anda boleh menuntut kredit bulanan. Dengan hosting percuma, firma kurang bergantung, dan sumber daya digunakan mengikut budi bicara mereka. Perniagaan e-dagang boleh kehilangan penjualan kerana waktu yang lama dan pengunjung juga kecewa. Laman web anda juga memerlukan jenis infrastruktur keselamatan berkualiti yang tersedia dengan hosting berbayar.

Ruang dan Lebar Jalur

Pengehosan web percuma boleh menjadi terhad, terutama untuk laman web besar. Sekiranya laman web anda menyertakan video, foto, peta, dan muat turun MP3, pakej berbayar biasanya akan mempunyai jenis simpanan yang anda perlukan. Fail-fail ini juga memerlukan peningkatan lebar jalur yang merupakan jumlah pemindahan data yang diperlukan untuk memaparkan laman web anda ketika pengunjung mengakses pelayan anda dari peranti mereka. Sekiranya pelawat anda biasanya menghantar komen, berbelanja di halaman anda, dan memuat turun arahan, anda memerlukan host untuk menyokong keperluan lebar jalur anda yang tinggi.

Sokongan

Anda mesti mempunyai akses kepada pasukan sokongan sekiranya anda menghadapi masalah dengan laman web anda. Hosting berbayar biasanya menjamin sokongan 24/7 melalui sembang langsung, e-mel dan telefon. Host web percuma mungkin lambat untuk menangani masalah anda.

Kesimpulannya

Malah hos web percuma yang paling terkenal menawarkan perkhidmatan di bawah standard industri. Web hosting percuma boleh dianggap sebagai alat pemasaran kerana syarat dan ketentuan terus berubah karena tidak ada insentif kewangan. Batasan yang dikenakan oleh syarikat-syarikat ini menghalang laman web anda untuk melakukan yang terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map