Adakah Joomla CMS adalah Pilihan yang Baik untuk Membangun Laman Web?

mengapa memilih joomla untuk pembinaan laman web


Joomla adalah platform sumber terbuka yang diprogramkan pada tahun 2005 dalam bahasa pengaturcaraan PHP yang biasanya menggunakan MySQL atau PostgreSQL yang serupa dengan WordPress, menjadi sistem pengurusan kandungan kedua paling popular dari Internet setelah WP yang dapat menguruskan kandungan laman web, baik blog, persembahan satu atau jenis lain.

Terdapat sekurang-kurangnya 7 sebab untuk memilih Joomla untuk laman web anda dan antaranya adalah seperti berikut: harga rendah, menjimatkan masa, tidak ada atau kurang pengetahuan pengaturcaraan yang diperlukan, keserasian tinggi, mudah digunakan, organisasi unggulan backend dan alat pembuatan menu yang hebat.

Bina laman web secara percuma atau dengan harga rendah

Pada mulanya, semua orang ingin tahu berapa kos pembuatan laman web, dengan baik Joomla benar-benar percuma kerana kebanyakan templat dan pelanjutan juga percuma dan anda boleh memilih mana yang akan dipasang bergantung pada kehendak dan keperluan anda, tetapi ada juga beberapa premium templat dan peluasan dengan harga bermula dari $ 50 berbanding dengan reka bentuk yang dibuat dari awal yang berharga antara $ 1000 hingga $ 2500.

Joomla menawarkan kemungkinan untuk membuat, mengubah dan menghapus kandungan anda sendiri tanpa menyewa orang lain untuk melakukan ini dan juga anda tidak perlu menyewa pereka web dan pengaturcara web untuk memasang Joomla ke pelayan anda atau membuat laman web.

Bermula Dengan Cepat dan Menjimatkan Masa

Dengan bantuan sistem pengurusan kandungan ini, anda dapat membuat laman web anda dengan tepat seperti yang anda mahukan, tanpa membuang masa di telefon bercakap dengan pekerja yang perlu memahami apa yang anda mahukan dan kemudian membuat apa yang anda mahukan dan tanpa terlibat dalam pengaturcaraan bahasa atau IT teknikal lain.

Dengan beberapa klik dan maksimum 10 minit, anda boleh memasang Joomla berserta pangkalan datanya sahaja, dan dengan beberapa klik lain, anda boleh memilih templat dan peluasan kegemaran anda mengambil masa lebih kurang daripada 10 minit yang lain bergantung pada keputusan anda mengenai ciri dan reka bentuk laman web.

Kekurangan Pengetahuan Pengaturcaraan Diperlukan

Dengan Joomla, anda tidak memerlukan pengetahuan pengaturcaraan sama sekali, kerana anda hanya boleh melayari laman web rasmi https://www.joomla.org/, muat turun Joomla atau versi terbarunya Joomla 3, unzip arkib yang dimuat turun dan muat naik folder baru melalui FTP dengan klien protokol pemindahan fail seperti Winscp, FireFTP atau Filezilla, dan pada akhirnya anda hanya membuat pangkalan data dari Cpanel tuan rumah anda dan menyimpan nama , nama pengguna dan kata laluan ke fail konfigurasi Joomla.

Bahkan ada kaedah yang lebih mudah di mana anda boleh memasang Joomla, tanpa memuat turun, tanpa membuat pangkalan data secara manual atau memuat naik Joomla di FTP, dengan bantuan skrip pemasang automatik Cpanel dan Fantastico yang dalam 2 minit dan 5 klik dapat memasang platform popular dan skrip yang disediakan oleh hos anda, Joomla juga tersedia.

Joomla Sangat Serasi

Joomla serasi dengan Apache 2+, Nginx 1.1 dan pelayan Microsoft IIS 7 dan versi PHP yang lebih baru daripada 5.3.10, menyokong pangkalan data berikut: MySQL dengan sokongan InnoDB 5.1+, SQL Server 10.50.1600.1+, Oracle dan PostgreSQL 8.3.18+.

Joomla boleh digunakan untuk membuat laman web korporat, portal, intranet korporat dan jaringan tambahan, e-dagang, tempahan dalam talian, majalah dalam talian, penerbitan atau surat khabar, aplikasi pemerintah, portal berasaskan komuniti, laman web bukan keuntungan dan organisasi, perniagaan kecil laman web, laman web sekolah atau gereja dan laman web peribadi atau keluarga.

Pengunjung boleh mengakses laman web Joomla dari mana saja, bila-bila masa dan dari mana-mana sistem operasi seperti Linux, Windows, Mac dan dari mana-mana penyemak imbas internet seperti Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera, jika tidak ada sekatan dari sisi pelayan sehingga pelawat boleh melayari laman web anda dengan mudah tanpa masalah.

Joomla Mudah Digunakan

Joomla sangat intuitif, dengan antara muka yang sangat mesra pengguna, di papan pemuka menu yang diletakkan di tajuk dengan butang berikut: Sistem, Pengguna, Menu, Kandungan, Komponen, Sambungan dan Bantuan, semuanya mempunyai subkategori tersendiri . Oleh itu, sangat mudah untuk mengurus pengguna laman web ke Pengguna di mana anda boleh menambah, mengubah atau menghapusnya, menu dari pilihan Menu, halaman dari butang Kandungan, pelanjutan dari pilihan Sambungan dan sebagainya. Butang Bantuan akan mengarahkan anda ke halaman dengan panduan dan sumber berguna lain untuk Joomla.

Dengan Joomla anda dapat menulis teks dengan cara yang sama seperti yang anda tulis di Microsoft Word, atau jadual di Microsoft Excel, anda boleh memilih reka bentuk kegemaran anda seperti memilih perabot untuk rumah anda sendiri dan anda boleh memilih sambungan seperti anda memilih tempat percutian , bahkan remaja atau orang yang lebih tua boleh menggunakan Joomla untuk membuat laman web.

Joomla multibahasa, mempunyai peningkatan yang mudah, sistem bantuan bersepadu, pengurus media, pengurusan sepanduk, pengurusan kontak, carian yang lebih baik, pengurusan kandungan, pilihan penandaan, pengkategorian bersarang, penyuntingan depan, versi kandungan, pengurus menu dan disokong dengan baik oleh kebanyakan syarikat hosting, pengaturcara web, pelawat dan komuniti.

Backend Superior Organisasi

Walaupun WordPress mempunyai back-end yang kompleks dan berkembang dengan baik di mana anda dapat membuat artikel dan halaman, Joomla mempunyai backend yang lebih baik di mana anda boleh memilih plugin untuk halaman tertentu yang mempunyai organisasi back-end yang unggul. Dengan bantuan papan pemuka, di Joomla anda dapat mengkategorikan artikel mengikut kategori, menu baru dapat dilakukan dengan mudah dan anda boleh memilih halaman tertentu dengan mudah di mana kandungan anda akan muncul tanpa kerumitan dan tanpa menulis kod sumber.

Dengan cara yang sama, anda boleh memilih templat dan peluasan dengan mudah seperti anda memilih artikel, semuanya teratur dengan baik setelah pelbagai saringan, pelbagai reka bentuk dan ciri. Joomla mempunyai papan pemuka yang kurang kompleks daripada Drupal, yang lebih kompleks daripada WordPress dan lebih tersusun daripada kedua-duanya.

Joomla menawarkan melalui backend kemungkinan untuk membuat platform komuniti dengan ciri rangkaian sosial yang kuat, sementara WordPress menawarkan kemungkinan untuk membuat blog, dan jika anda mahukan lebih banyak, anda perlu memasang pemalam tambahan.

Alat Penciptaan Menu Kuat

Joomla terkenal kerana mempunyai menu yang sangat mudah digunakan tanpa memerlukan kemahiran pengaturcaraan di mana anda boleh membuat menu khas dengan cara yang berbeza jauh lebih baik daripada menu dari WordPress di mana anda hanya boleh menulis butang dan memilih menu yang akan ditempatkan..

Dengan alat pembuatan menu yang hebat dan mudah, Joomla dapat membuat menu hierarki yang terdiri daripada pelbagai item menu yang menunjuk ke lokasi yang berbeza secara dalaman dan luaran dan juga memilih lokasi menu dan ciri-ciri lain.

Joomla CMS adalah pilihan yang sangat baik untuk Pemasaran Internet dan untuk membina laman web, terutama bagi pengguna berpengalaman yang tahu apa yang mereka mahukan dan juga mengetahui potensi penuh platform web ini.

Ringkasan – Adakah Joomla Pilihan yang Baik?

Popularitinya membuktikan bahawa Joomla adalah pilihan yang baik untuk membina laman web: dimuat turun lebih dari 50 juta kali dan memberi kuasa lebih daripada 3% daripada semua laman web dalam talian pada tahun 2014. Untuk mempunyai laman web Joomla yang berjaya, anda juga memerlukan perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai . Kami mengesyorkan InMotion Hosting untuk projek Joomla anda, kerana menyediakan perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai dan dioptimumkan oleh Joomla, sokongan terlatih untuk menangani masalah berkaitan Joomla dan banyak lagi ciri lain yang disokong dengan jaminan wang dikembalikan 90 hari.

Dapatkan Hosting yang Boleh dipercayai untuk Laman Web Joomla Anda

Dapatkan perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai dan berprestasi tinggi untuk laman web Joomla anda dari InMotion Hosting. Syarikat ini menawarkan hosting yang dioptimumkan oleh Joomla dengan harga yang sangat baik.

Mula sekarang! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map