Adakah Web Hosting Percuma Baik untuk Perniagaan?

adalah hosting percuma yang baik untuk laman web perniagaan


Pembangunan laman web boleh menjadi perbelanjaan besar untuk perniagaan apa pun. Atas sebab ini, banyak pemilik perniagaan kecil memilih untuk membuat laman web mereka sendiri, menggunakan alat pembinaan laman web atau sistem pengurusan kandungan seperti WordPress, untuk menjimatkan kos reka bentuk dan pembangunan web. Di samping kos membuat laman web terdapat perbelanjaan lain seperti nama domain dan web hosting, yang merupakan sebahagian kecil dari kos pengembangan web yang sebenarnya. Contohnya domain .com berharga sekitar $ 10 per tahun dan akaun hosting profesional berharga sekitar $ 5 sebulan, dibayar dimuka selama setahun. Namun, ada banyak pemilik laman web yang murah dalam hosting dan memilih untuk mendapatkan hosting percuma, dengan harapan mereka dapat berkeliling dengan hanya membeli domain. Kedengarannya hebat, anda dapat menjimatkan banyak wang, tetapi berapa harganya? Dalam artikel ini saya akan menunjukkan kepada anda beberapa sebab mengapa anda harus mengelakkan penggunaan web hosting percuma untuk laman web perniagaan anda.

Mengapa anda tidak boleh memilih hos percuma?

Pertama sekali, anda harus perhatikan bahawa menjalankan pelayan web berharga lebih dari $ 100 sebulan. Mengapa memberikan perkhidmatan ini kepada sesiapa sahaja secara percuma? Ada banyak faedah bagi syarikat yang menawarkan perkhidmatan ini secara percuma, namun pengguna dapat banyak menderita dari ini. Penyedia hosting percuma cuba menarik sebanyak mungkin webmaster untuk menggunakan perkhidmatan percuma mereka dan akhirnya menaik taraf ke langganan berbayar. Ini adalah strategi pemasaran yang baik, namun tidak selalu membuahkan hasil.

Isu keselamatan utama hosting percuma

Oleh kerana pelayan sangat mahal untuk disewa dan dijaga, penyedia hosting yang menyediakan rancangan pemasangan percuma, kurang memperhatikan keselamatan akaun percuma, kerana mereka tidak menjana pendapatan, sebaliknya hanya kerugian wang. Kerana tahap keselamatan pelayan yang rendah, seringkali penggodam akan merosakkan pelayan, menghapus laman web, dan akhirnya akan mencuri identiti pengguna.

Batasan hosting web percuma

Sekiranya penyedia membenarkan anda menambahkan domain anda, mungkin anda menjumpai hos percuma yang sangat baik, kerana kebanyakan dari mereka hanya membenarkan menggunakan sub-domain. Terdapat batasan drastik pada ruang web dan lebar jalur juga. Banyak jenis fail juga dapat dikecualikan, jadi jika anda berencana untuk membuat laman web php dengan borang kontak, atau memuat naik beberapa gambar, Anda mungkin tidak dapat melakukannya di akaun hosting percuma.

Tuan rumah percuma dilengkapi dengan layanan dan sokongan yang buruk

Oleh kerana jumlah akaun pengguna yang dihoskan pada pelayan yang sama banyak, ini akan menyebabkan pemuatan laman web yang perlahan dan prestasi yang buruk. Pada waktu sibuk anda mungkin tidak dapat mengakses laman web anda, bagaimana anda mengharapkan untuk mendapatkan pertanyaan dari bakal pelanggan melalui laman web anda? Sekiranya hosting percuma, sokongan sangat tidak profesional atau tidak ada, jadi anda dibiarkan menyelesaikan masalah, yang hanya dapat dilakukan oleh pentadbir sistem.

Iklan paksa pada akaun hosting percuma

Amalan yang paling biasa di kalangan penyedia hosting percuma adalah memaksa iklan di laman web pengguna. Tidak mungkin menyingkirkan iklan tersebut, kecuali anda beralih ke versi berbayar. Sepanduk yang tidak berkaitan dapat menyebabkan lalu lintas laman web dan kerugian perniagaan, dan juga merupakan tanda tidak profesional. Selain itu, ia juga boleh merosakkan kedudukan mesin pencari.

Kehilangan laman web dan akaun anda

Sekiranya masalah yang disebutkan di atas bukan alasan untuk mengelakkan hosting percuma, mungkin kehilangan laman web anda akan memberi anda amaran. Ya, mungkin, syarikat itu berhenti memberikan perkhidmatan percuma tanpa pemberitahuan terlebih dahulu. Dalam kes ini, mustahil untuk memulihkan fail laman web anda. Mungkin anda mempunyai sandaran, tetapi akan memakan masa sehingga anda mendapatkan penyedia hosting baru dan menyiapkan laman web anda semula.

Alternatif untuk hosting percuma

Saya selalu mengatakan, bahawa web hosting adalah asas laman web yang berjaya. Sekiranya anda memilih perkhidmatan hosting yang baik dan boleh dipercayai, anda boleh menumpukan perhatian untuk membina perniagaan dalam talian anda dan jangan risau tentang perkara teknikal yang ada di sebalik web hosting. Sekiranya anda mementingkan perniagaan anda dan ingin berjaya, anda tidak seharusnya merasa sengsara di web hosting. Pilih hosting berbayar yang murah dan bukannya mendapatkan yang percuma. Bekerjasama dengan rakan dan kongsi kos hosting jika itu mungkin, tetapi jangan bergantung pada host percuma. Contohnya, anda boleh mendapatkan hosting tanpa had dengan hanya $ 2 sebulan di hosting iPage.com; anda harus membayar di muka sekurang-kurangnya 12 bulan, tetapi sebagai balasannya anda akan mendapat sokongan profesional, prestasi hebat, kemampuan untuk menjadi tuan rumah kepada semua jenis laman web, termasuk pembangun laman web, dan domain percuma juga.

Oleh itu, jika anda serius mengenai laman web anda dan ingin mewujudkan kehadiran dalam talian yang kuat untuk perniagaan anda, ikutlah dengan rancangan hosting web berbayar. Semoga berjaya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map