Apakah Ralat 503 Tidak Tersedia di WordPress – Bagaimana Memperbaikinya?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Apakah Ralat 503 Tidak Tersedia di WordPress – Bagaimana Memperbaikinya?
0 6 мин.

Ralat http 503 perkhidmatan tidak tersedia


Ralat 503 Perkhidmatan Tidak Tersedia bukan ralat yang sememangnya dikaitkan dengan laman WordPress, tetapi ralat yang boleh muncul untuk semua jenis laman web. Dalam artikel ini, kami telah memilih untuk membincangkan kemungkinan perbaikan sekiranya ralat ini muncul di laman web WordPress, jadi anda akan bersedia dan tahu apa yang harus dilakukan jika anda pernah menemui kesalahan ini.

Terdapat banyak masalah yang boleh menyebabkan Ralat 503 Tidak tersedia, dan beberapa kesalahan ini mungkin berkaitan dengan sistem pengurusan kandungan yang anda gunakan (dalam hal ini WordPress), sementara dalam kes lain kesalahan tersebut adalah akibat dari beberapa masalah dengan pelayan anda.

Sebelum kita meneroka pelbagai cara untuk memperbaiki Perkhidmatan Ralat 503 Tidak Tersedia, mari kita lihat apa itu.

Apakah Ralat 503 Perkhidmatan Tidak Tersedia?

Ralat http 503 contoh perkhidmatan tidak tersedia

Berbanding dengan Ralat Tidak Ditemui 404, yang muncul ketika pelayan tidak dapat mencari sumber yang sedang diakses, Layanan 503 Tidak Tersedia muncul ketika sumber sedang diakses dan pelayan sementara tidak tersedia. Oleh itu, sumber yang sedang diakses memang wujud bahawa pelayan tidak tersedia untuk menangani permintaan tersebut.

Mengenai kemungkinan penyebabnya, berikut adalah penyebab paling biasa yang boleh menyebabkan Ralat 503:

 • Skrip PHP: selalunya, ketidakupayaan plugin atau tema untuk dimuat atas permintaan pelayan akan mengembalikan Ralat 503;
 • Skrip khusus: skrip khusus yang baru ditambahkan ke laman web WordPress anda boleh menjadi penyebab lain;
 • Waktu henti pelayan: bergantung pada hos web anda, pelayan anda mungkin tidak tersedia buat sementara waktu kerana penyelenggaraan atau pemuatan berlebihan;
 • Serangan Denial of Service yang diedarkan (DDoS): jika laman web anda menjadi mangsa serangan DDoS, yang membanjiri laman web anda dengan lalu lintas, sehingga menjadikannya tidak tersedia kerana lalu lintas yang terlalu banyak.

Seterusnya, mari kita lihat bagaimana membetulkan Ralat 503 Perkhidmatan yang Tidak Tersedia di WordPress, dan apa yang boleh anda lakukan untuk mengelakkan berlakunya di masa hadapan.

Bosan dengan Kesalahan di Laman WordPress Anda?

Pindahkan laman web WordPress anda ke syarikat hosting web yang boleh dipercayai, yang dapat memberikan anda perkhidmatan yang boleh dipercayai dan selamat. BlueHost adalah penyedia hosting web serba boleh yang kami cadangkan untuk menginangi blog atau laman web WordPress anda.

Mula sekarang “

Cara Memperbaiki Ralat 503 Perkhidmatan Tidak Tersedia?

Sekiranya kemungkinan penyebab Ralat 503 Tidak tersedia ialah masalah dengan WordPress, berikut adalah beberapa pembaikan yang boleh anda cuba selesaikan masalahnya:

Lumpuhkan pemalam

Seperti kebanyakan orang, anda mungkin menggunakan banyak pemalam, yang boleh menyebabkan masalah ketidaksesuaian. Dengan mematikan pemalam anda, kemudian mengaktifkannya semula satu persatu sambil memeriksa sama ada laman WordPress anda masih berjalan, anda akan mengalami pemalam yang menyebabkan masalah ini.

Tetapi bagaimana anda mengakses pemalam anda jika anda tidak dapat mengakses papan pemuka anda dengan log masuk ke kawasan pentadbir WordPress? Anda perlu menggunakan klien FTP seperti FailZilla, yang bermaksud bahawa anda perlu mencari kelayakan FTP anda untuk dapat memindahkan fail ke dan dari pelayan anda.

Setelah anda berjaya log masuk ke pelayan anda dari FileZilla, ikuti langkah-langkah di bawah untuk mematikan pemalam anda:

 1. Cari dan buka folder public_html (folder root WordPress)
 2. Navigasi ke direktori kandungan wp
 3. Klik kanan pada folder pemalam dan pilih pilihan Ganti Nama
 4. Namakan semula direktori pemalam anda kepada pemalam yang dinyahaktifkan

Ini akan menyahaktifkan semua pemalam anda dan anda seharusnya dapat mengakses laman web WordPress anda sekiranya Kesalahan 503 disebabkan oleh masalah ketidaksesuaian pemalam.

Seterusnya, anda perlu kembali ke FileZilla, mengakses folder kandungan wp dan menamakan semula folder yang dinyahaktifkan pemalam ke nama asalnya. Ini tidak akan mengaktifkan semula pemalam anda, itu hanya akan menjadikan WordPress mengenalinya, jadi anda boleh mengaktifkannya semula satu persatu di papan pemuka WordPress anda sehingga anda menemui pelakunya. Apabila anda melakukannya, kembali ke FileZilla, dan hapus plugin yang sesuai di direktori wp-content / plugins.

Sekarang, mari kita lihat apa yang harus dilakukan jika Kesalahan 503 disebabkan oleh tema WordPress aktif anda.

Lumpuhkan Tema WordPress Anda

Sekiranya masalah ketidaksesuaian plugin tidak salah, pelakunya mungkin tema WordPress anda. Di sini juga, anda perlu bergantung pada klien FTP untuk menyelesaikan tugas.

Akses direktori wp-content / tema dan cari folder tema aktif anda, kemudian sama seperti anda menamakan semula folder pemalam anda, lakukan perkara yang sama untuk folder tema, iaitu mitos dinyahaktifkan, dan cuba mengakses laman web anda. Sekiranya anda berjaya, dan pada ketika ini anda akan melihat tema WordPress lalai dan bukannya tema lama anda, ini bermaksud bahawa Ralat 503 Perkhidmatan Tidak Tersedia disebabkan oleh tema anda.

Pastikan anda memuat turun versi terbaru tema anda dari pembangun, dan jika masalahnya masih berlanjutan walaupun anda menggunakan versi tema terbaru anda, dan pembangun tidak dapat memberikan perbaikan, sayangnya anda perlu mencari tema lain.

Debug Kod Tersuai

Sekiranya tidak ada plugin, bukan tema anda yang menjadi penyebab ralat, sudah tiba masanya untuk membolehkan Feature Debug di WordPress untuk melihat apakah ada penambahan kod tersuai anda yang mungkin menyebabkan masalah tersebut..

Untuk mengaktifkan Ciri Debug, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Pergi ke FileZilla dan cari folder root WordPress
 2. Cari fail wp-config.php
 3. Klik kanan padanya, kemudian pilih Lihat / Edit, yang akan membuka fail di editor teks anda
 4. Cari baris Itu sahaja, berhenti mengedit! Selamat berblog
 5. Tambahkan kod berikut di atas baris itu: @ini_set (‘display_errors’, 1)
 6. Simpan perubahan, dan tutup fail

Ini akan membolehkan ciri penyahpepijatan, dan akan memaparkan mesej ralat yang biasanya memperincikan fail dan bahkan baris kod tertentu yang mengganggu perkara. Oleh itu, anda boleh mencari fail menggunakan FTP, dan membuat perubahan yang diperlukan untuk membuat keadaan kembali normal.

Fitur penyahpepijatan WordPress dilumpuhkan secara lalai kerana alasan keselamatan, jadi jika anda selesai dengan perubahan tersebut, kami sarankan untuk mematikannya.

Hubungi Hos Web Anda

Sekiranya anda mengesyaki bahawa anda diserang DDoS, atau anda mengalami lonjakan lalu lintas yang sah yang menyebabkan masalah waktu henti, hubungi pasukan sokongan host web anda kerana mereka akan dapat menilai keadaan dan menawarkan penyelesaian.

Host web anda mungkin mengesyorkan agar anda meningkatkan rancangan hosting anda, atau mereka mungkin sementara meningkatkan sumber anda untuk dapat menangani kemasukan lalu lintas, atau menerapkan mekanisme pertahanan terhadap serangan DDoS jika masalah tersebut disebabkan oleh serangan DDoS.

Sekiranya hos web anda tidak proaktif dalam membantu anda menangani masalah ini, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk berpindah ke syarikat hosting lain. Untuk laman web WordPress, kami mengesyorkan memilih BlueHost kerana mereka menawarkan banyak rancangan hosting WordPress yang dibina berdasarkan teknologi VPS, dan direka untuk memenuhi kekhususan laman web WordPress dari segi pengoptimuman kelajuan, keselamatan, dan prestasi. Baca ulasan BlueHost kami jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat ini.

Pemikiran Akhir

Oleh kerana laman web anda mendapat lebih banyak lalu lintas dan bintang untuk berkembang, anda mungkin menyedari bahawa laman web ini akan perlahan, atau anda mungkin akan menghadapi masalah waktu henti.

Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda meningkatkan rancangan hosting anda menjadi lebih baik untuk mengelakkan masalah seperti itu berlaku.

Anda juga mungkin ingin mempertimbangkan untuk menyatukan Rangkaian Penghantaran Kandungan dengan laman web WordPress anda (kami mengesyorkan MaxCDN), yang akan mengurangkan beban pada pelayan anda, dan menjadikan laman web anda lebih cepat dan lebih selamat.

Ralat 503 Perkhidmatan Tidak Tersedia mungkin kelihatan seperti kacang yang sukar untuk dipecahkan pada mulanya, tetapi jika anda mengikuti arahan kami langkah demi langkah, anda seharusnya dapat menanganinya dengan cepat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector