Bagaimana & Di mana Membeli Laman Web Berkualiti?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Bagaimana & Di mana Membeli Laman Web Berkualiti?
0 10 мин.

laman web berkualiti-beli


Oleh kerana kebanyakan orang melayari Internet di PC dan peranti mudah alih mereka, adalah idea yang baik untuk memulakan laman web anda sendiri yang memastikan aliran pendapatan yang berterusan. Apabila orang menginginkan sesuatu, mereka biasanya hanya mencarinya melalui Google dan melalui banyak kedai dalam talian yang ada sehingga mereka menemui produk yang sempurna dan membelinya.

Membangun laman web memerlukan banyak masa dan usaha, apatah lagi pekerjaan yang perlu anda buat dalam SEO untuk mendapatkan tempat yang lebih baik di peringkat Google. Tetapi sebenarnya ada dua pilihan jika anda ingin mula menjual secara dalam talian. Yang pertama ialah membuat laman web sendiri, dan yang kedua adalah membeli laman web yang sudah ada.

Idea ini mungkin terdengar berisiko, tetapi jika anda menjumpai laman web yang telah membuktikan dirinya sebagai sumber pendapatan yang besar, pastinya ini adalah pelaburan yang baik. Sudah tentu, kita tidak membincangkan pelaburan kecil kerana laman web yang sudah berjaya adalah masalah besar.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai banyak pengalaman dalam perniagaan jenis ini, anda boleh membuat perjanjian dengan mudah. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda faedah utama membeli laman web dan semua perkara yang harus anda pertimbangkan sebelum membelinya. Pada akhir artikel ini, anda akan mengetahui dengan tepat di mana untuk mencari laman web yang berkualiti dan bagaimana membezakan laman web yang tidak baik dengan yang baik. Teruskan membaca.

Baca: Bina & Jual Laman Web untuk Keuntungan

Mengapa Anda Perlu Membeli Laman Web?

Proses membeli laman web hampir sama dengan membeli atau menukar apa-apa yang lain di Internet. Transaksi ini juga harus merangkumi platform pihak ketiga yang memastikan setiap pihak berpuas hati pada akhirnya, memastikan keselamatan dan keadilan. Sebaik sahaja anda menemui laman web yang sempurna, anda membuat tawaran atau membayar harga yang pasti.

Pada akhirnya, anda adalah pemilik baru laman web ini dengan menerima semua data yang diperlukan, seperti ketika anda membeli rumah dari seseorang. Walaupun ramai orang belum pernah mendengarnya, membeli dan menjual laman web sebenarnya adalah pasaran yang sihat dan berkembang pesat hari ini. Terdapat banyak sebab mengapa membeli laman web boleh bermanfaat bagi perniagaan anda, seperti:

 • Membangun laman web dari awal dan meningkatkan popularitinya memerlukan banyak masa, yang mungkin tidak anda miliki jika anda ingin mula menjual dengan segera
 • Mungkin anda pakar dalam pemasaran, menjana lalu lintas, meningkatkan kadar penukaran dan sebagainya, tetapi anda tidak tahu merancang dan memprogramkan laman web
 • Anda mempunyai anggaran tertentu dan ingin melaburkannya ke dalam sesuatu yang berpotensi besar

Sebenarnya, sekiranya ada pernyataan di atas yang benar, anda mesti membeli laman web. Sekiranya anda berminat dengan idea ini, mari teruskan dan kami akan memberi anda beberapa petua mengenai bagaimana mencapai matlamat anda.

Anda boleh menemui banyak pasaran di Web hari ini dengan sebilangan besar orang yang menawarkan laman web mereka dan banyak pembelian yang berjaya setiap hari. Kami di sini untuk menunjukkan kepada anda 3 pasar terbaik yang mutlak sekarang dengan laman web berkualiti tinggi yang paling tinggi di mana anda boleh membeli sendiri dengan selamat.

Empire Flippers

laman web empire-flippers-buy-quality

Sekiranya anda hanya berminat dengan laman web yang mapan yang mempunyai sejarah penting di belakangnya, anda tidak boleh salah dengan Empire Flippers. Sebilangan besar laman web yang anda dapati ada sekurang-kurangnya berusia dua tahun dan juga menjana pendapatan pada masa itu. Syarikat itu baru-baru ini mencapai tanda $ 50 juta dolar jika dibandingkan dengan nilai keseluruhan laman web yang mereka jual.

Menurut statistik mereka, mereka menjual 90% laman web yang disenaraikan dalam 3 bulan terakhir dan laman web yang mereka jual pada bulan lalu bernilai hampir $ 1,5 juta. Terdapat beberapa nama besar yang menulis artikel positif mengenai Empire Flippers, termasuk BuzzFeed, Huffington Post, Shopify, Moz dan banyak lagi. Syarikat ini mempunyai podcast sendiri di mana mereka bercakap mengenai perniagaan dalam talian, pemasaran kandungan dan topik serupa.

Mereka juga mempunyai Empire Evaluation Tool mereka sendiri yang dapat digunakan untuk mengira nilai semasa laman web anda. Empire Flippers mengklasifikasikan setiap laman web ke dalam niche dan menyediakan semua maklumat yang diperlukan untuk pembeli, termasuk perincian mengenai kaedah pengewangan, pendapatan tepat yang dihasilkannya sejauh ini dan lalu lintas sepanjang jangka masa.

FE Antarabangsa

laman web fe-antarabangsa-beli-premium

FE International dilancarkan pada tahun 2010 dan ia adalah pasaran lain di mana anda hanya dapat mencari laman web yang bernilai tinggi. Tidak ada laman web permulaan, namun ia adalah tempat yang bagus untuk mereka yang bersedia untuk membuat pelaburan besar. Oleh kerana terdapat banyak laman web besar yang terdapat di FE International, terdapat juga sekumpulan broker yang boleh anda rujuk bila-bila masa anda memerlukan nasihat.

Pasukan mereka ada selama keseluruhan proses sehingga anda mengurus dokumen terakhir yang sah dan akhirnya mendapat hak milik penuh ke atas laman web baru anda. FE International mempunyai kadar kejayaan 94,1% yang luar biasa dalam menjual laman web secara purata. Mereka mempunyai pasukan yang kuat yang berpengalaman dalam perundingan strategi, keusahawanan, perbankan pelaburan dan teknologi.

Ada banyak nama besar yang mewawancarai FE International atau membuat podcast dengan mereka, termasuk Huffington Post, Inc., Marketever, Skip Blast, dan eCommerce Fuel. Di samping itu, terdapat banyak artikel yang terdapat di syarikat yang ditulis oleh Time, Yahoo Finance, Fortune, Fox News dan banyak lagi. FE International juga mempunyai blognya sendiri yang penuh dengan artikel berkaitan perniagaan yang mesti anda periksa.

Flippa

flippa-pembelian-laman web berkualiti tinggi

Flippa memulakan perjalanannya kembali pada tahun 2009 dan nilai semua laman web yang dijual di platform yang ditambahkan bersama lebih dari $ 200,000,000 sekarang. Sudah tentu, ia memerlukan beribu-ribu transaksi sehingga mencapai kejayaan ini dan ia juga menjadikannya salah satu pasar paling popular.

Seperti yang anda lihat di laman web mereka, anda juga dapat membeli laman web pemula, laman web, domain dan aplikasi yang sudah ada. Sesiapa sahaja boleh menyenaraikan laman web, domain dan aplikasi mereka sendiri dengan harga yang berpatutan dan jika anda menjualnya, mereka mendapat 15% tambahan dari harga akhir.

Flippa adalah syarikat berjaya yang dipercayai oleh banyak nama besar, termasuk Forbes, Mixergy, Business Insider dan Mashable dan mereka juga menulis beberapa ulasan positif mengenai pasaran. Salah satu sebab mengapa orang sangat menyukainya adalah antara muka yang mesra pengguna dan hakikat bahawa setiap orang boleh berhubung dengan pasukan mereka jika mereka memerlukan bantuan.

Pada hari rata-rata, 5,000 laman web baru muncul di Flippa, mencari pemilik baru dan mereka berjaya menjual rata-rata 30,000 daripadanya setiap tahun. Satu lagi perkara hebat ialah Flippa menyediakan semua maklumat mengenai sejarah dan lalu lintas laman web, jadi anda tidak perlu mencarinya.

Cara Mencari Laman Web Terbaik?

Adalah baik untuk mengetahui tempat terbaik untuk membeli laman web, tetapi bagaimana untuk menentukan sama ada laman web itu baik atau buruk? Kami akan menunjukkan kepada anda beberapa amalan penting yang dapat membantu anda dalam membuat pilihan yang tepat. Masing-masing memerlukan sedikit usaha, kerana anda perlu menganalisis laman web dari sudut pandangan yang berbeza, tetapi sebenarnya tidak ada gunanya jika anda mendapat balasan laman web yang kuat.

Setiap Laman Web Mempunyai Sejarah

Pertama sekali, anda harus melihat usia laman web tertentu sebelum memilih. Ini adalah salah satu faktor yang paling penting kerana jika laman web lebih tua, itu menunjukkan bahawa ia juga lebih stabil. Mari kami tunjukkan sebabnya:

 • Ia memerlukan banyak masa untuk menghasilkan lalu lintas secara organik, yang pasti dimiliki oleh laman web lama
 • Anda akan mempunyai banyak data mengenai pendapatan yang dihasilkan oleh laman web pada masa lalu
 • Ia lebih tua dan masih berfungsi, yang merupakan petanda hebat. Laman web yang tidak berjaya biasanya hilang begitu sahaja

Menentukan usia nama domain bukanlah masalah besar. Terdapat alat di web seperti Pemeriksa Umur Domain di mana anda hanya menyalin alamat laman web ke lapangan dan itu akan menunjukkan nombor yang tepat.

Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa dengan kaedah ini, anda hanya akan mengetahui usia domain, yang tidak sama dengan usia laman web. Untuk mengetahui umur sebenarnya, anda perlu menggali lebih mendalam. Terdapat laman web yang disebut Wayback Machine yang pada dasarnya merupakan arkib Internet dan dapat membantu anda mencarinya dalam beberapa minit.

Jumlah dan Punca Trafik

Perkara kedua yang perlu dilakukan adalah memeriksa berapa banyak lalu lintas yang dikumpulkan laman web dalam jangka masa tertentu. Ini sudah menjadi beberapa maklumat berguna, tetapi anda boleh memecahnya lebih jauh dengan melihat dari mana lalu lintas berasal. Sumber lalu lintas termasuk mesin pencari, media sosial, dan laman web lain yang menulis mengenai laman web tersebut.

Ini adalah kaedah terbaik untuk mengukur nilai laman web. Sederhana: jika mempunyai khalayak yang besar, maka sangat berharga. Sebaliknya, laman web yang mempunyai lalu lintas rendah tidak jauh berbeza daripada permulaan. Nasib baik, semua laman web yang kami bincangkan di atas memberikan banyak perincian mengenai penonton yang dimiliki oleh laman web tertentu dan sumber dari mana asalnya.

Mereka juga menunjukkan kepada anda negara mana pengunjung berasal. Contohnya, jika orang dari UK adalah khalayak sasaran anda, maka laman web dengan pelawat terutamanya dari China mungkin tidak sesuai untuk perniagaan anda. Oleh itu, laman web dengan trafik tinggi tidak semestinya bagus.

Oleh itu, jika anda menjumpai laman web yang mempunyai banyak lalu lintas dari pelbagai sumber, maka penting untuk memeriksa kawasan dari mana lalu lintas berasal, atau jika tidak, kesepakatan yang nampaknya hebat itu dapat dengan mudah berubah menjadi rusak.

Pastikan Laman Web Mesra SEO

Dan ada satu perkara terakhir, namun sangat penting: SEO. Pengoptimuman Enjin Carian banyak membantu menjana lalu lintas organik untuk laman web anda. Anda perlu mencari laman web Mesra SEO dan petunjuk yang baik jika sudah menjana trafik organik yang banyak.

Walaupun SEO yang baik pastinya merupakan kelebihan, ia tidak wajib. Anda boleh membeli laman web dengan SEO yang lemah jika trafik, sumber dan sejarah keseluruhan kelihatan senang. Ini adalah sesuatu yang boleh diperbaiki pada bila-bila masa dan tidak begitu sukar dengan sejumlah besar alat SEO yang tersedia dalam talian. Perlu diingat bahawa Google menghukum laman web yang menerapkan amalan SEO yang buruk, jadi jika ada beberapa masalah dengan itu, laman web tersebut perlu diperbaiki secepat mungkin.

Terdapat dua amalan SEO yang sangat buruk yang biasa berlaku di laman web:

 • Kandungan berkualiti rendah yang menentang semua peraturan asas penggunaan kata kunci yang betul
 • Gandakan kandungan yang disalin sepenuhnya atau sebahagian dari laman web lain

Perkara yang baik ialah anda dapat memeriksa mana-mana butiran ini sebelum menutup perjanjian dan membeli laman web. Sekiranya anda tidak menyukai apa yang anda lihat, teruskan mencari kerana terdapat banyak laman web yang tersedia untuk dijual yang boleh membawa banyak perkara.

Kesimpulannya

Terdapat banyak sebab mengapa anda ingin membeli laman web yang sudah ada. Sama ada anda tidak selesa membina laman web, anda tidak mempunyai masa untuk mula membinanya, atau anda menganggapnya sebagai pelaburan yang hebat. Sebab mungkin berbeza, tetapi selalu penting untuk meluangkan masa dan memilih dengan bijak. Jangan lupa ketiga-tiga faktor yang berperanan besar dalam memilih laman web yang sempurna:

 • Sejak bila laman web ini beroperasi dan berjalan?
 • Jumlah pelawat dan sumber dari mana mereka datang
 • Berapa banyak lalu lintas organik yang diperolehi laman web ini? Adakah mesra SEO?

Itu sahaja, sekarang anda sudah tahu perkara yang perlu diperhatikan sebelum membeli laman web. Anda juga boleh mengambil langkah-langkah ini sebagai nasihat mengenai cara menjadikan laman web anda lebih baik jika anda ingin menjualnya pada masa akan datang dengan nilai yang lebih tinggi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector