Bagaimana Membina Laman Web Harta Tanah menggunakan WordPress?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Bagaimana Membina Laman Web Harta Tanah menggunakan WordPress?
0 8 мин.

membina laman web harta tanah dengan wordpress


Kebanyakan orang percaya bahawa WordPress hanyalah Sistem Pengurusan Kandungan yang mudah untuk blog. Kerana beberapa pengaturcara dan pereka web menggunakannya untuk membuat laman web harta tanah, pengguna melihat betapa bergunanya WordPress klasik. Anda boleh menggunakan WordPress untuk membuat sebarang jenis laman web, termasuk laman web harta tanah.

Dalam artikel ini saya akan menunjukkan kepada anda tiga cara yang boleh anda gunakan untuk membina laman web harta tanah menggunakan WordPress:

 • menggunakan tema
 • menggunakan pemalam
 • menggunakan tema dan pemalam (tidak digalakkan)

Membangun Laman Web dengan Tema

Di Internet, anda boleh menemui tema WordPress khusus untuk laman web harta tanah, tetapi juga untuk iklan baris umum, yang boleh digunakan untuk tujuan harta tanah. Sekiranya anda ingin menggunakan tema untuk laman web WordPress harta tanah anda, saya cadangkan anda untuk membelinya. Anda tidak boleh menggunakan tema percuma kerana tema tersebut tidak sepenuhnya dibangunkan atau cukup kompleks untuk laman web harta tanah dan penuh dengan pepijat. Sudah tentu, mereka juga tidak mendapat sokongan yang sewajarnya. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menguji pasaran laman web harta tanah, anda boleh menggunakan tema percuma dari WordPress laman web.

Untuk memilih tema yang baik, anda dapat menjaga komen dari pengguna lain, jumlah penjualan, nilai dan tarikh terakhir ketika tema tersebut dikemas kini.

Untuk memasang tema, anda hanya perlu pergi ke Papan Pemuka WordPress anda, di Rupa dan kemudian di Tema. Di sini, anda menekan butang Tambah Baru, pilih pilihan Muat Naik dan Pilih fail untuk mencari tema yang ingin anda muat naik. Setelah memilih tema, anda perlu menekan butang Enter dan Install Now. Perhatian: tema perlu diarkibkan dalam format zip, jika tidak, ralat mungkin berlaku.

tema harta tanah kediaman wp

Kediaman WP adalah tema hebat yang berharga hanya $ 54 dan mempunyai semua ciri yang diperlukan untuk membina laman web harta tanah profesional. Tema ini telah terjual lebih dari 4800 kali di ThemeForest. Ia mempunyai ciri-ciri berikut: Gelongsor Unit Harta dengan pemuatan malas, taksonomi untuk ejen, kod pendek senarai ejen, halaman taksonomi disesuaikan dengan gambar dan kandungan, kod pendek untuk senarai bandar / kawasan, statistik paparan halaman dengan carta, responsif sepenuhnya, siap untuk retina, ia berfungsi pada semua peranti yang diketahui, peta Google, lokasi GEO, penapisan AJAX & cari di peta, pin tersuai, spidery, penyenaraian senarai depan, PayPal atau Stripe Payments, sistem keahlian lanjutan, pembayaran terus melalui kawat wayar, penyatuan Formulir Perhubungan 7, panel pentadbir yang kuat, butiran harta tanpa had, tambah pelan lantai, lampirkan PDF ke harta tanah, pengurusan pin, bidang harta tanah khusus, carian lanjutan khusus, susun atur kotak atau lebar, simpan carian & amaran e-mel, siap RTL, cari mengikut ciri dan kemudahan, widget tersuai dan bar sisi tidak terhad. Ia juga disertakan dengan beberapa pemalam yang berguna: Komposer Visual, untuk merancang halaman dan Revolusi Slider untuk tayangan slaid profesional. Kedua-dua pemalam itu premium dan berharga lebih tinggi jika anda membelinya secara berasingan, tetapi ia disertakan secara percuma dengan tema ini.

tema harta tanah realtor wordpress

Akhbar Premium Tema Harta Tanah berharga $ 79 dan mempunyai pelbagai ciri seperti 100+ pilihan pentadbir, responsif sepenuhnya dan retina siap, mempunyai profil ejen dan ahli, Fields khusus, adalah sumber terbuka, mudah dipasang, tidak diperlukan pemalam tambahan, lebih dari 20 gerbang pembayaran, disesuaikan, pembayaran dalam talian, mesra SEO, borang hubungan, peta Google, lokasi geografi & jarak, medan carian tersuai & cari mengikut lokasi, pakej penyenaraian yang dapat disesuaikan, kawasan anggota dan alat pengurusan, kegemaran pengguna & kongsi butang pautan, video, gambar, muzik & muat naik fail lain, seret & jatuhkan susun atur halaman rumah dan memudahkan teks & perubahan warna.

tema wordpress harta tanah kelas

Tema iklan umum umum WordPress yang boleh anda gunakan di laman web harta tanah adalah Guru kelas. Tema ini sangat popular dan berharga $ 99. Iklan ini dapat digunakan pada berbagai jenis iklan diklasifikasikan dan dilengkapi dengan ciri premium berikut: pelbagai model harga, bidang khusus & borang, pek keahlian, pengurusan iklan pelanggan, halaman depan yang dapat disesuaikan sepenuhnya, automatik & cadangkan carian, log masuk rangkaian sosial, carian lanjutan, pentadbiran mudah, widget rakan Facebook, blog khusus, statistik pelawat senarai iklan, mesra SEO, Tema kanak-kanak & pemalam, AppThemes API, serasi dengan WPML, pelbagai skema warna, log masuk bertema & halaman pendaftaran, Analitis Google, sokongan Twitter, Sokongan ShareThis, memuat naik logo tersuai, sokongan berbilang bahasa dan banyak lagi.

Membina Laman web dengan Pemalam

Sekiranya anda boleh menggunakan tema untuk laman web harta tanah yang juga disatukan dengan beberapa pemalam, anda juga boleh menggunakan pemalam tanpa tema yang sesuai untuk harta tanah. Ini bukan penyelesaian terbaik untuk membina laman web WordPress harta tanah, terutamanya kerana dalam kes ini lebih daripada satu pasukan akan berfungsi untuk laman web anda: satu pasukan membuat tema yang sudah anda miliki di laman web anda dan tema lain akan berfungsi untuk laman web yang dipilih- pemalam harta tanah. Selalunya, dalam kes ini, banyak kesalahan atau amaran dapat muncul, terutamanya jika anda memasang banyak pemalam yang mempunyai pemikiran yang sama. Plugin dapat berkongsi fungsi PHP yang sama dan anda akan melihat bahawa beberapa dari mereka tidak berfungsi kerana konflik muncul. Anda boleh memasang pemalam dengan cara yang hampir sama dengan memasang tema. Di Papan Pemuka WordPress anda memilih Pemalam dan kemudian anda perlu memuat naik dan memasangnya dari komputer anda. Ini juga perlu diarkibkan dalam format zip.

Anda boleh mendapatkan versi plugin harta tanah percuma di pejabat WordPress laman web, tetapi kebanyakannya disadap dan tidak terlalu popular.

Sekiranya anda benar-benar memerlukan plugin iklan harta tanah / iklan baris percuma, anda boleh mencuba Satu lagi Plugin Pengelasan WordPress (AWCP). AWCP digunakan di lebih dari 10.000 laman web aktif dan menawarkan ciri menarik dan berguna seperti iklan carian mengikut bandar, negeri, negara, nama pengguna atau kata kunci, iklan AdSense, kawalan penggunaan HTML dalam iklan, had ukuran teks iklan, tamat tempoh automatik dari iklan, paparan iklan yang dapat dikonfigurasi untuk penempatan AdSense, iklan dapat diimport melalui fail CSV, iklan dapat memiliki butang Bagikan di Facebook, iklan dapat diedit melalui front end, memungkinkan poster diberitahu tentang iklan yang habis masa berlakunya, memungkinkan untuk iklan berbayar atau percuma, menyokong PayPal, PayPal Pro, PayFast, Authorize.net dan 2Checkout, sokongan, sistem kredit, sokongan untuk langganan iklan, kawalan penyiaran iklan, pelbagai ciri gambar dan sebagainya.

Saya menasihati anda untuk menggunakan pemalam premium. AWCP mempunyai versi premium yang merangkumi ciri-ciri berikut: ikon kategori, medan tambahan, kawalan wilayah, suapan RSS, iklan unggulan, bayaran per kategori, kupon / diskaun, langganan, komen / penilaian, lampiran, BuddyPress, tanda sebagai dijual, kategori terhad , pengurus kempen iklan dan lain-lain.

pemalam harta tanah untuk wordpress

Cadangan premium kedua saya ialah Direktori Web 2.0 yang boleh menambahkan pelbagai ciri pada tema anda. Plugin berharga 34 $ dan berkemungkinan untuk menyekat iklan mengikut tahap senarai, perkhidmatan pembayaran Stripe dan PayPal, papan pemuka depan untuk pengguna, pengurusan invois, pilihan senarai yang melekit dan unggul, kemampuan menaikkan, memperbaharui atau menaikkan / menurunkan senarai, penilaian , bidang kandungan, carian lanjutan, ikon untuk kategori, mesra SEO, carian lokasi dalam radius, peta Google, penanda peta tersuai, pilihan cetak, penanda buku, penyatuan dengan lampiran Formulir 7, YouTube dan AJAX, reka bentuk responsif, 5 jenis widget, 12 jenis kod pendek dan sebagainya.

Dengan Gabungan Dua: Tema + Plugin

Ini adalah kaedah terburuk untuk membina laman web WordPress harta tanah kerana konflik PHP yang boleh muncul antara tema harta tanah dan pemalam harta tanah anda. Sekiranya anda tinggal sedikit dan berfikir, tema dan pemalam anda akan mempunyai ciri yang hampir sama sehingga ia akan dibina dengan cara yang sama menggunakan fungsi PHP yang sama. Fungsi PHP dapat dipanggil hanya sekali, tetapi fungsi PHP mana yang akan diingat kembali plugin / tema jika ada sekurang-kurangnya dua dengan nama yang sama? Tiada seorang pun daripada mereka. Walaupun dalam kes ini terdapat banyak kesalahan maut, beberapa orang memasang tema harta tanah dan juga satu atau lebih pemalam harta tanah hanya untuk “meningkatkan fungsi” laman web mereka, seperti yang mereka katakan.

Terdapat beberapa kemungkinan kombinasi, tetapi saya sama sekali tidak mencadangkannya. Anda boleh mencuba memasang Satu lagi Plugin Pengelasan WordPress (AWCP) dan Guru Kelas. Tema, dalam kes ini, akan menawarkan reka bentuk yang sesuai untuk laman web harta tanah dan juga beberapa ciri. Di samping itu, pemalam akan menawarkan ciri-ciri lain, tetapi perlu diingat bahawa kedua-dua perisian mempunyai ciri yang hampir sama.

Pada akhirnya, saya ingin mencadangkan anda penyelesaian pertama walaupun yang mahal, tetapi anda boleh mendapatkan tema perniagaan dengan banyak ciri dan beberapa pemalam premium dalam satu pakej.

Sekiranya anda benar-benar ingin memulakan laman web WordPress harta tanah, anda harus mempertimbangkan untuk membuat beberapa tutorial untuk menambah senarai dan maklumat tambahan mengenai laman web anda. Sekiranya anda mempunyai wang, anda boleh menyewa ejen untuk membuat gambar ke harta tanah dan bercakap dengan pemilik mengenai penyenaraian iklan mereka. Anda boleh membuat agensi harta tanah yang bekerjasama dengan laman web harta tanah anda.

Jangan lupa membuat laman web untuk agensi harta tanah tetapi juga untuk pemilik mudah. Dalam kes ini, anda akan mendapat lebih banyak kandungan sehingga lebih banyak lalu lintas dan peringkat halaman yang lebih besar.

Mengakhiri

Apa sahaja yang anda pilih tema atau plugin untuk membuat laman web harta tanah menggunakan WordPress, anda harus ingat bahawa tidak cukup untuk memilih perisian yang terbaik. Anda juga memerlukan perkhidmatan hosting WordPress yang boleh dipercayai. Untuk tujuan ini, saya mempunyai 3 cadangan:

# 1 BlueHost

dari $ 3.95 / bulan adalah pilihan yang tepat untuk mengehoskan mana-mana laman web WordPress (termasuk harta tanah)

mula sekarang! »

# 2 InMotion Hosting

dari $ 4,19 / bulan adalah satu lagi penyedia hosting hebat untuk menjadi tuan rumah mana-mana laman WordPress

mula sekarang! »

# 3 HostGator

dari $ 3.96 / bulan; bagus untuk hosting laman web WordPress bersaiz kecil hingga sederhana

mula sekarang! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector