Bagaimana Membuat Laman Web Agensi Pelancongan dengan WordPress?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Bagaimana Membuat Laman Web Agensi Pelancongan dengan WordPress?
0 11 мин.

buat laman web agensi pelancongan


Sejauh ini WordPress adalah platform terbesar di Internet yang membolehkan pengguna, profesional dan peminat membuat dan mengendalikan blog, laman web, halaman dan catatan. Keseluruhan kerja dilakukan melalui antara muka yang sangat mesra pengguna dan mudah digunakan yang sesuai untuk pemula dan tidak memerlukan kemahiran atau pengalaman pengkodan web. Kami akan melihat beberapa asas ketika memahami bagaimana WordPress dan laman web pada umumnya cenderung berfungsi.

Pembezaan penting perlu dibuat semasa membincangkan halaman dan catatan dan bagaimana ia dikendalikan oleh WordPress. Perbezaan utama adalah bahawa halaman kekal dan catatan boleh sementara. Catatan kebanyakannya digunakan untuk kandungan yang boleh diperbaharui dan halaman seperti halaman utama, halaman ‘About’ dan halaman arkib kekal. Inilah sebabnya mengapa halaman dirancang untuk kandungan abadi yang penting untuk laman web atau blog mana pun.

Satu perkara penting yang perlu diperhatikan mengenai catatan di laman web adalah bahawa ia dipaparkan dalam urutan terbalik secara kronologi. Ini bermaksud bahawa penerbitan pos baru akan muncul terlebih dahulu, sementara yang lebih lama akan diturunkan semula mengikut urutan. Anda akan bebas memilih berapa banyak catatan yang anda ingin paparkan pada satu halaman, tetapi ini juga bergantung pada panjangnya dan sama ada ia menyertakan gambar besar atau menanamkan video atau media lain.

Apa yang menjadikan WordPress menonjol sebagai platform terkemuka dalam bidang ini adalah sejumlah besar tambahan, plugin dan alat yang tersedia untuk anda gunakan. Anda bahkan boleh menggunakan beberapa tema percuma dan premium yang tersedia sebagai templat untuk laman web atau blog anda. Semua alat ini tidak hanya menyediakan sejumlah besar pilihan, tetapan dan ciri yang dapat memperkaya kandungan laman web anda, tetapi juga mempermudah proses penyediaan dan penyelenggaraan laman web atau blog yang berjaya.

Langkah Membangun Laman Web Agensi Pelancongan

Mengikuti beberapa langkah seterusnya, anda akan dapat menyediakan laman web agensi pelancongan di

1. Hosting WordPress

Salah satu aspek terpenting dari mana-mana laman web yang berjaya, terutamanya laman web perniagaan untuk agensi pelancongan, pastinya merupakan rancangan hosting yang baik. Pengehosan yang baik bukan sahaja dapat menjamin bahawa laman web anda akan sentiasa berjalan dan dinikmati oleh pelanggan anda, tetapi juga dapat menyediakan alat dan pilihan untuk meningkatkan kedudukan mesin pencari anda melalui kaedah pengoptimuman mesin pencari dan dengan itu meningkatkan lalu lintas dan penjualan laman web anda.

Terdapat banyak jenis rancangan hosting yang tersedia untuk pengguna, ada rancangan hosting percuma tetapi terhad, Shared, Virtual Private Servers dan juga rancangan hosting premium khusus. Mereka semua mempunyai kekurangan dan kelebihan mereka tetapi kami akan memfokuskan pada beberapa penyedia hosting yang kami pilih khas untuk anda, berdasarkan kebolehpercayaan mereka dan banyak pilihan dan rancangan yang mereka tawarkan.

Hosting InMotion

inmotion hosting membuat laman web agensi pelanconganInMotion adalah penyedia hosting hebat yang menawarkan beberapa pakej bulanan dan tahunan untuk pelanggan. Perkhidmatan hosting ini menyediakan hosting bersama untuk perniagaan kecil dan juga pelayan khusus untuk syarikat yang lebih besar dan maju. Ia juga dilengkapi perlindungan lanjutan terhadap DDoS, perutean pintar serta penyedia lebar jalur premium.

Selain hosting perniagaan, penyedia hosting InMotion mempunyai penyelesaian untuk mereka yang memerlukan pelayan peribadi maya (VPS), pelayan khusus serta kemampuan untuk menjual kembali hosting. Penyedia ini dilengkapi dengan banyak plugin dan alat yang berbeza untuk membantu mana-mana pencipta laman web memulakan perniagaan mereka. Yang paling penting adalah pembangun laman web BoldGrid yang membantu anda membuat laman web WordPress sempurna dengan mudah dan cepat. InMotion juga menyediakan pakej khas dengan potongan besar, terutama untuk hosting WordPress, yang sangat berguna.

BlueHost

bluehost buat laman web agensi pelanconganSalah satu penyedia hosting yang akan kami sarankan untuk anda adalah BlueHost. Ini adalah penyedia hosting yang menawarkan rancangan tahunan dengan potongan harga yang sangat besar. Semakin lama komitmen anda terhadap perkhidmatan yang disediakan oleh BlueHost, semakin tinggi potongan harga yang akan anda dapat.

Malah pakej permulaan perkhidmatan BlueHost cukup menarik. Anda akan mendapat nama domain percuma yang sepenuhnya menjadi milik anda selama anda menggunakan penyedia hosting ini, serta pemindahan domain percuma sekiranya anda memerlukannya. Semua pakej hosting menyediakan pemindahan data bulanan tanpa had serta kapasiti penyimpanan yang sangat besar, bermula dari 100 GB dan lebih. Pakej maju dan premium merangkumi beberapa ciri yang sangat berguna seperti alat dan perlindungan anti-spam, peti mel dan juga simpanan tanpa had.

HostGator

hostgator membuat laman web agensi pelanconganHostGator adalah salah satu penyedia hosting terbesar dan paling dipercayai di seluruh Internet. Ia menawarkan hosting yang murah dan sangat dipercayai dengan banyak pakej berbeza yang dibangunkan dan disesuaikan berdasarkan keperluan hosting yang berbeza. Pakej yang akan kami fokuskan adalah pakej hosting WordPress yang ditawarkan HostGator.

Dengan ciri-ciri hebat seperti pelayan berkepadatan rendah, rangkaian penyampaian kandungan dan juga banyak lapisan cache, penyedia hosting HostGator mampu menawarkan masa muat sehingga 3 kali lebih pantas daripada penyedia hosting lain. Pakej hosting WordPress juga dilengkapi dengan antara muka awan yang tidak ternilai dan panel kawalan pentadbir WordPress yang mesra pengguna yang membolehkan penyesuaian penuh serta sandaran automatik.

2. Pilih Tema yang Sesuai

Setelah anda membeli hosting untuk laman web agensi pelancongan WordPress anda, inilah masanya untuk menyiapkan laman web anda. Kami sangat mengesyorkan semua pengguna, pemula atau pakar untuk menggunakan tema WordPress premium kerana sebilangan besar ciri, alat dan penyelesaian yang mereka sediakan untuk perniagaan WordPress yang berjaya.

Altair

tema wordpress agensi pelancongan altair

Pratonton & Muat turun Altair

Tema agensi pelancongan dan pelancongan Altair adalah salah satu tema WordPress terbaik yang terdapat di pasaran ketika datang ke laman web agensi pelancongan. Ia mempunyai lebih dari seratus ribu pelanggan dalam jangka masa 7 tahun.

Tema ini mempunyai beberapa templat yang berbeza untuk halaman kandungan yang dapat dilengkapi dengan lebar tetap dan susun atur halaman lebar penuh. Ini membolehkan anda membuat halaman yang indah untuk tawaran pelancongan dan pakej pelancongan anda dan memperkayakannya dengan perincian kecil atau luas. Tema agensi pelancongan Altair juga dilengkapi dengan borang tempahan tersendiri yang pasti menarik perhatian semua bakal pelanggan anda.

Ciri tambahan yang disediakan oleh tema ini adalah pilihan carian lanjutan untuk lawatan dan destinasi, paralaks khas untuk halaman yang terdiri daripada destinasi pelancongan dan pasukan sokongan pelanggan yang berdedikasi dan profesional.

Perjalanan yang bergaya

tema wordpress agensi pelancongan yang bergaya

Pratonton & Muat turun Travel Trendy

Trendy Travel adalah satu lagi tema WordPress premium yang hebat yang direka untuk laman web dan perniagaan agensi pelancongan dan pelancongan. Ini adalah tema pelbagai guna yang dapat memenuhi keperluan semua jenis ceruk yang berkaitan dengan perjalanan dan pelancongan seperti direktori hotel, blog pelancongan, agensi pelancongan, lawatan pakej, resort, tempat percutian dan banyak lagi.

Reka bentuk tema Trendy Travel responsif sepenuhnya dan siap untuk retina. Ia mempunyai alat dan pilihan yang hebat seperti Menu Mega, banyak pilihan kod pendek, pilihan susun atur tanpa had dan banyak lagi. Semua ini dan banyak lagi ciri yang anda dapati dalam tema WordPress hebat ini menyediakan anda semua alat yang diperlukan untuk membolehkan anda membina dan mengekalkan laman web agensi pelancongan yang sempurna untuk perniagaan anda.

Perjalanan Cinta

tema wordpress agensi pelancongan

Pratonton & Muat turun Trendy Love

Tema ejen pelancongan WordPress premium ketiga dan terakhir yang telah kami putuskan untuk mengesyorkan kepada anda adalah tema kreatif Love Travel WordPress yang hebat. Tema khusus ini mempunyai sokongan pelbagai bahasa yang disatukan ke dalamnya dan mempunyai sokongan penuh untuk perkhidmatan pelancongan WooCommerce.

Anda akan dapat memperibadikan laman web anda sepenuhnya dengan menggunakan lebih daripada seratus komponen yang tersedia untuk anda melalui tema Love Travel WordPress. Terdapat komponen penapis perjalanan untuk ciri carian, terdapat sokongan dan penggabungan plugin Contact Form 7 yang penting serta plugin Revolution Slider yang membolehkan anda membuat slaid yang cantik dan menarik untuk laman web anda, dan banyak lagi komponen dan ciri.

3. Muat Naik Kandungan

Di dalam dunia persaingan laman web agensi pelancongan, kandungannya sangat penting. Memuat naik kandungan yang kaya dan menarik adalah keperluan untuk memastikan laman web dan perniagaan anda menarik bagi bakal pelanggan anda. Cukup dengan lalu lintas yang tinggi selalunya tidak mencukupi untuk memastikan laman web anda mendorong penjualan.

Terdapat banyak bentuk kandungan yang boleh anda gunakan untuk laman web agensi pelancongan anda. Anda boleh memasukkan video dari destinasi pelancongan yang ditawarkan laman web anda. Anda boleh membuat dan menerbitkan galeri yang indah dan menarik di tempat-tempat eksotik dan resort hotel.

Bentuk kandungan tambahan merangkumi tawaran promosi, tawaran waktu terhad dan destinasi perjalanan bermusim yang hanya tersedia pada waktu-waktu tertentu dalam setahun. Jenis kandungan ini bukan sahaja memperkaya laman web anda, tetapi juga dapat membantu anda mempromosikan laman web anda dan meningkatkan khalayak anda.

4. Promosi Laman Web

Mempromosikan laman web anda sering menjadi faktor utama perniagaan agensi pelancongan yang sangat berjaya. Anda boleh mempunyai tawaran terbaik yang tersedia, laman web yang paling indah dan profesional dan kandungan terkaya di sana semuanya akan menjadi tidak berguna kecuali anda berjaya mempromosikan laman web anda dan mendorong lalu lintas ke arah perniagaan agensi pelancongan anda.

Sekiranya anda memilih untuk menggunakan tema premium untuk laman web agensi pelancongan WordPress anda, dan kami sangat mengesyorkan agar anda menggunakannya, anda akan mempunyai beberapa alat dan pilihan promosi yang boleh anda gunakan. Salah satu kaedah terpenting untuk mempromosikan laman web dan perniagaan anda adalah media sosial.

Kehadiran media sosial adalah keperluan mutlak dalam dunia promosi web moden. Dengan hadir dan aktif dalam bidang media sosial Internet dapat membantu anda menjangkau khalayak besar yang mungkin berminat dengan apa yang ditawarkan oleh laman web anda. Mempunyai halaman Facebook untuk laman web anda atau akaun Twitter dan Instagram yang aktif boleh menjadi sangat berguna.

Pilihan media sosial yang terpasang di WordPress juga tidak boleh diabaikan. Bahagian komen yang menarik dan aktif di setiap halaman dan catatan anda dapat mendorong calon pelanggan untuk memberitahu anda apa yang mereka fikirkan. Mempunyai halaman ulasan di mana anda menerbitkan beberapa ulasan terbaik yang dikumpulkan oleh laman web anda juga merupakan kaedah yang baik untuk mempromosikan laman web agensi pelancongan anda. Testimoni dan komen positif juga dapat dipamerkan di laman web anda.

Aspek penting lain dari promosi laman web pastinya SEO. Dengan memastikan laman web agensi pelancongan anda dioptimumkan sepenuhnya untuk mesin pencari dapat membantu anda memberi peringkat laman web anda jauh lebih tinggi daripada biasa dan mendorong banyak lalu lintas ke arah perniagaan anda. Menjadi salah satu laman web dengan kedudukan tertinggi di tempat anda dapat membantu perniagaan anda menjadi besar. Tema WordPress premium yang kami sarankan untuk anda merangkumi beberapa alat dan pilihan pengoptimuman mesin pencari yang dapat membantu anda memulakan perjalanan ke arah mempromosikan laman web anda dengan sebaik mungkin.

5. Pastikan Kandungan Anda Segar

Tidak ada yang akan berminat dengan laman web anda jika kandungan anda sudah usang dan basi. Inilah sebabnya mengapa sangat mustahak untuk memastikan kandungan di laman web agensi pelancongan anda sentiasa diperbaharui dan diperbaharui. Ini juga akan membantu anda memberi peringkat halaman dan catatan anda lebih tinggi di enjin carian dan menjadikan kandungan anda lebih menarik bagi bakal pelanggan anda.

Selain menyiarkan destinasi pelancongan baru dan tawaran dan tawaran baru di laman web agensi pelancongan anda, anda juga dapat menyegarkan kandungan anda dengan blog pelancongan yang menarik dan menarik. Anda juga boleh membuat siaran mingguan atau harian di mana anda menyoroti beberapa tempat, resort dan destinasi yang indah yang ditawarkan oleh agensi pelancongan anda. Pastikan anda melakukan kemas kini secara tepat waktu dan berkala.

Kesimpulannya

Agensi pelancongan adalah pilihan yang kompetitif dan tepu di Internet, jadi memulakan pengembaraan anda ke laman web agensi pelancongan yang berjaya boleh menjadi tugas yang sukar dan rumit. Namun, jika anda mengikuti arahan dan cadangan kami, kami menjamin bahawa anda akan mempunyai laman web agensi pelancongan yang berjaya dalam masa yang singkat.

Untuk merakam, langkah pertama adalah memilih penyedia hosting yang boleh dipercayai dan dipercayai untuk laman web WordPress anda. Ini memastikan bahawa laman web anda akan sentiasa berjalan dan berjalan lancar dan laman web anda dapat menangani jumlah lalu lintas yang sangat tinggi tanpa merusak. Penyedia hosting yang kami sarankan untuk anda juga merangkumi ciri dan alat keselamatan penting untuk perlindungan DDoS dan banyak lagi.

Langkah kedua, dan yang paling penting, adalah memilih tema WordPress yang sesuai untuk memenuhi keperluan anda. Kami sangat mengesyorkan menggunakan salah satu daripada tiga tema WordPress premium yang kami pilih sendiri untuk anda. Tema yang hebat akan memberi anda semua alat yang diperlukan untuk membuat laman web agensi pelancongan WordPress yang cantik dan menarik dan juga melengkapkan anda dengan banyak pilihan penyesuaian serta alat promosi.

Selepas itu, anda harus memuat naik kandungan di laman web anda secara berkala, mempromosikan laman web anda sebanyak mungkin dan anda akan mempunyai semua alat yang diperlukan untuk menjadikan laman web agensi pelancongan WordPress anda sangat berjaya.

Mulakan Laman Web Agensi Pelancongan Anda Sekarang

Pilih penyedia hosting dari senarai di bawah dan siapkan laman web agensi pelancongan anda menggunakan WordPress.

Syarikat Hosting
Harga Promosi

1mulakan laman web agensi pelancongan$ 3.49 / bln
2buat laman web agensi pelancongan$ 3.95 / bln
3membina laman web agensi pelancongan$ 3.95 / bln
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector