Bagaimana Membuat Laman Web Berkelas Menggunakan WordPress?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Bagaimana Membuat Laman Web Berkelas Menggunakan WordPress?
0 10 мин.

buat wordpress laman web yang dikelaskan


Iklan atau senarai yang dikelaskan yang hanya ada di surat khabar kini telah berubah menjadi laman web sendiri. Craigslist adalah salah satu laman web rahsia yang paling popular yang membolehkan penyiaran iklan percuma di beberapa bahagian yang dikhaskan untuk pekerjaan, personal, perkhidmatan, dll..

Sekiranya anda ingin melancarkan laman web iklan terperingkat percuma atau berbayar anda sendiri dan membuat pasaran baru yang menarik di mana pembeli dan penjual dapat bertemu, panduan kami untuk membuat laman web iklan anda sendiri akan membawa anda melalui langkah-langkah yang diperlukan dan menyoroti beberapa petua untuk mengewangkan dan memasarkan iklan anda laman web untuk memastikan kejayaan jangka panjangnya.

Dari semua kemungkinan cara untuk membina laman web, kami telah memilih WordPress untuk dijadikan platform untuk laman web pengiklanan iklan anda.

Sebagai gambaran ringkas, berikut adalah langkah utama yang diperlukan untuk membuat laman web yang dikhaskan untuk iklan rahsia:

 1. Memilih Nama Domain
 2. Memilih Web Host
 3. Memilih Sistem Pengurusan Kandungan yang Tepat
 4. Memilih Reka Bentuk yang Tepat
 5. Menyusun Laman Web Anda
 6. Menambah Pengelasan
 7. Mengewangkan Laman Web Iklan Klasifikasi Anda
 8. Mengiklankan Laman Web Iklan Iklan Anda

Pada mulanya, langkah-langkah yang terlibat dalam pembuatan laman pengiklanan iklan anda mungkin kelihatan luar biasa tetapi tahan dengan kami dan anda akan selesai dengan laman web baru anda untuk iklan baris dalam masa kurang dari satu jam!

1. Mulakan dengan Nama Domain

Sebagai langkah pertama, fikirkan nama domain untuk laman web anda. Anda boleh memilih nama domain yang menurut anda paling tepat menggambarkan jenama anda. Pastikan anda memilih sesuatu yang pendek, senang dieja dan senang diingat.

Seterusnya, pilih peluasan yang popular seperti “.com” atau peluasan khusus negara jika laman web terperingkat anda akan dibatasi ke negara tertentu (mis. “.It” untuk Itali).

Setelah selesai memilih nama domain anda, inilah masanya untuk mendaftarkannya. Anda boleh menggunakan pendaftar domain popular seperti Namecheap atau GoDaddy, tetapi anda juga boleh mendaftarkan domain anda dengan laman web anda.

Beberapa host web seperti BlueHost menawarkan nama domain percuma selama setahun dengan semua rancangan hosting mereka, jadi anda boleh memilih domain dan rancangan hosting anda dari penyedia yang sama.

2. Cari Host Web & Pelan Hosting

Memilih hos web yang boleh dipercayai adalah langkah penting untuk membuat laman web apa pun. Memandangkan prestasi laman web anda dipengaruhi secara langsung oleh hos web yang anda pilih, kami mengesyorkan memilih yang disertakan dengan masa operasi yang sangat baik, pelbagai rancangan hosting, dan sokongan 24/7.

Mengenai rancangan hosting, kami mengesyorkan memilih rancangan yang dioptimumkan untuk WordPress (anda akan melihat kemudian dalam artikel ini mengapa WordPress adalah pilihan terbaik untuk laman web anda) dari BlueHost, yang merupakan hosting teratas untuk laman WordPress.

Memilih pelan hosting BlueHost yang dioptimumkan untuk WordPress bermaksud bahawa akaun tersebut sudah terpasang dengan WordPress, dioptimumkan untuk kelajuan dan keselamatan, dan dilengkapi dengan sandaran automatik. Pelan ini dibina berdasarkan teknologi VPS, yang diterjemahkan ke dalam prestasi yang lebih baik, sumber yang dijamin, dan keselamatan yang lengkap.

3. Gunakan WordPress sebagai Platform Anda

Sebagai sistem pengurusan kandungan, WordPress merupakan platform paling popular. Fleksibiliti dan kemampuan menyesuaikan platform ini adalah beberapa sebab mengapa anda harus memilih WordPress untuk membuat laman web terperingkat. Kelebihan WordPress yang lain termasuk:

 • Ia percuma & perisian sumber terbuka – Anda boleh memuat turunnya secara percuma atau memasangnya di akaun hosting anda;
 • Mudah digunakan – WordPress mungkin serba boleh, tetapi anda boleh belajar menggunakannya dengan mudah;
 • Sangat disesuaikan – Berkat banyaknya plugin dan tema, anda boleh menambahkan pelbagai fungsi dan reka bentuk ke laman web anda;
 • Ini mesra SEO di luar kotak – WordPress dibuat untuk bermain dengan baik dengan enjin carian, dan pelbagai pemalam SEO dapat meningkatkan lagi sifat mesra mesin pencari;
 • Sebilangan besar hos web menawarkan rancangan hosting yang dioptimumkan sepenuhnya untuk WordPress.

Walaupun WordPress adalah platform teratas yang kami sarankan untuk laman web iklan dikelaskan, anda juga boleh memilih pilihan laman web diklasifikasikan sendiri yang dihoskan, yang menyediakan hosting dan membolehkan anda melancarkan laman web dalam beberapa minit. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mempunyai kawalan penuh ke atas laman web anda dan tidak mempunyai sekatan yang dikenakan kepada anda mengenai pengewangan laman web, kami menasihatkan anda untuk menggunakan WordPress sebagai gantinya.

4. Pilih Tema & Sesuaikan Reka Bentuk

Sekarang setelah nama domain, rancangan hosting, dan platform anda semua dijaga, anda dapat mengetahui dengan terperinci bagaimana anda mahu laman web anda kelihatan seperti dari segi reka bentuk.

Untuk memperibadikan laman web terperingkat WordPress anda, anda mesti memilih tema WordPress, yang anda boleh sesuaikan dengan keinginan anda dengan mengubah skema warna, mengatur bagaimana rupa halaman utama anda, menambah / membuang ciri, dll..

Anda boleh memilih dari beratus-ratus tema premium yang terdapat di Themeforest seperti tema MyListing, yang membolehkan anda membuat jenis direktori yang anda mahukan, tanpa sebarang pengekodan. Anda boleh merancang halaman anda di bahagian depan dan mendapatkan pratonton masa nyata mengenai perubahan yang anda buat pada halaman anda.

Tema direktori MyListing responsif sepenuhnya, dilengkapi dengan drag and drop halaman muka depan (Elementor), mengandungi 50+ elemen siap dibina untuk laman web anda, dan menyokong integrasi WooCommerce.

Tema ini membolehkan anda mengewangkan laman web anda dengan mudah dengan menjual tempat iklan dan membolehkan anda mengewangkan penyenaraian penyenaraian dalam pakej yang berbeza.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan tema AdForest, yang membolehkan anda membuat laman web penyerahan iklan dengan mudah. Tema ini membolehkan anda membuat pakej penyerahan iklan tanpa had, memaparkan iklan AdSense atau sepanduk, mengenakan bayaran untuk iklan unggulan, atau menjalankan halaman iklan iklan berbilang bahasa..

Tema premium dilengkapi dengan panduan terperinci tentang cara menggunakannya, sokongan, patch keselamatan, kemas kini, templat siap pakai, integrasi produk lain, dll. Oleh itu, kami tidak mengesyorkan menggunakan tema percuma untuk laman web anda.

Pilih tema premium rahsia yang fleksibel dan akan memberi anda banyak pilihan untuk mengewangkan laman web anda.

Anda juga perlu meluangkan masa untuk mencari tema dengan reka bentuk yang hebat, kerana laman web dengan reka bentuk yang ramping lebih cenderung menarik perhatian pengunjung anda dan anda meningkatkan peluang pengunjung mengingati laman web anda.

5. Berikan Sebilangan Struktur ke Laman Web Anda

Sekarang anda berpuas hati dengan penampilan laman web anda, seterusnya, anda harus menambahkan halaman, menu, dan akhirnya, iklan untuk memberikan beberapa struktur pada laman web anda.

Tema anda akan disertakan dengan beberapa templat untuk halaman penting yang seharusnya terdapat di dalam laman web anda, jadi anda hanya boleh mengedit halaman ini dengan data yang anda ingin tunjukkan. Atau buat halaman anda sendiri.

Sekiranya anda telah menyediakan semua halaman anda, anda boleh memautkannya dengan menu dan submenu yang menunjukkan kategori senarai yang berbeza. Membuat kategori ini (mis. Pekerjaan, personal, hiburan, dll.) Menjadikan laman web anda teratur dan membolehkan pengguna mencari senarai dalam kategori atau kategori yang mereka minati dengan cepat tanpa membuang masa.

Halaman utama anda juga harus mempunyai pautan ke halaman yang membolehkan pengguna menghantar iklan rahsia mereka atau membuat akaun. Ini biasanya dipaparkan sebagai butang ajakan bertindak yang diletakkan di tempat yang menonjol di laman utama anda.

Pastikan memberi pendedahan di laman utama anda kepada semua pautan dan CTA penting untuk membantu pengguna menavigasi laman web anda dengan cepat dan mudah.

6. Menambah Produk / Perkhidmatan Terklasifikasi

Sekiranya anda membuat pelbagai kategori dan subkategori dan memudahkan pengunjung mencari dalam kategori yang berkaitan, anda boleh mula menambahkan senarai iklan baris sebenar. Sekiranya anda menyenaraikan produk, tambahkan beberapa gambar beresolusi tinggi, supaya pengunjung dapat memperoleh idea yang lebih baik mengenai produk yang anda jual.

Selain gambar dan keterangan produk, butiran penting lain adalah harga, lokasi produk atau perkhidmatan, cara untuk menghubungi penjual produk atau daftar iklan (misalnya nombor telefon, alamat e-mel, atau kontak butang penjual).

Bergantung pada jenis penyenaraian, anda mungkin menambah maklumat lain yang anda anggap relevan.

Sebagai catatan terakhir yang berkaitan dengan penambahan iklan rahsia, pastikan butang ajakan bertindak “iklan pasca” anda dirancang dengan baik, ia diletakkan di tempat yang kelihatan dan mudah diakses.

Langkah 6 menyimpulkan bahagian yang berkaitan dengan pembuatan laman web iklan baris. Dua langkah seterusnya akan menumpukan pada pengewangan, pemasaran dan penyelenggaraan laman WordPress direktori anda.

7. Petua Cara Mengewangkan Laman Iklan Klasifikasi Anda

Walaupun secara teknikal anda dapat menyelesaikannya dengan membuat laman web direktori iklan diklasifikasikan dalam waktu yang singkat, penyelenggaraan dan pengurusan yang dilakukan oleh laman web ini dapat menghabiskan banyak masa anda. Oleh itu, adalah penting untuk mencari kaedah terbaik dan termudah untuk mengewangkan laman web anda, agar laman web ini menjadi sumber pendapatan pasif yang boleh dipercayai.

Dua cara termudah untuk mengewangkan laman web terperingkat anda adalah melalui sepanduk iklan dan senarai iklan iklan berbayar.

Sepanduk iklan boleh diletakkan di mana sahaja di laman web anda, tetapi secara semula jadi iklan yang diletakkan di laman utama adalah iklan yang akan mendapat tontonan terbanyak. Walau bagaimanapun, anda boleh meletakkan iklan sepanduk di halaman kategori atau halaman terperinci produk dan menawarkan pilihan harga yang berbeza untuknya.

Tema iklan baris premium seperti tema MyListing atau tema AdForest selalunya mempunyai cara mudah untuk anda memaparkan iklan sepanduk di laman web anda.

Walaupun laman web penyenaraian iklan anda masih dalam tahap awal, anda mungkin harus menghubungi pengiklan sendiri, tetapi sebaik sahaja laman web anda memperoleh lebih banyak jalan di mesin pencari dan mendapat lebih banyak lalu lintas, akan lebih mudah untuk menarik pengiklan yang bersedia beriklan produk atau perkhidmatan mereka di laman web anda.

Pilihan pengewangan lain adalah mempunyai tahap yang berbeza bagi mereka yang ingin menyiarkan iklan mereka di laman web anda. Anda boleh mempunyai tahap percuma, yang disertakan dengan beberapa ciri standard (mis. Penyenaraian iklan percuma selama 15 hari, kemungkinan untuk menambah banyak gambar beresolusi tinggi, dan lain-lain), tetapi anda juga boleh mengenakan bayaran untuk penghantaran iklan baris dan menawarkan ciri tambahan seperti dipromosikan atau senarai unggulan selama 30 hari, pelbagai senarai, dan lain-lain.

Memiliki pakej harga yang berbeza adalah cara cepat untuk meningkatkan pendapatan iklan Anda, tetapi jika Anda akan melaksanakan pengiriman berbayar dan rencana pengiriman yang berbeda, Anda harus dapat menerima pembayaran. Tema iklan baris anda mungkin akan mempunyai integrasi PayPal untuk tujuan ini, tetapi juga dapat menyokong pemproses pembayaran lain.

8. Petua Cara Mempromosikan Laman Iklan Klasifikasi Anda

Tidak cukup melancarkan laman web iklan baris WordPress, anda juga harus mempromosikannya dan mendorong lalu lintas ke sana.

Salah satu cara untuk mempromosikan laman web anda ialah iklan berbayar Google AdWords. Ini adalah kaedah mudah untuk mendapatkan lebih banyak pelawat ke laman web anda, tetapi mahal. Begitu juga dengan iklan berbayar di radio atau TV.

Sekiranya anda tidak mahu melabur terlalu banyak wang untuk mempromosikan laman web iklan anda, anda harus meluangkan masa dan usaha. Anda boleh mempromosikan laman web anda di platform media sosial, anda boleh menambah blog ke laman web anda dan mula menulis artikel menarik di ceruk anda, atau membuat saluran YouTube dan bertujuan untuk menjadi viral dengan video lucu atau cerdik untuk laman web iklan anda..

Selain mempromosikan laman web anda, anda juga harus mengurus penyelenggaraannya. Agar semua berjalan dengan lancar, perhatikan kandungan yang ditambahkan dan kemas kini laman web anda.

Untuk mendapatkan beberapa statistik mengenai pelawat anda, anda harus mendaftar ke Google Analitis, yang akan memberikan gambaran keseluruhan yang jelas mengenai jumlah pelawat ke laman web anda, dari mana datangnya pengunjung anda (lalu lintas organik, lalu lintas berbayar, media sosial, dll. ), jadi anda akan tahu bagaimana menyesuaikan usaha pemasaran anda.

Kesimpulannya

Langkah-langkah asas untuk membuat laman web iklan baris dengan WordPress mengikuti langkah-langkah yang sama yang diperlukan untuk membuat laman web WordPress yang lain.

Sekiranya menyiapkan dan menjalankan laman web anda dapat dicapai dalam jangka waktu yang singkat, mempromosikannya dan mengarahkan lalu lintas ke laman web anda mungkin memerlukan lebih banyak usaha, terutama jika anda menjalankan promosi dengan anggaran yang sedikit. Walaupun begitu, kebanyakan kaedah pemasaran percuma yang berfungsi untuk laman web lain biasanya juga berfungsi untuk laman web yang dikelaskan.

Sekiranya laman web pengiklanan iklan adalah sesuatu yang anda pertimbangkan, panduan 8 langkah kami dapat membantu anda melancarkan laman web iklan baris WordPress yang selalu anda impikan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector