Bagaimana Memilih CMS Terbaik untuk Laman Web Perniagaan Anda?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Bagaimana Memilih CMS Terbaik untuk Laman Web Perniagaan Anda?
0 17 мин.

laman web perniagaan-cms terbaik


Terdapat beberapa perniagaan, baru atau lama, yang tidak mempunyai laman web. Dalam banyak kes, membina perniagaan dan laman web adalah dua proses segerak.

Membuat laman web hari ini bermaksud menggunakan CMS secara serentak. Kenapa awak tanya? Ini menjadikan proses pembangunan dan pentadbiran menjadi lebih mudah.

Kecuali anda seorang pembangun web dengan kekuatan super, yang mampu melengkapkan masa dan ruang, anda akan melakukan lebih banyak perkara dengan lebih cepat jika anda membuat pilihan yang tepat pada fasa awal membina laman web perniagaan.

Tetapi apa jenis faedah lain yang menggunakan CMS untuk menjalankan laman web perniagaan anda? Lebih penting lagi, bagaimana anda memilih yang sesuai untuk perniagaan anda? Mana yang paling sesuai untuk anda dalam jangka masa panjang?

Semua soalan ini akan dijawab dalam artikel ini, bersama dengan yang lain yang mungkin belum anda tanyakan pada diri sendiri.

Jadi hari ini, kami akan memberikan anda bahan pendidikan yang bagus ini, untuk membantu anda memilih CMS terbaik untuk laman web perniagaan anda! Berikan juga perniagaan anda dalam talian dalam talian yang kuat dan tahan lama.

Tanpa basa-basi lagi, mari kita lihat!

Mengapa Berguna Menggunakan CMS??

Sistem Pengurusan Kandungan adalah platform yang membolehkan penggunanya membina dan mengurus laman web dengan cara yang lebih mudah. Dengan banyak alat pra-buatan dan elemen pra-binaan, sebahagian besar kerja dilakukan untuk anda.

Seorang Webmaster atau pembangun dapat menghabiskan banyak wang dan masa, hanya dengan menggunakan sistem pengurusan kandungan yang betul. Ia seperti membina rumah dengan meletakkan asas untuk anda sebelum anda mula mengusahakannya. Beberapa CMS mungkin juga mempunyai beberapa dinding yang sudah siap dibina untuk rumah anda juga.

Sebilangan besar sistem pengurusan kandungan juga percuma, tetapi akhirnya anda perlu mengeluarkan sedikit wang. Tetapi apabila menggunakan wang, menggunakan CMS adalah penyelesaian yang sangat menjimatkan.

CMS menawarkan alat yang diperlukan untuk memberi perniagaan anda kehadiran dalam talian yang relevan yang anda cari. Ini mempunyai sebahagian besar kerja pengekodan yang telah dilakukan dan banyak alat pemasaran terpadu yang akan membantu menyebarkan mesej perniagaan anda. Sistem pengurusan kandungan adalah satu-satu pakej untuk membina laman web perniagaan dan laman web pembunuh.

Oleh itu, menggunakan CMS adalah penyelesaian hebat dan sangat berkesan untuk perniagaan anda!

Manfaat utama adalah, membina logik perniagaan, reka bentuk dan fungsi laman web adalah mudah bagi semua jenis pengguna. Sudah tentu, seseorang yang mempunyai pengalaman pengembangan web dapat melakukan lebih banyak lagi dan melakukannya dengan lebih tepat dan cekap, tetapi kebanyakan sistem pengurusan kandungan dapat dipelajari dengan mudah oleh siapa saja.

Setelah laman web disediakan oleh anda atau pembangun, hampir semua orang dapat mengetahui tugas pentadbiran yang diperlukan untuk menjalankan laman web. Anda dapat melancarkan pengeluaran kandungan anda dan menerbitkan artikel atau catatan dengan mudah bila-bila masa anda sesuai.

Anda sentiasa boleh menukar reka bentuk, kandungan dan gambar laman web anda dalam beberapa minit, dengan proses mudah dan lurus ke hadapan, tanpa menyentuh sedikit pun kod.

Perkara Yang Harus Anda Cari Di CMS?

Seperti yang anda pernah dengar, terdapat banyak sistem pengurusan kandungan di luar sana. Sebilangan besar dari mereka adalah perisian yang terkenal, digunakan oleh ratusan ribu atau bahkan berjuta-juta pengguna. Mudah tersesat di antara semua janji-janji hebat dan ciri-ciri mewah, tetapi ia hanya memerlukan keperluan sederhana.

Kandungan yang Boleh Digunakan Semula

Menghasilkan kandungan segar dan berkualiti tinggi boleh menjadi proses yang memakan masa dan sangat efisien untuk memanfaatkan apa yang sudah anda miliki. Membuat dan mengurus kandungan laman web anda harus menjadi proses yang efisien dan harus menghindari risiko anda membuat kandungan pendua, kerana membawa Google ke pintu anda, dengan hukuman.

Reka Bentuk dan Penyesuaian

Salah satu bahagian yang sukar untuk membina laman web dengan CMS ialah merancang dan menyesuaikannya agar kelihatan betul-betul seperti yang anda mahukan. Tidak boleh membataskan bagaimana kandungan anda dapat ditampilkan.

Terdapat beberapa CMS yang tidak fleksibel dan ada pembangun yang sering tidak menggunakan amalan reka bentuk terbaik CMS tertentu dan akhirnya menghasilkan kod yang mengerikan dalam proses reka bentuk.

Anda harus bekerjasama dengan sistem pengurusan kandungan yang cukup fleksibel untuk membolehkan anda menetapkan cara yang tepat yang anda inginkan agar kandungan anda disajikan dan diambil. Anda seharusnya dapat mengambil kandungan mengikut urutan kronologi atau pesanan lain yang mungkin anda fikirkan.

Secara sederhana, fleksibiliti bagaimana CMS mengendalikan reka bentuk laman web dan memaparkan kandungan, adalah yang paling penting dalam mana-mana.

Penyunting

Sebilangan besar CMS mempunyai antara muka visual yang hebat yang membolehkan anda mengedit kandungan laman web dan mungkin juga reka bentuknya. Kandungan ditambahkan dan dimasukkan ke dalam laman web melaluinya dan memungkinkan pemformatan dasar dalam teks, warna, tipografi dan hampir setiap elemen kandungan yang anda terbitkan.

Editor adalah ciri yang paling banyak digunakan di seluruh sistem, jadi pastikan anda selesa menggunakannya. Tetapi berhati-hatilah kerana terlalu banyak kawalan melalui editor WYSIWYG mempunyai bahaya yang tersendiri jika mereka memberikan kawalan yang terlalu banyak. Anda mungkin akan mempunyai beberapa penyunting kandungan dan penyedia kandungan yang bekerja di laman web anda dan itu baik-baik saja, tetapi jika mereka diizinkan mengubah terlalu banyak reka bentuk halaman, mereka mungkin akan merosakkan keseluruhan reka bentuk laman web anda. Penyedia kandungan boleh menggunakan pautan, tajuk, senarai dan elemen lain untuk mengawal bagaimana sepotong kandungan harus muncul di laman web.

Pastikan anda memilih editor yang tidak memberi kawalan kepada editor kandungan terhadap penampilan laman web anda. Penyunting juga harus dapat menangani sebarang sumber luaran seperti pautan, pelbagai fail yang boleh dimuat turun dan banyak lagi.

Cari

Salah satu ciri paling senang yang boleh digunakan di laman web adalah bar carian. Menyediakan pengguna dengan kemampuan untuk mencari di kandungan laman web anda dan memberikan yang sama untuk kru anda adalah perkara wajib. Setiap pengguna kedua memulakan interaksi mereka dengan menaip apa yang mereka cari ke bar carian. Fungsi carian kelihatan sederhana dan sederhana tetapi, fungsi ini sering kali tidak mencukupi. Mungkin tidak berfungsi seperti yang anda harapkan dan ada faktor lain yang perlu dipertimbangkan dalam fungsi pencarian, daripada sama ada berfungsi atau tidak.

 • Ia mesti mengembalikan hasil cukup pantas, walaupun terdapat banyak data di laman web anda.
 • Ia mesti peringkat hasil carian mengikut kriteria tertentu.
 • Ia mesti dilakukan pengindeksan menyeluruh, mencari di setiap bahagian setiap laman web dan mungkin juga fail seperti Ms. Office dan dokumen PDF.
 • Harus dilakukan carian tersuai. Anda dan pengguna harus dapat menetapkan beberapa parameter yang membolehkan pencarian yang lebih tepat dan lebih spesifik.
 • Ia mesti cukup kerap menyegarkan, sehingga mengambil kira setiap perubahan penting yang berlaku di laman web anda.

Menjejaki Pengguna

Anda ingin melihat sejauh mana keberkesanan laman web anda mencapai matlamatnya dan bagaimana pengguna anda menyukainya. Ini memerlukan beberapa alat analitik dan cara untuk mengumpulkan maklum balas pengguna. Pengguna seharusnya dapat meninggalkan komen, memberi penilaian dan mungkin juga menggunakan sembang. Tetapi anda sekurang-kurangnya dapat menghantar borang dan mengumpulkan maklumat dan pendapat daripada pengguna anda dengan cara itu.

Anda harus menggunakan kaedah yang berkesan untuk berkomunikasi dengan pengguna anda, tidak kira apa jenis laman web yang anda bina.

CMS tidak perlu menawarkan ini langsung, tetapi semestinya boleh menggunakan ciri ini melalui pemalam.

Ingatlah bahawa walaupun anda mempunyai alat yang diperlukan untuk mengumpulkan data, fleksibiliti ciri itulah yang menjadikannya berguna. Anda seharusnya dapat mengekstrak dan menggunakan dengan pelbagai cara, seperti menyalinnya dengan mudah, menghantarnya dalam e-mel atau mengekstraknya ke pelbagai format fail seperti dokumen kata, dokumen excel atau dokumen.pdf.

Pengurusan pengguna

Sekiranya laman web sibuk, banyak orang akan menggunakannya, termasuk pelawat dan kakitangan anda. Anda ingin menjadikan tugas ini semudah dan selaju mungkin.

Itulah sebabnya mengapa anda harus mempertimbangkan, bagaimana anda mahu mengurus pengguna anda. Adakah anda hanya mahu menambah dan menghapus akaun pengguna atau adakah anda ingin membuat perubahan pada mereka jika diperlukan?

Aspek lain yang penting dalam pengurusan pengguna adalah menetapkan kebenaran. Anda akan memberikan peranan khusus kepada setiap anggota kakitangan anda dan anda tidak mahu penyedia kandungan menyentuh fungsi laman web tersebut. Anda ingin menetapkan peranan seperti editor, pembuat kandungan, penyemak semula atau pembaca bukti dan sebagainya.

Perkara yang paling penting bagi anda untuk mengawal ialah pengguna mana yang dapat mengedit perkara di laman web anda. CMS yang baik harus menyokong pelbagai peranan dan menambah atau mengambil kebenarannya secara dinamik.

Amalan Terbaik Bersepadu

CMS hanya bertambah baik dengan ciri tambahan. Dengan amalan SEO terbaik yang bersepadu, sebahagian besar kerja yang anda lakukan dengan SEO di halaman sudah dilakukan untuk anda. Anda hanya perlu menentukan kata kunci anda dan anda akan berada di kedudukan yang sesuai dengan laman web mesra SEO anda.

Terdapat juga banyak ciri berguna seperti, Sokongan Lokasi Geo, pemampatan GZIP, penjanaan peta laman XML, URL mesra SEO dan struktur URL dan banyak lagi.

Sebilangan besar sistem pengurusan kandungan terkini mempunyai semua ini, tetapi tidak setiap CMS akan memastikan bahawa laman web anda dioptimumkan sepenuhnya untuk SEO dan memuatkannya dengan cukup pantas juga.

Keramahan mudah alih dan mempunyai banyak reka bentuk web responsif juga sangat penting.

Sokongan Versi

Melakukan perubahan pada laman web anda, hanya untuk mengetahui bahawa anda tidak dapat mengembalikannya apabila anda mahu boleh menjadi kesakitan yang besar. Ini juga berlaku semasa anda menghantar sesuatu secara tidak sengaja atau mematikan fungsi di laman web anda.

Atas sebab ini, penting untuk mempunyai pilihan untuk mengembalikan laman web anda ke versi kemarin atau versi minggu lalu. Sekiranya tidak, CMS sekurang-kurangnya harus memberi anda pilihan untuk kembali ke versi terakhir yang disimpan.

Sokongan versi yang baik bukanlah sesuatu yang dimiliki oleh setiap CMS, tetapi biasanya dapat ditambah dengan pemalam. Anda juga boleh mengatasinya melalui penyedia hosting web anda.

Cara Memilih CMS yang Berfungsi Untuk Perniagaan Anda?

CMS yang berfungsi dengan baik untuk seseorang, mungkin tidak berfungsi dengan baik untuk anda dan perniagaan anda.

Persiapan paling penting yang harus anda lakukan ialah menetapkan keperluan perniagaan anda dengan tepat. Anda harus mengambil kira sumber daya, pasukan anda, kemampuan anda, dan keperluan perniagaan anda.

Apakah Matlamat Perniagaan Anda?

Anda mungkin akan mengulangi diri anda sendiri jika anda sudah mengetahuinya, tetapi sedikit pengulangan hanya akan menguatkan matlamat anda.

Apakah perkara utama yang ingin anda capai dengan membina laman web? Adakah anda ingin mewujudkan kehadiran dalam talian yang kuat, agar jenama anda diperhatikan oleh lebih ramai orang? Adakah anda ingin membina kedai dalam talian yang menjual produk anda? Mungkin anda mahu melakukan semua perkara di atas?

Objektif anda adalah faktor utama yang menentukan perkara yang sesuai untuk anda. Sebagai contoh, anda akan menggunakan satu jenis CMS jika anda ingin membina jenama dan melakukan banyak pemasaran dalam talian dan pemasaran kandungan, atau jenis CMS yang sama sekali berbeza jika anda ingin membina kedai dalam talian yang besar.

Buat peta jalan projek dan tentukan jenis ciri dan fungsi yang anda perlukan selama ini, untuk mencapai matlamat anda.

Berapa Anggaran Anda?

Seperti banyak perkara lain dalam hidup, semakin banyak wang yang dapat anda belanjakan, semakin banyak perkara yang lebih mudah.

Sebelum memilih CMS, anda harus mengetahui berapa banyak wang yang anda sanggup belanjakan di laman web anda dan memperuntukkan wang tersebut dengan betul.

Setelah anda menetapkan anggaran anda, anda dapat mencari sistem pengurusan kandungan yang akan menyediakan anda alat untuk membina laman web anda sesuai dengan anggaran anda. Sebilangan besar CMS adalah sumber terbuka dan bebas digunakan, jadi anda tidak perlu membeli CMS untuk membina laman web anda. Proses membina laman web anda boleh menyebabkan anda menjana sejumlah wang.

Banyak reka bentuk laman web premium dan profesional yang menawarkan fungsi, dibayar. Anda mungkin juga perlu membayar pembangun web untuk membantu anda merancang laman web anda dan memperbaiki bug yang mungkin anda temui.

CMS milik atau terbuka

Perbezaan antara CMS sumber terbuka dan terbuka banyak dan memerlukan artikel tersendiri, yang juga kami terbitkan. Tetapi sejauh mana perhatian kita pada masa ini, pilihan hanya bergantung pada seberapa banyak kawalan yang anda inginkan.

Anda mahu mempunyai kawalan sebanyak mungkin, tentu saja, tetapi itu akan memerlukan lebih banyak perhatian dan lebih banyak kerja juga. Perbezaan inti antara sumber terbuka dan CMS proprietari adalah tahap kawalan yang mereka berikan.

CMS sumber terbuka digunakan secara percuma dan anda boleh mengubah kod dan ciri-ciri di dalamnya dengan bebas, sehingga mempunyai kawalan penuh terhadap sistem.

CMS proprietari, bagaimanapun, dibina dan diuruskan oleh syarikat. Anda pada dasarnya membayar yuran setiap bulan atau setiap tahun, untuk mereka membina dan mengurus laman web anda, sementara anda hanya perlu memuat naik kandungan dan melakukan tugas yang paling mendasar. Maklumat teknikal selebihnya, seperti reka bentuk laman web dan kemas kini semuanya dijaga oleh pasukan sokongan mereka. Anda selalu boleh menghubungi mereka untuk membantu anda dan mereka akan melakukan sebahagian besar pekerjaan untuk anda.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diperhatikan bahawa laman web anda mungkin bukan milik anda dan terikat dengan syarikat tertentu yang anda gunakan CMS. Tidak semua syarikat melakukan ini, tetapi penting bagi anda untuk mengetahui sama ada bernilai memiliki laman web dengan cara ini atau tidak. Anda mungkin perlu membayar yuran bulanan dan mempunyai kawalan yang lebih sedikit, tetapi anda sama sekali tidak memerlukan pengetahuan pembangun web dan kerja yang harus anda lakukan adalah minimum.

Lihat Fungsi Asasnya

Pasti, kebanyakan sistem pengurusan kandungan menawarkan kemungkinan bagi pengguna untuk membuat, mengedit laman web dan menambahkan kandungan ke dalamnya. Kami cenderung berfikir bahawa kami dapat mengatur halaman kami dan cara kandungan kami disusun dan mendengar hampir semua CMS, tetapi itu tidak berlaku.

Walaupun beberapa CMS yang paling popular akan membolehkan anda mengatur laman web secara langsung, banyak yang tidak menawarkan ciri ini. Anda juga mungkin mahu beberapa kandungan dan elemen disusun dengan cara tertentu.

Oleh itu, perkara paling penting untuk memastikannya ialah CMS memberikan anda semua fungsi dan kawalan yang anda mahukan ke atas laman web anda.

Bolehkah Anda Atau Pasukan Anda Menggunakan Sistem?

Ini adalah perkara pertama dan paling penting untuk dipertimbangkan, kerana tanpa ini, tidak akan ada yang menjalankan laman web anda. Banyak CMS memerlukan kemahiran pembangun dan pemahaman tentang HTML, CSS dan bahkan PHP dalam hal fungsi laman web.

Sejauh mana anda atau kru anda memahami bahasa pengaturcaraan ini memainkan peranan utama apabila anda harus memutuskan CMS mana yang harus anda gunakan. Sememangnya, anda akan memilih yang anda dan pasukan anda boleh gunakan dengan senang dan cekap.

Tetapi perlu diingat bahawa CMS yang terlalu sederhana tidak akan memanfaatkan kemampuan orang yang mahir secara teknikal, kerana ia mengunci banyak perubahan yang boleh anda gunakan.

Sejauh mana anda mahukannya?

Membangun laman web portfolio sederhana atau laman web untuk tujuan pemasaran adalah sesuatu yang dapat dilakukan dengan cukup cekap dengan kebanyakan sistem pengurusan kandungan. Tetapi jika anda ingin membina kedai dalam talian, laman web eCommerce atau laman web lain dengan fungsi yang kompleks, anda harus mempunyai persediaan yang berbeza. Juga, jika anda mahu perniagaan dalam talian anda berkembang, CMS anda harus dapat menanganinya juga, tanpa merosakkan.

Bagi banyak perniagaan, pertumbuhan mendadak mereka menyebabkan kejatuhannya, hanya kerana mereka memilih CMS yang salah. Anda perlu membuat penyelidikan untuk memastikan bahawa laman web anda tidak merosakkan diri anda, setelah ia mengalami peningkatan lalu lintas secara tiba-tiba apabila lebih banyak pengguna mula masuk.

Kami tidak mempunyai bola kristal yang dapat meramalkan masa depan dan hampir setiap CMS berjanji untuk menangani sejumlah besar lalu lintas. Maklumat sebenar boleh didapati di forum dan ulasan lain, di mana orang telah mencuba dan menguji CMS perspektif anda dan dapat mengesahkan bahawa maklumat itu menangani pertumbuhan perniagaan mereka dan terus menanganinya bahkan sekarang.

Oleh itu, sekali lagi, pastikan anda menemui CMS yang sesuai dengan matlamat perniagaan anda.

Di sini, kami telah menyusun sistem pengurusan kandungan yang digunakan oleh kebanyakan syarikat untuk menjalankan laman web mereka.

WordPress

Lawati Laman Web Rasmi »

Kita tidak boleh bercakap atau memikirkan sistem pengurusan kandungan tanpa WordPress terlintas di fikiran mereka. Kira-kira setiap laman web keempat dibina dengannya dan mempunyai lebih daripada 60 juta orang menggunakannya untuk tujuan perniagaan. Banyak laman web telah dibuat dengan WordPress walaupun selama satu jam anda menemui artikel ini.

WordPress bermula sebagai platform blogging lebih dari 16 tahun yang lalu, tetapi sejak itu berkembang menjadi sistem pengurusan kandungan yang lengkap, yang mampu mengendalikan apa sahaja jenis laman web.

Ini adalah salah satu CMS yang paling mesra pengguna dan mempunyai alat seret dan lepas yang mudah untuk membina laman web. Anda hanya boleh menambah reka bentuk baru dan mengubahnya dengan beberapa klik. Terdapat sebilangan besar tema dan plugin yang tiada tandingan untuk CMS ini, yang menjadikannya sangat fleksibel dan disesuaikan.

Ini adalah CMS yang paling popular kerana dan anda boleh membina hampir semua laman web dengannya, apa sahaja yang anda bayangkan. Anda bahkan boleh menambahkan pelbagai fungsi melalui penggunaan kod pendek dan banyak pemalam.

Walaupun, penting untuk disebutkan bahawa ada beberapa pilihan yang lebih baik jika anda berhasrat untuk membina sebuah kedai dalam talian peringkat perusahaan besar. Tetapi itu hanya berlaku untuk sebilangan kecil orang.

Jika tidak, WordPress adalah penyelesaian mudah dan senang digunakan untuk membina dan mengurus laman web perniagaan anda.

Sekiranya anda ingin membina kedai dalam talian atau laman web eCommerce, anda memerlukan beberapa plugin tambahan untuk menjadikan WordPress menjadi platform eCommerce yang lengkap.

Bagus untuk membina:

 • Laman web portfolio
 • Sebuah blog
 • Laman web berita
 • Laman web yang bermaklumat
 • Laman web keahlian
 • Laman pengumpulan video

Sekiranya anda ingin menerbitkan aliran kandungan yang berterusan, WordPress adalah kaedah terbaik untuk menyelesaikannya.

Drupal

Lawati Laman Web Rasmi »

Drupal adalah laman web sumber terbuka dan platform pembangunan aplikasi. Ini adalah sentuhan yang lebih kompleks daripada WordPress dan oleh sebab itu yang terbaik untuk orang yang mempunyai latar belakang pembangunan web. Ia masih di antara sistem pengurusan kandungan yang paling mesra pengguna, tetapi memerlukan sedikit membiasakan diri. Memahami skrip dan kerangka Drupal membolehkan anda membuat laman web dan aplikasi yang paling unik.

Ciri Drupal yang paling terkenal ialah ia menawarkan banyak kemungkinan. Anda boleh mengubahsuai apa sahaja dan menyesuaikan laman web anda untuk memenuhi keperluan anda dengan sempurna. Ia mempunyai kurva pembelajaran yang curam dan cara terpantas untuk membina laman web dengannya adalah dengan bantuan pemaju web, yang berpengalaman menggunakan sistem.

Drupal sangat baik untuk membina:

 • Laman Web Berinformasi
 • Permohonan
 • Laman Web Berita
 • Blog
 • Laman rangkaian sosial
 • Kedai dalam talian
 • Laman Web Portfolio
 • Forum
 • Laman eCommerce

Anda boleh membina semua yang anda perlukan untuk perniagaan anda, dengan sedikitpun butirannya, tetapi tidak begitu mesra pengguna seperti WordPress, jadi anda memerlukan bantuan profesional sekiranya anda ingin menjadikan proses pembangunan menjadi cekap.

Sekiranya anda telah mula menggunakan Drupal, anda pasti dapat membina logik perniagaan yang luar biasa dan laman web yang hebat dari awal.

Magento CMS

Lawati Laman Web Rasmi »

Magento adalah platform pembangunan laman web lengkap dan CMS yang dibina untuk eCommerce. Ia dapat mengendalikan perniagaan dalam talian terkecil dan bahkan laman web peringkat perusahaan yang paling besar dengan puluhan ribu produk.

Magento menyediakan semua alat yang diperlukan untuk menjalankan dan mentadbir perniagaan dalam talian, membantu anda mengumpulkan dan menganalisis setiap data sepanjang perjalanan. Ia mempunyai antara muka yang sangat intuitif dan banyak alat pengoptimuman mesin pencari. Anda boleh memuat turun tema untuk membuat reka bentuknya seperti yang anda mahukan dan memasukkannya untuk menambahkan ciri tambahan yang anda perlukan.

Ini adalah pilihan terbaik untuk laman web eCommerce yang besar, tetapi hanya jika anda bersedia melaburkan sejumlah wang dan tenaga kerja atau jika anda mempunyai pengetahuan pembangunan web. Malah proses pemasangan Magento sukar bagi orang yang tidak mahir berteknologi, jadi saya tidak mengesyorkan anda menggunakannya jika anda tidak tahu banyak tentang pengekodan.

Tetapi jika anda mempunyai pembangun yang akan membina laman web anda, anda akan mempunyai laman web eCommerce yang sangat hebat setelah dia selesai.

Joomla!

Lawati Laman Web Rasmi »

Joomla! adalah sistem pengurusan kandungan mesra pengguna yang sangat baik untuk membina laman web sederhana dan besar. Kodnya lebih kompleks daripada WordPress ’yang memberikannya lebih banyak fungsi dan kekuatan, membolehkan anda memperbesar laman web anda apabila perniagaan dan keperluan anda semakin besar.

Joomla! menawarkan penyuntingan kandungan front-end dan pengurusan kandungan yang cekap langsung. Laman web yang dibina dengannya stabil, sementara mengedit dan mengemas kini kandungannya dapat dilakukan dengan sangat fleksibel.

Orang yang tidak mempunyai banyak pengetahuan pembangunan web boleh menggunakan Joomla! sangat mudah, tanpa menyentuh mana-mana kod. Walaupun mereka yang mempunyai kemahiran pengembangan web akan dapat mengubah sistem untuk membuat penyesuaian yang diperlukan oleh laman web mereka.

Laman web yang dibina dengannya responsif sepenuhnya dan mempunyai amalan SEO terbaik antara barangan lain.

Joomla! bagus untuk membina:

 • Laman web yang bermaklumat
 • laman web eCommerce
 • Laman web Perniagaan Kecil
 • Laman web korporat
 • Laman web portfolio
 • Blog
 • Laman Surat Berita

Mengakhiri

Setelah anda menyatakan objektif dan keperluan anda dengan jelas, akan lebih mudah memilih CMS yang akan membantu anda memenuhinya. Terdapat beberapa faktor lain yang belum kami jelaskan dan anda berpendapat bahawa perkara itu penting. Kami tidak mengatakan bahawa ini adalah panduan yang sempurna, tetapi anda boleh menggunakan petua tersebut.

Perkara yang paling penting adalah anda tahu apa keutamaan anda dan jenis CMS yang akan anda gunakan dengan paling berkesan!

Saya harap anda menikmati membaca artikel ini dan kami akan berjumpa lagi dengan sebentar lagi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector