Bagaimana Memulakan Blog Pemasaran Afiliasi?

mulakan blog pemasaran gabungan


Buku berjudul “The 4-Hour Workweek” telah mencetuskan banyak idea menarik di benak orang sejak dilancarkan. Lebih banyak orang ingin membina aliran pendapatan pasif daripada sebelumnya dan siapa yang boleh menyalahkan mereka? Tidak ada yang dapat menolak idea memiliki ribuan dolar sebagai pendapatan pasif setiap bulan, tetapi hanya sedikit yang berjaya. Memang benar bahawa anda dapat menjana semua wang itu dengan beberapa jam kerja setiap minggu, tetapi ada banyak pekerjaan yang perlu disiapkan semasa fasa awal projek anda.

Oleh itu, anda boleh melupakan rancangan cepat kaya dan fokus pada usaha yang diperlukan untuk membuat aliran pendapatan pasif untuk diri anda. Berita baiknya ialah jika anda bersedia melakukan kerja dan usaha yang diperlukan untuk memulakan usaha dalam talian baru anda, anda pasti dapat menjana banyak keuntungan. Sebaik sahaja anda memahami perasaan membuat penjualan pertama anda, tidak ada hentinya motivasi yang berhenti. Ini akan memotivasi anda untuk terus membuat lebih banyak dan menyimpan semua wang tunai manis itu ke dalam poket anda.

Perniagaan pemasaran gabungan tidak banyak berubah selama bertahun-tahun dan formula untuk berjaya hampir sama seperti sebelumnya, tanpa mengira niche anda. Setelah anda menentukan produk apa yang akan anda promosikan dan anda membina laman web anda, satu-satunya pekerjaan anda adalah memasarkan blog anda dan menghasilkan lalu lintas. Menulis iklan yang baik dan catatan yang baik untuk blog anda juga merupakan kemahiran penting untuk dikuasai yang memerlukan banyak latihan, tetapi anda akan segera menangkapnya.

Dalam artikel ini, kami akan menguraikan apa yang menjadikan blog pemasaran gabungan yang baik. Kami akan berkongsi langkah-langkah utama proses ini dan memecahkannya kepada tugas individu yang harus anda tangani. Blog pemasaran gabungan terdiri daripada beberapa bahan yang sangat mudah, jadi jika anda memberi perhatian di sini dan mengambil tindakan, anda akan dapat membina blog yang kukuh. Jadi, tanpa basa-basi lagi, mari kita bahas bagaimana anda boleh memulakan blog pemasaran gabungan sekarang!

Memilih Niche

Memilih niche adalah memilih perniagaan anda dan berkisar pada pilihan peribadi dan mungkin sesuatu yang anda mahir atau berminat. Anda harus memutuskan jenis laman web yang akan anda bina sebelum pergi ke sana dan menyasarkan orang yang dengannya.

Sekiranya anda sudah mengetahui apa yang akan anda hasilkan dan jenis produk yang akan anda promosikan, anda selangkah lebih maju ke arah kejayaan. Tetapi jika anda masih tidak tahu, luangkan masa anda dan buat kajian anda, kerana ini adalah salah satu langkah yang paling luar biasa dalam proses ini. Anda boleh terperangkap dalam kelumpuhan analisis, jadi pastikan anda tidak terburu-buru.

Kami telah mengemukakan soalan berikut untuk membantu anda dalam bahagian ini. Di akhir bahagian ini, saya juga memberikan senarai 10 ceruk berprestasi terbaik di web, jadi ini menjadi lebih mudah bagi anda.

Apa yang Anda Pengetahuan atau Minat?

Sekiranya anda meminati sesuatu seperti reka bentuk dalaman, paip, aktiviti luar atau pakaian, maka pilihannya cukup mudah dibuat. Jauh lebih mudah untuk mengerjakan sesuatu yang sudah anda ketahui dan minat. Sekiranya anda dapat menjumpai sekurang-kurangnya beberapa perkara ini, anda sudah bersedia untuk melanjutkan penyelidikan anda.

Apa Yang Anda Fikirkan Anda Boleh Tulis 50 Catatan Blog Mengenai?

Untuk membina laman web pihak berkuasa, anda mesti berada di jari anda dalam proses pembuatan kandungan. Topik pilihan anda harus cukup mendalam, sehingga anda dapat menulis banyak isi untuknya. Ini penting dari perspektif SEO dan juga untuk pengguna. Menulis kandungan berkualiti tinggi dan berguna adalah apa yang menarik orang di laman web anda dan apa yang akan menimbulkan minat yang cukup bagi mereka untuk mengklik pautan afiliasi anda. Semakin banyak kandungan berkualiti tinggi yang anda miliki pada suatu topik, semakin besar kemungkinan pembaca akan menganggap anda cukup serius untuk membeli produk melalui laman web anda.

Adakah Wang dan Minat yang mencukupi di Niche Terpilih Anda?

Mempunyai minat terhadap sesuatu adalah satu perkara, tetapi anda tidak akan berjaya dalam pemasaran afiliasi jika tidak ada cukup wang di dalamnya. Malangnya, wang selalu meningkatkan semangat jika anda ingin membuat usaha yang menguntungkan. Sekiranya atas sebab ini anda tiba-tiba ditinggalkan tanpa ceruk, maka lihatlah lagi. Sekiranya anda tidak cukup tahu tentang perkara lain, anda boleh selalu mengetahui tentang perkara itu jika ia menjana wang.

Saya tidak perlu menekankan pentingnya pembaca yang berminat yang akan membaca dan memperoleh pengetahuan dari laman web anda. Sekiranya mereka mempunyai kemahuan untuk membeli beberapa produk, inilah yang akan menyelesaikan pekerjaan, jadi targetkan ceruk yang mempunyai orang yang mempunyai niat membeli yang kuat jika anda dapat.

Apa Jenis Program Afiliasi yang Boleh Anda Gunakan di Niche Terpilih Anda?

Tidak semua produk dapat dijual melalui program afiliasi Amazon, jadi ada banyak carian yang harus dilakukan setelah anda menentukan tempat anda. Sekiranya terdapat banyak program afiliasi, anda boleh mengambil bahagian dan mempromosikan produk mereka, maka itu hebat. Sekiranya tidak ada yang lain, anda harus mencari niche lain, kerana anda tidak akan menjana wang tanpa program afiliasi yang betul.

10 Niche Berprestasi Terbaik

Seperti yang saya nyatakan, ada beberapa ceruk persembahan hebat yang melibatkan wang yang baik. Lihatlah mereka dan mungkin anda akan menjumpai sendiri. Perlu diingat bahawa ini sudah mempunyai persaingan yang cukup kuat sehingga anda harus membawa permainan A anda untuk bersaing.

 • Kesihatan
 • Kecergasan
 • Berat badan dan Senaman
 • Haiwan peliharaan
 • Dating dan Hubungan
 • Menjana Wang Dalam Talian
 • Hobi (Golf, Aktiviti Luar, Mendaki)
 • Kursus Blogging, SEO, Online
 • Alat dan Teknologi

Lihat Niche Anda dari Perspektif SEO

Saya sangat menyarankan agar anda meneliti bagaimana membuat penyelidikan kata kunci sebelum akhirnya memutuskan untuk membina blog anda pada ceruk tertentu. Adalah baik untuk mengetahui sama ada orang mencari topik anda di Google atau tidak. Sekiranya ada, ia hanya akan memberikan bukti bahawa niche pilihan anda mendapat permintaan tinggi dan lebih mudah untuk mendapatkan trafik ke laman web anda. Sekiranya tidak maka ada beberapa perkara yang harus anda pertimbangkan semula, tetapi niche mungkin masih bagus untuk dikerjakan.

Cari dan Cari Program Afiliasi

Apabila anda mengetahui jenis niche yang akan anda bekerjasama, inilah masanya untuk mula mencari program afiliasi. Sekiranya anda mengikuti artikel sebelumnya, anda mungkin sudah menyemak beberapa program afiliasi. Sudah tiba masanya untuk melihat lebih banyak dan menggali lebih mendalam. Setiap rangkaian gabungan mempunyai syarat yang berbeza untuk mematuhi dan beroperasi dalam sistem yang berbeza, jadi terdapat banyak pembacaan yang perlu dilakukan sebelum anda memilihnya.

Anda mesti meluangkan banyak masa untuk mencari program afiliasi yang betul, kerana di sinilah anda akan memperoleh pendapatan anda, jadi anda ingin membuat pilihan terbaik. Berikut adalah perkara utama yang harus anda perhatikan ketika memilih rangkaian afiliasi untuk bekerjasama.

Apa Jenis Pemasar Menggunakan Program ini?

Penting untuk anda melihat populariti rangkaian pilihan anda dan membaca mengenai persetujuan orang lain yang telah menggunakannya. Penting untuk anda memastikan bahawa pemasar lain telah bekerja dan berjaya dengan program afiliasi pilihan anda, supaya anda mengetahui kemungkinan kejayaan kerana menggunakan program anda.

Berapa Banyak Komisen Yang Ditawarkan Untuk Produk?

Setiap program mempunyai jumlah tertentu yang akan anda perolehi setelah menjual salah satu produknya. Semakin tinggi komisen yang anda dapat, semakin banyak wang yang akan anda dapat. Contohnya:

 • Amazon menawarkan komisen yang berbeza untuk setiap jenis produk, jadi ia sangat bergantung. Komisen ini berkisar antara 1% hingga 10%, yang tidak terlalu banyak, tetapi masih ada sejumlah wang yang perlu dibuat.
 • ClickBank hanya menawarkan produk digital, tetapi komisennya jauh lebih tinggi. Anda dapat komisen 10% -75% untuk sebahagian besar produk mereka, yang akan menghasilkan wang yang sangat baik setelah anda mendapat aliran.
 • Untuk produk digital dan fizikal lain, dapatkan sekurang-kurangnya komisen $ 30- $ 50. Ambil web hosting sebagai contoh. Banyak penyedia hosting komersial memberi anda lebih daripada $ 50 untuk menjadikan mereka pelanggan baru.

Adakah Anda Peduli Mengenai Produk?

Untuk berjaya dalam pemasaran afiliasi, anda harus berpengetahuan tentang produk yang anda jual. Mereka juga harus relevan dalam bidang anda dan berkualiti tinggi.

Anda harus mempercayai produk tersebut untuk menjualnya, kerana anda akan mengalami kesukaran untuk menyampaikannya kepada pembaca blog anda. Berpengetahuan juga akan membina kepercayaan dengan pembaca anda, yang sangat penting jika anda ingin menjualnya.

Pilih Produk Gabungan Anda dengan Bijak

Dalam kes yang ideal, anda telah memilih niche yang mempunyai banyak produk untuk dijual dan melalui banyak program afiliasi. Sekiranya demikian, anda mempunyai banyak produk untuk ditawarkan kepada komuniti anda tetapi tidak berfungsi dengan terlalu banyak produk sekaligus. Pergi dengan dua atau tiga untuk permulaan. Anda mesti menetapkan diri anda sebagai individu yang boleh dipercayai sebelum mendorong produk anda dan meminta mereka membelinya.

Langkah pertama usaha promosi produk anda adalah membeli produk itu sendiri. Anda pasti tidak berkewajiban untuk membeli setiap produk yang anda promosikan, tetapi dengan memiliki dan menggunakan produk tersebut, anda dapat mempromosikannya dengan lebih andal, dan ini penting ketika menjalin kepercayaan dengan khalayak anda.

Bina Laman Web Anda

Setelah anda menentukan niche anda, mendapati diri anda program afiliasi dan produk untuk dipromosikan, bahagian teori dan penyelidikan prosesnya akan selesai. Sudah tiba masanya tangan anda kotor dan mula membina blog baru anda dari awal. Nasib baik, cukup mudah dan tidak memerlukan pengetahuan teknikal yang luas untuk dilakukan. Tetapi kemahiran pengekodan pasti akan berguna jika anda mempunyai beberapa atau anda mengenali seseorang yang memilikinya.

Semakin banyak masa dan perhatian yang anda peruntukkan untuk setiap langkah di sini, semakin baik blog yang akan anda bina. Tetapi anda juga boleh melayari blog tersebut dan menghidupkan blog anda dalam 24 jam akan datang. Cara anda memilih untuk melakukannya bergantung kepada anda, berikut adalah langkah-langkah yang harus anda lakukan dalam bentuk termudah.

Beli Nama Domain

Sudah tiba masanya untuk kreatif dan sumbang saran banyak nama domain untuk laman web baru anda. Dalam senario yang ideal, mestilah sesuatu yang boleh dikaitkan dengan niche anda, tetapi tidak semestinya. Perkara yang paling penting adalah menjadikannya semenarik mungkin dan untuk itu mempunyai lanjutan .com.

Terdapat banyak perkhidmatan nama domain di web, di mana anda dapat melihat apakah nama domain pilihan anda tersedia dan membelinya jika ada. Yang paling popular adalah GoDaddy dan NameCheap. Tetapi anda juga boleh menggunakan perkhidmatan nama domain yang disediakan oleh penyedia hosting anda.

Ia sangat mudah dilakukan. Anda hanya mencari nama domain anda, mencarinya, membelinya, selesai. Biasanya nama domain berharga sekitar $ 10, tetapi harganya lebih tinggi, sehingga $ 500 hingga $ 1000 atau lebih dalam beberapa kes.

Dapatkan Perkhidmatan Web Hosting

Hosting adalah ruang di mana laman web anda akan disimpan. Ruang yang anda sewa di sana akan menjadi pulau kecil anda sendiri di internet. Perkhidmatan hosting cukup murah hari ini, dengan perkhidmatan hosting yang hebat tersedia dari sekitar $ 3 hingga $ 5 sebulan.

Perkhidmatan HostGator Cloud berfungsi dengan sangat baik dan pastinya sesuai untuk blog anda. Ini adalah pakej berkelajuan tinggi dengan harga $ 5 sebulan dan syarikat juga menawarkan sokongan pelanggan percuma yang boleh anda percayai.

Pasang WordPress

Setelah anda mempunyai nama domain dan sedikit ruang anda di web, sudah tiba masanya anda juga mempunyai laman web.

WordPress adalah sistem pengurusan kandungan yang paling terkenal di dunia, yang sangat sesuai untuk menjalankan blog dan laman web lain dalam hal ini. Ia percuma untuk digunakan dan sangat mesra pengguna. Oleh itu, walaupun anda tidak mempunyai banyak pengetahuan teknikal, anda dapat menjalankan blog anda dengan mudah.

Memasang WordPress tidak memerlukan banyak usaha. Sebilangan besar penyedia hosting menawarkan pemasangan satu klik untuknya, jadi yang perlu anda lakukan ialah mencari ikon dan klik. Anda juga boleh memasang WordPress secara manual, tetapi ini adalah proses yang lebih lama dan memerlukan beberapa kemahiran IT. Setelah anda menunggu ia dipasang di pelayan anda, laman web anda akan beroperasi dan berjalan.

Pilih dan Pasang Tema

Perkara yang menarik tentang WordPress adalah kenyataan bahawa ia sangat mudah digunakan. Anda boleh menjadikan laman web anda kelihatan berbeza setiap minit jika anda mahu, berkat sistem temanya yang dipermudahkan. Yang harus anda lakukan ialah memuat turun tema percuma atau berbayar dan mengaktifkannya melalui menu tema.

WordPress mempunyai ratusan ribu tema untuk dipilih, jadi jatuhkan diri anda. Terdapat banyak yang percuma, tetapi jika anda benar-benar ingin membina laman web berkualiti tinggi, anda harus membeli tema. Mereka biasanya berharga sekitar $ 60 dan mereka pasti akan melayani anda jauh lebih baik daripada tema percuma.

Setelah anda mempunyai tema, anda akan mempunyai sejumlah pilihan penyesuaian yang dapat anda gunakan untuk mengatur laman web anda seperti yang anda inginkan. Setelah semuanya masuk ke tempatnya, anda akan mempunyai laman web yang direka dengan baik yang boleh dikunjungi orang untuk membaca catatan anda dan melihat kandungan yang anda buat.

Hasilkan Kandungan Hebat Untuk Blog Baru Anda

Sekarang anda mempunyai laman web yang sedang berjalan, sudah tiba masanya untuk membuat sesuatu daripadanya. Inilah bahagian kerja keras yang telah saya sebutkan sejak awal. Membuat kandungan adalah bahagian yang paling memakan masa dalam perniagaan pemasaran gabungan. Menulis sesuatu yang berkualiti tinggi dan berguna untuk pembaca. Di sinilah ungkapan “content is king” yang terlalu banyak digunakan dalam permainan.

Di bahagian ini, saya akan membincangkan pelbagai jenis catatan blog yang boleh anda tulis dan gunakan untuk mempromosikan produk gabungan anda.

Lakukan Ulasan Produk

Menulis ulasan produk adalah salah satu cara yang paling tepat untuk memamerkan produk gabungan dan memberi khalayak kepada anda sesuatu yang berguna. Ini adalah salah satu model yang paling biasa untuk pemasar afiliasi dan telah menghasilkan berbilion dolar untuk orang di seluruh internet.

Konsepnya mudah. Pilih produk dalam niche anda, cubalah, analisa dan tuliskan ulasan anda mengenainya. Terus terang dan jujur ​​tentang apa yang anda sukai dan tidak sukai mengenai produk tersebut dan kongsi sebanyak mungkin pendapat peribadi.

Kebanyakan orang hari ini membaca sekurang-kurangnya satu ulasan sebelum mereka keluar dan membeli telefon baru atau jenis produk lain. Anda pasti dapat memanfaatkannya dengan menghasilkan beberapa ulasan hebat.

Tulis Senarai Teratas

Tahu produk terbaik untuk menyelesaikan masalah tertentu atau mempunyai senarai buku terbaik tahun 2018? Buat catatan blog mengenai mereka. Senarai teratas adalah kaedah terbaik untuk menarik perhatian khalayak anda dan memamerkan banyak produk pada masa yang sama.

Berikut adalah contoh yang baik: 25 Sebab Mengapa Anda Perlu Menggunakan WordPress

Jawab Soalan Lazim dan Menangani Masalah Umum

Anda sebenarnya boleh meneliti apa yang sering ditanyakan orang dan apa jenis masalah yang mereka perlukan untuk menyelesaikannya. Alat yang hebat untuk ini adalah MOZ peneroka kata kunci. Anda hanya perlu menulis dalam soalan atau kata kunci tertentu yang ingin anda sasarkan dan ia akan memberi anda hasilnya. Anda akan melihat jumlah carian bulanan, jenis catatan yang ditulis mengenai topik dan banyak lagi.

Terdapat banyak data yang dapat anda peroleh dari membuat penyelidikan kata kunci dan ini akan membantu anda menulis catatan yang menarik banyak perhatian daripada pembaca anda.

Tutorial dan Panduan

Maklumat yang dapat dilaksanakan yang membantu orang mempelajari kemahiran baru atau melakukan sesuatu yang lebih baik selalu dihargai oleh mana-mana khalayak. Sebilangan besar pemasar afiliasi menyediakan produk percuma, seperti e-book untuk meningkatkan minat penonton mereka dan membuat mereka melanggan senarai mel mereka. Sekiranya produk yang anda berikan benar-benar berkualiti tinggi, ia akan membawa banyak lalu lintas ke laman web anda juga. Orang selalu ingin belajar perkara baru dan membaca sesuatu yang sebenarnya berguna, jadi manfaatkannya!

Kandungan Evergreen

Jangka pendek, kandungan bermusim baik untuk mencapai tujuan jangka pendek. Anda semestinya menjadikan Krismas istimewa dan membuat kandungan berdasarkan musim apa, jika ceruk anda memerlukannya. Tetapi kandungan malar hijau sangat penting untuk dimiliki di blog anda. Ini adalah sesuatu yang akan dikunjungi orang dan bahagian kandungan yang selalu anda boleh pasarkan dan harapkan mendapat lalu lintas. Pos Evergreen mempunyai jangka hayat terpanjang.

Ini biasanya merupakan senarai petua berguna yang membantu pengguna mencapai tujuan tertentu. Seperti panduan menyesuaikan lampu sorot kereta anda. Itu akan menjadi kepingan yang hebat sekiranya anda bekerja di ceruk bahagian kereta. Kereta akan selalu mempunyai lampu sorot dan seseorang akan selalu mahu menyesuaikannya. Lihat apa yang saya dapat di sini?

Sentiasa Perolehi Kualiti Di Atas Kuantiti

Ini bukan jenis catatan, tetapi penting untuk disebut semua sama. Catatan yang ditulis dengan baik dan dihargai oleh khalayak anda dan sering dikongsi mempunyai nilai tertinggi. Ia jauh lebih berharga daripada 10 siaran lain yang tidak ditulis dengan betul dan tidak mempunyai tujuan dan hanya ada di sana. Oleh itu, untuk mendapatkan kualiti optimum dari setiap catatan anda, ikuti petua berikut:

 • Bercakap dan tentukan gaya penulisan unik anda sendiri. Cari tahu apa yang anda ingin katakan dan bagaimana anda mahu mengatakannya. Apa jenis kesan yang ingin anda buat?
 • Tambahkan gambar dan infografik yang relevan dan berkualiti tinggi ke setiap catatan anda.
 • Tambahkan video ke siaran anda jika ada yang relevan mengenai topik yang anda bicarakan. Nilai tambah jika anda membuat sendiri. Ingat bahawa video adalah salah satu bahagian kandungan paling kuat yang dapat anda hasilkan dan kebanyakan orang lebih suka menontonnya daripada membaca catatan yang luas.
 • Gunakan penyemak keterbacaan pada setiap catatan anda. Walaupun Yoast SEO mempunyai pemeriksa keterbacaan sendiri, ada yang lain yang boleh anda gunakan juga. Lihat penguji Flesch Reading Ease atau Boleh dibaca .
 • Tulis tentang perkara yang anda tahu dan berusaha mengubah perkara biasa menjadi luar biasa. Ini berfungsi lebih baik daripada cuba mengatakan sesuatu yang meniup minda sepanjang masa.
 • Luangkan masa anda untuk menghasilkan kualiti, tidak perlu terburu-buru. Anda boleh mencapai lebih banyak lagi dengan catatan yang telah anda kerjakan selama seminggu daripada menulisnya setiap hari. Baiklah, bergantung pada seberapa baik tulisan anda dan banyak perkara lain. Tetapi ini biasanya merupakan peraturan yang baik.

Memasarkan Blog Anda dan Membangun Penonton

Mereka mengatakan bahawa anda harus menghabiskan masa yang sama atau dua kali ganda untuk mempromosikan kandungan anda daripada yang anda buat semasa membuatnya. Oleh itu, jika anda telah menghabiskan seminggu untuk membuat catatan, anda harus menghabiskan sekurang-kurangnya satu minggu atau mungkin dua minggu untuk mempromosikannya. Terdapat banyak cara untuk memasarkan blog anda dan itulah yang akan saya bicarakan di bahagian ini.

Gunakan Media Sosial Untuk Mempromosikan Catatan Anda

Salah satu cara yang paling biasa untuk membina khalayak adalah melalui media sosial. Hampir semua orang menggunakan platform media sosial kegemaran mereka untuk penemuan kandungan, sebab itulah sangat bagus untuk mengumpulkan pembaca baru dan membina hubungan. Bergantung pada niche, industri dan khalayak anda, anda boleh menggunakan Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Instagram atau Pinterest.

Buat profil media sosial untuk blog anda, promosikan catatan anda di atasnya dan mulailah mengumpulkan khalayak.

Gunakan Beberapa Alat Hebat Ini

Tiberr – Ini adalah alat hebat yang akan membantu anda mencari bahagian komen blog yang berfungsi dengan kata kunci yang sama seperti yang anda lakukan. Anda kemudian boleh menulis ke bahagian komen mereka, menambahkan pautan ke salah satu siaran anda. Ini adalah kaedah yang baik untuk menampilkan kandungan anda di depan mata yang sudah berminat untuk melihatnya.

Penyangga – Ini adalah salah satu alat pemasaran media sosial yang paling hebat, kerana ia membolehkan anda menjadualkan catatan anda dan mengawasinya. Ia dapat menangani banyak platform media sosial, memudahkan anda untuk mengemas kini khalayak anda dari satu tempat.

Penganalisis Tajuk Blog Post – Tajuk utama blog anda adalah perkara pertama yang dapat dilihat oleh pembaca anda di media sosial dan tempat lain yang mereka kunjungi untuk mencari kandungan. Ini adalah kesan pertama anda, jadi menganalisisnya dan memastikan bahawa sekuat mungkin adalah penting sepanjang masa.

Penganalisis Nilai Pemasaran Emosi – Penganalisis nilai pemasaran juga merupakan alat untuk memeriksa dan menilai tajuk utama anda. Ini akan memberi anda carta telus mengenai seberapa kuat tajuk utama anda dan petua tentang di mana anda boleh memperbaikinya.

Tatabahasa – Grammarly bukan alat pemasaran, tetapi jika teks anda diisi dengan kata-kata yang salah eja dan kesalahan ejaan lain, itu pasti tidak akan baik untuk pemasaran anda. Grammarly hebat dalam membantu anda mengesan dan membetulkan segala kekurangan yang mungkin anda buat dalam teks anda. Ia juga percuma untuk digunakan!

Sentiasa Jadikan Tujuan dan Penonton Posting Anda Jelas

Kedua-dua inilah yang mendorong kandungan dan konteks penulisan anda maju. Pemahaman yang jelas mengenai khalayak anda dan subjek yang ada. Anda harus mengetahui siapa khalayak anda, jenis pertanyaan apa yang mereka ada, cabaran apa yang mereka hadapi dan apa yang ingin mereka capai.

Cara terbaik untuk mengetahuinya adalah dengan membuat penyelidikan kata kunci dan melihat jumlah carian bulanan setiap soalan. Anda boleh menggunakan penjelajah MOZ, Google AdWords atau Google Trends untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkara yang dicari orang.

Amalkan SEO yang Baik Untuk Setiap Catatan Anda

Amalan SEO yang baik adalah salah satu alat pemasaran utama anda ketika datang ke blog afiliasi. Anda kehilangan banyak penglihatan jika anda tidak menjaga SEO dalam perspektif. Ikuti prinsip asas SEO ini untuk memastikan SEO asas siaran anda sentiasa diperhatikan.

Perkara pertama dan yang paling penting ialah anda memuat turun Pemalam SEO Yoast, kerana ia sangat hebat. Ini akan memberi anda penilaian SEO dan mengingatkan anda semua perkara yang saya sebutkan di sini.

 • Tambahkan kata kunci anda ke teks alt dan tajuk setiap gambar yang anda muat naik dalam catatan.
 • Tambahkan kata kunci anda ke tajuk siaran.
 • Tambahkan kata kunci anda dalam keterangan meta siaran
 • Tambahkan kata kunci anda ke perenggan pertama siaran anda.
 • Kira-kira 80% catatan anda mesti ditulis dengan suara aktif, kerana suara pasif jauh lebih kurang kuat.
 • Sebilangan besar ayat anda mestilah kurang dari 20 perkataan, jadi ayat ini mudah dibaca.

Kesimpulannya

Satu jawatan hampir tidak cukup untuk membincangkan setiap masalah menjalankan perniagaan pemasaran afiliasi, tetapi ini adalah permulaan. Sekiranya anda belum melancarkan blog anda, tidak mengapa, lakukan semua penyelidikan yang anda perlukan dan mulakan apabila anda sudah bersedia.
Saya harap kami membantu anda mempelajari sesuatu yang baru melalui artikel ini dan anda senang membacanya. Semoga berjumpa dengan anda yang seterusnya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map