Bagaimana Mengenal Penyedia Web Hosting yang Baik?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Bagaimana Mengenal Penyedia Web Hosting yang Baik?
0 12 мин.

kenal pasti penyedia hosting web yang baik


Hari ini kita akan menemui ciri penyedia hosting web yang baik. Menjelajahi semua perkhidmatan web hosting yang kini tersedia untuk semua orang adalah proses yang memakan masa. Sangat mudah untuk dikelirukan dengan semua pemboleh ubah dan iklan yang berbeza dan ini tidak memudahkan anda memilih. Bagi kebanyakan orang, iklan dan tawaran yang mereka lihat kelihatannya hampir sama untuk setiap penyedia hosting.

Pasti, bahagian luarnya kelihatan serupa. Setiap pembekal menawarkan kebolehpercayaan, kelajuan tinggi, masa penggunaan yang tinggi dan perkhidmatan pelanggan yang unggul, malah memenangi anugerah Ini adalah beberapa perkara utama yang membentuk perkhidmatan hosting yang baik. Tetapi setelah anda melihat ke bawah, anda menyedari bahawa perkara-perkara sangat berbeza dari apa yang anda lihat di permukaan.

Perkhidmatan hosting ditawarkan oleh pelbagai syarikat, yang dijalankan oleh orang yang berbeza, dengan polisi yang berbeza. Mereka mempunyai pelayan yang berbeza, peralatan yang berbeza dan cara mereka sendiri untuk melayan pelanggan mereka.

Secara semula jadi, anda mahukan wang, perhatian dan laman web anda berada di tangan yang paling mampu dan penyayang, itulah sebabnya kami menulis artikel ini. Untuk membantu anda memahami intipati dan hentakan perkhidmatan hosting pada tahap asas. Ini membantu anda membuat keputusan yang berpendidikan dan wajar semasa anda melihat perkhidmatan hosting perspektif.

Oleh itu, jika anda ingin mengenal pasti penyedia hosting yang terbaik untuk anda dan laman web anda, ikuti saya dan saya akan memberitahu anda cara melakukannya!

Mengenalpasti Keperluan Web Hosting Anda

Anda tidak akan membeli sepasang seluar kecuali jika sesuai dengan anda, bukan? Ini sama dengan hosting web dan hampir semua perkara yang anda beli. Oleh itu, sangat penting bagi anda untuk memahami keperluan hosting anda sebelum anda mengklik butang beli. Berikut adalah beberapa soalan utama untuk ditanyakan kepada diri sendiri.

Apa Jenis Laman Web yang Anda Bina?

Apakah tujuan laman web anda dipenuhi? Adakah laman web portfolio sederhana, untuk menunjukkan kemahiran dan pencapaian anda? Adakah anda akan membuat laman web e-dagang di mana anda dapat mempamerkan produk anda dan menjualnya? Atau akan menjadi laman web atau forum komuniti?

Bergantung pada tujuan kompleks yang akan dicapai oleh laman web anda, anda dapat mengetahui betapa berlebihannya keperluan hosting anda. Sekiranya anda hanya membina laman web portfolio, anda akan berjaya dengan beberapa pakej hosting termudah. Sekiranya anda membina laman web e-dagang yang besar, anda memerlukan yang lebih baik, kerana akhirnya akan ada lebih banyak lalu lintas dan lebih banyak permintaan pelayan akhirnya.

Pada intinya, ia benar-benar datang kepada berapa banyak lalu lintas yang akan diterima oleh laman web anda. Semakin banyak trafik yang diperolehnya, semakin banyak sumber jalur dan sumber pelayan yang diperlukan untuk berfungsi sebagaimana mestinya.

Perlu diingat, bahawa dalam persekitaran dalam talian hari ini, kelajuan sangat penting. Laman web anda akan menyelesaikan sebarang tugas dengan lebih baik jika beroperasi pada kelajuan tinggi dan akan menjauhkan lebih dari 30% pengguna jika lambat. Oleh itu, sentiasa mencari perkhidmatan hosting terpantas.

Adakah Laman Web Anda Mempunyai Keperluan Berlebihan??

Sekiranya anda ingin membina aplikasi web anda sendiri atau ingin memberikan perkhidmatan dalam talian untuk berjuta-juta orang, anda mungkin perlu mempunyai pelayan khusus atau VPS. Sekiranya anda menggunakan pelayan khusus, anda tidak perlu berkongsi ruang dengan laman web lain dan mempunyai keseluruhan pelayan untuk anda sendiri. Walaupun ini lebih mahal dan menguruskan sumber pelayan memerlukan pengetahuan teknikal. Tetapi jika anda ingin membina sesuatu yang lebih kompleks, saya mengandaikan bahawa anda memilikinya.

Tetapi jika anda seorang pemula yang lengkap dan hanya ingin membina laman web, maka rancangan hosting bersama yang cukup akan mencukupi.

Sekiranya anda ingin mengembangkan laman web anda pada masa akan datang, anda pasti harus memilih penyedia hosting yang menawarkan perkhidmatan yang boleh diskalakan.

Semak Tawaran “Tanpa Had”

Banyak perkhidmatan hosting mengatakan bahawa anda mendapat ruang simpanan dan lebar jalur tanpa had untuk wang yang akan anda bayar. Anda sebenarnya mendapat ruang simpanan yang tidak terhad tetapi penyedia akan memberikan batasan yang ketat pada jumlah sumber yang boleh anda gunakan. Mereka mungkin menutup laman web anda sekiranya terlalu banyak menggunakan laman web anda. Oleh itu, pastikan untuk memeriksa syarat perkhidmatan sebelum anda membuat perjanjian yang “hebat”.

Adakah Anda Memerlukan Alat Membangun Laman Web??

Anda tidak perlu menjadi pembangun web untuk membuat laman web. Terdapat banyak alat seret dan lepas yang membolehkan anda membina laman web dari awal, dengan mudah, tanpa pengetahuan teknikal.

Juga, kebanyakan penyedia hosting mempunyai sistem pengurusan kandungan yang paling popular yang boleh anda gunakan dengan satu klik.

Berapa Banyak Lalu Lintas Yang Anda Inginkan?

Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, mengetahui kira-kira berapa banyak lalu lintas yang akan dimiliki oleh laman web anda atau berapa banyak yang anda mahukan, merupakan salah satu pemboleh ubah yang paling penting.

Sudah tentu, anda tidak dapat mengetahui terlalu banyak jumlah lalu lintas yang akan anda perolehi sebelumnya, ini hanya permainan meneka. Tetapi untuk memastikannya, pilih perkhidmatan hosting yang mudah ditimbang dan pastikan juga bahawa anda tahu berapa banyak tambahan yang perlu anda bayar jika anda melepasi had lebar jalur anda.

Fahami Jenis Pelayan

Jenis hosting yang paling murah adalah hosting bersama, di mana anda berkongsi ruang dengan beratus-ratus atau ribuan laman web lain. Ini juga merupakan jenis rancangan hosting yang paling banyak digunakan, dengan alasan yang jelas. Ia berfungsi dengan baik, stabil dan boleh dipercayai sepanjang tahun, tidak mengeluarkan terlalu banyak wang dari tangan anda. Tetapi hosting bersama membataskan akses anda ke sumber pelayan. Ini menghadkan bilangan laman web dan pangkalan data yang anda miliki, antara lain.

Bagi mereka yang ingin mempunyai lebih banyak kuasa dan bersedia membayar sedikit tambahan, ada pilihan VPS (Virtual Private Server). Pelayan maya berbilang berjalan pada satu mesin. Anda boleh menggunakan pelayan maya seolah-olah itu adalah pelayan khusus yang sebenarnya. Dengan cara ini, anda akan mempunyai lebih banyak sumber pelayan dan lebih banyak perkhidmatan yang boleh anda gunakan. Ini bagus untuk aplikasi dan laman web yang lebih menuntut. Tetapi anda juga mesti menguruskan pelayan itu sendiri atau mempunyai pakar yang menguruskannya untuk anda.

Pelayan Dedicated Sebenar adalah salah satu rancangan yang paling mahal, tetapi mereka menawarkan kekuatan yang paling tinggi, kerana anda menyewa keseluruhan pelayan untuk diri anda sendiri. Anda memerlukan satu set kemahiran pengurusan sistem untuk dapat menggunakan perkhidmatan ini.

Cloud Server dan Cloud Hosting adalah salah satu jenis hosting yang terbaru. Data disimpan di awan awam yang besar, yang menjadikannya lebih cepat dan selamat. Jumlah sumber pelayan yang digunakan untuk satu pengguna berbeza-beza. Mereka boleh ditimbang dengan lancar, yang menjadikannya sangat fleksibel.

Ia juga bagus untuk menangani banyak lalu lintas yang tidak dijangka, tanpa anda perlu melakukan apa-apa untuk meningkatkan perkhidmatan anda. Perkara berjalan lancar dan fleksibel jika anda memilih cloud hosting.

Melihat Kelayakan Host Web

Sekarang, inilah perkara penting Sekiranya anda melihat aspek berikut dari penyedia hosting dan perkhidmatannya, anda dapat dengan mudah memutuskan sama ada ia bernilai dibeli atau tidak. Tanpa basa-basi lagi, mari kita lihat!

Reputasi Syarikat Web Hosting

Salah satu perkara pertama yang kami perhatikan ketika meninjau penyedia hosting adalah jenis reputasi yang mereka kumpulkan selama bertahun-tahun jika mereka mengumpulkannya. Biasanya, seperti syarikat lain, pengalaman masa lalu yang dimiliki orang dengan mereka adalah cara yang baik untuk memberitahu sama ada mereka boleh dipercayai atau tidak.

Banyak syarikat hosting web yang baik telah menjalankan perniagaan selama lebih kurang 20 tahun. Beberapa syarikat hanya bekerja selama beberapa tahun, yang tidak semestinya tidak dapat dipercayai dalam aspek apa pun. Tetapi ulasan pelanggan selama bertahun-tahun sangat penting bagi sebuah syarikat.

Oleh itu, kaedah terbaik untuk melakukannya adalah dengan melihat berapa tahun syarikat itu aktif, membaca ulasan pelanggan dan komen pengguna. Dengan ini, anda dapat memperoleh idea yang kukuh tentang apa yang ditinggalkan oleh syarikat perspektif.

Kos Pelan Hosting & Perkhidmatan

Harga perkhidmatan hosting berbeza untuk setiap syarikat. Biasanya, rancangan hosting bersama berharga sekitar $ 2- $ 3 dolar. Sebahagiannya berharga setinggi $ 4 atau serendah $ 1. Anda mesti mengambil kalkulator di tangan anda dan mencari nombor untuk mengetahui berapa banyak yang akan anda bayar sepanjang satu tahun.

Perlu diingat bahawa harga yang anda lihat pada iklan hanya berlaku jika anda menandatangani kontrak dua tahun dengan syarikat tersebut. Jika tidak, harganya boleh naik dari $ 2 hingga $ 4 atau dari $ 3 hingga $ 6. Banyak syarikat menggunakan helah harga ini, bahkan yang memberikan perkhidmatan yang baik. Ini adalah taktik pemasaran yang harus anda ketahui.

Kos pembaharuan juga boleh dilihat dengan baik. Sebaik sahaja anda sampai pada akhir tempoh anda mendaftar akan ada kos pembaharuan yang harus anda bayar, jadi anda harus memasukkannya ke dalam harga anda. Bayaran pembaharuan harus disenaraikan, kerana anda mungkin terpikat untuk membayar banyak wang tunai sebelum mengambil tahu mengenainya.

Di sisi positifnya, anda boleh mendapatkan potongan harga dengan mudah sekiranya anda mendaftar melalui laman web lain yang menawarkannya. Dengan cara ini, anda dapat dengan mudah memotong satu atau dua dolar dari kos hosting bulanan anda.

Sekarang, sama ada harganya baik atau tidak, bergantung pada perkhidmatan yang ditawarkan syarikat perspektif. Sekiranya anda mencari rancangan hosting bersama yang berharga $ 4 tetapi tidak menawarkan terlalu banyak, anda tidak akan membuat banyak perjanjian. Tetapi jika anda mendapat perkhidmatan hosting dengan harga $ 2- $ 3, yang menawarkan pendaftaran domain percuma bersama dengan ruang cakera dan lebar jalur yang tidak dimeterai, anda boleh membuat tawaran yang cukup baik.

Untuk menjadikan keadaan lebih selamat, anda mempunyai tempoh jaminan wang dikembalikan selama 30 hari hampir setiap masa. Beberapa penyedia hosting cukup yakin untuk menawarkan tempoh jaminan pulangan wang selama 40-70 hari.

Apa sahaja perkhidmatan yang anda temui, pastikan bahawa harganya berpatutan untuk perkhidmatan yang anda terima. Pelan hosting yang baik boleh didapati di bawah $ 5 sebulan, jadi anda tidak perlu menghadapi masalah.

Prestasi Web Hosting yang Baik

Tentu, anda mendapat sedikit ruang web untuk menyimpan laman web anda, tetapi bukan itu semua yang diperlukan untuk membuatnya berjalan lancar. Laman web anda harus cepat dan boleh dipercayai sepanjang tahun.

Waktu Masa: A waktu operasi pelayan bermaksud jumlah masa dalam talian sepanjang tahun. Ia diukur dalam bentuk peratusan dan semakin hampir masa operasi pelayan mencapai 100%, semakin dipercayai.

Untuk menjadikan sesuatu lebih konkrit, anda pasti tidak boleh memilih hosting yang mempunyai waktu operasinya di bawah 95%. Sebenarnya, anda harus memilih yang mempunyai masa operasi 98% atau 99.99%. Sangat jarang untuk mencari rancangan hosting dengan 100% waktu operasi, tetapi kebanyakan penyedia hosting yang baik sangat dekat dengannya, jadi anda harus melakukan perniagaan dengan mereka.

Kelajuan: The kelajuan pelayan sangat penting, kerana ia akan menentukan seberapa pantas laman web anda dimuat. Kelajuan memuatkan laman web diukur dalam milisaat. Sekiranya anda ingin memastikan bahawa laman web anda mempunyai kelajuan sesuai dengan piawaian dalam talian hari ini, pelayan tempat anda menyimpannya harus memuatkan kelajuan sekitar 500 ms. Terdapat rancangan hosting yang baik yang lebih cepat, menawarkan kelajuan pemuatan 200 ms, sementara beberapa beroperasi pada 600-800 ms. Laman web anda akan berfungsi dengan baik dengan kedua-duanya, tetapi anda tidak boleh melebihi 800 ms memuatkan kelajuan.

Tidak setiap ulasan menawarkan pengukuran ini, jadi anda harus melihatnya. Kami selalu memberikan kelajuan pemuatan rata-rata rancangan hosting dalam ulasan kami, jadi jangan ragu untuk melihatnya.

Anda juga boleh memasang perisian untuk melakukannya sendiri tetapi lebih mudah untuk melihat hasil pengulas dan membandingkannya.

Sokongan pengguna: Sangat mudah untuk membeli ruang pelayan tetapi menguruskannya sukar. Anda mungkin menghadapi masalah dan banyak perkara yang tidak dapat anda hadapi. Dalam kes tersebut, sangat selamat untuk mendapatkan bantuan profesional. Di sinilah sokongan pelanggan mula digunakan.

Sokongan pelanggan yang baik adalah salah satu aspek terpenting dari perkhidmatan hosting web yang baik. Anda ingin mempunyai beberapa orang yang menolong di seberang tetingkap sembang dan saluran telefon, yang pantas untuk menjawab pertanyaan anda.

Biasanya, ejen sokongan pelanggan yang baik akan membalas anda dalam masa 20-30 minit setelah anda menulisnya dalam sembang atau setelah anda memanggilnya. Mereka harus membantu dan terus menjalankan tugas setelah anda menentukan apa masalahnya. Anda ingin berniaga dengan orang yang boleh anda percayai dan yang menyokong anda tanpa sebarang bayaran tambahan.

Tetapi anda tidak akan tahu betapa baiknya sokongan pelanggan syarikat, sehingga anda mencubanya sendiri atau membuat kajian. Orang suka bercakap mengenai pengalaman mereka dan mereka banyak bercakap mengenai apa yang mereka alami dengan penyedia hosting tertentu.

Sekiranya pasukan sokongan pelanggan tidak baik, banyak orang telah menghantar aduan mereka ke forum, media sosial dan laman web lain, jadi sangat mudah untuk dikaji. Saya mencadangkan agar anda melihat banyak perkara ini dan melihat jenis maklum balas yang telah diberikan oleh pangkalan pengguna mereka yang sudah aktif.

Juga, lebih baik anda mempunyai sokongan 24/7/365, yang boleh anda capai walaupun pada hari cuti. Sekiranya anda sudah membayar untuk rancangan hosting dan anda masih dalam masa percubaan, ini adalah masa yang tepat untuk menguji pasukan sokongan pelanggan dengan beberapa panggilan.

Barang Percuma Ditawarkan oleh Penyedia Hosting

Beberapa penyedia hosting memikat pelanggan mereka dengan beberapa tawaran yang cukup bagus. Sebahagian daripada mereka menyediakan migrasi laman web percuma yang berharga lebih dari $ 100 untuk penyedia lain. Sekiranya anda mempunyai laman web yang sudah ada yang ingin anda pindahkan, ini akan sangat berguna.

Mereka memberikan pendaftaran domain percuma, alat percuma dan pembangun laman web bersama dengan perkara lain yang terlalu panjang untuk disenaraikan. Ringkasnya, anda boleh mendapatkan bonus yang cukup baik jika anda memilih penyedia hosting anda dengan bijak. Saya secara peribadi menganggap nama domain percuma dan pelbagai alat percuma paling berguna. Syukurlah, itulah yang ditawarkan oleh kebanyakan penyedia hosting.

Kesimpulannya

Perkara-perkara yang dinyatakan di atas adalah aspek yang paling penting untuk dilihat semasa memilih penyedia hosting. Sudah tentu, akan selalu ada beberapa tambahan, tetapi ini adalah perkara utama yang menjadikan penyedia hosting yang baik.

Sekarang, pergi! Sudah tiba masanya anda menggunakan pengetahuan baru anda dengan baik dan mencari pakej hosting terbaik di luar sana! Berikut adalah cadangan utama kami untuk hosting web yang baik:

Syarikat
Harga Promosi

1web hosting yang baik dan murah$ 1.99 / bln
2hosting web yang serba boleh$ 3.95 / bln
3hosting web yang profesional$ 3.95 / bln

Saya harap anda menikmati membaca artikel ini dan anda akan menyemak ulasan kami mengenai beberapa rancangan hosting yang paling banyak digunakan!

Gambar Pilihan Direka oleh Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector