Bermula dengan Perisian eCommerce Magento

bermula dengan e-dagang magento


Magento adalah platform e-dagang yang sangat digunakan oleh penjual, terutamanya syarikat besar yang mempunyai banyak produk dan menginginkan banyak ciri mesra pengguna.

Dengan Magento, anda dapat membuat laman web hebat yang mempunyai sistem pengurusan kandungan dan menyediakan tema yang berbeza yang dibuat dalam PHP, HTML dan CSS yang dapat dipasang melalui FTP. Magento juga menyediakan modul yang memperluas jumlah fungsi dan pemasangannya sama seperti dalam kes tema.

Untuk memasang Magento di pelayan web anda, anda memerlukan Apache 2.2 atau 2.4, PHP 5.6.x atau 5.5.x dan MySQL 5.6.x.

Anda boleh memasang dan mengkonfigurasi perniagaan eCommerce anda dengan Magento dengan mudah mengikuti beberapa langkah:

 • mendapatkan hosting web Magento
 • memasang Magento (pemasangan pra dan pasca)
 • memuat naik dan menguruskan produk
 • mengintegrasikan pembayaran dan penghantaran

Baca Juga: Dapatkan Lebih Banyak Pelanggan ke Kedai Dalam Talian Anda

Mencari Host Magento yang Baik

Agar semuanya berjalan dengan betul, pertama anda memerlukan hos web yang betul yang dapat memberikan anda prasyarat yang betul (Apache, PHP dan MySQL) untuk Magento. Kami telah melakukan penyelidikan, jadi berikut adalah 3 hosting terbaik untuk kedai eCommerce Magento yang kami cadangkan:

Syarikat
Harga Promosi

1hosting magento terbaik$ 4.19 / bln
2hosting web murah untuk magento$ 3.95 / bln
3hosting web magento yang boleh dipercayai$ 4.86 / bln

Seterusnya anda perlu memilih pakej hosting dari syarikat yang dipilih dan nama domain serta peluasan domain. Sekiranya anda membayar di muka sekurang-kurangnya setahun, anda akan mendapat diskaun besar, juga beberapa syarikat mempunyai pakej hosting Magento khas di mana anda sudah memasang CMS dan anda boleh melangkah ke langkah konfigurasi.

Pra-pemasangan

Sekiranya anda ingin memasang Magento, pertama anda perlu memilih jenis pemasangan yang anda mahukan. Bermula dengan penyediaan pemasangan yang mudah di mana anda mempunyai pelayan untuk hosting bersama di mana anda membeli pakej hosting dari syarikat ke pemasangan integrator / packager di mana anda mempunyai kawalan dan akses penuh ke pelayan Magento rasmi atau bahkan menyumbang pemasangan pemaju di mana anda mempunyai Pelayan pembangunan Magento.

Setiap jenis pemasangan ini mempunyai cara yang berbeza untuk memasang Magento dan memerlukan tahap pengetahuan teknikal dan pelbagai sumber yang berbeza.

Pemasangan

Untuk pemasangan yang mudah dan dikongsi, anda hanya perlu memuat turun arkib Magento dan membuka zip kandungannya, selepas itu memuat naik fail melalui FTP ke pelayan dan tetapkan izin pada 770 ke semua direktori dan fail pada 660.

Anda boleh membuat pemasangan bersama dengan bantuan anda CPanel diberikan oleh syarikat hosting dan menggunakan Fantastico atau Softaculous untuk memasang Magento secara automatik dengan beberapa klik dan melengkapkan borang dengan maklumat seperti e-mel, nama pengguna, dan kata laluan dan sebagainya.

Perkara menjadi sedikit rumit apabila anda ingin memasang Magento menggunakan Integrator / packager dan penyumbang penyumbang. Untuk yang pertama, anda perlu membuat projek Komposer, kemudian anda mengemas kini dan memasang Magento menggunakan Setup Wizard atau baris arahan. Untuk yang kedua, anda mengklon repositori Magento dan menggunakan Composer untuk mengemas kini pergantungan dan memasang Magento dengan bantuan Setup Wizard atau baris perintah di Linux.

Pasca pemasangan

Setiap kali anda membuat tugas, ada baiknya anda mengesahkan sama ada anda telah melaksanakan tugas dengan betul. Oleh itu, selepas pemasangan, pergi ke bahagian depan untuk melihat sama ada kedai anda dalam talian dan jika ia mempunyai bug visual atau fungsi. Selepas itu anda juga harus memeriksa backend, jadi pergi ke Magento Dashboard anda untuk melihat apakah anda mempunyai amaran atau kesalahan pada halaman pentadbiran anda.

Sekiranya anda mempunyai masalah mengenai pemasangan sama ada di frontend, backend atau kedua-duanya anda perlu menghapus keseluruhan pemasangan dan pangkalan data dan membuat pemasangan bersih baru dengan pangkalan data baru, penyelesaian yang baik adalah meminta bantuan dari pasukan sokongan syarikat hosting.

Selain itu, anda boleh memasang data sampel untuk melihat paparan kedai dalam talian anda dengan lebih baik dan mempunyai halaman templat untuk produk anda.

Adalah idea yang sangat baik untuk memulakan sendiri e-dagang berniaga dengan Magento kerana bahagian depannya mempunyai banyak ciri berguna seperti menu mesra pengguna yang dibuat dari kategori produk, menu utama dengan halaman statik, gambar kecil dan gambar galeri untuk setiap produk, tayangan slaid, widget produk yang disyorkan dengan kemungkinan untuk menapis produk selepas kategori, buletin, produk unggulan minggu ini, menu footer dikategorikan pada bahagian yang berlainan, pautan produk mesra SEO, troli, fungsi perbandingan, senarai keinginan, komen, ulasan dan tab butiran teknikal dan ia juga menawarkan kemungkinan untuk membuat akaun, untuk melihat jaminan, invois dan pesanan produk anda.

Bahagian belakang Magento mudah digunakan dan mempunyai banyak ciri bagus yang dapat membantu anda memulakan kedai dalam talian anda seperti yang berikut:

Menambah produk

menambah produk magento

Dengan Magento, anda boleh menambahkan produk dari Katalog Papan Pemuka dan Pengurus Produk di mana anda mempunyai butang Tambah Produk. Di sini anda harus memilih Set Atribut Produk dan Jenis Produk, tetapi juga pilihan lain di mana anda perlu menulis atau memilih nama, SKU, berat, status, kelas cukai, harga dan keterlihatan. Tetapan tambahan lain adalah pilihan seperti pengeluar, warna, menetapkan produk sebagai baru dari tarikh dan tarikh lain, harga tingkat, harga istimewa dari tarikh ke tarikh yang lain dan jika produk tersebut tersedia untuk pembelian dengan Google Checkout.

Jangan lupa simpan setiap kali anda membuat kemas kini dan untuk menulis keterangan dan keterangan ringkas, baik dengan menggunakan editor HTML atau editor WYSIWYG.

Berikut adalah tutorial video yang dibuat oleh Young Cow Ltd, yang membentangkan cara menambahkan produk, membuat kategori dan atribut:

Menambah gambar ke produk anda

Anda boleh menambahkan gambar yang berbeza untuk produk anda dengan cara yang sangat mudah menggunakan pilihan Katalog dan Urus Produk dari menu. Anda memilih produk dari senarai dan klik butang Imej dan kemudian klik Telusuri Fail untuk memilih gambar yang ingin anda muat naik dan klik simpan.

Urus atribut produk

Sekiranya anda ingin mempunyai lebih banyak atribut pada produk anda, anda hanya perlu mengklik butang Buat Atribut Baru dan mengeditnya, setelah itu anda harus menyimpannya dan menetapkan produk tersebut ke kategori yang dipilih.

Urus teg produk

Pelanggan boleh menandai produk, tetapi anda perlu menyetujuinya sebelum didedahkan kepada umum, jika anda mahu, anda boleh mematikan ciri ini di Papan Pemuka anda.

Anda boleh menambah tag, menyetujui dan melihatnya jika anda mahu dengan bantuan butang Tambah Teg Anda di mana anda menulis teg dan anda mengklik Tambah Teg. Mesej pemberitahuan akan muncul dan anda perlu pergi ke Magento Dashboard anda di Katalog, Teg dan Tertunda Teg untuk melihat semua tag tertunda anda dan untuk menyetujuinya jika anda mahu.

Untuk meluluskan teg, anda hanya perlu mengkliknya dan menukar status teg menjadi Diluluskan dari Tertunda dan kemudian Simpan Tag.

Urus komen pengguna

Anda boleh menyetujui, menghapus dan mengedit komen pengguna dari halaman produk dan anda juga boleh membalas dan memberi maklum balas kepada pengguna mengenai ulasan atau pendapat mereka.

Cara bayaran

gerbang pembayaran magento

Dengan Magento anda juga dapat mengkonfigurasi kaedah pembayaran seperti PayPal, Authorize.net, cek atau kiriman wang, kad kredit seperti American Express, Master Card, Visa, Visa Electron dan sebagainya melalui Papan Pemuka anda di Sistem, Konfigurasi, Penjualan dan Kaedah Pembayaran di mana anda boleh mengaktifkan kaedah pembayaran, melumpuhkannya atau mengeditnya dengan pilihan seperti tajuk, Status Pesanan, jenis, kod keselamatan, pengesahan kad selamat 3d, negara yang dibenarkan dan sebagainya.

Kaedah penghantaran

Anda boleh membenarkan kaedah penghantaran untuk produk dan pelanggan anda ke Sistem, Konfigurasi, Kaedah Penjualan dan Penghantaran dan menetapkan tetapan penghantaran dari Tetapan Penghantaran di mana anda menulis Asal: negara, wilayah, pos, kota, dan alamat jalan dan kemudian memilih penghantaran kaedah untuk mengedit: kadar tetap, harga jadual, penghantaran percuma, UPS, USPS, FedEx, DHL.

Halaman statik

Sekiranya anda memerlukan halaman statik untuk dihubungi atau misalnya, anda boleh membuatnya di bahagian CMS di Magento Dashboard dan Manage Pages di mana anda boleh mengedit halaman dengan mengkliknya dan menggunakan blok Statik untuk mengedit bahagian header atau footer. Di sini anda juga boleh membuat Undian dan perkara lain yang berguna seperti jadual.

Magento adalah platform web eCommerce terbaik, mudah digunakan, intuitif dan dengan banyak ciri berguna, satu daripada empat perniagaan memilih Magento dan lebih daripada 1 juta syarikat menggunakannya pada tahun 2015 dan mempunyai lebih daripada 5 juta muat turun pada tahun lalu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map