Bermula dengan Web Hosting Google

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Bermula dengan Web Hosting Google
0 5 мин.

hosting web google


Membina laman web hari ini adalah mudah dan menyeronokkan. Sekiranya anda membuat keputusan untuk membina laman web sendiri dari awal, terdapat banyak alat yang tersedia untuk membantu anda. Dari pembangun laman web hingga sistem pengurusan kandungan, palet aplikasi pembinaan laman web sangat besar.

Hari ini, saya akan memperkenalkan anda ke web hosting Google, dan akan menunjukkan cara membuat laman web, alamat e-mel, gambar host, video, dokumen dan aplikasi lain di Google.

Buat laman web anda dengan Tapak Google

Dengan Tapak Google, anda boleh membuat dan menghoskan laman web secara percuma. Walau bagaimanapun, ini tidak memberi anda banyak pilihan untuk dilakukan dengan laman web. Terdapat beberapa templat yang boleh anda pilih, tetapi tidak ada yang kelihatan sangat profesional. Ini lebih untuk hobi dan laman web peribadi. Sekiranya anda ingin membina laman web anda dengan pembina laman web profesional, eHost mempunyai penyelesaian yang sempurna dengan lebih dari 1000 templat profesional yang ada.

Bagaimanapun, kembali ke alat pembinaan laman Google, berikut adalah langkah-langkah yang harus anda ikuti untuk membina laman web anda dengan alat pembinaan laman web percuma ini:

1. Pilih “domain”, sebenarnya nama folder pada sub domain

buat laman web google pilih templat

2. Pilih templat percuma yang anda suka

pilih templat percuma

3. Edit halaman laman web anda, buat halaman baru

edit laman web

4. Muat naik foto, sesuaikan susun atur, tambah teks

tambah gambar menukar teks

5. Terbitkan laman web anda dan kongsi dengan rakan anda

https://sites.google.com

Perkhidmatan e-mel percuma dengan Gmail

Google juga membolehkan anda mengehoskan e-mel anda melalui perkhidmatan Gmail. Ini adalah perkhidmatan e-mel percuma yang sangat popular, digunakan oleh individu dan juga perniagaan. Sangat berguna untuk memiliki akaun gmail, kerana di sini anda dapat menerima e-mel dari alamat e-mel lain dan anda juga dapat menghantar e-mel dari akaun lain yang ditambahkan ke gmail. Untuk menambahkan alamat e-mel profesional ke Gmail, anda akan mendapat akses:

Tetapan > Akaun dan Import > Tambahkan alamat e-mel lain yang anda miliki

Setelah e-mel anda disiapkan dengan betul, anda akan dapat mengakses e-mel melalui e-mel perniagaan anda dari mana sahaja. https://mail.google.com/

Hoskan gambar anda dengan album web Picasa

album web picasa hosting gambar percuma

Sekiranya anda seorang jurugambar, atau hanya ingin menyimpan gambar keluarga anda dalam talian, album web Picasa adalah kaedah terbaik untuk mengurus, mengkategorikan dan berkongsi gambar anda dengan rakan anda. Picasa adalah storan dalam talian percuma di mana anda boleh memuat naik seberapa banyak gambar yang anda mahukan, dapat menjadikan album anda umum atau boleh membataskannya kepada pengguna tertentu. Anda juga boleh menambahkan pengguna lain ke album anda untuk menguruskannya. Picasa adalah alat yang bagus untuk menyimpan gambar anda dalam talian secara percuma. https://picasa.google.com/

Muat naik dokumen anda ke Dokumen Google

Untuk dokumen, persembahan, jadual excel atau fail PDF, anda boleh menggunakan dokumen Google sebagai simpanan. Di sini anda boleh memuat naik dan menguruskan fail anda dengan mudah. Anda boleh menyekat atau memberi kebenaran fail anda kepada pengguna lain. Sekiranya anda perlu menyimpan fail anda untuk akses cepat, dokumen Google adalah pilihan penyimpanan yang bagus. https://docs.google.com/

Aplikasi hosting di Google Project Hosting

hosting projek kod google

Sekiranya anda seorang pemaju dan mengusahakan projek sumber terbuka, di Google Project Hosting anda boleh memuat naik aplikasi anda secara percuma. Ini adalah cara yang sangat popular untuk menyebarkan kod sumber melalui internet pada masa lalu, tetapi sejak GitHub menjadi popular, Kod Google tidak digunakan lagi. Selain itu, Google memutuskan untuk menghentikannya pada 25 Januari 2016. Oleh itu, jika anda mempunyai projek yang dihoskan di sini, anda harus mengeksportnya ke GitHub. Alat ini menawarkan ciri eksport cepat yang secara automatik akan mendorong kod anda ke GitHub. https://code.google.com

Muat naik video anda ke YouTube

Apa sahaja video peribadi yang diambil semasa bercuti, atau mengenai haiwan kesayangan anda, atau mengapa tidak mengenai bayi comel anda, dan ingin berkongsi dengan rakan anda, Youtube adalah platform terbaik untuk digunakan. Youtube juga digunakan oleh bisnis, yang strategi pemasarannya bergantung pada pembuatan video dan pembuatan konten.

Memuat naik video ke youtube dan bukannya akaun hosting anda dapat menjimatkan banyak lebar jalur dan masa pemprosesan. Dengan Youtube, anda dapat menyampaikan video anda lebih cepat kepada khalayak sasaran anda. Hampir masa sifar memuat dan menunggu, sementara pada hos biasa ini lebih lama.

Youtube juga digunakan oleh banyak individu yang membuat kandungan video untuk mencari nafkah. Vlog, membuat tutorial video, membuat video gurauan, menjadi begitu popular sehingga kebanyakan orang beralih ke youtube dan bukannya menonton TV. http://youtube.com

Kata akhir: Adakah hosting Google sesuai untuk saya?

Google adalah salah satu syarikat teknologi terbesar. Mereka membuat, menguji dan meningkatkan perkhidmatan mereka sepanjang masa. Sebilangan perkhidmatan mereka mungkin tidak begitu popular, sementara yang lain digunakan setiap hari oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia. Apa pun anda individu atau pemilik perniagaan, anda harus mempertimbangkan untuk menggunakan beberapa produk Google, seperti gmail, youtube dan picasa. Untuk membina laman web, namun anda harus mempertimbangkan untuk mendapatkan hos web biasa, di mana anda akan mendapatkan domain anda sendiri, alamat e-mel profesional dan templat reka bentuk web berkualiti. Anda harus melihat iPage untuk laman web yang lebih kecil, atau InMotion hosting untuk laman web perniagaan yang lebih besar. Untuk hosting WordPress, saya akan mengesyorkan melihat BlueHost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector