Bilakah Anda Memerlukan VPS untuk Laman Web Perniagaan Kecil Anda?

hosting vps untuk laman web perniagaan kecil


Membina laman web untuk perniagaan kecil anda boleh mencabar. Terutama jika anda baru bermula dan belum mempunyai rancangan hosting. Selalu sukar untuk menentukan penyedia hosting mana yang akan dipilih dan rancangan hosting mana yang anda perlukan. Dalam artikel ini saya akan menerangkan apa perbezaan utama antara rancangan bersama dan VPS dan juga akan memberitahu anda bila anda memerlukan pelayan maya untuk laman web perniagaan.

Hosting Percuma untuk Laman Web Perniagaan?

Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan dalam talian, anda boleh membuat laman web menggunakan hos web percuma pada awalnya semasa anda menguji skrip yang berbeza, sistem pengurusan kandungan (CMS), tema, templat, pemalam, pelanjutan, modul, bahasa pengaturcaraan dan lain-lain yang berkaitan dengan Internet perkara. Namun anda tidak boleh menggunakan hosting percuma untuk pengeluaran. Mereka tidak boleh dipercayai dan anda akan menghadapi lebih banyak masalah daripada yang anda dapat.

Host HDD Berkongsi Perniagaan

Setelah menguji bagaimana hosting percuma berfungsi, anda boleh membeli host web HDD Enterprise yang dikongsi di mana anda sebenarnya memulakan laman web perniagaan anda dan anda membuat reka bentuk dan ciri yang digunakan oleh bakal pelanggan anda. Host web perniagaan HDD yang dikongsi biasanya menawarkan banyak ruang cakera dan lebar jalur, domain tambahan, akaun e-mel POP3 / IMAP, pangkalan data dan subdomain dengan kos beberapa dolar setiap bulan.

Host Perniagaan SDD Berkongsi

Sekiranya laman web anda mula mempunyai lebih banyak pelawat dan pelanggan dan jika hos web anda mengemas kini pakej hosting mereka ke SSD dari HDD, anda pasti harus menaik taraf juga ke pakej hos SSD Premium / Perniagaan di mana anda mendapat ruang penyimpanan SSD sekitar 30 GB, tidak diukur lebar jalur bulanan, domain tambah, akaun e-mel, pangkalan data, subdomain dan juga nama domain percuma dengan pelbagai sambungan seperti .eu, .com, .org dan sebagainya. Pakej ini biasanya mempunyai sandaran harian dengan R1Soft, SpamExpert Filter, dan IP khusus termasuk membawa kos pada $ 8 setiap bulan.

Host VPS HDD Perniagaan

Perniagaan kecil anda semakin meningkat sehingga peningkatan anda seterusnya adalah host HDD VPS yang berharga dari $ 6 hingga $ 50, bergantung pada sumber yang anda perlukan. Pakej hosting VPS HDD pertama menawarkan anda 1 GB RAM Burst, 512 MB RAM Dijamin, 1 teras CPU pada 2.1 GHZ, 25 ruang penyimpanan HDD, 1 IP khusus, lebar jalur bulanan yang tidak diukur, papan pemuka, panel kawalan Webuzo sementara yang terakhir menawarkan 8 GM RAM Burst, 4 GB RAM Dijamin, 8 teras CPU pada 2.1 GHZ, 150 ruang penyimpanan HDD, 2 IP khusus, lebar jalur bulanan yang tidak diukur, papan pemuka dan panel kawalan Webuzo percuma. Pada pakej VPS, anda juga mendapat virtualisasi OpenVZ, akses Root Penuh, jaminan masa 99,99% dan pengaktifan segera.

Host SSD VPS Perniagaan

The VPS Pakej hosting SSD adalah pakej VPS premium yang dikhaskan untuk perniagaan kecil tetapi dibuat dengan baik dan banyak pelanggan menawarkan kelajuan dan kuasa 300% lebih banyak dengan kos bermula dari $ 8, sehingga $ 70 setiap bulan. Pakejnya sama dengan host VPS HDD (Hard Drive Disk), tetapi semuanya mempunyai SSD (Solid State Drive). Selain itu, anda boleh membeli lesen cPanel, sandaran R1Soft profesional, IP khusus tambahan, sokongan teknikal profesional dan perkhidmatan pemantauan untuk VPS anda.

Host VPS Berasaskan Awan

Pakej hosting VPS utama adalah berasaskan cloud yang membantu anda melangkah lebih jauh mengenai sumber sehingga lonjakan besar tidak menjadi masalah, serangan DDoS atau masalah lain yang serupa. Biasanya, anda hanya membayar apa yang anda gunakan untuk host VPS berasaskan Cloud.

Apabila Anda Memerlukan VPS?

Pasti, anda perlu memahami bahawa host yang dikongsi dikongsi dengan pengguna lain seperti anda, sementara itu, VPS (Virtual Private Server) hanya milik anda dan anda boleh menggunakan sumbernya seperti yang anda mahukan.

Juga, anda mempunyai keselamatan yang lebih baik dengan host VPS kerana anda boleh menetapkan perisian dan pilihan keselamatan anda sendiri sementara itu syarikat hosting meletakkannya juga.

Dengan host VPS, anda mendapat lebih banyak lebar jalur sehingga anda dapat memperoleh lebih banyak pengunjung dan mereka tidak kecewa dengan lambat memuatkan laman web. Sekiranya laman web anda semakin popular dan penjualan laman web anda meningkat setiap bulan, anda pasti memerlukan hosting VPS untuk menguruskan semua lalu lintas yang akan datang.

Baca Juga: Faedah Pelayan Peribadi Maya

Pelayan Peribadi Maya adalah pelayan fizikal yang dibahagikan kepada beberapa pelayan maya masing-masing dengan jumlah RAM dan CPU tersendiri yang sangat popular untuk laman web perniagaan kecil.

Biasanya Pelayan Peribadi Maya sangat sesuai untuk kedai e-dagang, komuniti forum, aplikasi yang semakin meningkat, stesen radio dalam talian, rangkaian sosial kecil dan sebagainya.

# 1 InMotion / Hosting Perniagaan Terbaik

InMotion Hosting menawarkan pelbagai rancangan hosting perniagaan dari dikongsi hingga VPS ke pelayan Dedicated. Pelan VPS perusahaan bermula dari $ 29,99 / bulan 

periksa! »

VPS juga menawarkan skalabilitas, kos yang murah jika dibandingkan dengan pelayan khusus dan menjimatkan masa anda.

Apabila anda membeli Virtual Private Server, anda perlu membuat penyelidikan terlebih dahulu untuk mencari syarikat hosting web yang betul yang mempunyai pelayan, pusat data, perisian, sambungan internet, sokongan dan overhead perniagaan yang betul. Semua ini membantu meningkatkan kelajuan, masa muat, lebar jalur, penyimpanan, skalabiliti, akses, teknologi dan sokongan laman web anda. Untuk meneliti, lebih-lebih lagi, anda dapat melihat statistik perkakasan pelayan terperinci host, lokasi pelayan dan pusat data, jika mereka menggunakan SSD dan bukannya HDD, atau, paling tidak, SSH dan jika mereka mempunyai Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN) . Jangan lupa untuk mengetahui apakah host menggunakan LAMP STACK (Linux sebagai Sistem operasi, Apache sebagai Web Server, MySQL sebagai pangkalan data, PHP sebagai aplikasi) dan juga anda perlu mencari apa yang anda mahu gunakan pada VPS anda seperti OS, pelayan web, pangkalan data dan bahasa pengaturcaraan.

Host VPS dapat membantu anda di e-mel Web, pelayan e-mel dan e-mel anda dengan tidak disekat, dilarang atau disenarai hitam dan mempunyai kemungkinan untuk menghantar massa e-mel jika anda memerlukan. VPS menyokong pelbagai protokol e-mel seperti POP (Protokol Pejabat Pos) dan IMAP (Protokol Akses Mesej Internet).

Jangan lupa bahawa anda boleh memasang perisian pengesanan antivirus dan malware anda sendiri di VPS anda untuk melawan penggodam dan serangan jahat tambahan.

Pada akhirnya, anda harus memilih penyelesaian VPS untuk laman web perniagaan kecil anda sama ada HDD, SDD atau berasaskan Cloud kerana anda perlu memastikan pendapatan dan trafik anda dioptimumkan dan anda juga perlu mula meningkat lebih banyak lagi dan pergi ke langkah seterusnya membeli pelayan khusus untuk laman web perniagaan besar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map