Bina Laman Web dengan Pelaburan Minimum dan Jual untuk Keuntungan

membina dan menjual laman web untuk keuntungan


Terdapat ribuan orang yang menjana pendapatan dari membalik laman web. Walaupun ia adalah pasaran yang sukar, laman web yang baik akan dijual dengan cepat untuk keuntungan yang besar.

Sebilangan besar sandal laman web pemula gagal, kerana mereka tidak tahu melakukannya dari awal hingga akhir. Sebilangan mungkin mempunyai idea yang baik, yang lain mungkin mempunyai anggaran yang besar, tetapi jika anda tidak tahu menggabungkannya, anda tidak akan dapat membuat laman web yang menjual. Hari ini, saya akan menyebutkan beberapa sebab mengapa anda harus mempertimbangkannya membina dan membalik laman web, juga akan mengajar anda bagaimana melakukannya dengan cara yang betul.

Mengapa perlu membina laman web dan menjualnya?

Membina laman web untuk pelanggan adalah kaedah terbaik untuk menjana wang. Ia dapat memberi anda pendapatan yang stabil dan jangka panjang sekiranya anda mempunyai cukup pelanggan. Akan tetapi, memerlukan banyak usaha dan masa untuk mencari pelanggan baru yang mengekalkan laman web pelanggan semasa dan menyokong mereka. Ini adalah pekerjaan sepenuh masa.

Bagaimana jika anda sudah mempunyai pekerjaan sepenuh masa, tetapi ingin menghasilkan wang tambahan? Anda boleh cuba membina laman web pada masa lapang. Membangun laman web dari awal, menggunakan perisian seperti WordPress, tidak akan memakan masa yang lama. Anda boleh masuk dalam talian dalam beberapa hari, dengan hanya bekerja beberapa jam dengan anggaran minimum.

Apakah pelaburan awal untuk membina laman web?

Di sini kita bercakap mengenai perbelanjaan tahunan, sementara hosting dan domain dibeli dengan rancangan sekurang-kurangnya satu tahun.

 • Pelan hosting web bersama akan berharga sekitar $ 5 / bulan, iaitu $ 60 per tahun
 • Bayaran nama domain adalah sekitar $ 10-15 / tahun untuk domain .com
 • WordPress – ia adalah perisian sumber terbuka percuma; gunakannya dengan yakin.
 • Tema wordpress premium – perbelanjaan sekali sebanyak $ 40-60 (tetapi anda juga boleh menggunakan yang percuma)

Jadi untuk meringkaskannya, anda memerlukan anggaran $ 100-120 untuk mendapatkan laman web anda dalam talian. Selepas ini muncul bahagian di mana anda membuat dan memuat naik kandungan. Sekiranya anda tidak mahir menulis artikel, atau tidak mempunyai masa untuk membuat kandungan, anda boleh mengeluarkan bahagian ini, namun harganya sekitar $ 5- $ 10 setiap artikel.

Cara membina laman web?

Anda tidak boleh memulakan laman web berdasarkan idea yang terdengar bagus. Sekiranya anda mempunyai idea, luangkan masa anda, buat kajian anda, analisis pasaran dan persaingan, cari tahu apakah ada permintaan untuk laman web tersebut. Tanyakan pendapat orang mengenai forum webmaster yang berlainan, tetapi jangan sampaikan keseluruhan idea anda kepada mereka, kerana seseorang mungkin mencurinya.

Setelah penyelidikan anda selesai, dan anda memilih niche yang menguntungkan, anda kini boleh mula membina laman web anda.

Langkah pertama adalah mendapatkan penyedia hosting web. Jangan pergi dengan hosting web termurah yang anda dapati, sebaliknya pilihlah syarikat hosting yang menyediakan perkhidmatan yang boleh dipercayai dan berpatutan. Terdapat penyedia hosting web yang menawarkan nama domain percuma dan juga kredit iklan. Anda dapat menjimatkan sejumlah anggaran untuk memilih rancangan hosting yang disertakan dengan bonus ini. Sekiranya anda membina laman web anda menggunakan WordPress, anda harus memilih syarikat hosting yang mahir dalam hosting WordPress dan menawarkan alat pemasangan 1 klik.

Anda harus menggunakan WordPress untuk membina laman web anda, kerana beberapa sebab:

 • Ia bebas digunakan dan mudah dikonfigurasi (tidak diperlukan pengalaman untuk memulakan)
 • Sangat mudah untuk menyesuaikan dan menyesuaikan fungsinya dengan keperluan anda
 • Ia sangat popular, jadi bakal pembeli anda mungkin sudah tahu cara menggunakannya

Setelah sistem anda siap, pasang tema WordPress percuma atau premium, pasang pemalam yang anda perlukan. Berikut adalah tutorial yang menerangkan cara membuat laman web dengan WordPress.

Sekarang anda boleh mula menambahkan kandungan. Ini adalah bahagian yang paling memakan masa, kerana anda perlu menulis artikel yang unik dan berkualiti tinggi. Sekiranya anda ingin mempercepat, anda boleh melakukan penyumberan luar sebahagian daripada pembuatan kandungan; namun ini memerlukan anggaran tambahan. Bergantung pada pengalaman penulis dan tahap penulisan artikel boleh menelan belanja antara $ 5 hingga $ 50 setiap lima ratus perkataan.

Jenis laman web apa yang laris?

Niche adalah faktor yang sangat penting ketika membina laman web. Memilih niche boleh menjadi sukar. Anda selalu harus mencari topik tertentu yang mempunyai persaingan rata-rata, tetapi masih mempunyai sejumlah wang di dalamnya. Tidak perlu menjadi pakar dalam topik tersebut, tetapi anda harus mempunyai pengetahuan atau bersedia untuk belajar lebih banyak. Jika tidak, tidak mungkin menulis kandungan yang diperlukan.

3 jenis laman web yang pasti akan dijual:

 • Laman web kandungan
 • Laman web penjualan produk atau perkhidmatan
 • Laman web gabungan

Laman web kandungan: ini adalah laman web yang paling popular. Dalam kategori ini anda boleh memasukkan blog, laman web berita, forum, laman perkongsian gambar, dan lain-lain. Laman web ini biasanya dimonetisasi melalui ruang iklan penjualan atau melalui Google Adsense.

Menjual produk atau perkhidmatan: laman web ini biasanya dibina dengan platform e-dagang (mungkin untuk membuat kedai dalam talian dengan WordPress) dan memberi tumpuan dan menjual jenis perkhidmatan atau produk tertentu. Jenis laman web ini mungkin tidak laku dengan baik, kerana memerlukan lebih banyak usaha dan masa untuk dijalankan dan diselenggara. Terdapat beberapa pengecualian seperti ini:

laman web lucu untuk dijual

Konsep menjual bungkusan kentang lucu dalam talian nampaknya merupakan idea perniagaan yang baik dan kelihatan sangat menguntungkan.

Lelaki ini mendakwa bahawa laman PotatoParcel.com dilancarkan pada bulan Mei 2015 dan telah menjana pendapatan lebih dari $ 40k. Tinggal 6 hari lagi sehingga penjualan berakhir, dan lelongan sudah mencecah $ 16,000. Semoga berjaya kepada Alex! Tidak sabar-sabar untuk melihat bagaimana lelongan ini berakhir.

Laman web gabungan: juga sangat popular. Jenis laman web ini sangat mirip dengan laman web kandungan, namun mereka lebih menumpukan pada pembuatan kandungan di sekitar jenis produk atau perkhidmatan tertentu. Sebilangan besar laman web tinjauan menghasilkan wang melalui penjualan gabungan.

Apa nilai laman web saya?

Mungkin ini adalah persoalan terpenting yang timbul ketika menjual laman web. Berapa banyak yang harus anda jual?

Semasa anda menjual laman web, anda juga akan menjual kandungan, domain, keseluruhan idea perniagaan yang ada di belakangnya. Domain bernilai lebih tinggi daripada laman web itu sendiri. Biasanya laman web akan dijual dengan harga 10 hingga 12 kali ganda daripada keuntungan yang mereka hasilkan dalam satu bulan. Oleh itu, jika laman web anda memperoleh keuntungan $ 100 dalam satu bulan, anda boleh menjualnya dengan harga $ 1200. Tentunya ini hanyalah peraturan yang tidak tertulis, tetapi ini dapat memberikan rujukan yang baik untuk mengira berapa nilai laman web anda.

Tempat menjual laman web saya?

Terdapat banyak laman web di mana anda boleh menjual harta tanah dalam talian anda. Cara paling murah adalah dengan menghantar di forum webmaster dan menjual laman web anda di sana. Anda juga dapat mengirim e-mel ke pertandingan anda, mereka mungkin berminat membeli laman web anda.

Anda juga boleh mencuba laman web lelong seperti Flippa.com atau tanya broker di Latonas.com untuk membantu anda menjual laman web anda. Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini akan membebankan anda. Apa sahaja pilihan yang anda pilih untuk menjual laman web anda, pastikan pembayaran dilakukan melalui perkhidmatan escrow. Dengan cara ini anda boleh yakin, bahawa wang akan tiba.

Kata dan cadangan akhir

Sekiranya anda baru memulakan dengan membalikkan laman web, anda harus tahu bahawa perjalanan akan jauh sehingga anda menjual laman web pertama anda. Oleh itu, tabahlah dan jangan mudah berputus asa. Saya selalu mengulangi diri saya, tetapi penting untuk memilih niche yang menguntungkan dan mempunyai nilai pasaran yang baik. Untuk dapat membina laman web yang berjaya, anda memerlukan asas yang kuat untuk itu, jadi hosting web juga tidak boleh dilupakan. Oleh itu, pastikan anda memilih penyedia hosting yang baik dan membina laman web anda dengan alat yang baik. Saya mengesyorkan WordPress.

Kemas kini Pantas: Saya mengawasi Flippa, untuk melihat bagaimana Parcel KentangLelong turun. Saya terkejut bahawa lelongan berakhir pada $ 28,500 dan tidak memenuhi harga simpanan. Walaupun laman web tidak laku pada masa ini, penjual tahu bahawa seseorang ingin membayar sejumlah wang tunai untuknya. Ini adalah contoh yang sangat baik, bagaimana idea baik yang berubah menjadi laman web dapat menghasilkan banyak wang. Jadi tunggu apa lagi? Pergi dan mulakan membuat laman web!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map