Cara Membuat Laman Web Pemenang Anugerah dalam 5 Langkah Mudah

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Cara Membuat Laman Web Pemenang Anugerah dalam 5 Langkah Mudah
0 10 мин.

buat laman web pemenang anugerah


Setiap perniagaan di zaman moden ini mesti mempunyai laman web sendiri. Itu bukan sesuatu yang sukar dicapai dan membuat laman web adalah kemahiran yang agak mudah dipelajari walaupun anda tidak mempunyai banyak pengetahuan atau pengalaman teknologi.

Terdapat platform yang membolehkan anda membuat laman web dengan alat drop-and-drag, yang lain memerlukan beberapa pengetahuan pengkodan asas, tetapi semua perkara dipertimbangkan, jika anda tahu bagaimana menggunakan komputer dan tahu mengikuti arahan, maka anda boleh membuat laman web anda sendiri pasti. Walau bagaimanapun, jika anda mahu laman web anda menonjol antara lain dan membantu anda mengatasi pesaing anda, maka anda mesti melaburkan lebih banyak masa dan usaha. Membuat laman web pemenang anugerah bukanlah perkara mudah, tetapi sesiapa sahaja boleh melakukannya, sekurang-kurangnya dengan bimbingan yang betul.

Dalam artikel ini, kami akan menawarkan 5 langkah mudah yang perlu anda ikuti jika anda ingin membuat laman web pemenang anugerah. Tetapi sebelum pergi ke sana, kami akan melihat beberapa sebab untuk memiliki laman web pemenang anugerah, dari sudut perniagaan.

Mengapa anda memerlukan laman web yang memenangi anugerah?

Seperti yang telah kita katakan, kita hidup di zaman revolusi teknologi. Segala-galanya kini dilakukan dalam talian dan mempunyai laman web yang bagus baik untuk perniagaan anda. Mempunyai laman web pemenang anugerah, yang boleh mengubah perniagaan anda menjadi lebih baik:

 • The penampilan dan fungsi laman web anda menentukan kesan yang anda tinggalkan kepada bakal pelanggan anda. Ini menggambarkan anda sebagai pemilik perniagaan. Oleh itu, jika laman web anda kelihatan profesional, anda juga akan kelihatan profesional. Pelanggan berpotensi anda akan merasa aman dan mempercayai anda kerana mereka akan berfikir, kerana anda dapat membuat laman web pemenang anugerah, bahawa anda berjaya dan mempunyai cukup wang, yang bermaksud bahawa anda mempunyai banyak pelanggan yang berpuas hati. Ini semua mengenai persembahan.
 • Laman web pemenang anugerah menarik perhatian lebih. Sebagai contoh, anda akan dapat menarik perhatian media dengan pasti, dan itu bermaksud liputan lebih banyak dan peluang yang baik untuk menyebarkan perniagaan dan meningkatkan pendapatan anda. Liputan media, pada gilirannya, akan meningkatkan perhatian yang anda dapatkan dari prospek tempatan, dan juga global.
 • Semua orang dalam talian Statistik menunjukkan bahawa lebih daripada satu pertiga dari seluruh populasi dunia mempunyai akses ke Internet sekarang dan bahawa membeli-belah dalam talian semakin besar setiap tahun berlalu (dan sudah cukup besar). Ini bermaksud bahawa anda mesti mempunyai kehadiran di Internet. Dan mempunyai laman web pemenang anugerah dapat menjadikan kehadiran itu lebih besar dan kuat.
 • Anda boleh meningkatkan hasil SEO anda dengan laman web pemenang anugerah. Untuk memenangi anugerah untuk laman web anda, ia harus menjadi alat pemasaran Internet yang cekap yang dapat meningkatkan lalu lintas yang anda terima. Anda juga mesti mempunyai laman web yang dioptimumkan yang responsif dan mesra pengguna jika anda ingin menyertai pertandingan untuk mendapatkan anugerah laman web terbaik, jadi tidak masuk akal bahawa hasil SEO anda akan menjadi lebih baik jika anda berjaya membuat laman web yang memenangi anugerah.

Cara Membuat Laman Web Pemenang Anugerah?

Sekarang setelah anda mengetahui betapa pentingnya memiliki laman web yang hebat, terutamanya dari sudut perniagaan, kami kini dapat membincangkan perkara yang boleh anda lakukan untuk memperbaiki laman web anda dan menjadikannya pesaing serius yang boleh menonjol dan memenangi anugerah. Untuk melakukan ini, anda perlu mengikuti 5 langkah mudah kami.

1. Struktur dan Navigasi

Mempunyai struktur dan navigasi yang baik dan kukuh di laman web anda dapat membantu anda membuat laman web yang konsisten, telus dan mesra pengguna. Sekiranya anda membuat laman web anda terlalu rumit untuk dilayari, bakal pelanggan anda akan cepat kehilangan minat dan meninggalkan laman web anda. Ini bermaksud bahawa anda perlu membuat navigasi semudah mungkin, supaya pengunjung anda dapat pergi ke tempat yang mereka inginkan dengan cepat dan tanpa masalah.

Dalam kes ini, “kurang lebih banyak”, sebenarnya. Kesederhanaan terbayar apabila berkaitan dengan reka bentuk laman web anda dan anda perlu memastikan bahawa susun atur anda mudah dan navigasi mudah digunakan. Anda mesti memastikan bahawa kawasan produk atau perkhidmatan anda dapat dilihat dengan jelas di laman utama, dan juga boleh diakses. Bar navigasi anda mestilah mudah; anda tidak mahu pelawat anda perlu menghadiri kelas untuk mengetahui cara menggunakannya. Ia juga harus responsif, sama ada anda mengaksesnya dari telefon bimbit atau komputer desktop.

Kaedah terbaik untuk memeriksa seberapa baik dan mudahnya kegunaan laman web anda adalah mengujinya dengan menggunakan peraturan 3 saat; versi Internet, tentu saja. Peraturan ini dikembangkan pada tahun 1990-an oleh pereka web dan kini diterima di seluruh komuniti ini. Peraturan ini mengatakan bahawa laman web anda mesti mendapat perhatian penuh dari pengunjung anda dalam jangka masa yang tidak lebih dari tiga saat. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak masa daripada ini untuk melibatkan prospek anda, anda pasti akan kehilangannya. Anda mungkin tidak kehilangan semua, tetapi pastinya majoriti pengunjung anda.

Sekiranya anda ingin memastikan bahawa laman web anda cukup baik untuk lulus ujian ini, anda perlu membuat semua kandungan jelas dan membuatnya mudah difahami. Jangan gunakan grafik berkualiti terlalu banyak di setiap halaman; hanya sebilangan kecil dari mereka yang melakukan muslihat. Anda juga harus berusaha merancang strategi yang akan menarik perhatian pengunjung anda kepada maklumat paling popular yang anda ada di laman web anda. Anda bahkan boleh menggunakan rakan atau ahli keluarga anda dalam eksperimen untuk melihat berapa lama masa yang diperlukan untuk menavigasi laman web anda. Itu dapat memberi anda maklumat yang diperlukan mengenai kebolehgunaan laman web anda.

2. Pengalaman Visual

Faktor penting lain yang banyak mempengaruhi prestasi laman web anda, berdasarkan penghargaan, adalah pengalaman visual, atau ringkasnya, reka bentuk visual. Pengalaman visual lebih daripada sekadar mempunyai laman utama yang indah. Ini mesti berkualiti tinggi, relevan dan sesuai untuk pengunjung dan mesej yang harus disampaikannya. Reka bentuk laman web anda membolehkan pembaca mengalaminya dengan cara tertentu dan menjadi lebih berminat dengan kandungan anda.

Untuk mencipta pengalaman visual yang dapat membantu anda menarik pengunjung, laman web anda harus lancar, mudah digunakan dan dilayari serta canggih. Ini tidak bermaksud membuat pengalaman visual berakhir ketika anda merancang laman web anda, tetapi juga memerlukan penggunaan ruang kosong dengan tepat.

Ruang kosong yang mengiringi elemen yang berbeza di laman web anda dipanggil ruang putih. Apabila anda menggunakan ruang putih dengan cara yang sepatutnya, anda akan dapat mewujudkan suasana yang elegan dan meningkatkan kedudukan jenama anda. Juga, ruang putih dapat meningkatkan pemahaman kandungan untuk pelawat dan penonton anda.

Pendekatan ini minimalis, estetik dan ramping, dan jika ia digunakan dengan betul, ia juga akan sangat cantik. Halaman utama yang terlalu padat dengan kandungan, walaupun kandungannya bersifat visual, boleh membuat pengunjung anda merasa kelam-kabut dan keliru. Itulah sebabnya laman web pemenang anugerah, dalam kebanyakan kes, menggunakan kesederhanaan dan memanfaatkan ruang putih dengan baik.

3. Kandungan

Untuk menjadikan laman web anda menarik untuk khalayak anda, anda mesti membuat kandungan yang sesuai dan berkualiti tinggi. Kandungan itu mesti relevan untuk pengunjung anda, tetapi juga harus ringkas dan mudah difahami. Kandungan yang anda buat di laman web anda banyak menyebut tentang syarikat anda, sudut pandang anda dan moto perniagaan anda. Ia mestilah bermaklumat, bermanfaat dan menarik. Anda juga boleh membuatnya lucu, yang menjadikan pengunjung anda dalam suasana hati yang baik dan selalu menginginkan lebih banyak.

Perkara lain yang perlu anda fikirkan ketika anda menganggap kandungan anda adalah peraturan SEO. Sekiranya anda mahu laman web anda berprestasi dengan baik, anda perlu membiasakan diri dengan SEO dan apa yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan kandungan anda dengan cara yang mesra SEO agar dapat mendapat kedudukan yang lebih tinggi di Google dan mesin pencari lain. Ini mungkin tidak membantu anda memenangi anugerah untuk laman web anda, tetapi itu pasti dapat membantu anda meningkatkan pendapatan dan meningkatkan serta mengembangkan perniagaan anda.

Apabila anda memikirkan kandungan anda dan bagaimana ia mempengaruhi populariti dan prestasi keseluruhan laman web anda, anda perlu mempertimbangkan cara penting lain untuk meningkatkan perkara ini. Menambah ulasan pelanggan, serta tawaran eksklusif dapat membantu anda membuat khalayak anda lebih berminat dan berminat dalam perniagaan anda.

Ini benar terutamanya jika anda mempunyai laman web yang beroperasi berdasarkan e-commerce. Memaparkan beberapa ulasan pelanggan yang positif dan beberapa tawaran eksklusif, atau kod kupon, atau bentuk promosi lain dapat membuat pengunjung anda mengambil tindakan yang diinginkan – membeli produk anda. Kadar penukaran anda akan mendapat manfaat daripada perkara ini, tetapi ingat peraturan 3 saat yang kami nyatakan sebelumnya. Ini semua perlu dipaparkan dengan teratur dan menarik.

4. Kelajuan dan Kesederhanaan

Kami telah membincangkan kesederhanaan ketika membincangkan navigasi di laman web anda, tetapi sekarang kami akan membicarakannya lagi dari segi peningkatan kadar penukaran anda. Untuk meningkatkan kadar penukaran anda, anda perlu menjalani proses pembayaran yang ringkas dan pendek. Membuat proses pembayaran anda mudah dan mudah akan memberi insentif yang diperlukan kepada banyak pengunjung anda untuk membeli produk anda. Contoh yang baik adalah Amazon kerana mereka menawarkan pilihan membeli satu klik selain proses pembayaran mereka yang sudah dipermudahkan.

Di sebelah kesederhanaan adalah kepantasan, apabila fungsi laman web anda dipersoalkan. Anda tidak boleh memiliki laman web pemenang anugerah hanya kerana penampilan atau reka bentuknya. Keistimewaan fungsi penting, dan kelajuan adalah salah satu perkara paling penting yang perlu anda bimbangkan.

Sekali lagi, ini berlaku terutamanya di laman web e-dagang. Kelajuan perlahan ketika memuat halaman, serta masalah dengan laman web di telefon bimbit dan peranti pasti akan mempengaruhi kadar penukaran anda secara negatif. Ini mungkin mempengaruhi pendapatan korporat anda secara keseluruhan, tentu saja, negatif. Berbagai statistik menunjukkan bahawa hampir separuh daripada semua pembeli dalam talian tidak akan menunggu lebih dari tiga saat untuk memuatkan halaman dan bahawa kelajuan keseluruhan laman web memainkan peranan penting dalam kesetiaan mereka terhadap laman web yang berkenaan.

Cara termudah untuk meningkatkan kelajuan anda adalah dengan membuat jurutera anda mengatasinya, tetapi ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan kelajuan laman web anda juga. Anda dapat memanfaatkan cache penyemak imbas, membuat pengalihan halaman pendaratan sebagai cache, menggunakan CDN, meminimumkan pengalihan, meminimumkan kod anda, mengelakkan permintaan buruk, dll..

5. Gunakan Reka Bentuk Responsif

Mempunyai laman web yang responsif adalah syarat yang perlu untuk dipertimbangkan untuk sebarang jenis penghargaan. Reka bentuk responsif membolehkan anda memaparkan kandungan dan susun atur anda di mana-mana peranti, seperti komputer, peranti mudah alih, e-pembaca, komputer riba, dll..

Membuat laman web dengan reka bentuk yang responsif adalah pelaburan yang akan membuahkan hasil dengan pelbagai cara. Pertama, ia akan mengoptimumkan cara pengunjung anda berinteraksi dengan laman web anda di banyak peranti. Kedua, ini akan meningkatkan lalu lintas mesin pencari anda, yang bermaksud ia juga mempunyai kesan positif SEO. Tetapi faedah terbesar yang datang dengan reka bentuk responsif terletak pada angka sederhana. Semakin banyak peranti yang anda lindungi, semakin banyak pengunjung yang akan anda miliki dan itu bagus untuk perniagaan.

Antara kelebihan lain, keberkesanan kos laman web responsif juga menonjol. Daripada membuat dua laman web yang berasingan untuk merangkumi khalayak yang sama, anda boleh melakukannya dengan harga satu laman web. Juga, kos penyelenggaraan sangat rendah dan itu adalah cara lain yang dapat menghasilkan reka bentuk responsif dalam jangka masa panjang.

Sediakan Laman Web Hebat Anda Hari Ini!

Pilih BlueHost & WordPress untuk membina laman web pemenang anugerah anda!

Mula sekarang “

Mengakhiri

Ingatlah, mempunyai laman web pemenang anugerah boleh bermanfaat pada banyak peringkat dan dapat membantu perniagaan anda berkembang menjadi lebih berjaya daripada yang anda bayangkan. Dalam kata kemajuan teknologi di mana kita tinggal, memiliki laman web yang hebat mungkin lebih penting daripada memiliki produk yang hebat. Kami berharap petua dan trik kami dapat membantu semasa anda mula membuat laman web anda dan anda akan berakhir dengan laman web pemenang anugerah tidak lama lagi.

Gambar Pilihan Direka oleh Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector