Cara Memulakan Perniagaan Web Hosting – Panduan Pemula

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Cara Memulakan Perniagaan Web Hosting – Panduan Pemula
0 12 мин.

memulakan-web-hosting-perniagaan


Semakin banyak perniagaan membuat laman web mereka sendiri dari hari ke hari dan setiap dari mereka memerlukan penyedia hosting web yang boleh dipercayai. Terdapat banyak nama dalam perniagaan hosting web dan ada di antaranya mempunyai puluhan ribu pelayan yang tersedia. Mereka memperoleh banyak wang dengan permintaan yang semakin meningkat untuk laman web ini dan sangat sukar untuk bersaing dengan mereka sebagai perniagaan hosting web.

Walau bagaimanapun, kami mempunyai beberapa berita baik untuk anda. Sekiranya anda ingin mendapatkan wang dengan menjual perkhidmatan hosting web, anda boleh melakukannya dengan memilih salah satu syarikat terbesar dan bergabung dengannya. Ia dipanggil hosting reseller dan memerlukan sedikit pelaburan untuk memulakannya. Perniagaan seperti ini sangat digalakkan untuk pasukan reka bentuk dan pembangunan web yang ingin menjual perkhidmatan hosting web sebagai pakej bonus kepada pelanggan mereka.

Hosting reseller membolehkan anda menjangkau pelanggan baru dari negara lain dan menyediakan rancangan hosting web anda sendiri dengan nama jenama anda. Selain membina laman web untuk pelanggan anda, anda juga dapat menawarkan rancangan hosting web dengan segera dan membuatnya secara dalam talian sehingga mereka tidak perlu risau tentang bahagian tersebut. Hari ini, kebanyakan syarikat web hosting membolehkan anda menggunakan jenama anda sendiri yang merupakan masalah besar jika anda ingin membina kepercayaan.

Petua Penting untuk Penjual Web Hosting

Pengehosan penjual semula terdengar bagus dan nampaknya cara mudah untuk menjana wang. Yang benar adalah bahawa beratus-ratus orang mencubanya dan gagal setiap bulan, hanya sebilangan kecil yang berjaya menjana pendapatan. Untuk berjaya, anda memerlukan rancangan pemasaran yang baik, perkhidmatan web hosting yang menonjol di luar khalayak ramai dan, tentu saja, syarikat hosting web yang kukuh untuk bekerjasama dengan.

Kami akan menunjukkan kepada anda cara bertahan sebagai penjual semula dan akhirnya menjana pendapatan yang anda mahukan. Berikut adalah 8 petua untuk penjual semula yang akan membantu anda memimpin perniagaan hosting web anda ke kejayaan:

1. Tiga Tahap Hosting Reseller

Pelan hosting reseller berbeza-beza berdasarkan berapa banyak pengalaman yang anda miliki dalam hosting web. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak pengalaman dalam pemasaran, anda akan fokus menjual rancangan hosting web. Sebaliknya, jika anda berpengalaman dalam pengurusan pelayan, anda dapat menyelami teknikal dan mengatur semuanya dari awal. Secara umum, terdapat tiga jenis rancangan hosting reseller yang boleh anda pilih:

 • Sekiranya anda mempunyai idea hebat mengenai cara mempromosikan jenama anda dan menjual perkhidmatan hosting web dengan berkesan sambil tidak mempunyai pengalaman dalam hosting web itu sendiri, anda boleh memilih rancangan hosting reseller biasa. Ini biasanya percuma atau berharga hanya beberapa dolar yang bagus jika anda ingin mencubanya tanpa melaburkannya.
 • Bagi mereka yang mempunyai sedikit pengalaman web hosting tetapi masih tidak mencukupi untuk menguruskan pelayan, terdapat banyak pilihan yang tersedia dengan cPanel. Ini adalah panel kawalan paling popular untuk hosting web yang disediakan oleh kebanyakan syarikat. Anda dapat menggunakannya sebagai alat untuk menyokong pelanggan dan menyesuaikan rancangan yang anda tawarkan.
  Pelan penjual semula yang merangkumi cPanel berharga $ 10-15 sebulan secara purata.
 • Pengguna yang lebih berpengalaman dalam pengurusan pelayan biasanya menyewa pelayan khusus atau VPS dan kemudian menyusun rancangan mereka sendiri dengan membahagikan sumber dengan sewajarnya. Pilihan ini biasanya berharga lebih dari $ 30 tetapi mereka juga berpotensi besar untuk mengembalikan pelaburan anda.

Ketika datang ke perkhidmatan hosting web, apa yang diperlukan oleh setiap pelanggan adalah sokongan pelanggan yang cepat dan boleh dipercayai. Ini tidak semestinya tugas anda sebagai penjual semula, itu hanya bergantung pada penyedia hosting web yang anda pilih. Terdapat banyak syarikat di luar sana yang menjaga sokongan pelanggan untuk pelanggan anda sementara anda boleh memberi tumpuan kepada bahagian pemasaran.

2. Bersedia untuk Membuat Jualan Pertama

Sebilangan besar penjual semula web hosting tidak menjana pendapatan pada awalnya. Terdapat banyak pesaing di luar sana dan orang perlu membiasakan diri dengan jenama anda sebelum membeli. Sebaiknya bersiap untuk beberapa bulan pertama sekiranya anda tidak melakukan penjualan sementara waktu.

Oleh kerana anda tidak boleh kekal dalam perniagaan selama-lamanya tanpa keuntungan, anda harus memikirkan berapa lama anda perlu meneruskannya. Ini bergantung terutamanya pada anggaran dan rancangan hosting reseller yang anda langgani. Sekiranya anda memilih cPanel, VPS atau pelayan khusus, maka anda perlu membayar harga bulanan yang akan menjadi beban jika anda tidak menarik pelanggan.

Namun, memilih rancangan hosting reseller percuma memastikan tidak ada tekanan kewangan sama sekali. Ia sedikit berbeza dengan program afiliasi di mana anda juga tidak mempunyai tanggungjawab kewangan.

3. Menganalisis Pasaran

Terdapat banyak ulasan dan catatan blog di luar sana yang dapat memberi anda gambaran keseluruhan mengenai pasaran web hosting, tetapi mereka boleh melewatkannya. Sudah semestinya berbaloi untuk melakukan lebih banyak usaha dan menyelidiki perincian untuk mendapatkan maklumat yang lebih berharga.

Sebagai contoh, anda sentiasa dapat mencari maklum balas dalam bentuk komen, ulasan pelanggan dan papan perbincangan di mana orang bercakap mengenai spesifikasi dan ciri yang mereka sukai dalam penyedia hosting web. Terdapat banyak nama dalam industri web hosting dan anda boleh menemui semuanya dengan carian Google yang mudah. Kemudian lihat halaman pertama dan lihat ciri dan perkhidmatan apa yang mereka tawarkan.

Anda boleh mendapatkan banyak idea dengan membuka laman web mereka dan meneliti rancangan dan harganya, hanya menyaring tawaran yang sangat diminati.

4. Menawarkan Pelan Hosting Web Menarik

Menganalisis pasaran dapat memberi anda beberapa idea tentang bagaimana menjadikan perkhidmatan anda lebih berharga dan menarik. Menambah sesuatu yang unik akan bertindak sebagai magnet yang menarik lebih ramai pelanggan. Sebilangan besar syarikat web hosting hanya menawarkan harga yang lebih rendah daripada persaingan mereka, tetapi anda tidak dapat menurunkannya jika anda mahukan pelaburan anda kembali.

Apa yang dapat menjadikan perniagaan web hosting anda benar-benar menonjol adalah meningkatkan perkhidmatan pelanggan anda sebanyak yang anda boleh. Sekiranya anda dapat bertindak balas dengan cepat, menyelesaikan pelbagai masalah dan memberikan maklumat mengenai perkhidmatan anda pada bila-bila masa, maka pelanggan akan datang dan tinggal lama. Sebaliknya, mempromosikan ciri ‘tidak terhad’ rancangan hosting web anda juga merupakan idea yang bagus.

Seperti yang kami sebutkan sebelumnya, web hosting adalah perkhidmatan digital yang dapat dipasangkan dengan reka bentuk dan pengembangan web. Sekiranya pelanggan dapat membeli laman web yang direka dengan baik dan dengan serta-merta mendapatkan rancangan hosting web yang menarik dengan pakej juga, kebanyakan mereka akan lebih senang menerima tawaran itu.

5. Pilih Nama dan Logo Jenama yang Boleh Dipercayai

Bergabung dengan perniagaan hosting web juga bermaksud bahawa anda memerlukan nama jenama yang menarik. Ia tidak dapat dilakukan dengan berkesan sebagai pengguna tanpa nama kerana orang perlu mempunyai hubungan dengan perniagaan anda, jika tidak, mereka tidak akan mempercayai perkhidmatan anda. Di samping itu, adalah mustahak untuk membina laman web sekiranya anda ingin mewujudkan kehadiran dalam talian yang kukuh dan mempromosikan syarikat anda dan ia juga memerlukan nama jenama.

Nama jenama anda adalah salah satu perkara pertama yang akan dikenang oleh pelanggan anda. Selain itu, anda memerlukan logo yang mewakili jenama anda dan memberikan kesan pertama dari perniagaan profesional dan boleh dipercayai. Logo dan nama domain laman web anda mesti mengandungi nama jenama anda.

Menyambut pelawat laman web anda dengan slogan menarik yang menggambarkan kualiti perkhidmatan yang anda berikan adalah teknik pemasaran yang popular hari ini dengan hasil yang sangat positif.

Perkhidmatan Pelanggan yang pantas dan boleh dipercayai

Sekiranya orang tidak berpuas hati dengan perkhidmatan hosting web, mereka boleh beralih ke yang lain kapan saja. Terdapat banyak penyedia yang ada yang membantu pengguna baru mengimport data laman web mereka sehingga mereka dapat meneruskannya tepat setelah selesai. Oleh kerana pengguna boleh beralih dengan begitu cepat, anda perlu memberi mereka sokongan pelanggan berkualiti tinggi untuk membuat mereka senang dengan rancangan hosting anda dan membuat mereka tetap.

Pelanggan mempunyai soalan dan menghadapi masalah sepanjang masa, jadi sangat penting untuk menghubungi mereka secepat mungkin. Penjual semula yang menggunakan cPanel boleh bergantung pada penyedia perkhidmatan teknikal. Namun, itu mungkin tidak mencukupi. Pastikan anda selalu bertanya kepada pelanggan anda adakah mereka berpuas hati dengan perkhidmatan pelanggan yang mereka dapat.

Cara yang baik untuk membina kepercayaan dengan pelanggan anda adalah dengan menambahkan sentuhan peribadi pada balasan anda. Mesej tidak perlu begitu formal kerana ia seperti mesej automatik. Orang lebih menghargainya jika anda benar-benar meluangkan masa anda untuk membaca mesej mereka dan menjawabnya, bahkan mungkin menambahkan getaran lucu kepadanya.

Sediakan Blog Perniagaan Anda

Laman web hosting web seperti laman web atau laman web syarikat lain, anda tidak boleh mengisinya dengan banyak kandungan. Ia hanya boleh mengandungi frasa menarik dan maklumat penting mengenai produk atau perkhidmatan anda. Orang ingin cepat memahami apa yang ditawarkan oleh perniagaan anda dan mereka tidak mahu terganggu.

Sekiranya anda ingin menambahkan beberapa kandungan berkualiti ke laman web anda, mulailah blog anda sendiri. Menerbitkan artikel dengan kata kunci dan pautan balik yang fokus dapat menjadi strategi SEO yang hebat, mengumpulkan banyak lalu lintas ke laman web anda. Orang akan mencari syarikat anda dengan lebih mudah melalui enjin carian dan menyiarkan artikel yang bermanfaat akan memastikan peningkatan kuasa anda juga.

Anda boleh melihat blog penyedia hosting web yang besar. Mereka biasanya menyiarkan artikel berita mengenai syarikat dan teknologi mereka, atau artikel bermanfaat yang berkaitan dengan pembinaan laman web, pemasaran dalam talian atau topik serupa. Ia juga merupakan tempat di mana pelanggan anda dapat memberi komen dan bahkan mengemukakan soalan yang dapat dijawab dengan catatan blog yang lain.

Iklankan Jenama Anda dan Cari Pelanggan Baru

Sekiranya anda mempunyai nama yang menarik untuk jenama anda, langkah seterusnya adalah mempopularkannya dan membina kehadiran dalam talian yang mantap. Anda memerlukan rancangan pemasaran untuk menjangkau pelanggan baru dan laman web yang mewakili syarikat anda. Ini adalah proses selangkah demi selangkah yang memerlukan banyak masa untuk diselesaikan. Walau bagaimanapun, selalu ada cara yang lebih mudah.

Satu perkara yang dapat menjadikan jenama anda lebih dipercayai dan boleh dipercayai dengan segera adalah memilih salah satu nama terbesar dalam industri web hosting sebagai rakan kongsi anda. Sekiranya orang melayari laman web anda, kebanyakan mereka akan mengenali nama jenama penyedia anda dan akan mendorong mereka untuk mempercayai perkhidmatan anda juga.

Penyedia ini juga mempunyai program afiliasi mereka sendiri, jadi Anda tidak hanya dapat menggunakan nama mereka sebagai penjual semula, tetapi juga mengiklankan perkhidmatan mereka, mendapatkan bahagian pendapatan yang wajar jika pelanggan bergabung dengan salah satu rancangan mereka. Sebaik sahaja anda mula menarik pelanggan baru, penyedia hosting web anda mungkin mempertimbangkan untuk menambahkan nama jenama anda ke dalam senarai rakan kongsi mereka, yang merupakan kelebihan hebat jika anda ingin mendahului persaingan anda.

Memilih Jenama Terkenal: InMotion Hosting

rancangan inmotion-hosting-reseller

Banyak orang biasa dengan InMotion Hosting atau Web Hosting Hub, yang merupakan anak syarikat mereka. Ini adalah nama jenama besar yang melayani lebih daripada 300,000 pelanggan setakat ini dengan maklum balas yang sangat positif.

Terdapat lebih daripada 200 pekerja yang bekerja di InMotion Hosting, mengurus pusat data dan mengekalkan sokongan pelanggan berkualiti tinggi. Kembali pada tahun 2001, syarikat ini ditubuhkan oleh dua peniaga yang ingin melebihi jangkaan pelanggan mereka. Sekarang ia berkembang menjadi salah satu nama terbesar dalam industri.

Dengan menyertai rancangan penjual semula di InMotion Hosting, anda akan mendapat akses ke perisian percuma yang akan menjadikan perniagaan menjadi lebih mudah bagi anda. Alat WHMCS mereka membolehkan anda menyusun pakej hosting anda dengan lancar dengan harga, ciri dan spesifikasi tersuai. Selain itu, anda dapat dengan mudah melacak segala yang berkaitan dengan pembayaran dan akaun pelanggan.

Dengan InMotion Hosting, anda bahkan dapat meningkatkan reputasi label putih anda kerana mereka memasukkan lesen eNom ke dalam rancangan penjual semula anda. Ini bermakna anda boleh mula menjual nama domain sambil menuntut jenama anda sebagai penyedia nama domain utama.

Pelan Penjual Semula InMotion & Harga

Pertama, semua rancangan penjual semula mereka dilengkapi dengan ciri percuma seperti cPanel, Dedicated IP, SSL, eNom, WHMCS software billing dan banyak lagi. InMotion Hosting juga menjamin pemacu SSD percuma dengan kelebihan kelajuan 20x berbanding cakera keras tradisional.

Alat penjual semula tambahan termasuk pemasang Softaculous percuma, sandaran automatik untuk hosting tanpa bimbang dan akses ke e-mel anda dari semua peranti. Softaculous menjadikan anda dapat memasang lebih daripada 400 aplikasi secara automatik. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan InMotion Hosting, anda boleh mendapatkan kembali wang anda dalam 90 hari.

inmotion-reseller-dikongsi

Terdapat 3 rancangan pengecer bersama, semuanya menyediakan IP Dedicated dan cPanels tanpa had untuk harganya. Pelan pertama, R-1000S berharga $ 22.39 sebulan dengan storan 80GB dan lebar jalur 800GB dan ia optimum untuk pemula. Sekiranya anda mencari nilai terbaik, anda harus memilih rancangan R-2000S yang berharga $ 31.99 sebulan dan menjamin ruang cakera 120GB dengan lebar jalur 1.200GB.

inmotion-reseller-vps

Walau bagaimanapun, bagi mereka yang ingin membawa perniagaan mereka ke tahap yang lebih tinggi, rancangan hosting reseller VPS sangat penting. Dengan rancangan VPS, anda boleh bergantung pada Snapshot Live-State yang membolehkan anda kembali ke versi sebelumnya di pelayan jika ada yang tidak kena. Anda juga mendapat Akses Root-Level yang memastikan pengurusan fail dan aplikasi yang lancar terus di pelayan.

Ketiga rancangan VPS termasuk RESELLER VPS-1000 dengan harga $ 41.64 sebulan, RESELLER VPS-2000 dengan harga $ 62.84 dan RESELLER VPS-3000 dengan harga $ 89.94 setiap bulan. Yang pertama memberikan anda 4GB RAM, 75GB SSD, lebar jalur 4TB dan 3 alamat IP. Pelan ketiga menimbang spesifikasi hingga RAM 8GB, ruang cakera 260 GB, lebar jalur 6TB dan 5 alamat IP.

Kesimpulannya

Ini adalah panduan pemula kami tentang cara bergabung dengan rancangan hosting reseller dan perkara utama yang dapat membawa anda ke kejayaan. Sebagai penjual semula, anda perlu meluangkan banyak masa dan usaha untuk menjadikan perniagaan anda berjaya. Dengan beberapa motivasi, kemahiran dan rancangan pemasaran yang hebat, perniagaan anda pasti akan mulai berkembang dan ia akan menjadi salah satu sumber pendapatan utama anda.

Ini adalah jenis perniagaan di mana anda mempunyai peluang tanpa had untuk menyediakan sesuatu yang tidak difikirkan oleh syarikat lain. Cari platform dan forum media sosial di mana pemilik laman web bercakap tentang perkara yang sangat mereka perlukan dalam penyedia hosting web dan cuba mengisi jurang pemasaran itu. Hosting reseller adalah peluang anda untuk mencipta jenama hosting web yang unik dengan pelaburan yang sedikit atau tidak.

Mula menjana wang menjual semula perkhidmatan hosting InMotion yang luar biasa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector