Elakkan 6 Kesalahan Ini Sekiranya Anda Pemilik Laman Web!

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Elakkan 6 Kesalahan Ini Sekiranya Anda Pemilik Laman Web!
0 6 мин.

kesilapan untuk dielakkan sebagai pemilik laman web


Ramai orang berpendapat bahawa Internet dapat memberikan wang segera. Ini mustahil tanpa bekerja atau hanya dengan membayar sejumlah kecil kepada orang lain. Ini benar terutamanya semasa membuat laman web. Membuat laman web adalah keseluruhan proses yang dibuat dalam beberapa langkah. Bukan idea yang baik untuk melangkau satu atau lebih langkah kehilangan masa dan wang.

Seperti dalam kehidupan nyata, apabila anda ingin membuat rumah anda mulakan dengan asasnya dan bahagian terakhir adalah bumbung. Perkara yang sama berlaku untuk laman web di mana anda perlu membeli nama domain. Anda juga memerlukan host web yang menyimpan fail laman web anda. Seorang pengaturcara juga diperlukan yang membuat kod laman web anda, dan seorang pereka yang merancang laman web anda. Perunding SEO juga diperlukan yang akan menulis kandungan dan akan mengoptimumkan laman web anda untuk mesin pencari. Mereka juga dapat membantu anda mencari kata kunci yang tepat dan membantu membeli iklan di Google AdSense atau rangkaian iklan lain.

6 Kesalahan yang Perlu Anda Elakkan sebagai Pemilik Laman Web:

Pemilik laman web, terutama yang tidak mempunyai pengalaman sebelumnya dengan laman web boleh melakukan kesalahan besar. Berikut adalah 6 kesalahan yang paling biasa dilakukan oleh pemilik laman web:

 1. Strategi keseluruhan projek perlu diajar dengan baik dan perlu dilaksanakan dengan baik, tetapi pemilik laman web selalunya tidak tahu apa yang mereka mahukan hanya meminta laman web untuk kategori tertentu seperti perundingan kewangan tanpa mengatakan warna apa, reka bentuk apa, susun atur apa atau fungsi apa mereka mahu. Kadang-kadang mereka datang dengan contoh, tetapi walaupun begitu mereka tidak benar-benar tahu apa yang mereka mahukan sama ada mereka tidak tahu bagaimana mengatakan apa yang mereka mahukan atau mereka lebih suka cara mudah meminta untuk menyalin reka bentuk yang ada dari laman web lain yang menghancurkan, dalam kes ini , semua keaslian dan membantu mengurangkan jumlah pengunjung masa depan secara automatik dan mungkin juga menghadapi masalah undang-undang. Keseluruhan projek mestilah sempurna dan anda perlu memberikan kerja yang boleh dilakukan kepada setiap orang agar tidak memberi tugas kepada programmer anda untuk menulis kandungan atau merancang pekerjaan untuk meningkatkan SEO laman web anda.
 2. Tidak dinasihatkan untuk menggunakan orang perantara, terutamanya ketika anda tidak membuat kajian mengenai syarikat yang anda hubungi untuk membuat projek anda. Sebilangan besar syarikat atau syarikat wannabe secara haram mengupah perantara yang berjanji untuk menghidupkan projek anda walaupun mereka hanya membayar sejumlah kecil wang yang anda berikan dan sering kali mereka tidak dapat memahami sepenuhnya apa yang anda katakan mahu kerana, sebenarnya, mereka tidak pernah bercakap atau bertemu dengan anda. Jangan gunakan syarikat perantara kerana anda kehilangan wang, masa dan kadang-kadang projek anda perlu dibuat semula jadi penyelesaian terbaik adalah mencari orang yang dapat melakukan apa yang anda mahukan tanpa mengambil orang tambahan. Adalah baik untuk menghubungi pasukan untuk mengerjakan projek anda, tetapi tidak mengapa untuk menghubungi seseorang walaupun ia adalah syarikat yang sah hanya untuk menyerahkan projek itu kepada salah satu subkontraktor mereka.
 3. Jangan sekali-kali mengupah seorang sahaja untuk mengerjakan projek anda, terutamanya jika anda mempunyai harapan yang tinggi. Jadi, apa yang sebenarnya anda perlukan adalah pasukan yang dibentuk oleh sekurang-kurangnya tiga orang: pengaturcara, pereka, dan SEO. Anda tidak boleh mengharapkan projek anda selesai dalam masa yang singkat apabila anda mahukan banyak perkara dan penyesuaian jika anda memberikan projek itu kepada satu orang sahaja. Kesalahan ini hanya akan membuat keadaan menjadi lebih teruk dan masa akan berlalu tanpa seseorang yang mengerjakan projek anda membuatkan anda kehilangan wang dan masa lagi. Tidak ada yang akan bekerja dengan jumlah yang sedikit dan secepat yang anda mahukan.
 4. Tidak menyatakan semua butiran yang diinginkan mengenai projek anda boleh menjadi masalah sebenar kerana tidak ada yang dapat meneka apa yang ada dalam fikiran anda dan tidak ada yang suka membuat semula projek anda atau berdebat dengan anda hanya kerana anda “lupa” untuk menyebut bahawa anda mahukan halaman tambahan atau warna yang berbeza sambil mempertimbangkan bahawa pengubahsuaian ini harus dimasukkan dalam anggaran projek. Penyelesaian terbaik adalah dengan bercuti beberapa hari dan memikirkan apa yang ingin anda lakukan dengan projek itu, apakah tujuan projek itu, bagaimana bentuk reka bentuk akhir dan berapa banyak sumber termasuk wang dan masa peribadi yang boleh anda lakukan tawaran. Dalam percutian ini, anda harus menuliskan atau membuat pendaftaran audio dengan semua idea yang anda ada dan kemudian berbincang dengan orang yang anda percayai dan anda tahu adalah seorang profesional yang dapat membantu meningkatkan idea anda dan menawarkan idea menarik yang lain.
 5. Menggunakan alat dan pengetahuan yang salah untuk membuat laman web anda adalah satu lagi kesalahan besar yang menyebabkan anda kehilangan lebih banyak wang dan masa, jadi pastikan anda mencari syarikat atau orang yang sesuai untuk projek bayi anda yang menggunakan alat dan pengetahuan terbaik seperti sistem pengurusan kandungan terbaik untuk blog dan bahasa pengaturcaraan yang betul, pangkalan data seperti PHP dengan MySQL, HTML, CSS dan Javascript untuk reka bentuk dan fungsi kecil. Terdapat juga peluang untuk menerima amaran atau kesalahan semasa bahasa pengaturcaraan yang buruk digunakan bersama dengan CMS yang tidak berguna menjadikan pengunjung tidak perlu repot mengunjungi lagi dan anda bahkan boleh disekat oleh Penyedia Perkhidmatan Internet atau Google untuk kemungkinan virus, serangan penipuan, masalah privasi dan sebagainya pada.
 6. Masa dan implikasi anda sendiri adalah dua aspek yang paling penting ketika anda ingin membuat projek, terutamanya projek anda sendiri. Biasanya, pemilik laman web hanya menyerahkan projek itu kepada seseorang dan kemudian mereka tidak berminat untuk mengetahui lebih banyak atau bahkan tidak dapat dijangkau, menjadikan perkara itu sangat menjengkelkan dan membuat pembangun kehilangan masa serta wang. Anda sentiasa dapat menguruskan projek, terutama kerana ia adalah milik anda, menambah idea baru, memberikan contoh baru dan membantu orang yang mula menjadikan projek impian anda hidup untuk membuatnya dengan lebih pantas dan lebih baik berdasarkan apa yang anda mahukan. Idea yang sangat buruk adalah membiarkan sebulan berlalu hanya untuk menghantar e-mel dengan kemas kini baru, sementara orang-orang anda bekerja selama ini dan cuba memikirkan bagaimana projek itu seharusnya, memikirkannya bukan anda dan kemudian anda datang dengan beberapa kemas kini lewat sehingga mereka perlu memutar balik mungkin semua yang telah mereka lakukan, membawa kepada bonus tetapi tekanan yang tidak diingini.

Mengakhiri!

Pada akhirnya, saya cadangkan untuk menguruskan masa dan wang anda dengan berhati-hati. Perhatikan juga pembangun, pereka dan ahli pasukan anda yang lain. Tanya pendapat pelawat dan buat laman web anda untuk mereka dan bukan untuk anda sendiri.

Dengan mempunyai rancangan, pengurusan yang baik, orang dan alat yang sesuai untuk bekerjasama, anda boleh menjadi pemilik laman web yang berjaya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector