Faedah Hosting VPS – Siapa yang Harus Menggunakan Pelayan Peribadi Maya

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Faedah Hosting VPS – Siapa yang Harus Menggunakan Pelayan Peribadi Maya
0 6 мин.

menguntungkan hosting pelayan persendirian maya


Pelayan peribadi maya (VPS) adalah penyelesaian sempurna apabila perniagaan anda begitu besar sehingga hosting bersama tidak mencukupi dan anda memerlukan lebih banyak sumber pelayan. VPS sebenarnya adalah mesin maya yang menggunakan pelayan biasa atau awan, mempunyai sumber pelayan khusus dan perisian khusus.

Syarikat hosting menawarkan pakej VPS yang berbeza dari $ 20 hingga $ 80 atau lebih bergantung pada sumber yang anda mahukan dan anda perlukan dari 1 GB RAM Burst, 512 Mb RAM Dijamin, 1 CPU Core 2.1 GHz, 25 GB HDD, 1 IP khusus, lalu lintas bulanan tanpa had dan panel percuma biasanya Webuzo, ZPanelCp atau lain-lain hingga 8 GB RAM BURST, 4 GB RAM Dijamin, 8 teras CPU 2.1 GHZ, 150 GB HDD dan 2 IP khusus.

Anda semestinya menggunakan VPS Hosting jika anda mahukan ciri e-mel khas seperti e-mel pejabat atau e-mel besar, pemasangan tersuai, harga yang lebih rendah (berbanding dengan khusus), kawalan penuh dan keselamatan tinggi.

Perlu Menghantar Jumlah E-mel yang Tinggi?

Sekiranya anda perlu menghantar e-mel khas seperti e-mel pejabat di mana di lokasi yang sama terdapat beberapa pekerja yang mempunyai e-mel dan yang menggunakannya, maka anda benar-benar memerlukan VPS untuk melewati sambungan POP dan IMAP di mana dalam hosting bersama mereka terhad kepada 30 per jam dan penyelesaian lain untuk melewati had ini adalah dengan mempunyai banyak penyedia perkhidmatan internet tetapi terlalu mahal.

Sekiranya anda juga memerlukan e-mel besar-besaran, VPS adalah penyelesaiannya sehingga anda dapat mengirim buletin atau cuba mengesahkan beberapa akaun e-mel dengan melewati had 500 e-mel per jam. Sekiranya anda mempunyai pangkalan data yang besar dengan alamat e-mel, anda boleh menghantar e-mel dengan mudah dari pelayan peribadi maya anda.

Biasanya terdapat pelayan maya khas, khusus untuk menghantar e-mel, syarikat hosting menyediakan VPS ini dengan 2 alamat IP khusus, alat pengurusan senarai e-mel pukal, alat penjejakan, perisian penyuntingan, perkakasan dan perisian pemantau MMS 24/7 dengan tahap prestasi yang berbeza, keselamatan, sandaran, pengoptimuman perisian dan kemas kini perisian.

Memerlukan Pemasangan dan Persediaan Tersuai?

Dengan pelayan peribadi maya, anda bahkan boleh memasang perisian tersuai yang mustahil dipasang pada hosting bersama di mana mereka menggunakan banyak sumber atau memerlukan keperluan yang berbeza. Oleh kerana anda mempunyai VPS, anda dapat mengubah perkakasan dan perisian hosting dibandingkan dengan versi yang dikongsi sehingga anda dapat memasang sistem operasi khusus seperti distribusi Linux, skrip khusus seperti Jadual Facebook Posts (PHPSFP), cPanel + WHM, permainan yang berbeza dan begitulah seterusnya.

Anda boleh merealisasikan pemasangan khusus ini sendiri atau dengan bantuan pasukan sokongan tuan rumah, tetapi kosnya sangat rendah dan anda mempunyai lebih banyak kawalan ke atas pemasangan anda.

Harga yang berpatutan (dapatkan lebih banyak dengan lebih murah)

Harga VPS lebih rendah daripada pelayan khusus dan juga hosting bersama di mana anda menghoskan banyak laman web atau yang besar dan anda perlu meningkatkan hosting bersama melebihi kes ini, kos VPS.

Dengan prestasi optimum dengan harga yang berpatutan, anda boleh mendapatkan SSD atau Cloud VPS yang juga merangkumi Ceph, Stack, KVM, OVH API, panel kawalan yang dipermudahkan dan banyak lagi.

Kerana biasanya VPS berjalan di Cloud, anda tidak memerlukan pasukan sokongan khusus untuk anda, selalu menyimpan laman web anda dan perkakasan tidak terpengaruh oleh perisian dari Cloud, mereka berfungsi hampir secara bebas sehingga anda tidak hilang duit.

Biasanya, anda boleh membeli ciri tambahan untuk hosting bersama anda seperti domain tambah, lebih banyak ruang, IP khusus dan sebagainya, tetapi ini sudah termasuk dalam host VPS dan lebih murah jika anda membeli pakej VPS dan bukannya membeli ciri secara berasingan ke pakej bersama anda.

Kawalan Penuh ke atas Pelayan Maya anda

Anda mempunyai lebih banyak kawalan ke atas pelayan maya anda kerana anda adalah pemiliknya dan anda tidak membaginya dengan orang lain sehingga anda dapat memperoleh akses root, pemasangan khusus, perubahan perkakasan dan sebagainya.

Biasanya, syarikat hosting memberi anda Panel Kawalan seperti OVH, Bhost, Eezpal, Virtualizor, Web AppZ Live, Virtuozzo di mana anda log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan dan kemudian anda dapat dengan mudah mengubah pilihan tanpa memerlukan pengetahuan teknikal dan anda boleh mengumpulkan sumber bersama-sama dengan projek, mengurus hak, mewakilkan, memindahkan, berkongsi tugas, menyesuaikan alat, statistik, mulakan, but, but semula, pasang, edit nama host, edit DNS, tetapan API dan sebagainya.

Dengan VPS anda boleh memasang panel kawalan, tetapi juga panel kawalan hosting seperti cPanel atau Plesk di mana anda boleh mengurus klien anda sendiri yang membeli hosting bersama dari anda. Dalam kes ini, anda boleh mengurus kandungan, DNS, e-mel laman web mereka di pelayan berasaskan Linux atau pelayan berasaskan Windows.

Anda bahkan boleh meningkatkan, menurunkan dan mengemas kini perisian, anda dapat menjalankan file batch, membuat cadangan dan konfigurasi firewall khusus atau partisi pengguna.

Dengan Panel Kawalan yang betul, anda dapat menguruskan semua penyelesaian virtualisasi anda dari satu platform fleksibel yang mempunyai memori dan deduplikasi IOPS, kemas kini tanpa but semula, penyimpanan fail gambar tunggal, templat aplikasi yang telah dipasang sebelumnya, penyimpanan SSD dan banyak lagi.

Penyaringan Keselamatan dan Trafik yang tinggi

Pada VPS, anda membuat keselamatan anda sendiri bersama dengan langkah-langkah keselamatan yang telah dilaksanakan oleh syarikat hosting pilihan anda sehingga anda secara automatik mempunyai pemulihan automatik, perlindungan data dan sebagainya.

Anda boleh menggunakan Firewall dan senarai hitam seperti UFW, IPTables dan NFTables untuk menyekat akses yang tidak diingini ke pelayan anda dan anda boleh menyaring lalu lintas sesuka hati. Pilihan keselamatan lain adalah akses kata laluan dan nama pengguna, SSH, Sistem Pengesanan Pencerobohan untuk mengesan akses yang tidak dibenarkan seperti Tripwire, Bro atau Psad; Tetapan Auto Backup, SFTP, kebenaran dan peranan pengguna, anti-malware dan anti-virus.

Selain perisian hasad dan virus, anda harus memeriksa secara berkala dengan bantuan Alat Panel Kawalan setelah formmail, root kit dan brute force. Anda juga harus menyembunyikan maklumat sensitif seperti nombor versi Apache, mematikan penyemak imbas direktori, menurunkan Nilai Waktu Akhir, menghadkan permintaan besar dan mematikan modul yang tidak perlu. Semua ini akan membantu anda mencapai keselamatan yang lebih tinggi pada VPS anda.

Siapa Yang Harus Memilih Pelan Hosting VPS?

Perniagaan bersaiz sederhana hingga lebih besar yang memiliki kedai dalam talian, syarikat reka bentuk dan pembangunan web, forum, blog dan laman web dengan trafik tinggi tidak akan bertahan lama pada hosting bersama, ini memerlukan VPS cepat atau lambat untuk alasan yang disebutkan di atas (kawalan yang lebih baik , keselamatan yang lebih tinggi, fleksibiliti yang lebih besar).

Untuk blog kecil atau laman web persembahan syarikat, rancangan bersama akan mencukupi, sementara untuk laman web yang lebih besar (dengan ribuan pelawat harian) pelayan khusus atau rancangan hosting awan akan diperlukan.

Sekiranya anda mencari penyedia Pelayan Peribadi Maya yang boleh dipercayai, sila periksa halaman yang dipautkan dalam perenggan ini.

Pelan VPS InMotionHosting

Pelayan Peribadi Maya bermula dari $ 29.99 / bulan

Ketahui Lebih Lanjut »

Ikon oleh https://www.iconfinder.com/iconsets/picol-vector

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector