Kaedah Terbaik untuk Memperbaiki Blog Anda Sekarang!

perbaiki-blog-sekarang


Sangat mudah untuk berfikir bahawa menjadikan blog anda berprestasi lebih baik memerlukan audit keseluruhan laman web dan beberapa minggu atau bahkan berbulan-bulan bekerja. Itu sebenarnya agak jauh dari kebenaran, tetapi itu bergantung pada bagaimana prestasi blog anda setakat ini. Tetapi selalunya, anda dapat mengarahkan blog anda ke arah yang lebih baik dalam jangka masa yang sangat singkat dan dengan sedikit usaha. Anda hanya perlu melakukan perkara yang betul untuk perkara yang betul berlaku. Anda tidak perlu mencipta semula apa pun atau membuat kandungan baru untuk membawa blog anda ke tahap seterusnya.

Anda dapat memperoleh kadar klik tayang yang jauh lebih baik dan lebih banyak penglibatan dengan pelaburan kecil. Yang diperlukan hanyalah 30 minit perhatian dan mengikuti langkah-langkah mudah yang akan saya gariskan di sini.

Tingkatkan Kadar Klik Melalui Anda (CTA)

Tidak banyak keahlian sihir atau teknikal yang terlibat dalam mendapatkan kadar klik tayang yang baik untuk laman web anda. Hanya memerlukan beberapa perubahan di tempat-tempat strategik dan mungkin mengubah beberapa pautan di sana sini.

Sertakan Panggilan Untuk Bertindak Memikat

Ingatkan diri anda bahawa anda selalu memerlukan pembaca anda untuk melakukan tindakan tertentu untuk mendorong blog anda maju dan membantu anda menjana lebih banyak wang. Anda tidak boleh melakukannya tanpa ajakan bertindak yang betul, kerana sangat sedikit orang di dunia yang akan memikirkan untuk menolong anda jika tidak bertanya. Mempunyai CTA yang mengarahkan pembaca anda ke aset kandungan, eBook, senarai semak atau halaman wang anda.

Pastikan Pautan Kandungan Anda Terkini

Bahagian kandungan yang baik mempunyai banyak pautan dalaman dan pautan yang membawa pembaca ke laman web luaran di mana mereka dapat memperoleh maklumat yang relevan. Sekiranya anda baru sahaja mengemas kini kandungan laman web anda dan tidak memautkan ke sumber luaran, maka ia tidak mempunyai banyak nilai, baik dari perspektif SEO dan perspektif kualiti. Pastikan anda mempunyai banyak pautan dalaman juga, yang menghubungkan ke halaman kandungan lain yang relevan di laman web anda.

Tambahkan pautan ke laman web anda yang relevan dan minta pembaca menghabiskan lebih banyak masa di laman web anda dan dapatkan nilai yang jauh lebih besar di dalamnya. Proses ini mengambil masa lebih kurang 15 minit dan anda akan melihat hasil yang lebih baik dari masa ke masa.

Dapatkan Lebih Banyak Trafik Dari Pos Lama

Sangat menyakitkan apabila tidak melihat orang lain melihat karya blog selain anda. Tetapi itu hanya kerana anda kehilangan tanda. Anda sebenarnya dapat mengembalikan pos hebat anda dan anda tidak perlu terlalu banyak menyusun semula. Cukup ubah beberapa elemen penting ini dalam masa 10 – 15 minit dan nikmati melihat catatan baik anda mendapat hasil yang lebih baik.

Tajuk utama

Perkara pertama adalah tajuk siaran anda. Tajuk utama anda adalah kesan pertama yang dibuat oleh pos anda dan selalunya yang terakhir. Sekiranya tajuk anda kelihatan tidak berguna atau tidak terlalu menarik, anda harus segera mengubahnya. Sekiranya orang tidak mahu membacanya setelah melihatnya, mereka mungkin juga tidak mencarinya di Google. Oleh itu, rempah-rempah, buatlah sedikit provokatif, ajukan rasa ingin tahu, desakan dan jadikannya relevan, namun pendek dan manis. Untuk membantu anda memasukkan semua aspek ini ke dalam tajuk catatan anda, lihat alat penganalisis tajuk, ini juga merupakan kaedah yang baik untuk mengetahui sejauh mana prestasi tajuk siaran anda setakat ini. Anda juga boleh menggunakan Nilai Pemasaran Emosi Penganalisis Tajuk.

Kata Kunci Anda

Selalunya tinjau bahagian kandungan anda untuk melihat apakah anda menyasarkan kata kunci terbaik yang anda boleh. Sekiranya kata kunci yang anda targetkan mempunyai kesukaran sekitar 40, hanya satu catatan yang tidak akan mendorong anda lebih jauh. Anda pasti perlu membuat lebih banyak kandungan dengan topik yang sama dan kata kunci yang sama untuk mendapat kedudukan yang lebih tinggi.

Secara semula jadi, senario kes terbaik adalah memilih kata kunci yang mempunyai jumlah carian rendah untuk dimulakan. Anda tidak hanya perlu mendapat banyak lalu lintas tetapi banyak petunjuk juga dari siaran anda, jadi ingatlah semasa anda memilih kata kunci anda. Berapa banyak niat membeli yang anda lihat di belakang mereka?

Kurangkan Kadar Pentalan Anda

Tahap pentalan adalah jumlah perhatian yang diberikan pengguna ke laman web anda, diukur dalam masa. Google memantau berapa banyak masa yang dihabiskan pengguna di laman web anda dan menggunakannya sebagai faktor kedudukan bebas. Sudah tentu, jika pengguna menghabiskan banyak masa dengan melayari laman web anda, daripada Google akan menganggapnya sebagai tanda bahawa anda memberikan banyak nilai dan bahawa laman web anda sangat relevan.

Untuk mewujudkannya, pastikan bahawa anda menggunakan kandungan yang relevan dan mempunyai banyak pautan dalaman. Mempunyai pengguna mengintai seluruh artikel anda akan membuat mereka mengklik lebih lama.

Anda juga harus menambah video YouTube. Buat sendiri atau cari yang paling relevan untuk topik anda. Ini mengambil masa sekitar 1 – 15 minit kerana hanya memerlukan anda mencari-cari video dan menyalin pautan mereka. Sekiranya pengguna menonton video 5 minit, mereka akan menghabiskan 5 minit tambahan itu di laman web anda dan membantu anda meningkatkan kedudukan anda.

Dapatkan petunjuk berkualiti tinggi dari sedikit lalu lintas

Sekiranya anda telah membuat bahagian kandungan yang hebat yang sesuai dengan pembaca anda, tetapi anda mempunyai trafik yang sangat sedikit di blog anda, daripada yang perlu anda buat setiap pengiraannya. Anda juga mesti melihat lebih banyak perkara. Inilah cara anda melakukannya.

Luaskan Jangkauan Anda

Anda boleh memperluas jangkauan siaran anda dengan baik jika anda menggunakan iklan berbayar di Facebook dan Linkedin, jadi gila dengan itu. Anda telah menyiapkan siaran anda untuk menjana petunjuk, jadi jika anda melaburkan sejumlah wang untuk mewujudkannya, daripada kemungkinan besar anda akan mendapat ROI yang hebat. Berkat ciri pemasaran Facebook dan LinkedIn yang begitu cekap, anda juga dapat menyesuaikan catatan anda agar sesuai dengan individu yang anda mahu sasarkan. Sekiranya catatan anda disiarkan dengan jangkauan yang jauh lebih besar, anda juga dapat memperoleh lebih banyak pengikut untuk saluran media sosial anda, yang akan terbukti menjadi pelaburan jangka panjang yang hebat.

Sentiasa Promosikan Catatan Blog Penukaran Tertinggi Anda

Sekiranya anda telah membuat siaran untuk menarik lebih banyak petunjuk, daripada kemungkinan besar ia telah melakukan pekerjaan itu dengan sangat baik dan dapat memberi sumbangan besar pada peringkat akhir perjalanan pembeli. Oleh kerana anda mempunyai sekumpulan pelanggan berpotensi kecil, ada peluang yang lebih tinggi bahawa orang-orang itu akan menganggap bahagian kandungan anda sangat relevan. Oleh itu, pastikan anda berulang kali berkongsi bahagian kandungan itu dan sasarkan orang yang tepat pada waktu puncak tahun ini.

Gunakan Pemasaran E-mel

Kemungkinan anda telah mengumpulkan lebih dari beberapa alamat e-mel sejak blog anda dilancarkan. Sekiranya anda tidak berusaha terlalu banyak untuk mendapatkan alamat e-mel pembaca anda daripada anda harus segera menerimanya. Ada sebab orang mengatakan bahawa “wang itu ada dalam senarai”.

Walaupun anda telah mempromosikan catatan blog anda, tidak semua orang yang melihatnya akan mula mengikuti saluran media sosial anda. Sebenarnya, ada kemungkinan besar walaupun mereka mengikuti saluran media sosial anda, mereka mungkin belum melihatnya. Oleh itu, anda juga memerlukan cara untuk menjangkau orang-orang itu. Oleh itu, ambil senarai e-mel lama yang baik itu dan kongsi dengan orang lain. Sekiranya anda telah mengubah sesuatu dalam siaran anda, biarlah ia menjadi maklumat atau kata kunci, itulah alasan yang baik untuk mengongsinya lagi dengan orang yang sudah membacanya.

Pasarkan Pos Anda Dua Kali Lebih Lama Daripada Anda Perlu Membuatnya

Anda harus selalu meluangkan masa yang anda perlukan untuk membuat siaran berkualiti tinggi yang mungkin, tetapi jangan hanya menyiarkannya dan duduk kembali. Sebenarnya, luangkan dua kali lebih banyak masa untuk mempromosikan siaran anda dan teruskan sebanyak mungkin saluran. Ini akan memastikan bahawa tidak sesaat yang anda habiskan dengan membuat catatan hebat akan sia-sia. Bahkan akan menggandakan nilai yang anda dapat dari mereka jika anda berusaha keras untuk memastikan bahawa banyak orang melihatnya.

Kesimpulannya

Melihat halaman analitik anda dan melakukan diagnosis yang tepat mengenai apa yang sesuai dengan siaran anda dan yang tidak akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya kandungan anda. Selalu ada ruang untuk penambahbaikan atau penentuan semula untuk kandungan yang sudah ada, jadi gunakan format baru atau tambah nilai pada setiap masa yang anda boleh. Ini akan menarik kembali khalayak anda, memperoleh yang baru dan membantu anda mencapai matlamat anda dengan lebih pantas dengan kerja yang jauh lebih sedikit. Petua ini akan memberi anda asas tetapi selalu melakukan lebih banyak penyelidikan!

Saya harap anda seronok membaca catatan ini dan anda mendapat petua yang tepat yang dapat membantu anda menjalankan blog yang lebih baik dengan kerja yang jauh lebih sedikit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map