Kajian MaxCDN – Mengapa Anda Perlu Mempertimbangkannya?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Kajian MaxCDN – Mengapa Anda Perlu Mempertimbangkannya?
0 6 мин.

ulasan maxcdn


Semakin banyak pengguna WordPress memilih MaxCDN sebagai penyelesaian rangkaian penyampaian kandungan mereka berkat kemampuan dan kemudahan penggunaannya. Walaupun dilengkapi dengan ciri-ciri yang kompleks, MaxCDN mempunyai keluk pembelajaran yang lancar, dan dinikmati sama oleh pengguna pertama dan pelanggan lama.

CDN seperti MaxCDN telah muncul sebagai tindak balas terhadap usaha pemilik laman web untuk memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik kepada pengunjung mereka dengan meminimumkan kependaman. Peningkatan prestasi laman web yang dihasilkan dari pelaksanaan alat pemecut laman web seperti itu tidak disedari oleh pengunjung – masa tindak balas yang lebih baik akan diterjemahkan ke dalam pengalaman pengguna dan penglibatan pengunjung yang lebih baik.

Gambaran Keseluruhan Syarikat MaxCDN

MaxCDN ditubuhkan pada tahun 2009, dan berpusat di Los Angeles, California. Syarikat ini mempunyai rekod prestasi yang terbukti sebagai penyedia perkhidmatan pecutan laman web, dan walaupun syarikat besar seperti WPEngine, StumbleUpon atau 9GAG telah memilih perkhidmatannya, MaxCDN telah menjadi salah satu penyedia CDN pertama yang tidak hanya memfokuskan pada keperluan syarikat besar, tetapi menawarkan penyelesaian yang memenuhi keperluan pemilik perniagaan kecil dan laman web satu pihak juga.

mempercepat laman web dengan maxcdn

Harga MaxCDN

MaxCDN mempunyai rancangan untuk semua orang bermula dari blogger profesional hingga syarikat besar dengan laman web dengan trafik tinggi. MaxCDN merangkumi 3 rancangan langganan – Usahawan, rancangan Profesional dan rancangan Custom. Rancangan disertakan dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Rancangan Usahawan dirancang untuk blogger dan syarikat permulaan yang ingin mempercepat laman web mereka. Harga rancangan ini ditetapkan bergantung pada lebar jalur yang diperlukan (lebar jalur 100GB / bulan untuk $ 9 sebulan, lebar jalur 500GB / bulan untuk $ 39 / bulan, dan lebar jalur 1TB / bulan untuk $ 79 / bulan).

Pelan Profesional bermula pada $ 299 / bulan untuk 5 TB dan mengandungi pakej sehingga 25 TB. Pakej-pakej ini bertujuan untuk menanggapi permintaan yang semakin meningkat untuk prestasi syarikat yang lebih besar, penerbit dengan khalayak dan perkhidmatan web yang terus berkembang yang menyampaikan fail bersaiz kecil dan sederhana.

MaxCDN juga memungkinkan anda memilih sistem harga per gigabyte khusus, yang mungkin disukai oleh penerbit kandungan viral, rangkaian iklan, dan pengedar permainan popular.

harga maxcdn

Ciri MaxCDN

Ciri utama MaxCDN memberi tumpuan kepada penyediaan alat keselamatan, kawalan masa nyata dan analitik. Oleh itu, panggilan pembersihan, sama ada pembersihan aset dilakukan melalui Panel Kawalan atau aplikasi buatan sendiri, dihormati seketika. Begitu juga, integrasi SSL juga dibuat dalam masa nyata dengan semua pilihan SSL diaktifkan dengan serta-merta. Pelaporan masa nyata membolehkan anda mendapatkan gambaran mengenai lalu lintas yang anda buat dan tingkah laku kandungan anda.

Pemapar log MaxCDN membolehkan anda mengakses log anda melalui API, Panel Kawalan atau antara muka baris perintah MaxCDN, MaxCLI. Dengan baldi Raw Log to S3, setiap tindak balas pelayan untuk zon tarikan anda dapat diakses oleh anda sehingga anda dapat menggunakannya untuk tujuan analisis. Protokol keselamatan CDN (Pengesahan Dua Langkah, Token Selamat, OAuth, Daftar Putih IP, Daftar Putih Rujukan HTTP, dll.) Membolehkan anda mengurus orang, bot, dan menambahkan kebenaran untuk mengakses aset dan panel kawalan anda.

Ciri canggih yang dinyatakan oleh penyedia CDN ini memfokuskan pada bagaimana kandungan anda disampaikan dan memberi anda banyak kelonggaran dalam mengeraskan keselamatan laman web anda dan mengintegrasikan sumber daya MaxCDN dalam aplikasi anda. Oleh itu, sebagai contoh, anda boleh menggunakan peraturan tepi yang telah dibuat sebelumnya atau anda boleh menggunakan peraturan kelebihan khusus untuk mengawal bagaimana kandungan anda disampaikan. Anda boleh mengoptimumkan penyampaian kandungan dengan membuat cache terpisah untuk peranti mudah alih dan desktop. Lapisan cache Origin Shield melindungi anda dari permintaan yang berlebihan, membuat permintaan asal lebih efisien dengan menyaring beberapa permintaan menjadi satu permintaan asal, dan menangani lonjakan permintaan dengan mudah.

Selain itu, MaxCDN memberi anda kawalan penuh ke atas pengurusan dan data akaun anda dengan integrasi SDK dan GitHub. Secara keselamatan, anda boleh mengaktifkan SSL dengan serta-merta di Panel Kawalan. Pelawat anda akan menyambung ke pelayan tepi menggunakan sambungan SSL. Ini menghasilkan masa penyambungan yang lebih cepat dan “membuang” beban CPU dari pelayan asal anda.

Ciri-ciri lain yang perlu diperhatikan termasuk:

 • Zon VOD (Zon Video-atas-Permintaan) untuk streaming video pra-rakaman dan Zon Langsung untuk streaming video langsung;
 • Keserasian dengan pelbagai CMS (WordPress, Drupal, Joomla, Magento, PrestaShop, OpenCart, dll.);
 • Panel Kawalan yang merangkumi semua, mudah digunakan;
 • Penyepaduan WordPress yang mudah dengan pemalam W3 Total Cache dan SuperCache.

Gambaran Keseluruhan Rangkaian MaxCDN

Lebih dari 53 lokasi PoP membentuk rangkaian peering global MaxCDN. Dari jumlah tersebut, 22 terletak di Amerika Utara, 31 di Eropah, dan 4 di Asia & Australia. Memandangkan mereka telah meletakkan lokasi terdepan di pusat data kelas terbaik, yang bergantung pada pelayan logam kosong yang dilengkapi SSD, mereka dapat memberikan peningkatan kelajuan dengan sambungan 10GB.

Lokasi-lokasi terbaik yang dibanggakan oleh penyedia CDN ini mampu menangani beban tinggi pada waktu atau lokasi tertentu, sentiasa mengekalkan kelajuan laman web anda dan menjadikan penyampaian kandungan menjadi proses yang lancar.

Sokongan Pelanggan MaxCDN

Sokongan pelanggan tersedia melalui semua saluran – e-mel, telefon, sembang langsung. Panduan penyediaan yang mudah, Soalan Lazim yang komprehensif, dan sumber pembangun mengubah pengalaman anda dengan CDN ini menjadi proses yang lebih mudah. Sekiranya anda masih mengalami masalah, anda boleh menghubungi sokongan pelanggan yang tersedia untuk pengguna 24/7.

MaxCDN terus fokus mengembangkan perkhidmatannya dan memenuhi permintaan pengguna, yang juga tercermin dari kenyataan bahawa pengguna memiliki kemungkinan untuk meminta fitur dan memilih fitur yang disarankan untuk ditambahkan.

mengapa memilih maxcdn

Mengapa Anda Perlu Menggunakan MaxCDN?

Laman web eCommerce adalah salah satu contoh laman web yang paling kerap disebut yang memerlukan CDN dari awal, tetapi CDN adalah suatu keharusan bagi setiap syarikat yang penjanaan pendapatannya sangat bergantung pada kehadiran dalam talian mereka.

Pengguna kali pertama mungkin sedikit terharu dengan kemampuan perkhidmatan ini, tetapi pangkalan pengetahuan menawarkan maklumat yang komprehensif, panduan langkah demi langkah dan tutorial yang mudah difahami walaupun oleh orang yang kurang berpengalaman, oleh itu, menjadikan perkhidmatan ini sesuai untuk sesiapa. Skalabilitas, penyesuaian dan ciri keselamatan canggihnya bermaksud memenuhi kehendak syarikat peringkat perusahaan.

Memandangkan pelayan MaxCDN kebanyakannya tertumpu di Eropah dan A.S., jika majoriti pelawat anda berasal dari negara-negara ini, anda akan dapat menayangkan kandungan kepada khalayak anda dengan pantas. Sekiranya anda penat untuk memasukkan jari kaki ke dalam bidang pemecut laman web, pertimbangkan kelebihannya: tidak ada lagi masa henti pelayan kerana lonjakan lalu lintas yang tidak dijangka, tidak ada lagi memuat halaman yang berterusan, dan yang paling penting, tidak ada lagi pelanggan yang hilang kerana masalah ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector