Keperluan Hosting Web untuk Kedai WooCommerce

woocommerce-hosting-keperluan


Sekiranya anda mempunyai idea yang baik untuk perniagaan dalam talian, anda harus melancarkannya secepat mungkin. Namun, anda tidak boleh terburu-buru, kerana di situlah biasanya kesalahan berlaku. Ramai orang gagal menyedari bahawa walaupun menggunakan WordPress sangat mudah, terdapat banyak perkara kecil yang boleh menyebabkannya tidak berfungsi dengan baik. Ini benar terutamanya jika anda menambahkan plugin besar seperti WooCommerce.

Jadi, anda pasti pintar jika anda ingin mengambil pendekatan yang lebih masuk akal untuk memulakan laman web baru WooCommerce anda. Sebaiknya anda mengetahui dengan tepat jenis hosting dan sokongan yang anda perlukan untuk menjalankan usaha dalam talian baru anda dengan lancar.

Sekarang, mari kita lihat keperluan sistem yang tepat yang anda perlukan dan perkara-perkara yang harus anda perhatikan juga semasa mencari pelayan untuk menghoskan laman web berasaskan WooCommerce.

Keperluan Pelayan Minimum untuk WordPress

Sebarang jalannya pelayan hosting kilang berfungsi untuk WordPress jika memenuhi syarat berikut:

 • Versi PHP 7 atau lebih tinggi
 • MySQL versi 5.6 atau lebih tinggi ATAU MariaDB versi 10.0 atau lebih tinggi
 • Sokongan HTTPS

Sebenarnya, WordPress akan berfungsi pada hampir semua versi PHP kuno, seperti “PHP 5.2.4+ dan MySQL 5.0+”, tetapi itu bukan idea yang baik. Versi ini telah sampai ke akhir hayatnya, tetapi itu bukan masalah utama. Masalah utama ialah mereka boleh mendedahkan laman web anda kepada banyak kelemahan keselamatan. Ini adalah bahagian yang paling penting.

Sekiranya anda menggunakan WordPress dan WooCommerce untuk menjalankan laman web eCommerce yang mempunyai wang dan banyak maklumat peribadi yang melaluinya, perkara terakhir yang ingin anda lakukan adalah mendedahkannya kepada kelemahan keselamatan.

Walaupun anda dapat mengamankan keselamatan, PHP7 mempunyai kelebihan ketara yang tidak dapat anda akses dengan versi 5.2. Belum lagi bahawa ia jauh lebih pantas dan lebih selamat. Sekiranya anda tidak melihat faedah lain dalam meningkatkan ke PHP7, maka terdapat kelajuan dan kestabilan tambahan.

Keperluan Pelayan Minimum Rasmi Untuk WooCommerce

Keperluan minimum rasmi WooCommerce adalah seperti berikut:

 • Had memori WP 64 MB atau lebih (128 MB atau lebih tinggi lebih baik)
 • MySQL 5.6 atau lebih tinggi
 • PHP 5.6 atau lebih tinggi
 • WooCommerce 2.5 memerlukan WordPress 4.1+
 • WooCommerce 2.6 memerlukan WordPress 4.4+

Kira-kira 90% penyedia hosting di web memenuhi spesifikasi ini, namun, WooCommerce memerlukan sedikit lagi untuk berjalan seperti yang seharusnya.

Keperluan Pelayan Optimum Rasmi untuk WooCommerce

Pelayan hosting harus memenuhi syarat ini untuk memastikan WooCommerce berkinerja “dengan optimum”. Walau bagaimanapun, banyak pengguna hanya memerlukan ciri biasa ini.

 • Sokongan CURL atau fsockopen untuk PayPal IPN
 • Sijil SSL untuk memasang gerbang pembayaran langsung
 • Sokongan SOAP, kerana banyak sambungan memerlukannya
 • Sokongan Multibyte String sekiranya anda ingin menjalankan kedai bukan berbahasa Inggeris.
 • Untuk permalink WordPress yang cantik, anda juga memerlukan apache dengan mod_rewrite (atau pelanjutan nginx / IIS yang serupa)

Persediaan Padu untuk WooCommerce

Pertama, pilihan terbaik anda ialah menggunakan tumpukan LAMP yang menjalankan PHP 7+ dan MySQL 5.6+ untuk menjalankan laman web anda.

Gunakan Apache untuk kestabilan dan Nginx untuk Kepantasan

Kekuatan gabungan teknologi ini akan memberikan laman web anda prestasi optimum yang anda cari. Selain itu, anda boleh menggunakan Varnish untuk mengkonfigurasi kelajuan, tetapi lakukan dengan berhati-hati. Pengoptimuman jauh di luar batasan “syarat minimum”, tetapi semestinya perlu diperhatikan.

Cache Sekerap Mungkin

Konfigurasikan plugin caching yang baik untuk WordPress seperti WP3 Total Cache, WP SuperCache atau WP Rocket. Ia akan mudah disediakan dan sistem anda akan semakin hampir dengan prestasi terbaiknya.

Dapatkan Permalinks Tampan dengan mod_rewrite

Permalinks Tampan penting untuk tujuan SEO. Anda mesti memasang mod_rewrite dan membuatnya berfungsi. Hampir setiap plugin diatur untuk menggunakan fail .htaccess untuk melakukan ini di host Apache. Oleh itu, lebih baik melakukan ini untuk kemudahan pengurusan. Walau bagaimanapun, anda juga dapat memperoleh lebih banyak jika anda memindahkannya ke fail httpd.conf dan tidak membenarkan fail .htaccess.

Pergi HTTPS Dari Mula

HTTPS penting dari perspektif SEO dan keselamatan. Itulah sebabnya anda harus memilih pilihan hosting dengan sijil SSL dan menjalankannya di mana sahaja di laman web anda. Anda harus memastikan bahawa tidak ada ikon gembok yang rosak di mana sahaja anda pergi di laman web anda. Oleh itu, tidak ada laman web anda yang boleh didapati melalui HTTP hanya melalui HTTPS. Versi HTTP hanya perlu mengalihkan semua pelawat laman web anda ke versi HTTPS secara senyap-senyap.

Pergi ke Laluan termudah dan gunakan Hosting WordPress Terurus

Sekiranya anda ingin mengatasi masalah pengoptimuman, ada banyak syarikat hosting yang dengan senang hati akan melakukannya untuk anda. Anda boleh membayar perkhidmatan pengurusan mereka dalam bayaran bulanan, dan anda tidak perlu risau tentang perkara yang telah kami sebutkan di atas, kerana mereka akan mengurusnya untuk anda.

Kami mengesyorkan WP Engine, CloudWays atau Kinsta kerana hosting WordPress yang dikendalikan adalah salah satu perkhidmatan teras mereka dan mereka sangat mahir. Anda akan mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai mereka di bawah.

Penyedia Hosting WordPress Terurus Terbaik

Sekiranya anda sebenarnya bukan jenis yang akan duduk dan bermain-main dengan tetapan pelayan dan WordPress, anda pasti senang mengetahui mengenai syarikat-syarikat ini. Mereka adalah yang terbaik dalam menyediakan rancangan hosting WordPress yang diuruskan sepenuhnya yang memastikan bahawa laman web anda berjalan dengan lancar. Anda tidak perlu menggerakkan jari, hanya mengendalikan beberapa pengurusan asas dan pengurusan kandungan.

Enjin WP

wpengine-woocommerce

WP Engine adalah perkhidmatan hosting terurus premium yang terletak di Texas. Pengasasnya menyedari tempat penting WordPress untuk mengisi World Wide Web dan mencipta perniagaan yang sangat berjaya. Enjin WP mempunyai 500,000 pelanggan di 120 negara, yang sangat mengagumkan. Perkhidmatan mereka meluangkan banyak masa untuk sesiapa sahaja yang menjalankan projek IT dan memerlukan profesional untuk menjaga laman web mereka dengan harga yang berpatutan. Dengan cara ini, tidak ada yang sakit kepala yang tidak perlu dan seluruh kakitangan dapat menggunakan seluruh tenaga mereka untuk menjalankan perniagaan.

Enjin WP melakukan banyak perkara dengan baik.

 • Mereka mengamankan laman WordPress anda.
 • Optimumkan tetapan pelayan untuk mencapai masa pemuatan yang cepat.
 • Lakukan sandaran setiap hari untuk memastikan anda tidak kehilangan apa-apa.
 • Kemas kini semua plugin WP anda setelah versi baru keluar.

Sekiranya anda mempunyai laman web WordPress yang sudah ada dan tidak berfungsi dengan optimum, anda boleh meminta mereka memindahkannya untuk anda. Mulai sekarang, mereka akan menetapkan persekitaran pementasan yang tepat, memberi anda SSL, integrasi CDN pihak ketiga dan banyak lagi. Anda boleh melakukan ini tanpa risiko, kerana mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 60 hari. Pelan termurah mereka ialah $ 35.00. Mungkin enam kali lebih banyak daripada yang anda bayar untuk rancangan hosting bersama yang mudah, tetapi ia juga menawarkan nilai yang lebih banyak. Selain itu, anda akan mendapat ROI yang jauh lebih besar dari laman web yang dioptimumkan sepenuhnya yang berjalan pada prestasi terbaik.

Tetapi faedah utama rancangan hosting yang dioptimumkan WordPress adalah:

 • Kepantasan: Laman web anda akan berfungsi 10 kali lebih pantas dari pada pelayan biasa.
 • Keselamatan: Segala masalah keselamatan yang anda hadapi akan diperbaiki oleh pakar keselamatan.
 • Alat: Anda akan mendapat banyak alat yang memudahkan anda menguruskan laman WordPress.
 • Sokongan: Anda mempunyai pilihan sokongan khusus WordPress yang tidak tersedia di penyedia hosting biasa.
 • Persekitaran Pementasan yang Betul: Mengesan kesilapan lebih cepat daripada pelawat laman web anda.

Anda boleh mendapatkan hampir semua yang anda perlukan untuk menjalankan laman web anda dengan sebaik mungkin. WP Engine diakui oleh industri hosting sebagai salah satu yang terbaik dalam menyediakan hosting WordPress yang dikendalikan. Jadi, sebenarnya tidak ada risiko menggunakan atau mencuba perkhidmatan mereka.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai WP Engine, lihat laman web rasmi mereka!

CloudWays

cloudways-woocommerce

CloudWays adalah keajaiban lain bagi pengguna WordPress, kerana mereka menawarkan prestasi tinggi dengan harga yang berpatutan. Sebenarnya, mereka mencapai keseimbangan yang sempurna antara kemampuan dan fungsi yang hebat. Mereka menawarkan perkhidmatan hosting berasaskan awan yang dikendalikan sepenuhnya yang memastikan bahawa laman web anda secepat mungkin. Infrastruktur mereka dioptimumkan untuk kelajuan, keselamatan dan prestasi yang boleh dipercayai. Anda boleh mencuba perkhidmatan mereka dalam tempoh jaminan wang dikembalikan selama 30 hari dan lihat sendiri. Sekiranya anda berpuas hati dengan apa yang anda dapat, bayaran bulanan untuk perkhidmatan ini hanya 5 $. Ini adalah tawaran terbaik yang dapat anda dapatkan di pasaran, tetapi adakah ia benar-benar perkhidmatan yang boleh dipercayai?

CludWays telah wujud sejak 2009 dan sejak itu mereka menjalankan perniagaan dengan baik. Mereka mempunyai 30+ kakitangan dan 8000 pelanggan menggunakan perkhidmatan mereka di 43 negara yang berbeza. CloudWays membantu melancarkan 25,000+ aplikasi web di 12,000 pelayan, yang sangat mengagumkan untuk syarikat kecil seperti itu. Walaupun mereka tidak begitu popular seperti WP Engine, tetapi mereka sampai di sana.

CludWays mengalahkan hosting tradisional dalam pelbagai cara. Sebagai permulaan, laman web anda akan disimpan di beberapa pelayan, bukan hanya satu. Ini akan memastikan bahawa ia tersedia 100% sepanjang tahun dan juga memastikan kelajuan yang konsisten. Ini bermaksud bahawa kejadian fizikal tidak boleh merosakkan laman web anda dan ia akan berada dalam talian walaupun ada yang tidak kena.

Yang menjadikannya lebih cepat daripada hosting tradisional ialah ia mengesan lokasi pelanggan anda dan menghantar kandungan dari pelayan yang paling dekat dengannya. Mereka juga menggunakan SSD untuk meningkatkan prestasi laman web. Tetapi yang menjadikan perkhidmatan mereka lebih baik ialah mereka menyediakan perkhidmatan yang dikendalikan untuk WordPress, Drupal, Magento, Joomla dan Moodle juga. Anda boleh yakin bahawa laman web anda selamat dan kukuh di tangan pakar.

Menyiapkan akaun anda, melancarkan laman web anda dan menikmatinya pada prestasi puncaknya tidak pernah semudah ini. Sekiranya anda mendapati perkhidmatan CloudWays menarik, lihat laman web rasmi mereka!

Kinsta

kinsta-woocommerce

Kinsta adalah satu lagi penyelesaian WordPress berasaskan awan yang direka untuk perniagaan kecil yang ingin menggunakan tenaga mereka dan lebih suka orang lain menguruskan laman web mereka. Mereka menyediakan rumah untuk orang-orang seperti Ubisoft, General Electric dan Intuit juga, yang menceritakan betapa boleh dipercayai mereka.

Namun, Kinsta adalah pilihan yang luar biasa hanya selagi anda memilihnya untuk WordPress. Sekiranya anda bekerja dengan sistem pengurusan kandungan lain, lebih baik menggunakan CloudWays atau syarikat lain yang menawarkan hosting terkelola untuk CMS pilihan anda. Jika tidak, Kinsta adalah pilihan yang tepat untuk pengguna WordPress.

Saya akan mengatakannya sekali lagi, Kinsta dibina untuk tujuan tunggal, hosting WordPress yang sangat pantas dan selamat dan itulah yang mereka sampaikan. Semua ciri mereka ditujukan kepada kelajuan dan keselamatan dan sukar untuk menemui penyedia hosting yang mempunyai spesialisasi seperti Kinsta. Senibina hosting awan mereka dibina di seluruh Google Cloud, yang memastikan pelayan mereka sentiasa dikemas kini dengan versi kerangka terkini dan mereka mempunyai sokongan maksimum.

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk membeli perkhidmatan Kinsta, anda mempunyai tiga pilihan:

 • Permulaan $ 30 – Hosting untuk pemasangan WordPress tunggal, yang sesuai untuk lawatan 20K dan mempunyai ruang penyimpanan 3GB
 • Pro $ 60 – Menawarkan hosting untuk dua pemasangan WordPress dan lawatan 40K dengan ruang cakera 6GB.
 • Perniagaan $ 100 – Menyediakan hosting untuk tiga pemasangan WordPress yang sesuai untuk lawatan 100K hingga 1.5M dan mempunyai ruang penyimpanan 10GB hingga 120GB.

Tidak perlu dikatakan, Kinsta mahal, tetapi anda harus membayar harga untuk perkhidmatan terkemuka di industri. Oleh itu, jika anda memilih mereka untuk mengurus laman WordPress anda, anda tidak akan salah, itu pasti.

Kesimpulannya

Walaupun WordPress ditujukan untuk kegunaan, ia adalah sistem yang rumit. Ia harus dikendalikan dengan baik agar dapat bekerja pada kelajuan dan kecekapan yang optimum. Anda mesti melakukannya sendiri, mengupah pembangun web atau membeli perkhidmatan hosting yang dikendalikan untuk mengendalikan laman web anda. Tetapi jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya WordPress dan perniagaan anda, lebih baik jika anda mengoptimumkannya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map