Mengapa Anda Memerlukan Sandaran Laman Web Automatik?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Mengapa Anda Memerlukan Sandaran Laman Web Automatik?
0 5 мин.

sandaran laman web automatik


Melindungi data laman web harus menjadi keutamaan bagi setiap pemilik laman web. Percubaan penggodaman, kegagalan pelayan, kerosakan perkakasan semuanya boleh mengganggu fungsi laman web anda dan boleh merosakkan keinginan anda untuk menyimpan data laman web anda. Perkhidmatan sandaran laman web automatik atau sandaran awan adalah suatu keharusan bagi sesiapa sahaja yang mahukan data mereka dapat dipulihkan sekiranya berlaku sesuatu. Menyimpan data melalui teknologi ketinggalan zaman membuat anda rentan terhadap segala macam ancaman termasuk kegagalan perkakasan dan perisian, penggodaman, akses tanpa izin dan kerosakan fizikal yang tidak dapat dipulihkan.

Perkhidmatan sandaran laman web automatik atau awan telah terbukti mempunyai beberapa kelebihan daripada hanya bergantung pada sandaran manual sahaja. Sekiranya anda sudah menggunakan perkhidmatan sandaran dalam talian, anda mungkin menyedari banyak kelebihannya. Walaupun perkhidmatan ini semakin meluas, banyak pemilik laman web masih belum mengetahui faedahnya. Jadi, mengapa sandaran laman web automatik penting dan mengapa anda memerlukannya?

Faedah Sandaran Laman Web Automatik

Sistem sandaran, penyimpanan dan pemulihan fail automatik menghilangkan risiko besar yang berkaitan dengan penyelesaian sandaran manual, luar talian seperti sandaran berasaskan HDD. Beberapa faedah yang paling mencolok dari sandaran laman web automatik yang harus diperhatikan oleh pemilik laman web termasuk:

Kemudahan

Sekiranya anda memilih perkhidmatan sandaran awan, data laman web dan data komputer anda disimpan di lokasi terpencil yang tidak tahan terhadap kerentanan yang mungkin mengancam fail anda jika disimpan dengan menggunakan penyelesaian sandaran tradisional. Fakta bahawa sandaran berlaku secara automatik pada frekuensi harian atau pada frekuensi yang dipilih oleh pengguna, menghilangkan risiko selanjutnya yang berkaitan dengan lupa membuat sandaran data anda, yang juga sering terjadi.

Dengan perkhidmatan sandaran awan, fail dan data penting disandarkan secara automatik dan diperbaharui, sehingga sekiranya berlaku kegagalan pelayan, akses tanpa izin, percubaan penggodaman atau kerosakan, fail anda dapat dipulihkan dengan serta-merta.

Keselamatan yang dipertingkatkan

Penyelesaian sandaran dan penyimpanan manual tidak dapat bersaing dengan perkhidmatan sandaran dalam talian keselamatan yang dipertingkatkan untuk data anda. Oleh kerana sandaran berasaskan HDD dapat mendedahkan fail anda kepada kehilangan data yang tidak dapat dipulihkan, kerosakan fail, tidak dapat diakses, kerosakan fizikal dan kerosakan, perkhidmatan sandaran dalam talian adalah alternatif yang unggul untuk membuat sandaran dengan cara tradisional.

Perkhidmatan sandaran awan juga menyediakan simpanan berlebihan sebagai lapisan keselamatan tambahan untuk fail anda. Mengetahui bahawa fail anda dijaga dengan selamat di lebih dari satu lokasi pelayan, akan memberi anda ketenangan bahawa sekiranya berlaku kejadian yang mengakibatkan data anda hilang atau dikompromikan, anda dapat memulihkan semua data sandaran anda dengan mudah.

Pemulihan Segera

Hanya apabila anda berhadapan dengan kehilangan data laman web anda yang tidak dapat dipulihkan, anda mula mengenali nilai perkhidmatan sandaran automatik. Kualiti perkhidmatan sandaran dalam talian juga ditunjukkan oleh masa pemulihan dan pemulihan data yang cepat, jadi anda dapat menyimpan data anda di hujung jari anda walau apa pun keadaan yang menyebabkan terjadinya kompromi data komputer anda yang disimpan atau cakera keras luaran.

Ini pasti salah satu faedah terpenting yang dapat anda peroleh dengan beralih dari sandaran luar talian manual ke sandaran dalam talian automatik.

Keupayaan Menyegerakkan

Manfaat utama lain dari perkhidmatan sandaran dalam talian adalah ciri penyegerakan yang tersedia dan tidak tersedia dengan sandaran manual. Penyegerakan antara tablet, komputer riba dan peranti lain yang disokong memudahkan anda mendapat akses ke versi terbaru data anda dari mana-mana peranti.

Ini membolehkan anda menyelesaikan projek atau mengedit fail walaupun dalam perjalanan. Memiliki akses ke fail anda setiap masa akan menjimatkan masa dan menyelaraskan tugas yang berkaitan dengan pengurusan, penyuntingan dan pengemaskinian fail anda.

Berpatutan dan Menjimatkan Masa

Penyelesaian sandaran laman web berasaskan awan adalah alternatif yang berpatutan dan menjimatkan masa untuk sandaran manual. Anda tidak perlu lagi risau dengan perkakasan yang terdedah kepada kerosakan fizikal dan kerosakan, dan anda tidak perlu diganggu dengan penyelenggaraan kerana sandaran berlaku secara automatik.

Sama ada anda perniagaan kecil atau besar, menyandarkan data laman web anda ke awan adalah yang terbaik yang dapat anda lakukan untuk melindungi fail dan pangkalan data laman web anda.

Penyedia hosting yang terkenal menawarkan sandaran automatik percuma yang disertakan dengan beberapa rancangan hosting mereka. Syarikat hosting ini melakukan backup automatik laman web anda secara berkala untuk memastikan bahawa sekiranya berlaku gangguan server atau keadaan lain yang tidak dijangka, fail anda selamat dan dapat dipulihkan sepenuhnya.

InMotion Hosting – Sandaran Laman Web Automatik Percuma untuk Menyimpan Fail Anda dengan Selamat

inmotion hosting sandaran laman web automatik percumaInMotion Hosting adalah penyedia hosting terkemuka di industri yang menyediakan pelbagai perkhidmatan hosting untuk pengguna dan perniagaan individu. Syarikat ini telah menjadi perkhidmatan bersertifikat CNET selama 13 tahun berturut-turut, dan menyediakan perkhidmatan hosting berkualiti dengan harga yang berpatutan. Selain daripada infrastruktur pelayan terkemuka mereka, penyimpanan SSD, teknologi perkakasan dan perisian terkini, dan gudang ciri yang tersedia dengan setiap rancangan hosting mereka, InMotion Hosting juga menyediakan perkhidmatan sandaran jauh automatik dengan semua hosting bersama mereka, pelayan VPS, dan rancangan hosting penjual semula.

Sandaran laman web automatik ini dilakukan setiap 24-36 jam dan mereka menimpa data yang disandarkan sebelumnya dengan versi terkini. Mereka yang ingin mempunyai akses ke beberapa versi sandaran laman web sebelumnya, disarankan untuk menyimpan sandaran mereka sendiri juga. Sebagai amalan terbaik, pelanggan disarankan untuk membuat sandaran laman web sepenuhnya sebelum membuat perubahan pada laman web mereka.

InMotion Hosting juga membolehkan pengguna membuat sandaran mereka sendiri melalui alat sandaran bawaan cPanel. Oleh itu, anda boleh membuat sandaran pangkalan data MySQL dan fail laman web di cPanel. Pengguna dapat mencari maklumat langkah demi langkah di halaman Pusat Sokongan InMotion yang memperincikan cara melakukan sandaran cPanel penuh dan cara memulihkan fail di cPanel jika mereka perlu.

Lebih jimat dengan kod kupon InMotion Hosting ini.

Kesimpulannya

Sama ada anda mahu membuat sandaran fail dan pangkalan data laman web anda atau anda mahu sandaran penuh fail anda disimpan di komputer riba anda, menggunakan komputer atau pemacu luaran untuk sandaran seharusnya bukan satu-satunya pilihan anda untuk pemulihan data. Tidak ada alasan untuk tidak memanfaatkan kelebihan perkhidmatan sandaran dalam talian yang dapat memberikan penyimpanan yang lebih baik untuk fail anda secara automatik, cekap, dan menjimatkan masa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector