Mengapa Anda Tidak Perlu Memilih Hosting Web Percuma?

mengapa tidak memilih hosting web percuma untuk laman web perniagaan anda


Terdapat banyak sebab mengapa anda tidak boleh memilih pakej hosting web percuma untuk laman web anda seperti ruang terhad pada cakera, lebar jalur terhad, domain tambahan terhad, nama domain percuma, sandaran terhad, waktu operasi jaminan rendah, bilangan pangkalan data terhad yang disokong , tidak ada sijil peribadi SSL, langkah keselamatan dan privasi yang rendah, tidak ada sokongan pangkalan data INNODB, tidak ada cache PHP APC, tidak ada sambungan jauh MYSQL, tidak ada akses FTP melalui SSL (SFTP), tidak ada kawalan SSH, tidak ada pekerjaan cron lanjutan, subdomain terhad, domain terparkir , akaun e-mel terhad dan tidak ada akses SMTP, tidak ada sokongan yang tepat, kelajuan rangkaian rendah, sedikit RAM dan pemproses yang lemah dan sistem operasi lama.

Biasanya hosting web percuma cukup baik untuk blog peribadi atau chat bilik tanpa banyak ciri dan di mana kandungannya tidak terlalu kerap ditulis, dalam hal ini, anda tidak membuat laman web komersial. Web hosting berbayar mempunyai sumber yang tidak terhad, lebih cepat, selamat dan boleh dipercayai dan menawarkan puluhan skrip, CMS, dan sumber lain kepada anda untuk membuat laman web komersial.

Berikut adalah beberapa sebab mengapa anda tidak boleh memilih hosting web percuma untuk laman web anda:

 1. Ruang terhad pada cakera adalah masalah besar apabila anda ingin membuat komuniti dalam talian yang besar sehingga anda memerlukan lebih dari 2 GB yang ditawarkan oleh syarikat hosting web percuma anda. Anda boleh menggunakan ruang ini untuk penyimpanan data peribadi dan peribadi dalam masa yang sama untuk laman web anda dan jika anda membina komuniti yang besar, anda perlu mempunyai ruang untuk avatar, gambar, tandatangan, ikon, HTML, PHP, CSS, js, dan video dan sebagainya. Masalahnya, dalam kes ini, adalah jumlah fail. Biasanya, ini tidak terlalu besar, tetapi beribu-ribu fail tersebar dalam beratus-ratus folder.
 2. Lebar jalur terhad bermaksud jumlah pengunjung laman web anda yang terhad, biasanya, anda memerlukan lebih dari 100 GB untuk laman web yang popular dan terutamanya jika anda mahukan banyak pelanggan, maka anda benar-benar perlu membeli web hosting premium / perniagaan jika tidak, mereka akan mendapat ralat yang serupa seperti “Had Lebar Lebar Pelayan sementara tidak dapat melayani permintaan anda kerana pemilik laman web mencapai had lebar jalurnya. Sila cuba sebentar lagi.” Dengan web hosting berbayar, anda mempunyai lebar jalur yang tidak terhad sehingga pelanggan anda tidak lagi menerima ralat ini dan anda boleh bekerja lebih banyak di trafik laman web anda.
 3. Domain tambahan terhad adalah masalah besar yang lain, terutamanya jika anda ingin membuat banyak projek di hos web yang sama atau jika anda membuat projek besar dengan beberapa projek kecil sekunder pada domain yang berbeza. Biasanya host web percuma hanya menawarkan 2 domain add-on, dan bukannya jumlah domain add-on yang tidak anda terima di host web berbayar. Domain tambahan berharga sekitar $ 1 dan kos pendaftarannya bergantung pada peluasan domain.
 4. Nama domain percuma ditawarkan jika anda membeli dan membayar satu tahun lebih awal pakej hosting premium sehingga anda boleh mendapatkan .com, .org atau jenis domain lain secara percuma. Pilihan ini tidak tersedia semasa anda menggunakan hosting web percuma. Biasanya dalam hal hosting web percuma anda menggunakan nama subdomain dari domain yang telah ditentukan dan tersedia.
 5. Proses sandaran secara automatik terhad tersedia setiap bulan pada hosting web percuma, tetapi pada hosting premium, anda mendapat proses ini setiap hari dan anda boleh membuat sandaran secara manual bila-bila masa di mana sahaja anda mahu supaya anda tidak kehilangan pekerjaan dan data anda.
 6. Waktu operasi jaminan rendah tersedia di hosting percuma, tetapi pada premium anda mempunyai 99,999% sehingga laman web anda stabil dan tidak akan ada kesalahan mengenai fungsinya. Untuk mengekalkan kosnya, syarikat kecil yang menawarkan hosting percuma tidak menjamin waktu operasi yang baik.
 7. Sebilangan kecil pangkalan data yang disokong adalah masalah yang serupa dengan sebilangan domain tambahan yang disokong. Host premium menawarkan pangkalan data tanpa had dan anda harus tahu bahawa laman web yang kompleks dengan sistem pengurusan kandungan memerlukan sekurang-kurangnya satu pangkalan data. Walaupun anda boleh menggunakan jadual yang berlainan untuk setiap perisian dalam satu pangkalan data, anda mungkin akan mempertimbangkan semula kerana jika terdapat masalah dalam pangkalan data, anda kehilangan semua data untuk semua perisian yang anda pasang di laman web anda seperti Joomla, PrestaShop, dan WordPress dan sebagainya pada. Memiliki banyak pangkalan data untuk setiap perisian juga meningkatkan keselamatan kerana setiap pangkalan data mempunyai nama, pengguna, dan kata sandinya yang unik.
 8. Tidak ada sijil peribadi SSL dan tidak ada sokongan pangkalan data INNODB adalah dua ciri khas yang tidak termasuk dalam host percuma tetapi memerlukan platform e-dagang seperti OpenCart, WooCommerce, dan PrestaShop dan sebagainya. Dengan bantuan dua ciri ini, anda meningkatkan keselamatan pelanggan anda ketika dia membeli sesuatu dari laman web anda.
 9. Di hos web percuma, tidak ada yang mengganggu keselamatan dan privasi sehingga anda dapat mengharapkan masalah yang nyata di kawasan ini terutama kerana jika tuan rumah anda bebas tidak ada pakar berbayar untuk melaksanakan langkah-langkah keselamatan dan privasi untuk anda.
 10. Tidak PHP Cache APC ditawarkan di host percuma sehingga banyak laman fail PHP anda tidak bertambah cepat dan laman web anda sama sekali tidak meningkatkan kelajuannya.
 11. Tidak MYSQL sambungan jarak jauh bermaksud anda tidak dapat menyediakan akses jarak jauh ke pelayan pangkalan data dari rumah atau dari pelayan web yang berbeza.
 12. Tidak ada akses FTP melalui SSL (SFTP) dan tidak ada kawalan SSH yang bermaksud bahawa anda tidak dapat menggunakan Putty untuk membuat sambungan selamat ke laman web anda dan untuk memuat naik fail atau memberikan arahan yang berbeza.
 13. Tidak mempunyai akses untuk membuat pekerjaan cron lanjutan bermaksud anda tidak dapat menggunakan skrip yang kompleks seperti phpSFP (PHP Jadualkan Facebook Posts) di mana anda perlu membuat pekerjaan cron agar dapat berfungsi dengan baik.
 14. Tanpa subdomain tanpa had dan tanpa domain terparkir, anda tidak dapat menguruskan domain anda seperti yang anda mahukan dan sama ada untuk menangguhkan beberapa projek atau untuk membangunkan atau menguji projek lain menggunakan subdomain.
 15. Akaun e-mel terhad dan tanpa akses SMTP bermaksud anda hanya dapat mengirim beberapa e-mel dan anda tidak dapat menguruskan akaun e-mel anda dengan betul. Dengan hosting web premium, anda bahkan boleh menghantar e-mel besar dan menjadualkan e-mel mengikut keinginan anda.
 16. Tiada sokongan yang tepat bermaksud bahawa jika anda menghadapi masalah tidak ada yang dapat membantu jika dan satu-satunya jalan keluar adalah dengan membayar seseorang untuk menyelesaikan masalah tersebut. Walaupun anda hanya mahu mengubah sesuatu atau ada masalah pelayan, sokongan tidak akan menjawab anda terlalu cepat dan anda akan terus menangguhkan projek anda.
 17. Kelajuan rangkaian rendah, beberapa RAM dan pemproses yang lemah dan sistem operasi lama adalah masalah perkakasan dari web hosting percuma dan anda semestinya membeli yang premium untuk memperbaikinya. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak RAM, pemproses yang lebih hebat dan sistem operasi yang dikemas kini, anda boleh melakukan lebih banyak daripada dengan yang percuma.

Baca Juga: Adakah Hosting Percuma Baik untuk Laman Web Perniagaan?

Sekiranya anda ingin menjadi seorang penjual semula anda harus membeli pakej web hosting yang betul dan tidak menggunakan yang percuma kerana anda akan berkongsi sumber anda dengan orang lain dan anda akan menerima wang untuk sumber tersebut sehingga anda tidak dapat menggunakan pakej hosting web percuma sama sekali kerana anda tidak dapat menjamin kualiti perkhidmatan yang anda berikan.

Pada akhirnya, seperti yang anda lihat, hosting web percuma mempunyai lebih banyak kelemahan daripada yang anda dapati pada hosting web. Daripada menggunakan akaun hosting percuma, saya sangat menyarankan mendapatkan rancangan hosting yang murah. Berikut adalah 3 syarikat hosting yang boleh dipercayai dan kos rendah yang boleh anda pilih:

Syarikat
Harga Promosi

1hosting terbaik untuk pelbagai domain$ 1.99 / bln
2hosting pelbagai domain terbaik$ 3.95 / bln
3hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web$ 3.49 / bln

Pelan hosting yang disebutkan di atas juga merangkumi nama domain percuma, ruang cakera tanpa had dan lebar jalur bulanan, banyak kredit pemasaran percuma dan ciri hebat lain.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map