Mengapa Memilih Drupal untuk Membina Laman Web anda?

mengapa memilih drupal untuk laman web anda


Drupal adalah sistem pengurusan kandungan kompleks yang terkenal yang digunakan untuk membuat laman web luar biasa yang mempunyai lebih dari 200 ciri. Pada bulan November, CMS menerima kemas kini ke-8 besarnya.

Drupal adalah pemenang Anugerah CMS Sumber Terbuka Pakt Publishing pada tahun 2007 dan 2008 yang sangat popular ketika itu, dan sekarang berada di kedudukan teratas bersama dengan WordPress, Joomla dan Magento.

Terdapat lebih daripada 3200 penyumbang dan 1220 syarikat yang menggunakan Drupal semuanya menjadi sebahagian daripada 1 komuniti besar yang dapat membantu anda mengenai CMS.

Terdapat beberapa motif mengenai mengapa anda harus memilih Drupal untuk membina laman web anda seperti alat, kuasa, kesederhanaan, bahasa, pengembangan, sumber terbuka, kelajuan, keserasian dan keselamatan.

Segelintir Alat binaan

Drupal mempunyai pelbagai alat berguna seperti integrasi asli untuk perkhidmatan web RESTful, HAL, Pengesahan HTPP, Serialisasi dan sebagainya. Anda mempunyai kawalan terperinci terhadap sumber daya dan anda boleh menggunakan alat penerbitan pertama API untuk membuat kandungan berstruktur yang menghasilkannya seperti JSON, XML, HTML dan sebagainya..

Terdapat alat cache yang tersedia dan agregasi CSS / JS diaktifkan secara lalai, Drupal juga mesra mudah alih sehingga ciri JS disokong oleh peranti mudah alih.

Alat menarik lain adalah untuk Kandungan yang membantu anda membuat kandungan teks dan gambar, untuk Struktur tempat anda menyusun struktur laman web, untuk Penampilan di mana anda boleh memilih tema, untuk Orang di mana anda mengedit pengguna dan kebenaran dan untuk Laporan di mana anda dapat melihat statistik laman web anda.

Kuat dan Fleksibel

Anda boleh menggunakan komponen penyesuaian yang kuat seperti alat pentadbir, senarai, blok, pandangan untuk mengawal data yang dipaparkan dan kandungan struktur, mesra SEO dengan penanda Schema.org asli. Anda juga mempunyai UI seret dan lepas dan WYSIWYG sehingga anda dapat membuat pelbagai entiti kandungan seperti e-mel, pautan, telefon, rujukan, tarikh dan anda boleh menggunakan blok dengan penyesuaian unik seperti serbuk roti.

Komponen lain yang kuat adalah pilihan pemasangan di mana anda boleh memperluaskan laman web anda dengan peningkatan baru dengan memasang modul atau mengemas kini. Dan anda tidak boleh melupakan komponen Bantuan yang memberikan anda panduan berbeza sekiranya memerlukan.

Mudah dan senang digunakan

Dengan Drupal anda dapat dengan mudah membuat kandungan yang mengandungi teks dan gambar menggunakan drag and drop atau editor dalam konteks bernama CKEditor yang juga merupakan penyunting WYSIWYG. Anda boleh segera menerbitkan kandungan baru seperti berita, produk atau artikel dari komputer, tablet atau telefon bimbit anda dan anda juga boleh menjadualkan kandungan anda.

Anda boleh membuat blog, forum, laman web persembahan atau laman web apa pun dengan hanya menggunakan Drupal tanpa mengetahui bahasa pengaturcaraan web sama sekali.

Dengan menggunakan Cpanel dan Softaculous, anda boleh membuat pemasangan Drupal secara sederhana terus dari hos anda hanya dengan beberapa klik tanpa memerlukan pengetahuan teknikal atau pengetahuan pengaturcaraan.

Sokongan untuk 100+ Bahasa

Drupal menyokong lebih daripada 100 bahasa dan mempunyai sokongan terjemahan untuk semua orang yang ingin menterjemahkan Drupal dalam bahasa mereka sendiri sehingga anda dapat menggunakannya di tempat yang anda mahukan. Dengan penyetempatan Drupal, secara automatik mencari, memuat turun dan memasang fail terjemahan bahasa yang anda pilih tanpa mengubah perkara lain di laman web.

Anda boleh memilih dari Bahasa Catalan ke Bahasa Inggeris, Bahasa Rusia dan sebagainya, dan terjemahan ini dibuat dengan betul oleh pasukan ahli khusus yang tahu Bahasa Inggeris dan anda tidak perlu bergelut dengan terjemahan yang tidak diketahui atau tidak betul seperti CMS lain yang membuat anda kecewa.

Panjangkan Teras dengan penggunaan Modul

Anda boleh mengembangkan Drupal dengan modul yang disesuaikan, yang paling popular di antaranya Devel yang boleh menghasilkan nod, komen, istilah dan pengguna, Suite alat kekacauan yang dapat menguruskan halaman dan terutama halaman panel, Pemalam susun atur yang membolehkan modul dan tema mendaftarkan susun atur menggunakan fail YAML dan Pengurus Kemas kini Konfigurasi yang meningkatkan inti dengan memberikan laporan mengenai perbezaan antara item yang disediakan oleh versi modul atau tema yang berbeza, tetapi juga dengan tema seperti Bootstrap, AdaptiveTheme, Zurb Foundation, Mayo atau terjemahan.

Dengan menggunakan panduan, petua, trik dan nasihat lain dari Komuniti Drupal, anda dapat mengembangkan Drupal lebih-lebih lagi jika anda mengetahui bahasa pengaturcaraan PHP, CSS, JS atau HTML.

Drupal adalah Sumber Terbuka

Drupal disokong dan dicipta oleh satu syarikat yang juga menggunakan bantuan pengaturcara lain yang bekerja sebagai sukarelawan atau kolaborator, ini memungkinkan Drupal memperluas lebih banyak dan menyelesaikan bug lama.

Sebagai sumber terbuka, sesiapa sahaja yang mempunyai pengetahuan pengaturcaraan dapat bekerja di Drupal CMS dan menyesuaikannya untuk tujuannya sendiri atau untuk syarikat pengasas, biasanya pengaturcara membuat tema atau modul untuk memperluas ciri Drupal untuk pengguna peribadi.

Setelah tema atau modul dibuat, pengaturcara akan menyerahkan projek mereka ke laman web Drupal rasmi di mana mereka akan mengesahkannya dan kemudian memberikan halaman hanya untuk projek yang menawarkan muat turun, maklumat dan ujian automatik.

Ringan dan Kelajuan Hebat

Dengan menggunakan pengembangan lincah, Drupal memiliki salah satu kecepatan terbaik dengan penyebaran yang cepat, bekerja di Web 2.0 dan mempunyai ciri, tema dan modul teras yang disesuaikan dan dioptimumkan untuk meningkatkan kecepatan laman web Drupal.

Juga, komuniti Drupal memberikan banyak petua dan trik berguna untuk laman web untuk meningkatkan kelajuan mereka lebih banyak seperti mengoptimumkan cache, hosting khusus Drupal, melumpuhkan modul yang tidak digunakan atau mereka yang menggunakan banyak CPU seperti Statistik, membolehkan peningkatan, cepat 404 halaman, melumpuhkan penapis PHP, mengubah ukuran gambar, mengehadkan berapa kali cron dijalankan dan mengurangkan bilangan modul.

Keserasian Tinggi dengan Perisian Pihak Ketiga

Sekiranya anda ingin meletakkan foto dari Flickr, video dari YouTube atau mempunyai komen sosial dari Facebook, anda boleh menggunakan Drupal untuk mengintegrasikannya dengan media sosial lain seperti Twitter untuk komen atau perkhidmatan dalam talian lain seperti Dropbox untuk perkongsian fail.

Sekiranya anda menggunakan modul tertentu seperti Medan YouTube malah anda boleh memaparkan video YouTube dengan pelbagai saiz dan gambar kecil yang dipaparkan dengan gaya gambar. Dengan modul Facebook, anda boleh memberi kebenaran kepada pengguna untuk laman web anda atau anda dapat memanfaatkan semua kekuatan Drupal dalam Aplikasi Facebook yang menghantar kandungan dari Drupal ke halaman Facebook anda.

Drupal Memberi Keselamatan yang Hebat

Drupal mempunyai pasukan yang berdedikasi yang memantau dan menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan keselamatan. Kerana komunitinya, Drupal juga memiliki banyak fitur yang memberikan kawalan ke atas pengguna dan izin dan memberikan fleksibiliti kepada pemilik CMS.

Oleh kerana setiap pembangun modul atau tema menggunakan langkah-langkah keselamatannya sendiri, Drupal mempunyai tahap keselamatan yang tinggi yang diperkasakan oleh anggota Drupal yang berbeza yang selalu berusaha untuk membuat sesuatu menjadi lebih selamat.

Mengakhiri…

Pada akhirnya, saya hanya mengingatkan anda bahawa ada syarikat besar atau kerajaan yang menggunakan Drupal seperti Yahoo, Google, Metallica, FedEx, Novell, Disney, Warner Bros Music, Adobe, Nike, The Kingdom of Belgium dan banyak lagi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map