Panduan Lengkap untuk Softaculous – Memasang Skrip Kegemaran Anda dengan Mudah

panduan lengkap untuk pemasang automatik yang lembut


Lembut adalah skrip komersial yang digunakan melalui cPanel yang memasang skrip automatik, pengurusan kandungan dan alat berguna lain untuk laman web anda menggunakan pangkalan data dan ruang web. Anda dapat melihat Softaculous sama ada di tab Softaculous Apps Installer atau di tab Perisian dan juga boleh diakses melalui Plesk, H-Sphere, DirectAdmin, dan InterWorx, sementara itu, ia dapat memasang pelbagai CMS terkenal seperti WordPress, Joomla, PrestaShop, phpBB, SMF, WHMCS, Magento dan banyak lagi.

Perisian lain yang serupa seperti Softaculous adalah Installatron dan Fantastico, kedua-duanya memasang skrip dan CMS yang hampir sama, secara automatik, tetapi Softaculous adalah yang paling popular yang mempunyai lebih dari 380 alat dan berjuta-juta pengguna. Juga, Softaculous mempunyai versi percuma yang mengandungi 55 skrip seperti Open Blog, Serendipity, Dotclear, Zikula, Geeklog, SMF, PrestaShop, Moodle 2.6 dan alat lain.

Perbandingan antara Softaculous, Fantastico dan Installatron

Softaculous mempunyai 387 skrip yang mempunyai penilaian yang tersedia, ulasan pengguna dan demo untuk mereka, juga, terdapat skrip PHP, Javascript, skrip Perl dan aplikasi Multilingual sementara Fantastico hanya mempunyai 50 skrip tanpa penilaian, ulasan, demo, Javascripts, skrip Perl, dan Installatron mempunyai 83 skrip hanya tersedia dengan demo dan kebanyakannya adalah skrip PHP atau Perl dan hanya Installatron yang juga mempunyai aplikasi berbilang bahasa.

Dengan Softaculous, anda boleh memasang aplikasi menggunakan https atau IP sementara Fantastico tidak mempunyai ciri ini dan Installatron tidak menggunakan pemasangan IP tetapi mempunyai yang satu. Mengimport aplikasi dari pemasang automatik lain atau aplikasi yang dipasang secara manual adalah proses yang mudah dan pantas dengan Softaculous sementara Fantastico tidak membenarkan proses ini, sementara itu, Installatron membolehkan anda mengimport aplikasi. Memasang aplikasi ke domain antarabangsa tersedia untuk Softaculous dan Installatron sementara Fantastico tidak membiarkan anda melakukan ini bersama-sama dengan senarai tugas, log kesalahan, dan antara muka baris perintah dan untuk membuat dan memasang aplikasi tersuai, ciri-ciri yang ditawarkan oleh Softaculous dan Installatron untuk mereka pengguna.

Cangkuk juga tersedia di Softaculous sementara di Fantastico dan di Installatron tidak tersedia bersama dengan kemungkinan untuk membuat rancangan untuk pengguna. Walau bagaimanapun, anda boleh menyahpasang aplikasi dalam ketiga-tiga perisian tersebut sambil membuat satu aplikasi peningkatan dan membuat sandaran / memulihkan aplikasi hanya di Softaculous dan Installatron.

Pilihan penjenamaan semula, pemasangan satu langkah, dan integrasi penagihan WHMCS tersedia untuk Softaculous dan untuk Installatron bersama dengan penambahan skrip sambil mengubah suai templat e-mel adalah ciri yang hanya dapat diakses di Softaculous.

Panel kawalan penjual semula, API automatik, antara muka pelbagai bahasa semuanya tersedia di Softaculous, sementara di Fantastico tidak tersedia dan di Installatron hanya panel kawalan penjual semula dan antara muka pelbagai bahasa yang tersedia..

Harga untuk Softaculous setiap tahun adalah $ 24 sementara harga VPS setiap tahun adalah $ 12, Fantastico mempunyai harga berikut $ 90 dan $ 24 sementara Installatron berharga $ 50 dan $ 25.

Kajian Lembut

Softaculous tersedia untuk penutur bukan bahasa Inggeris, dapat diakses oleh seluruh dunia, mereka dapat melakukan fungsi yang kompleks dengan satu klik menggunakan seluruh aplikasi web dalam beberapa menit, dan sebagai contoh, WordPress dipasang dalam 2 minit menggunakan pangkalan data tersuai, jadual, direktori, nama pengguna, kata laluan dan e-mel pentadbir.

Softaculous mempunyai carian yang disertakan di mana anda dapat mencari alat pilihan anda dan dikemas kini secara berkala sekurang-kurangnya setiap bulan yang menawarkan dokumentasi yang luas untuk pengguna baru tetapi juga untuk yang lama.

Softaculous tidak hanya mengemas kini dengan alat baru, tetapi juga mengemas kini yang lama menjadikannya lebih pantas, lebih selamat dan lebih mesra pengguna, juga menawarkan kemungkinan untuk mengimport skrip dan memasangnya dengan pantas, selamat, selamat dan pintar dalam bahasa apa pun dan sebelum memasangnya anda dapat melihat penilaian, demo atau membaca ulasan pengguna Softaculous yang lain.

Anda boleh mempercayai Softaculous, bukan hanya kerana terdapat berjuta-juta pengguna di seluruh dunia, tetapi juga kerana terdapat ribuan syarikat web host yang membeli dan menggunakan Softaculous yang menawarkannya untuk pengguna mereka sendiri juga.

Softaculous boleh digunakan secara percuma untuk mengujinya dan kemudian boleh dibeli jika anda berpuas hati menawarkan integrasi khusus dengan hampir semua Panel jika tidak menggunakan panel biasa, mempunyai automasi yang mudah untuk WHMCS.

Softaculous mempunyai antara muka pengguna yang mesra dan visual yang hebat bersama dengan reka bentuk yang ringkas dan intuitif untuk membantu pengguna, membiarkan pengguna meletakkan logo mereka sendiri dan tanpa memerlukan penyelenggaraan, tetapi mempunyai kawalan penuh dan juga mempunyai kemungkinan untuk mempunyai banyak pengguna dengan izin yang berbeza.

Cara menggunakan Softaculous

Sebaik sahaja anda memasukkan alamat cPanel anda biasanya seperti example.com/cpanel, anda hanya perlu pergi ke Softaculous dan memasukkannya.

skrip bertaraf tinggi

Di sini anda akan melihat skrip yang disusun mengikut PHP, Javascript dan Kelas tetapi juga selepas jenis seperti blog, blog mikro, portal, CMS, forum, galeri gambar, wiki, rangkaian sosial, pengurusan iklan, kalendar, permainan, e-mel, tinjauan pendapat, tinjauan, pengurusan projek, e-dagang, ERP, buku tamu, sokongan pelanggan, kerangka kerja, pendidikan, alat DB, muzik dan video.

Anda boleh memilih kategori, jenis skrip atau salah satu skrip teratas untuk dipasang sementara di footer anda akan melihat kemas kini terakhir untuk Softaculous. Menekan butang “I” anda akan mengakses skrip pemasangan pada fitur lalat di mana anda dapat mengalaminya secara langsung, membina laman web dengan lebih pantas dan lebih baik dan juga melihat penilaian dan ulasan.

Sebaik sahaja anda memilih skrip untuk dipasang, seperti WordPress anda boleh memasangnya secara langsung, atau melihat gambaran umum atau demo dengan skrip tertentu, langkah seterusnya adalah melihat ciri, tangkapan layar, dan ulasan atau bahkan untuk mengimport dari pelayan jauh atau dari yang sama anda memasang WordPress menggunakan protokol, domain, dan direktori pilihan.

Pada tab ikhtisar, anda dapat melihat maklumat mengenai skrip yang dipilih seperti versi terakhir, tanggal versi terakhir dikeluarkan, keterangan skrip, ruang yang diperlukan dan tersedia, tangkapan skrin, pautan laman sokongan perisian, pemasangan semasa dan skrip yang berkaitan.

Pada pemasangan semasa anda boleh menghapus, mengedit, mendua atau memindahkan aplikasi, sementara pada tab pemasangan anda dapat memilih protokol, memilih domain, anda dapat menulis direktori pemasangan dan nama laman bersama dengan keterangan laman web, anda juga dapat mengaktifkan multisite ( WPMU), anda boleh memilih akaun admin: nama pengguna, kata laluan, dan e-mel, anda boleh memilih bahasa dan memilih pemalam.

Terdapat juga pilihan lanjutan yang tersedia untuk pemasangan seperti nama pangkalan data, awalan jadual, sandaran automatik, putaran sandaran, peningkatan automatik, mematikan pemberitahuan kemas kini, pemalam WordPress peningkatan automatik dan Tema WordPress peningkatan automatik. Anda juga boleh memilih tema lalai dan butiran pemasangan e-mel. Oleh itu, dengan Softaculous, anda tidak mempunyai pemasang biasa, malah anda mempunyai versi lanjutan di mana anda boleh menyesuaikan versi WordPress yang anda pasang secara langsung dengan tema yang dipilih secara lalai oleh anda dan satu atau lebih pemalam.

Di bahagian atas Softaculous anda mempunyai menu yang diwakili oleh berbagai ikon, masing-masing menjadi cara untuk pergi ke cPanel anda, halaman utama, halaman demo skrip, penilaian skrip, semua pemasangan, senarai tugas, tetapan edit, sandaran dan pemulihan, tetapan e-mel, selaraskan dengan pemasang Auto lain, bantuan dan sokongan, sama ada butang log keluar.

Membungkus semuanya!

Pada akhirnya, anda boleh menggunakan Softaculous untuk pelbagai tujuan seperti menguji skrip atau CMS atau secara langsung membuat laman web anda dengan tema dan pengurusan kandungan yang hebat dari awal menggunakan penyelenggaraan automatik seperti sandaran berjadual. Penyedia hosting web seperti InMotion Hosting atau WebHostingHub menggunakan Softaculous untuk membolehkan pelanggan mereka memasang skrip kegemaran mereka dengan mudah ke laman web mereka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map