Sekiranya Anda Mempertimbangkan Menggunakan Sistem Pengurusan Kandungan?

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Sekiranya Anda Mempertimbangkan Menggunakan Sistem Pengurusan Kandungan?
0 13 мин.

gunakan-cms-kandungan-pengurusan-sistem


Sudah berlalunya hari ketika mentadbir dan mengemas kini laman web dengan kandungan pengetahuan yang diperlukan dalam pengekodan. Dengan banyak sistem pengurusan kandungan yang ada, membina dan mengurus laman web menjadi lebih mudah daripada sebelumnya. Dengan CMS yang betul, anda dapat menangani hampir semua aspek laman web anda tanpa menyentuh kod dan menjadikannya proses yang lancar.

Sudah tentu, semakin banyak pengetahuan teknikal yang anda miliki, semakin baik, kerana diperlukan dalam pembinaan laman web dan mengubah fungsi laman web anda. Tetapi CMS akan sangat penting ketika anda ingin meluangkan masa yang berharga dan sentiasa mengemas kini kandungan laman web anda.

Terdapat banyak sebab untuk menggunakan sistem pengurusan kandungan, sebab itulah kami menulis artikel ini. Kami akan melalui pelbagai cara CMS dapat memberi manfaat kepada anda dan menjadikan hidup anda lebih mudah.

Oleh itu, tanpa basa-basi lagi, mari kita lihat semua kelebihan menggunakan sistem pengurusan kandungan!

Apa itu CMS?

CMS adalah perisian dan platform pembinaan laman web yang menyimpan kandungan laman web anda dan menjadikannya sangat mudah untuk diedit dan diterbitkan. Pelbagai pentadbir dan pencipta kandungan boleh masuk ke sistem yang sama dan bekerjasama, untuk membuat dan menerbitkan kandungan terbaik.

Mempunyai laman web anda dalam sistem pengurusan kandungan adalah seperti membeli kereta baru. Anda tidak perlu mengetahui apa-apa mengenai proses pembuatan, anda hanya mendapat kunci dan mula memandu. Oleh itu, anda tidak perlu menjadi pembangun web atau melakukan kerja pengkodan yang rumit dalam menjalankan laman web anda. Anda hanya boleh log masuk ke laman web yang dirancang mengikut citarasa anda dan mula menerbitkan kandungan secara berkala. Sama ada kedai dalam talian, blog mudah atau laman web dengan hampir semua jenis fungsi, CMS pasti akan dapat mengatasinya.

Oleh itu, CMS adalah platform mesra pengguna yang membolehkan anda membina dan mengurus laman web dengan cepat dan cekap.

Kelebihan Menggunakan Sistem Pengurusan Kandungan

Manfaat pertama dan paling jelas menggunakan sistem yang sudah disusun adalah jumlah masa, kerja dan sumber lain yang akan anda sediakan. Oleh itu, persoalannya bukan mengapa anda harus menggunakan CMS, persoalannya mengapa anda tidak harus menggunakan CMS.

Sudah tentu, seseorang mungkin berfikir, bahawa menggunakan sistem yang dibina oleh orang lain akan memberikan beberapa batasan pada potensi mereka. Secara semula jadi, terdapat banyak senario di mana semua yang dibina khas adalah penyelesaian yang tepat, tetapi sebenarnya tidak demikian 80% masa. Memilih jenis CMS yang tepat untuk laman web akan membuktikan kelebihan yang serius. Tetapi apa jenis kelebihan yang kita bicarakan di sini?

Mereka Tidak Memerlukan Pengetahuan Pengaturcaraan Web

CMS dilengkapi dengan alat membina laman webnya sendiri. Ada juga yang mempunyai alat Apa yang Anda Lihat Adalah Apa yang Anda Dapatkan yang membolehkan anda menyeret dan melepaskan elemen yang anda mahu ada di laman web anda. Hampir mengedit gambar atau dokumen Microsoft Word, yang sangat baik untuk pemula.

Walaupun, membina sesuatu yang lebih rumit memerlukan bantuan pemaju, tetapi setelah tugas selesai, anda hanya boleh menggunakan laman web anda mengikut kehendak anda.

Ringkasnya, sistem pengurusan kandungan dibuat mesra pengguna, sehingga ada yang dapat menggunakannya hingga tahap tertentu.

Sentiasa Kemas kini Kandungan Anda Walau Anda Mahukan

Sekarang ini adalah salah satu kelebihan terbesar dari sistem pengurusan kandungan. Ia menawarkan pelbagai alat untuk mengedit kandungan yang ingin diterbitkan dan jika anda memerlukan fungsi yang lebih luas, anda selalu boleh memuat turun pemalam untuknya.

Anda hanya perlu mencipta bahagian kandungan yang ingin anda terbitkan, biarkan ia menjadi acara, artikel, video atau apa sahaja dan anda boleh membuatnya dapat dilihat di laman web anda dengan beberapa klik.

Di kebanyakan sistem pengurusan kandungan, anda akan mempunyai yang mudah penyunting teks langsung dari kotak yang membolehkan anda membuat perubahan pada susun atur kandungan, fon yang anda gunakan, gambar yang anda tambahkan dan perkara asas lain. Tetapi anda sentiasa dapat meningkatkan ciri penyuntingan kandungan dengan cara yang anda mahu. Langit adalah hadnya.

Anda juga dapat menyimpan kandungan sebagai draf dan menerbitkannya kemudian, atau mengatur aliran kandungan yang tetap dengan membuat jadual. Anda boleh menetapkan CMS anda untuk mengeluarkan kandungan baru yang anda sediakan sebelumnya.

Di internet, kandungan adalah raja. Dengan mempunyai CMS yang betul, anda boleh mempunyai keseluruhan pasukan yang memfokus pada kandungan dan menggandakannya. Semakin banyak kandungan berkualiti yang anda hasilkan, semakin banyak pengunjung laman web anda dan semakin baik kandungannya dalam jangka masa panjang.

Dengan mempunyai pasukan yang setia bekerja dengan CMS anda, dengan satu-satunya tujuan menghasilkan kandungan berkualiti tinggi, anda dapat memastikan aliran kerja yang cekap dan mengekalkan laman web berkualiti tinggi.

Untuk menyusun semua ini dalam satu kalimat pendek, ketika menyiarkan kandungan baru di laman web anda, CMS memberikan anda semua KEBEBASAN yang anda perlukan.

Ia Ringkas

CMS dilengkapi dengan semua ciri yang diperlukan oleh web master untuk menjalankan laman web perniagaan dan untuk mengekalkan kehadiran dalam talian yang kuat. CMS mempunyai semua yang anda perlukan untuk strategi pemasaran yang cekap. Anda boleh menguruskan semuanya di bawah satu bumbung.

Anda boleh menguruskan pangkalan pengguna yang besar, menangani komen, catatan tetamu dan semua SEO yang sangat penting. Sebilangan besar sistem pengurusan kandungan dibuat mesra SEO, yang memerlukan banyak usaha dan sumber daya. Anda boleh mengoptimumkan laman web anda untuk kata kunci tertentu dengan lebih mudah.

Menawarkan Keselamatan dan Kestabilan

Anda boleh menetapkan hak pentadbir dan editor kandungan dan diyakinkan bahawa tidak ada yang memasukkan hidung mereka ke dalam kandungan yang tidak boleh mereka campur tangan. Anda boleh menjadi penyemak tunggal semua kandungan di laman web anda dan hanya menerbitkan kandungan yang anda setujui atau minta orang lain melakukannya untuk anda.

Bukan sahaja keselamatan dari kakitangan anda sendiri, tetapi juga dijamin oleh pangkalan pemaju yang besar dan banyak teknologi hebat. Walaupun versi di luar kotak mempunyai sekumpulan ciri keselamatan yang besar tetapi anda juga dapat memperluasnya dengan pelbagai plugin, menjadikan laman web anda sebagai benteng yang hampir tidak dapat dikawal oleh penggodam. Penting untuk disebutkan bahawa tidak ada yang mudah diperdebatkan, walaupun dan apa sahaja yang boleh diretas. Tetapi anda pasti dapat membina laman web yang selamat dan melindungi semua datanya.

Apabila saya mengatakan kestabilan, saya bermaksud bahawa apabila ia disiapkan, ia akan beroperasi lama dan akan mempunyai kemas kini yang konsisten. Oleh kerana kebanyakan sistem pengurusan kandungan mempunyai pangkalan pembangun yang besar dan pangkalan pengguna yang lebih besar, mudah untuk menjadikannya stabil dan menangani masalah yang anda hadapi. Orang lain telah menemui dan menyelesaikannya.

Mempunyai Fungsi Sehingga Kini

Sistem pengurusan kandungan yang popular selalu membuatkan orang mengusahakannya, memperbaharui mereka dengan ciri baru. Mereka sentiasa dikemas kini dan menyediakan semua yang diperlukan agar laman web berfungsi dengan baik dalam persekitaran dalam talian.

Sistem pengurusan kandungan sumber terbuka mempunyai beribu-ribu plugin yang dikembangkan oleh pengguna lain. Oleh itu, anda boleh menggunakan plugin percuma atau berbayar yang akan meningkatkan fungsi laman web anda.

Tetapi jika anda menggunakan a CMS proprietari, anda akan sentiasa mempunyai pasukan sokongan yang boleh anda hubungi dan minta mereka memasang fungsi apa sahaja yang anda mahukan. Sekiranya anda menggunakan pilihan CMS proprietari, anda akan mempunyai pasukan setia ini untuk menjaga laman web anda dan memastikan bahawa ia mematuhi piawaian dalam talian yang aktif.

Merangka semula Laman Web Anda dengan mudah

Sekiranya anda membina laman web dari awal dan ingin membuat reka bentuk semula ketika anda membuat keputusan, anda perlu melakukan perbaikan laman web yang lengkap. Tetapi jika anda menggunakan sistem pengurusan kandungan, hanya memerlukan beberapa klik dan sebahagian besar laman web anda akan tetap utuh. Sudah tentu, ia memerlukan sedikit perubahan, tetapi masih boleh dilakukan dalam satu atau dua hari, bergantung pada sama ada anda ingin menyesuaikan reka bentuk atau tidak.

Kesederhanaan ini berkat sistem templat yang disertakan dalam setiap CMS. Anda hanya boleh memuat turun templat dan menerapkannya ke laman web anda dengan beberapa klik. Tidak pernah reka bentuk web dibuat begitu mudah.

Anda boleh mengganti bahagian reka bentuk anda dengan mudah atau merancang semula laman web anda sepenuhnya tanpa masalah. Sebilangan besar templat juga mempunyai antara muka mereka sendiri, di mana anda boleh mengatur bagaimana anda mahu laman web anda kelihatan.

Perubahan global mudah dilakukan dan dapat dilakukan hanya dalam beberapa klik.

Ringkasnya, anda boleh memuat turun, menggunakan dan menggunakan semula templat untuk memberikan laman web anda susun atur dan fungsi yang diinginkan yang anda inginkan.

Hebat untuk SEO

Seperti yang telah saya nyatakan di atas, kebanyakan sistem pengurusan kandungan telah dibina dengan mesra SEO. Ini bermaksud bahawa anda mempunyai lebih banyak pekerjaan yang perlu dilakukan ketika mengoptimumkan laman web anda. Sudah tentu, ini hanya satu bahagian dalam keseluruhan SEO anda.

Pengoptimuman mesin pencari adalah proses yang memakan masa dengan banyak bahagian yang bergerak dan anda harus berusaha untuk benar-benar memanfaatkannya. Tetapi kerana anda secara kerap dapat mengeluarkan kandungan segar yang diharapkan oleh pengguna anda, anda boleh bekerja dengan mudah.

Oleh itu, dengan menggunakan CMS, anda akan mempunyai masa yang lebih mudah dengan memanjat halaman hasil mesin pencari.

Sepenuhnya Percuma atau Murah

Sistem pengurusan kandungan yang paling popular seperti WordPress dan Drupal adalah sumber terbuka dan benar-benar percuma. Ini mengurangkan pelaburan awal anda menjadi separuh. Tidak ada banyak tawaran yang lebih baik daripada mendapatkan sesuatu yang berharga ini secara percuma! Ini juga merupakan satu lagi sebab mengapa sistem pengurusan kandungan digunakan secara meluas.

Mudah Diperluas

Ini adalah antara faedah terbesar menggunakan sistem pengurusan kandungan. Anda boleh memuat turun pemalam dan pelanjutan untuk menambahkan hampir semua fungsi yang anda mahukan. Sebahagian besar dari mereka dibangunkan oleh pengguna lain atau oleh syarikat kecil.

Anda boleh mengintegrasikan ciri media sosial, menggunakan penyunting kandungan lanjutan, mempunyai alat keselamatan canggih atau membuat pemalam anda sendiri dengan fungsi yang anda fikirkan. Anda mempunyai banyak fleksibiliti dalam menguruskan fungsi laman web anda.

Sambung Dari Mana Saja Pada bila-bila masa

Sistem pengurusan kandungan boleh digunakan oleh beberapa pengguna yang dapat menyambung ke panel pentadbir yang sama, di mana sahaja mereka berada di dunia. Sangat mudah bagi seluruh organisasi untuk berkolaborasi dan mengendalikan laman web mereka mengikut keperluan yang mereka ada.

Pengoptimuman Mudah Alih

Sebilangan besar lalu lintas dalam talian terdiri daripada pengguna mudah alih. Oleh kerana revolusi mudah alih berlaku di sini dan sekarang, hampir setiap laman web yang dimuat mesti mempunyai versi mudah alih. Ini adalah syarat mutlak untuk berjaya.

Beruntung bagi kami, kebanyakan sistem pengurusan kandungan benar-benar mudah alih. Juga, hampir semua templat yang anda muat turun untuk laman web anda responsif sepenuhnya dan kelihatan hebat di mana-mana peranti yang anda buka.

Analisis

Sistem pengurusan kandungan yang canggih menyediakan webmaster kemampuan untuk mengesan dan menganalisis aktiviti pengguna mereka di laman web. Ini membolehkan mereka membuat keputusan yang jauh lebih baik dan mengembangkan laman web mereka lebih jauh, jadi lebih sesuai untuk mencapai kejayaan.

Anda dapat mengukur dengan mudah bagaimana kandungan anda mempengaruhi khalayak anda dan bagaimana anda dapat menjadikannya mendorong perniagaan anda menjadi lebih baik. Sebaik sahaja anda mempunyai gambaran yang jelas tentang bagaimana laman web anda berfungsi, anda dapat melaksanakan alat yang diperlukan untuk pengembangan lebih lanjut.

Penjenamaan Dalam Talian

Anda boleh meningkatkan penjenamaan dalam talian perniagaan dengan banyak cara, berkat fleksibiliti sistem pengurusan kandungan. Anda sentiasa dapat mengalirkan kandungan kepada pengguna anda di beberapa saluran seperti RSS feed, media sosial, hipersites, dan e-mel dan sebagainya.

Apa sahaja cara yang anda pilih untuk memasarkan laman web anda atau walaupun anda memilih semuanya, anda boleh menyediakan peralatan yang tepat untuk membantu anda.

Apa Jenis Sistem Pengurusan Kandungan Yang Boleh Anda Gunakan?

Pertama, anda mempunyai dua pilihan utama. Anda boleh memilih CMS sumber terbuka atau CMS proprietari.

Sekiranya anda menggunakan pilihan sumber terbuka, anda akan mempunyai kos awal yang jauh lebih kecil, tetapi mungkin menghabiskan banyak wang untuk membangunkan laman web anda.

Sekiranya anda menggunakan pilihan CMS proprietari, yang perlu anda lakukan ialah mendaftar dan mempunyai idea bagaimana anda mahu laman web anda menjadi. Syarikat di belakang CMS proprietari yang anda pilih akan mengurus setiap butiran teknikal laman web anda, anda hanya perlu menggunakannya. Ini bagus untuk mana-mana pemilik perniagaan yang tidak terlalu peduli dengan kehadiran dalam talian mereka dan ingin mempunyai laman web untuk perniagaan mereka. Sekiranya pilihan ini terdengar lebih baik untuk anda, saya cadangkan anda melihat sistem pengurusan kandungan proprietari yang sesuai untuk anda.

Untuk orang lain, berikut adalah tiga sistem pengurusan kandungan sumber terbuka yang boleh anda gunakan sekarang secara percuma.

WordPress

Lawati Laman Web »

WordPress adalah salah satu sistem pengurusan kandungan terbaik di luar sana. Ini adalah sistem pengurusan kandungan lengkap yang bermula sebagai platform blogging. Ia sangat mesra pengguna dan mempunyai banyak plugin dan tema yang tersedia (kira-kira 40,000 lebih tepat). Jumlah tema dan templat yang boleh anda gunakan sangat banyak dan anda mungkin mempunyai lebih banyak pilihan daripada yang anda lakukan dengan CMS lain di luar sana. Untuk menjadikannya lebih baik, semua tema ini responsif sepenuhnya.

Orang menyukainya kerana fleksibiliti, kesederhanaan dan banyak ciri canggihnya yang menjadikannya sistem pengurusan kandungan yang luar biasa. Tidak hairanlah bahawa setiap laman web keempat dibina dengannya.

Drupal

Lawati Laman Web »

Drupal adalah sistem pengurusan kandungan yang sedikit lebih kompleks berbanding dengan WordPress dan memerlukan sedikit pengetahuan teknikal jika anda ingin membuat reka bentuk dan fungsi tersuai di laman web anda. Tetapi berkat ia lebih kompleks, ia juga mempunyai fungsi yang lebih luas. Ia mempunyai lebih banyak ciri yang memerlukan masa untuk membiasakan diri, tetapi masa dan usaha yang anda laburkan untuk memahami istilah asas Drupal seperti jenis kandungan, taksonomi, blok kandungan, dan pandangan dan sebagainya.

Drupal juga menawarkan fleksibiliti yang sama dengan kebanyakan sistem pengurusan kandungan, seperti beberapa pengguna dan ciri yang membantu kolaborasi yang selesa dan kemas kini kandungan biasa.

Anda boleh memuat turun banyak modul dan tema untuk meningkatkan laman web anda dan membuatnya sesuai dengan keperluan anda. Tetapi anda juga boleh mengembangkan sendiri.

Drupal memang memerlukan lebih banyak pengetahuan, tetapi membuahkan hasil kerana anda dapat membuat lebih banyak tweak di laman web anda dan mempunyai fungsi yang jauh lebih maju. Tetapi jika anda hanya mahu membina laman web sederhana yang menunjukkan beberapa kandungan, anda boleh melakukannya sendiri dengan menonton beberapa tutorial dan memahami asas-asasnya..

Joomla!

Lawati Laman Web »

Joomla! adalah CMS pemenang anugerah yang boleh anda gunakan untuk membina beberapa laman web dan aplikasi web yang hebat. Ia dilengkapi dengan kelebihan sistem pengurusan kandungan yang betul, seperti kepanjangan, fleksibiliti dan kebolehpercayaan. Anda juga boleh membina portal dalam talian yang lengkap dengannya, laman web e-commerce atau bahkan laman web komuniti anda sendiri. Ia mempunyai banyak ciri bersepadu dan kemas kini berkala yang akan membantu anda membina kehadiran dalam talian yang kuat dengan cepat dan mudah.

Kira-kira 2.8% daripada semua laman web di dunia menggunakan Joomla, yang cukup mengagumkan. Ia dilengkapi dengan 6,000 peluasan dan banyak templat yang menakjubkan.

Joomla! dimuat turun sekali setiap 2.5 saat. Mungkin anda akan menjadi yang seterusnya untuk melakukannya!

Jadi, Sekiranya Anda Menggunakan CMS?

Menggunakan sistem pengurusan kandungan tidak diperlukan untuk menjalankan laman web, tetapi ini pasti menjadikan tugas anda jauh lebih mudah. Ini juga menjadikan anda dan seluruh kakitangan anda lebih produktif dan membiarkan mereka fokus pada kandungan berkualiti tinggi dan bukannya semua butiran teknikal yang disertakan dengan mengedit dan menerbitkannya.

Anda boleh menskalakan laman web anda dengan mudah semasa ia berkembang dan menerapkannya kepada perubahan yang mungkin anda mahu buat.

Menggunakan sistem pengurusan kandungan adalah satu-satu penyelesaian untuk banyak masalah yang anda hadapi semasa anda membina dan mengurus laman web. Sebilangan besar dari mereka bebas digunakan, jadi pasti patut memberi mereka gambar!

Saya harap anda menikmati membaca artikel ini dan anda dapati maklumat yang anda cari. Kami mempunyai lebih banyak artikel mengenai sistem pengurusan kandungan dan bagaimana ia dapat memberi manfaat kepada anda dan syarikat anda, jadi jangan ragu untuk melihatnya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector