Sekiranya Anda Mengoptimumkan Laman Web Anda untuk Pencarian Suara?

pengoptimuman carian suara


Teknologi yang kami gunakan dengan cepat berkembang. Tidak lama dahulu, memiliki telefon pintar untuk memeriksa lokasi, mencari beberapa idea atau mencari maklumat untuk menyelesaikan sesuatu tugas masih mengejutkan banyak pihak. Kini, 65% lebih banyak pelanggan mencari maklumat dalam talian berbanding beberapa tahun yang lalu. Mereka mencari perniagaan tempatan, sesuatu yang mereka lihat atau dengar dan panduan yang membantu mereka menyelesaikan tugas tertentu.

Walaupun setiap daripada kita masih menaip dengan kuat, era baru mesin pencari akan datang. Dengan AI Google, Siri dan Alexa menjadi lebih canggih, kami mempunyai banyak kemungkinan baru dalam bagaimana kami melakukan carian. Orang menjadi lebih malas, dan menaip di telefon anda bukanlah perkara yang paling selesa untuk dilakukan. Oleh itu, wajar jika orang lebih suka menggunakan suaranya untuk menghasilkan hasil carian daripada membuang masa dengan menaip.

Pada tahun 2017, Google telah menjelaskan bahawa kira-kira 20% daripada semua carian dilakukan dengan carian suara. Pada tahun 2018, kira-kira 30%. Sejumlah syarikat analisis telah menyatakan bahawa menjelang tahun 2020, kira-kira 50% daripada semua carian akan dilakukan dengan suara. Ini menunjukkan bahawa carian suara tidak dapat disangkal semakin cepat dan pantas. Ini adalah cara yang lebih cepat dan lebih senang untuk mencari dan kami telah melihat bahawa kelajuan dan kemudahan adalah segala yang menjadi tujuan teknologi masa kini.

Walaupun carian suara tidak berfungsi sepenuhnya dengan cara apa pun; masih agak kekok dalam mengenali dialek yang berbeza, tetapi terus berkembang. Ini sebenarnya sangat pintar dan dengan cara mereka berkembang, tidak ada henti-hentinya revolusi ini.

Sudah tiba masanya untuk melihat fakta dan melihat mengapa penting bagi anda, kami dan semua orang mula mengoptimumkan laman web mereka untuk carian suara.

Trend Meningkat

Google tidak menerbitkan maklumat yang tepat secara berkala, jadi masih sukar untuk mengetahui dengan tepat berapa banyak orang yang menggunakan carian suara pada masa ini. Tetapi kita boleh yakin bahawa tren meningkat dan orang akan selalu mengikuti apa yang lebih mudah. Tidak lama kemudian, sebahagian besar carian akan dilakukan dengan suara.

Menurut Location World, pada tahun 2016 40% orang dewasa yang mengejutkan menggunakan carian suara setiap hari. Jadi, tidak dapat dinafikan bahawa carian suara akan naik ke puncak. Sistem pengecaman suara semakin canggih. Kemungkinan besar kita akan mengawal sebahagian besar alat digital kita melalui suara kita. Juga, kerana pembantu digital membuat carian suara lebih pantas, mereka akan terus mengajak lebih ramai orang untuk mula menggunakan sistem ini. Apabila menggunakan carian suara menjadi lebih “normal”, hanya lebih banyak penduduk yang akan mula menggunakannya.

Kesan Penceramah Pintar

Terima kasih kepada Google dan Amazon Echo, pembesar suara pintar telah memberi kesan kuat kepada revolusi carian suara. Pembesar suara pintar ini bergantung sepenuhnya pada arahan suara untuk berfungsi. Mereka secara perlahan tetapi stabil membuat orang menyelesaikan masalah mereka dan menjawab soalan mereka melalui pertanyaan carian berasaskan suara. Ini hanya menambah trend carian suara yang semakin meningkat.

Perubahan Carian Suara Akan Membawa SEO

Tidak ada revolusi tanpa usaha gigih untuk perubahan dan akan ada banyak yang dapat disesuaikan apabila carian suara menjadi lebih popular. Berikut adalah beberapa kesan carian suara yang paling kuat di dunia mesin pencari.

Antara Muka Audio sahaja Membuat Debutnya

Pembesar suara pintar membolehkan orang mencari maklumat, membeli produk, berinteraksi dengan laman web dan antara muka lain hanya melalui perintah suara mereka. Ini bermaksud bahawa nilai medium visual akan terus menurun. Akan lebih mudah untuk bercakap dengan komputer anda dengan kuat daripada melayari laman web. Setelah ini berlaku, cara kita menyampaikan maklumat kepada khalayak kita akan berubah sepenuhnya. Kita mesti membuat struktur yang sama sekali baru.

Pertandingan Lebih Tinggi Untuk Kedudukan Teratas

Walaupun terdapat banyak pilihan untuk menjawab pertanyaan carian, pembantu digital biasanya memberikan jawapan dari entri kedudukan teratas. Ini akan memberi lebih banyak tekanan pada SEO ketika mereka berusaha untuk mencapai puncak hasil carian Google.

Pertanyaan Carian Akan Menjadi Lebih Kompleks

Pengguna tidak perlu lagi memikirkan bagaimana mereka menyesuaikan pertanyaan carian mereka. Mereka tidak perlu memikirkan kata kunci mana yang mereka gunakan. Selagi mereka mengajukan soalan yang bahkan dapat dimengerti dari jarak jauh, mereka akan mendapat banyak pilihan jawapan.

Lebih Banyak Hasil Tempatan Diperlukan

Orang akan dapat melakukan carian tempatan semasa mereka memandu juga. Mereka biasanya bergantung pada carian suara semasa dalam perjalanan. Pencarian suara akan memungkinkan mereka mencari kedai tertentu dan menavigasinya tanpa perlu menyentuh telefon mereka. Ini akan mendorong banyak pertanyaan carian yang difokuskan secara tempatan. Google dan mesin pencari lain akan memberikan penekanan yang lebih besar pada hasil tempatan untuk alasan ini.

Interaksi Akan Lebih Singkat

Pencarian berdasarkan suara pendek dan tidak sesuai untuk interaksi yang panjang secara semula jadi. Anda dapat dengan cepat mencari nama pelakon yang anda lihat dalam filem, atau restoran yang berdekatan dengan anda. Oleh kerana interaksi menjadi lebih pendek, laman web akan mempunyai tetingkap yang jauh lebih kecil untuk memberi kesan kepada penggunanya.

Bagaimana Anda Mendapat Manfaat Dari Pencarian Suara

Untuk mendapatkan faedah yang tersedia untuk carian suara, anda harus menggunakan teknologi secepat mungkin. Sebilangan besar persaingan anda sudah berjalan dengannya. Namun banyak orang di web masih menyangkal kenyataan bahawa pertanyaan carian perbualan akan menjadi masa depan internet.

Gunakan Kata Kunci Ekor Panjang

Penggunaan kata kunci ekor panjang adalah salah satu strategi SEO yang paling penting, walaupun laman web anda tidak ada kaitan dengan carian suara. Pengguna internet tidak menggunakan sebilangan besar kata kunci pendek. Sebaliknya, mereka mengemukakan lebih banyak pertanyaan langsung dan berusaha mendapatkan jawapan yang lebih langsung dan relevan kepada mereka. Di sinilah penggunaan kata kunci ekor panjang. Oleh kerana sifat percakapan carian suara menjadikan pertanyaan lebih panjang, menggunakan kata kunci ekor panjang yang tepat akan meningkatkan kemungkinan kedudukan kandungan anda lebih baik di halaman mesin pencari.

Bekerja Pada Pencarian Suara Tempatan

Orang sering mencari perniagaan tempatan. Peranti baru melakukan carian dalaman untuk mencari perniagaan terbaik dalam kategori tertentu yang mereka cari. Berikut adalah beberapa cara untuk meningkatkan kedudukan laman web anda dalam carian suara tempatan.

 • Pastikan Maklumat Anda Betul – Pastikan bahawa semua maklumat hubungan anda di setiap platform adalah sama dan tepat. Sekiranya anda mempunyai alamat lama di salah satu platform, ia mungkin merosakkan kedudukan anda. Juga, sebaik mungkin deskriptif ketika anda menggariskan kategori perniagaan anda.
 • Adakah Perniagaan Anda Tersenarai – Perniagaan anda harus disenaraikan di setiap senarai perniagaan dalam talian utama. Itu mesti ada di Tempat Bing, Peta Apple, Yelp dan Perniagaan Saya di Google. Peranti yang paling penting menarik semua data mereka dari ini, jadi anda harus hadir pada setiap satu daripadanya.
 • Dapatkan Banyak Ulasan – Mengkaji perniagaan anda oleh pelanggannya memainkan peranan besar dalam mendapatkan pangkat yang baik untuk perniagaan anda. Adalah wajar bahawa orang lebih tertarik untuk mengunjungi perniagaan yang mempunyai banyak ulasan.

Berusaha Melaksanakan Kata Kunci Ekor Panjang

Mempunyai nada perbualan yang lebih banyak di laman web anda adalah penting untuk carian suara. Pengguna tidak akan menggunakan kata kunci tunggal semasa pertanyaannya; sebaliknya mereka akan lebih banyak bercakap. Ini tidak bermaksud anda mesti menukar kata kunci anda menjadi kata kunci ekor panjang. Tetapi ini bermaksud bahawa anda harus melaksanakannya dengan cara kecil. Mulakan halaman FAQ baru di mana anda memberikan maklumat yang lebih terperinci mengenai topik tertentu. Buat kandungan untuk itu dengan nada tidak rasmi dan pertimbangkan bagaimana khalayak anda secara umum bercakap untuk menjadikan kandungan anda sesuai dengan nada mereka.

Juga, ingat bahawa orang tidak bercakap dengan cara mereka menaip. Oleh itu, gunakan kaedah corak pertuturan semula jadi. Enjin carian akan dapat mengambil corak pertuturan semula jadi orang dan mengenalinya.

Lebih Beri Penekanan Pada Mudah Alih

Populariti peranti mudah alih yang luar biasa sama sekali tidak ada berita. Tetapi dengan munculnya carian suara, telefon bimbit menjadi lebih relevan daripada sebelumnya. Dengan lebih daripada 50% daripada semua pertanyaan carian dilakukan dari telefon bimbit, penting untuk anda mengarahkan konteks carian suara tertentu untuk meningkatkan SEO anda.

Mudah alih hadir sebelum desktop tidak kira apa jenis kehadiran dalam talian yang ingin anda bina. Oleh kerana carian suara dilakukan semasa dalam perjalanan dari peranti mudah alih, pentingnya kandungan anda dioptimumkan untuk peranti yang mencarinya di.

Cubalah Google ujian mesra mudah alih dan lihat apa yang anda dapat daripadanya. Ini akan memberitahu anda sejauh mana kedudukan halaman anda untuk carian mudah alih.

Kesimpulannya

Web berubah dan laman web dan strategi anda harus berubah seiring dengannya. Masih banyak yang perlu disiapkan di masa hadapan dan ini menjadi cabaran sebenar kerana kita masih belum tahu dengan tepat apa perubahan yang akan dilakukan oleh revolusi carian suara. Tetapi kami tahu bahawa ia pasti memerlukan anda memikirkan semula permainan iklan anda dan cara anda ingin menjangkau pelanggan baru. Beberapa kemungkinan akan terbuka dan beberapa kemungkinan akan dilenyapkan. Apa yang anda boleh lakukan untuk mempersiapkan adalah mengoptimumkan laman web anda untuk carian suara sebanyak mungkin sekarang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map