Ulasan Media.net for Publishers – Adakah Media.net adalah Alternatif AdSense yang Baik?

semakan media-bersih


Adsense adalah alat yang sangat baik untuk pemasaran kandungan, tetapi mempunyai beberapa pilihan lain untuk perkara yang sama dapat membantu anda mendapatkan nilai terbanyak. Semasa memilih rangkaian iklan, keputusan harus diberitahu oleh niche anda, lokasi, jenis audiens dan faktor lain.

Walaupun terdapat banyak jenis rangkaian iklan yang menyampaikan iklan dalam format yang tidak terkira banyaknya termasuk pop timbul, sepanduk dan iklan mudah alih, satu penyedia yang hampir atau bahkan berkinerja lebih baik daripada Adsense dalam beberapa aspek adalah Media.net.

Apa itu Platform Iklan Kontekstual?

Istilah ini merujuk kepada rangkaian iklan yang menempatkan iklan di Halaman anda bergantung pada konteks kandungannya. Sekiranya anda menulis atau menerbitkan catatan mengenai destinasi pelancongan, misalnya, pengunjung anda akan ditunjukkan iklan yang berkaitan dengan tawaran hotel, tawaran penerbangan, dan agensi pelancongan. Pengusaha digital sering menganggap iklan kontekstual lebih berkesan daripada semua jenis iklan lain. Iklan itu relevan dan berkinerja lebih baik daripada iklan yang diletakkan secara rawak pada kandungan yang tidak berkaitan.

Apa itu Media.net?

Media.Net menduduki tempat kedua untuk Adsense dalam pengiklanan kontekstual. Yang pertama menawarkan akses VIP ke kumpulan pengiklan Yahoo! -Bing. Ini bermakna penerbit yang menggunakan Media.Net boleh mengharapkan permintaan carian bernilai lebih dari $ 6 bilion. Walaupun niche anda kecil, Media.net akan mempunyai pengiklan bajet besar yang ingin menggunakan halaman kandungan anda.

media-net-penerbit-papan pemuka

Papan Pemuka Penerbit media.net

Kelebihan Media.net

 • Kumpulan pengiklan yang luas dari Yahoo dan Bing

Penerbit terkemuka seperti Reuters, Forbes, Kiplinger, Elle, dan Cosmopolitan antara lain bekerjasama dengan Media.Net. Pencipta kandungan cukup mengetahui bahawa gambaran besar dalam iklan kontekstual adalah Yahoo-Bing, Facebook dan Google. Kejayaan anda sebagai pencipta kandungan blogger atau blogger dalam hal ini bergantung pada anda bekerja dengan salah satu platform ini. Media.Net menyediakan pelanggan anda dari dua enjin carian yang bekerjasama sebagai satu.

 • Bayaran lebih baik

Untuk mengekalkan standard tinggi dan memenuhi harapan, media.net mempunyai proses yang ketat, memastikan untuk menerima satu-satunya laman web yang mempunyai kandungan premium. Pulangan yang dapat diharapkan di hujung jalan membenarkan kualiti yang diminta. Ini kira-kira sama dan kadang-kadang lebih tinggi daripada yang dibayar Adsense kepada penerbit. Oleh itu, adalah selamat untuk mengatakan bahawa Media.net adalah alternatif yang sangat baik untuk Google Adsense.

 • Iklan yang berkaitan

Walaupun sebagai blogger anda dapat melakukan apa saja iklan untuk terus menyala, iklan yang tidak relevan dapat merosakkan peluang anda untuk mendapat kejayaan. Sekiranya pengguna diberi iklan secara paksa mengenai perkara-perkara yang tidak mereka pedulikan, mereka cenderung merasa terasing walaupun dari kandungan anda. Media.net memaparkan iklan yang sangat relevan dan selaras dengan kandungan anda. Itu membantu meningkatkan pengalaman pengguna di laman web anda.

 • Format asli

media-net-asli-iklan

Iklan Asli media.net

Masalah yang dialami ketika bekerja dengan banyak rangkaian iklan ialah meletakkan iklan yang mengganggu keterlihatan dan kebolehgunaan kandungan anda. Bagi blogger, keadaan ini boleh menjadi pembunuh kerjaya. Perkara terbaik mengenai penggunaan Media.net ialah mereka merancang iklan mereka agar sesuai dengan format laman web anda. Pengumuman juga dibuat agar sesuai dengan kemudahan mudah alih di laman web anda.

 • Penyesuaian yang mudah

Media.net sebagai platform iklan memberi kebebasan kepada blogger dan penerbit untuk menyesuaikan bagaimana iklan dipaparkan. Pengguna dapat membuat bentuk iklan khusus yang hanya mungkin dilakukan secara eksklusif dengan rangkaian iklan ini. Selain mengubah warna dan bentuk, anda dapat memilih dari banyak pilihan seperti dok mudah alih, dalam kandungan atau iklan interstisial.

 • Sesuai dengan rangkaian iklan lain

Semasa bekerja dengan media.net, anda juga boleh memilih untuk bekerja dengan rangkaian iklan lain. Keserasian media.net melampaui peranti untuk merangkumi sistem lain, faktor yang dapat membantu menggandakan pendapatan anda sebagai penerbit. Kebebasan semacam itu jarang dijumpai dengan sistem lain.

 • Pengurus akaun semasa panggilan

Penerbit sering memerlukan sokongan yang tepat untuk pengoptimuman iklan dan penyediaan akaun. Dengan bimbingan yang betul, bahkan blogger baru dapat segera membuat konten menarik yang dapat dilihat oleh jenama. Anda boleh mendapatkan sokongan tersebut dengan media.net setiap saat hanya dengan menghantar e-mel kepada mereka. Semua penerbit ditugaskan sebagai pengurus akaun yang tidak dapat memastikan semuanya berjalan dengan lancar.

 • Tidak diperlukan trafik viral

Media.net beroperasi pada model perniagaan yang berbeza (kos per 1000 teraan) berbanding dengan rangkaian iklan lain. Penerbit boleh dibayar walaupun dengan jumlah lalu lintas yang rendah. Itu adalah berita baik bagi blogger peringkat kemasukan kerana trafik sering menjadi penyingkiran bagi banyak orang yang cuba bergabung dengan Google Adsense.

Kekurangan media.net

 • Pembayaran dalam satu mata wang

Tidak kira bahagian dunia mana anda berasal, media.net akan meminta anda menerima pembayaran dalam dolar AS. Bagi penerbit di AS, tidak mengapa. Walau bagaimanapun, blogger yang berasal dari bahagian lain dunia dengan mudah menderita kadar pertukaran yang tidak mesra.

 • Bermaksud untuk peringkat 1 negara

Selain menggunakan mata wang tunggal, platform ini juga sangat tertumpu pada negara-negara peringkat 1. Istilah ini secara amnya merujuk kepada negara yang mempunyai daya beli yang lebih tinggi. Ini bermakna bahawa jika kandungan anda tidak disasarkan kepada khalayak di negara-negara yang kuat dari segi ekonomi, anda akan mengalami aliran pendapatan yang rendah.

 • Iklan statik

Iklan Media.net tidak hidup, yang bermaksud iklan tersebut tidak mendapat sambutan. Dengan rangkaian seperti Adsense, iklan mereka berubah bentuk dan kedudukan ketika pengguna berinteraksi dengan laman web. Itu sering membantu meningkatkan keterlihatan dan interaktiviti iklan. Format iklan statik mungkin tidak memberikan hasil terbaik di platform mudah alih.

Adakah Media.net Baik untuk Blogger?

media-net-baik-untuk-blogger

Sebagai perbandingan dengan Google Adsense, Yahoo-Bing’s media.net adalah platform yang lebih baik untuk blogger. Sekiranya anda mencari cara untuk menjana wang tambahan dari blogging, media.net menghilangkan semua halangan dalam industri untuk anda. Anda hanya perlu menulis kandungan yang bagus dan memastikan laman web ini kemas dan segar.

Sekali lagi, pendapatan yang dihasilkan dari iklan media.net lebih tinggi daripada pendapatan Adsense. Anda akan dibayar bergantung pada niche anda dan jumlah tayangan yang diperoleh iklan media.net di laman web anda. Kadar trafik tidak dikira di sini. Rangkaian membayar pada asas net-30 dengan ambang pendapatan USD 100. Anda boleh menerima dana melalui Paypal dan Wire Transfer.
Penerbit juga menyukai kenyataan bahawa pembayaran dibuat dengan cepat. Bersama dengan sokongan 24 jam dan penyesuaian iklan, media.net muncul sebagai rangkaian iklan terbaik untuk blogger.

Adakah Media.net Alternatif AdSense yang Baik?

Laman web anda mungkin bagus dari segi kandungan dan lalu lintas, tetapi tetap saja, Google Adsense dapat menolak aplikasi anda. Itu tidak boleh menjadi akhir impian anda untuk menjana wang dari blog. Terdapat banyak alternatif lain untuk Google Adsense, dan Media.net adalah alternatif terbaik. Anda juga boleh menggunakan Google Adsense dan Media.net untuk meningkatkan aliran pendapatan anda. Kedua-duanya sangat serasi.

Media.net meneliti laman web anda untuk menentukan kata kunci mana yang harus disasarkan untuk iklan dari pangkalan data pengiklan Bing dan Yahoo. Dari masa ke masa, rangkaian akan mengetahui iklan mana yang paling sesuai untuk jenis kandungan anda untuk menghasilkan tayangan terbanyak. Program ini sering mengesyorkan agar iklan mereka disiarkan di laman web anda sekurang-kurangnya 15 hari. Pada masa itu algoritma rangkaian akan memperoleh untuk mengoptimumkan kandungan anda dan menanam iklan intuitif yang akan menghasilkan pendapatan paling banyak.

Lalu lintas apa yang terbaik untuk Rangkaian Iklan Media.net?

Tidak seperti Adsense Google, media.net tidak mementingkan kepadatan lalu lintas. Kaedah pembayaran Kos per Batu bermaksud bahawa blogger boleh dibayar setiap tera. Atas sebab itu, rangkaian ini menonjol sebagai alternatif berfungsi untuk Adsense untuk blogger kecil.

Selagi anda mempunyai lalu lintas dari negara maju, tidak kira besar atau kecil, dan anda mempunyai laman blog yang sangat baik, anda boleh mendapat persetujuan untuk rangkaian tersebut. Media.net bukan rangkaian iklan bayar per prestasi, oleh itu membenarkan penerbit memperoleh wang berdasarkan kesan yang dibuat iklan di halaman kandungan mereka..

Tidak ada keperluan lalu lintas minimum khusus untuk kelayakan untuk media.net, tetapi secara amnya, anda berada dalam posisi yang lebih baik jika anda mendapat antara 100 hingga 200 pelawat setiap hari di laman web anda yang kebanyakannya dari negara maju.

Kualiti kandungan dan reka bentuk laman web

media-bersih-paparan-iklan

Iklan Paparan media.net

Media.net adalah rangkaian iklan kontekstual yang lebih baik dengan prestasi yang luar biasa. Media.net menghendaki penerbit menerbitkan kandungan berkualiti tinggi di laman web mereka. Ini bukan platform bagi mereka yang ingin mendapatkan wang cepat dari blog berkualiti rendah.

Jaringan ini mempunyai garis panduan yang jelas untuk diikuti oleh semua penerbit agar dapat diterima dalam program ini. Berikut adalah beberapa syarat kandungan untuk memenuhi syarat ke dalam rangkaian.

 • Kandungan laman web anda mestilah dalam bahasa Inggeris
 • Trafik anda mesti banyak dari AS, UK, dan Kanada
 • Kandungannya harus bebas daripada penipuan
 • Kandungan perlu dikemas kini secara berkala
 • Laman web tidak boleh mengandungi perkara yang melanggar hak harta intelek
 • Anda mesti mempunyai bilangan pengunjung yang tetap mengikuti laman web ini setiap hari
 • Reka bentuk laman web harus mesra pengguna dan mudah dilayari

The Takeaway

Cara utama blogger menjana wang adalah dengan mengewangkan blog mereka untuk menghasilkan aliran pendapatan dari mereka. Biasanya, jumlah yang anda perolehi dari kemahiran anda bergantung pada sama ada anda bekerja dengan rangkaian iklan yang betul. Walaupun Google Adsense tetap menjadi rangkaian iklan terbaik; ia mempunyai banyak pita merah yang mengunci banyak penerbit daripada aspirasi pendapatan mereka. Media.net adalah platform yang sama intuitif dan berprestasi tinggi yang boleh anda cuba. Menyertainya adalah percuma dan mudah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map