Ulasan SSL.com – Lindungi Laman Web Anda dengan Sijil SSL

kajian ssl com


Apabila maklumat sensitif seperti butiran kad kredit, kata laluan, nama pengguna dan maklumat peribadi lain dihantar melalui internet, SSL (Secure Sockets Layer) digunakan sebagai kaedah untuk mengamankan dan menyulitkan data peribadi. Laman web yang menggunakan sijil SSL menampilkan HTTPS di URL laman web mereka, serta simbol gembok.

SSL.com adalah pihak berkuasa terkemuka dalam sijil SSL dan tinjauan SSL.com ini akan memberikan gambaran keseluruhan berguna mengenai sijil digital yang boleh anda beli dari mereka, ciri yang disertakan dengan sijil ini, dan aspek lain dari perkhidmatan mereka termasuk kecekapan sokongan pelanggan.

Lindungi Laman Web Anda dengan SSL.com!

Gambaran Keseluruhan Syarikat SSL.com

SSL.com beribu pejabat di Houston, Texas, Amerika Syarikat dan ditubuhkan pada tahun 2002. Ia dipercayai oleh organisasi dan kerajaan di lebih dari 120 negara. SSL.com menyediakan sijil digital untuk pelbagai kes penggunaan termasuk sijil pelayan SSL / TSL, penandatanganan kod penandatanganan dokumen, dan sijil e-mel S / MIME. Mereka adalah pihak berkuasa sijil bertaraf 5 bintang dengan sokongan luar biasa yang melampaui pengeluaran sijil untuk merangkumi sokongan berkaitan pemasangan dan konfigurasi juga.

Dalam tinjauan SSL.com ini, kami akan memfokus pada jenis sijil SSL yang ditawarkan oleh syarikat ini dan ciri-ciri yang menjadi standard dengan produk ini.

Rancangan SSL.com & Harga

Mereka yang berada di pasaran untuk mendapatkan sijil SSL mempunyai 7 lelaran sijil SSL yang boleh mereka pilih. Mari kita lihat apa kes penggunaan setiap sijil dirancang untuk diserahkan dan berapa banyak yang anda harapkan untuk membayar rancangan atau rancangan tahunan dengan jangka masa yang lebih lama.

ssl com merancang harga

SSL asas

Sijil SSL Asas dikeluarkan untuk satu nama domain yang memenuhi syarat sepenuhnya (mis. Domain.com atau mail.domain.com) menggunakan alamat IP khusus. Ia boleh digunakan pada beberapa pelayan pada masa yang sama. Setelah pengesahan berjaya, sijil SSL dikeluarkan dalam masa 5 minit. SSL Asas juga akan melindungi www. versi domain (www.domain.com atau www.mail.domain.com) dan anda boleh membelinya untuk tempoh sehingga 5 tahun, di mana anda dijangka membayar $ 183.75 ($ 36.75 / tahun). Sekiranya anda membeli SSL Asas untuk jangka masa 1 tahun, harganya adalah $ 49 / tahun. Sijil SSL Asas juga merangkumi penerbitan semula tanpa had sekiranya berlaku pada sijil SSL anda sepanjang hayatnya.

Sijil ini dilengkapi dengan jaminan $ 10,000, ia menyokong penandatanganan sijil 2048+ Bit, dan ia menggunakan algoritma hash SHA2.

SSL premium

SSL Premium SSL.com dibuat untuk memenuhi keperluan perniagaan yang lebih kecil, ia akan menjamin hingga 3 subdomain yang berkongsi nama domain utama, menyokong perkhidmatan Autodiscover Microsoft Exchange, ia dapat digunakan pada beberapa pelayan pada masa yang sama, dan mempunyai ciri tanpa had pengeluaran semula dan kunci peribadi. Sijil SSL Premium merangkumi jaminan $ 10,000.

Harga pembelian untuk jangka masa sehingga 5 tahun keluar pada jumlah keseluruhan $ 371,25 ($ 74,25 / tahun), yang merupakan penjimatan 25% berbanding dengan harga $ 99 / tahun jika anda membelinya selama satu tahun sahaja.

SSL Jaminan Tinggi

Sijil SSL Jaminan Tinggi ini membolehkan anda menunjukkan nama syarikat anda dalam perincian sijil SSL anda. Ia menawarkan perlindungan untuk nama domain yang memenuhi syarat termasuk varian www, dan dilengkapi dengan ciri yang sama dengan SSL Premium.

Sijil berharga $ 242 selama 5 tahun ($ 48.40 / tahun) atau $ 69 jika anda membelinya dari tahun ke tahun.

Wildcard SSL

Wildcard SSL dirancang untuk melindungi domain root dan sebilangan subdomain dengan satu penyelesaian, dan ia memerlukan pengesahan organisasi.

Sijil ini sangat bagus untuk hosting dan hos maya kerana dapat digunakan pada alamat IP tanpa had dengan beberapa kunci peribadi serentak dan seperti sijil SSL Asas, ia boleh digunakan secara serentak pada beberapa pelayan.

Jaminan yang disertakan dengan sijil ini berjumlah $ 1,250,000. Sijil ini boleh dibeli untuk jangka masa sehingga 5 tahun, berharga $ 1,121.25 ($ 224.25 / tahun), yang akan membolehkan anda menjimatkan 25% berbanding dengan membelinya untuk jangka masa hanya 1 tahun, yang berharga $ 299.

SAN / UCC SSL

Sijil ini dibuat untuk memenuhi keperluan pelanggan perusahaan dan berfungsi dengan pelbagai perkhidmatan Microsoft Exchange.

Satu sijil UCC / SAN akan memberikan keselamatan untuk beberapa domain (sehingga 2,000 domain unik dan / atau subdomain) pada alamat IP yang dikongsi.

Sijil SAN / UCC dilengkapi dengan lesen pelayan tanpa had dan penerbitan semula tanpa had dan pasangan kunci. Jaminan insurans untuk rancangan ini berjumlah $ 1,250,000.

Membeli sijil UCC / SAN selama 5 tahun akan dijual pada harga $ 141.60 / tahun (atau $ 177 jika tempoh yang dipilih adalah 1 tahun) atau $ 708 yang ditagih setiap 5 tahun. Ini termasuk sijil SAN untuk 3 domain bukan wildcard. Setiap domain bukan wildcard tambahan akan menjadikan anda kembali dengan $ 196. Sekiranya anda memutuskan untuk menambahkan domain wildcard, anda akan dikenakan bayaran $ 645.

EV SSL

Sekiranya anda mencari pengesahan tertinggi yang tersedia, sijil Extended Validation (EV) perusahaan SSL.com memberikan jaminan identiti terkemuka di industri. Untuk dikeluarkan SSL EV, syarikat anda diperiksa secara menyeluruh melebihi kaedah pengesahan domain standard. Jenis sijil SSL ini secara automatik mengaktifkan bar alamat hijau, dan perincian sijil akan memaparkan maklumat organisasi anda.

Sijil EV SSL memperoleh nama domain yang berkelayakan sepenuhnya termasuk varian www domain itu, ia boleh digunakan pada beberapa pelayan pada masa yang sama, anda boleh mendapatkan pengeluaran semula tanpa had sepanjang hayatnya, dan dilengkapi dengan jaminan $ 2,000,000.

Anda boleh membeli sijil ini untuk jangka masa sehingga 2 tahun, yang berharga total $ 479 ($ 239.50 / tahun) atau anda boleh membelinya selama 1 tahun, yang berharga $ 299.

EV UCC / SAN SSL

EV UCC / SAN SSL menawarkan perlindungan SSL berbilang lokasi dengan jaminan tertinggi, yang akan membolehkan Green Bar dan nama syarikat anda muncul di bar alamat. Ia sesuai untuk syarikat yang ingin mendapatkan banyak laman web dan domain.

Sijil ini sesuai untuk mendapatkan nama domain yang berkelayakan sepenuhnya, dan berharga $ 638.40 untuk 3 domain pertama ($ 206.40 setiap domain selepas ke-3) jika anda membelinya selama 2 tahun (1 tahun berharga $ 399 / thn untuk 3 domain pertama, $ 129 setiap domain selepas ke-3 ).

SSL percuma

SSL.com juga mempunyai sijil SSL percuma, yang pada dasarnya merupakan versi percubaan 90 hari dari sijil SSL Asas. Ini akan memberi anda banyak masa untuk melihat kelebihan sijil SSL dalam tindakan (SEO yang lebih baik, kadar penukaran yang lebih tinggi, keselamatan yang lebih baik, kredibiliti perniagaan, dll.).

Ciri SSL.com & Nilai

SSL.com melancarkan sekumpulan ciri yang standard pada semua sijil SSL.com:

 • Keserasian dengan 99% daripada semua penyemak imbas;
 • Simbol gembok dan domain “https”;
 • Penyulitan 256-bit SHA2 https AES;
 • Memenuhi syarat pematuhan HIPAA dan PCI;
 • Keluaran semula sijil tanpa had percuma sepanjang hayat sijil;
 • Sokongan mudah alih penuh;
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari;
 • Meterai Laman SSL.com percuma;
 • Sokongan e-mel, telefon dan sembang 24/7;
 • Pengurus Akaun mesra pengguna.

Meterai Laman SSL.com yang mengaktifkan dengan semua sijil SSL memberi isyarat kepada pelanggan atau pelawat bahawa laman web anda selamat, yang akan meningkatkan kadar pengekalan dan penukaran pelawat. Sijil SSL juga akan meningkatkan kedudukan mesin carian laman web anda.

Tidak semua penyedia sijil digital menyokong pengeluaran semula sijil seumur hidup atau menawarkan sokongan untuk memasang atau mengkonfigurasi sijil. SSL.com juga mempunyai kelebihan sebagai jenama yang terkenal dan dikenali.

Sokongan Pelanggan di SSL.com

sokongan pelanggan dalam talian ssl com

Sokongan pelanggan boleh dihubungi melalui tiga saluran – telefon, sistem tiket dan sembang langsung. Semua saluran dibuka 24/7.

Pelanggan SSL.com telah menunjukkan sokongan pelanggan syarikat sebagai luar biasa, berpengetahuan dan sangat membantu.

Laman web syarikat juga mempunyai basis pengetahuan, yang membantu pengguna mencari jawapan kepada soalan asas dan lanjutan mengenai sijil SSL, pemasangan dan konfigurasi mereka.

Selain itu, pengguna mempunyai pilihan untuk menghantar soalan atau penyelesaian di SSL.com IT Security Q&Laman komuniti, yang percuma untuk mana-mana pelawat.

Kelebihan & Kekurangan SSL.com

Oleh kerana SSL.com adalah pihak berkuasa dalam landskap sijil digital, sukar untuk bersaing dengannya atau mencari kesalahan dalam perkhidmatan mereka. Walaupun begitu, mari kita lihat kebaikan dan keburukan SSL.com:

Kelebihan

 • Sokongan pantas dan berkesan;
 • Pelbagai jenis sijil SSL;
 • Jaminan wang tidak dikemukakan selama 30 hari tanpa jaminan;
 • Antara muka yang senang digunakan.

Keburukan

 • Harga lebih tinggi daripada apa yang dikenakan oleh sebilangan pesaing.

SSL.com sedikit lebih mahal daripada beberapa pesaingnya, tetapi SSL.com menawarkan banyak loceng dan peluit dengan perkhidmatan mereka, termasuk sokongan terbaik di kelas yang sangat disarankan oleh pelanggan. Oleh kerana mereka telah lama menjalankan perniagaan daripada pesaing mereka, SSL.com juga merupakan jenama yang lebih mantap dan dipercayai.

Kesimpulan Kajian SSL.com

SSL.com menjadikan pertukaran ke “https” dapat dicapai dalam beberapa langkah mudah. Mereka menyusun pelbagai sijil SSL yang bertujuan untuk memenuhi keperluan pelbagai pelanggan dari perniagaan kecil yang perlu mendapatkan satu nama domain yang memenuhi syarat sepenuhnya kepada perusahaan besar yang memerlukan perlindungan SSL berbilang laman web. Penerbitan sijil yang dipilih berlaku dalam beberapa minit setelah pengesahan atau pengesahan berjaya.

Dengan mantra “HTTPS di mana-mana”, Google dengan jelas beralih ke era komunikasi Internet yang aman yang pertama melabel laman web yang masih menerima kata laluan dan maklumat kad kredit melalui HTTP sebagai tidak selamat. Sekiranya anda ingin mematuhi perubahan keselamatan yang dilancarkan oleh Google, menggunakan HTTPS dengan salah satu sijil digital SSL.com akan memastikan domain anda dilindungi.

Dapatkan Sijil SSL / TSL Anda Sekarang!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map