Ulasan WooCommerce – Mengapa Perlu Mempertimbangkannya untuk Kedai Dalam Talian Anda?

woocommerce-review


Sekiranya 10 tahun yang lalu seseorang berfikir untuk membuat kedai dalam talian, sudah pasti dia tidak akan memilih WordPress. Itu kebanyakan digunakan untuk membuat blog dan laman web sederhana. Tetapi semuanya berubah secara drastik.

Hari-hari ini anda boleh membuat pasaran dalam talian anda sendiri dengan hanya menggunakan WordPress. Kenapa begitu? Kerana anda mendapat salah satu alat terbaik yang dapat membantu mengembangkan kedai anda: Pemalam WooCommerce. Tetapi mengapa WooCommerce digunakan secara meluas dan adakah kelemahannya? Mari kita cari!

Pertama, kita akan melihat kebaikan menggunakan pemalam ini. Terdapat beberapa faedah utama dalam menggunakan WooCommerce:

 1. Dipercayai oleh ribuan kedai.
 2. Ia berintegrasi dengan sempurna dengan WordPress
 3. Ini Sumber Terbuka
 4. Anda boleh menjual apa sahaja menggunakannya (secara harfiah)
 5. Banyak peluasan
 6. Blogging bersepadu (tambah besar)

WooCommerce Dipercayai dengan Baik

Ini sangat mustahak apabila anda berfikir untuk membuat kedai baru anda. Adakah anda akan memilih sesuatu yang diragukan oleh banyak orang bahawa ia berfungsi? Sekiranya anda memilih WooCommerce anda sudah bersedia untuk permulaan yang hebat. Cukup periksa nombor ini:

 • Lebih daripada 35% – ini adalah jumlah laman web eCommerce yang dikendalikannya di seluruh dunia
 • Lebih daripada 7 juta muat turun
 • Lebih 2.241.106 – bilangan laman web yang menggunakannya pada bulan Februari 2018 (jumlahnya bertambah)
 • Beribu-ribu pemasangan setiap bulan.

Berintegrasi dengan sempurna dengan WordPress

Oleh kerana anda menggunakan WordPress sebagai CMS anda, anda harus memilih satu plugin yang sesuai dengannya. WooCommerce adalah pemalam itu.

Prestasi laman web anda dipertaruhkan di sini. Adakah anda tahu bahawa 40% orang meninggalkan laman web yang memerlukan terlalu banyak masa untuk memuatkan (lebih daripada 3 saat)? Dan 47% pelawat mengharapkan laman memuatkan dalam 2 saat atau kurang.

Inilah sebabnya mengapa WooCommerce sangat bagus. Ini tidak akan melambatkan kedai anda dan bakal pelanggan yang mengunjungi laman web ini cenderung membeli sesuatu. Lagipun, itulah sebab anda menetapkannya.

Tetapi penting untuk diingat satu perkara: pemalam yang sentiasa dikemas kini adalah suatu keharusan. WooCommerce tidak ada perbezaan di sini.

Pembangun di sebalik alat ini bekerja siang dan malam untuk meningkatkan kualiti dan prestasi pemalam. Sekiranya anda tidak mengemas kini WooCommerce secara berkala, laman web anda harus menderita dan akhirnya perniagaan anda.

Menggunakan WooCommerce dengan WordPress mempunyai kelebihan lain: anda mendapat kemas kini keselamatan sepanjang masa. Sekiranya anda belum menggunakan pelanjutan keselamatan yang diberikan, maka lebih baik anda meneruskannya. Kedai anda akan dilindungi dari ancaman yang diketahui dan kerentanan lain yang mungkin merosakkannya.

Oleh itu, jangan lupa: WooCommerce membantu kedai anda mempunyai prestasi yang lebih baik dan tetap dilindungi, tetapi selagi anda memastikannya sentiasa diperbaharui.

WooCommerce adalah Sumber Terbuka

Kelebihan lain ialah WooCommerce adalah plugin Open-Source. Ini bermaksud bahawa anda dapat mengubahnya ke tahap tertinggi agar sesuai dengan keperluan anda. Kemungkinan penyesuaian tidak berkesudahan.

Anda bahkan boleh memperibadikan kod sumber atau meminta pembangun untuk melakukannya. Ini adalah sesuatu yang diperlukan oleh kebanyakan orang dengan kedai dalam talian sekiranya melebihi jumlah pengunjung setiap bulan. Kedai akan berfungsi dengan lebih cekap dan memastikan prestasi anda lebih baik dari masa ke masa.

Sebagai alat Sumber Terbuka, anda boleh membuat tema anda sendiri untuknya. Ini membolehkan penampilan kedai anda lebih profesional. Anda akan menonjol dari orang ramai dan lebih kelihatan. Membina jenama anda sendiri akan menjadi lebih mudah.

Sumber terbuka bermaksud bahawa kedai yang anda buat tidak terikat dengan satu platform tertentu. Ini benar-benar bermanfaat bagi sesiapa sahaja yang mempunyai laman web.

Pada mulanya, anda tidak mempunyai terlalu banyak pelawat atau pelanggan di laman web anda, yang normal. Tetapi pada waktunya, apabila publisiti anda bertambah, anda akan menerima lebih banyak pelawat dan kemungkinan pelanggan. Hosting yang anda pilih mungkin tidak membenarkan lebih banyak pengunjung daripada jumlah tertentu.

Tetapi dengan WooCommerce menjadi alat Sumber Terbuka, anda dapat dengan mudah memindahkan kedai anda ke perkhidmatan hosting lain yang membolehkan perniagaan anda berkembang lebih jauh. Dengan cara ini, anda tidak membuat kompromi. Kami telah menghabiskan masa berbulan-bulan untuk menguji beberapa syarikat hosting web dan membuat senarai teratas dari host WooCommerce terbaik.

Anda tidak perlu membuat keseluruhan senarai produk anda kerana WordPress disokong oleh kebanyakan platform hosting di luar sana. Anda hanya memindahkan semuanya ke pelayan baru dan anda boleh pergi.

Open-Source mungkin mempunyai kelemahannya, tetapi kita akan membincangkannya kemudian dalam catatan ini.

Jual Apa sahaja dengan WooCommerce

Anda bekerja dari rumah, membuat gelang untuk dijual. Anda seorang pereka grafik dan anda mempunyai banyak reka bentuk untuk dijual. Anda membuat kursus dalam talian dan anda mahu menjualnya. Setiap kes ini mempunyai satu kesamaan. Ya, anda dapat meneka: mereka mahu menjual sesuatu.

Tidak kira apa yang anda jual: produk fizikal atau digital. Anda boleh menggunakan WooCommerce untuk salah satu daripada mereka. Ini benar-benar meluaskan bidang anda.

WooCommerce juga merupakan alat yang sempurna jika anda adalah penjual / pemasar gabungan. Terdapat banyak laman web yang dibina untuk menjual produk orang lain melalui pemasaran gabungan. Dalam kes ini, anda juga boleh menjual apa sahaja: produk tradisional, produk / perkhidmatan digital, atau keahlian dan langganan.

Banyak Sambungan WooCommerce

Semasa menjalankan kedai dalam talian, anda perlu mempunyai banyak keupayaan berbeza yang dibenarkan oleh platform yang dipilih. WooCommerce hebat di bahagian ini. Sambungan yang boleh anda pasangkan ke dalamnya akan sangat membantu anda.

Mereka melakukan apa yang dilakukan plugin untuk WordPress itu sendiri. Sambungan menambah fungsi tambahan pada WooCommerce.

Tetapi mungkin menakutkan ketika pertama kali mendirikan kedai anda, untuk memikirkan pelanjutan yang mungkin anda perlukan. Sekiranya demikian, anda dapat melihat senarai dengan setiap pelanjutan di laman web WooCommerce rasmi. Pilih sahaja yang paling sesuai dengan kedai anda.

Ini hanya beberapa perkara yang boleh anda gunakan Sambungan WooCommerce:

 • Persediaan yang ringkas dan pantas
 • Tambahkan produk baru dengan mudah
 • Bekerja dengan kaedah pembayaran yang telah dipasang sebelumnya
 • SEO
 • Pengurusan pesanan yang lebih baik
 • Pengiraan troli
 • Pengurusan penghantaran

pelanjutan premium-woocommerce percuma

Mari kita periksa beberapa perkara dengan lebih terperinci:

Pengurusan pesanan mungkin merupakan salah satu bahagian yang paling penting ketika memilih plugin eCommerce. WooCommerce tidak mengecewakan di kawasan ini. Ia mempunyai pengurus yang hebat dengan banyak ciri yang terdapat di dalamnya. Ini menjadikan pemprosesan pesanan lebih cepat, menghasilkan hasil yang lebih baik.

Ciri hebat WooCommerce adalah hakikat bahawa anda tidak perlu risau untuk memasang semua jenis kaedah pembayaran. Plugin ini dilengkapi dengan banyak kaedah pembayaran yang telah dipasang sebelumnya, seperti Bank Wire Transfer, Cash on Delivery, PayPal, Square, Stripe atau bahkan Cek pembayaran.

WooCommerce mempunyai peluasan hebat yang membolehkan anda membuat ulasan produk di laman web anda (secara percuma). Ia dipanggil Ulasan Sosial Yotpo. Malah membolehkan anda membuat Q&Untuk membantu pelanggan anda.

WooCommerce juga dilengkapi dengan beberapa peluasan penghantaran / penghantaran yang bagus. Salah satu pilihan yang sangat popular dipanggil Shippo. Percuma untuk mendaftar, tetapi anda membayar $ 0,05 setiap label penghantaran. Ia membantu anda berhubung dengan 15+ pembawa termasuk DHL, UPS, FedEx dan banyak lagi.

Apabila pasaran dalam talian anda menerima pelanggan, sangat relevan jika anda terus berhubungan dengan mereka. Cara yang paling dipercayai untuk melakukan ini adalah dengan membuat buletin atau senarai surat.

Perkara yang baik WooCommerce dilengkapi dengan pelanjutan Mail Chimp juga. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Mail Chimp, anda boleh memautkannya dengan mudah ke kedai anda menggunakan pelanjutan ini (yang mana ia percuma untuk digunakan).

Mendapatkan pelanggan di laman web anda adalah perasaan yang baik, tetapi menjaga mereka dan memastikan mereka kembali tidak semudah yang didengar.

Apakah kelebihan lain yang dapat membantu anda melakukan ini? Sistem blog bersepadu WooCommerce mempunyai.

Blogging Bersepadu

Sekiranya anda ingin menjadi profesional sebenar dalam bidang anda, ada baiknya anda mempunyai blog di laman web anda. Tetapi anda mungkin bertanya ” Mengapa? Saya bukan penulis. Saya menjual barang. ” Dan itu mungkin benar.

Tetapi fikirkan ini: perniagaan yang menulis blog adalah 55% lebih cenderung untuk mendapatkan lalu lintas ke laman web mereka, yang bermaksud lebih banyak peluang untuk penjualan. Oleh kerana WooCommerce adalah plugin WordPress, ia mempunyai ciri blog terbina dalam.

Dengan membuat kandungan yang muncul di laman web anda, anda boleh mencapai kedudukan yang lebih baik di Google. Katakan anda mempunyai kedai di mana anda menjual pembesar suara Bluetooth. Orang yang berminat dengan subjek ini sering mencari di laman web untuk artikel mengenai penutur tersebut.

Dan apa yang berlaku jika anda tidak mempunyai artikel mengenai mereka? Pelanggan berpotensi ini melintas, bahkan tidak menyedari laman web anda.

Tetapi jika anda kerap menyiarkan catatan mengenai pembesar suara Bluetooth baru, yang lain dapat menjadikan anda lebih mudah di Google. Dan kerana mereka baru tiba di laman web anda, mungkin mereka akan membeli pembesar suara baru dari anda.

Pelawat yang tiba di laman web anda akan lebih mempercayai anda kerana mereka dapat melihat bahawa anda tahu apa yang anda bicarakan. Perlahan-lahan anda akan mengembangkan jenama anda sendiri dan menjadi profesional dalam bidang anda.

Jadi, apa pendapat anda? Adakah layak membuat laman blog di sebelah kedai anda? Seperti yang saya katakan, itu tidak wajib, tetapi ia boleh menjadi aliran pendapatan yang nyata jika anda mengerjakannya. Dan, kerana WooCommerce sudah mempunyai ini, mengapa tidak mencuba?

Ribuan Tema WooCommerce

Saya sudah menyatakan bahawa anda boleh membuat tema anda sendiri untuk WooCommerce. Tetapi anda tidak semestinya perlu. WooCommerce hadir dengan banyak tema indah langsung dari kotak.

Anda mungkin berfikir bahawa anda sudah mempunyai tema yang bagus dari WordPress, yang berfungsi dengan baik. Tetapi anda harus mempertimbangkan untuk mengemas kini tema WooCommerce ketika membuat kedai anda. Mengapa?

Ini adalah langkah hebat dari pihak anda kerana tema WooCommerce dibuat khusus untuk pasaran dalam talian. Dari awal, tema-tema ini dikembangkan agar sesuai dengan kedai dalam talian anda.

Adalah baik bahawa banyak tema dibuat untuk kedai tertentu. Contohnya, jika kedai anda akan menjual elektronik (telefon, tablet, fon telinga, dll.) Anda boleh memilih dari yang dibuat khusus untuk itu.

Tempat yang baik untuk mula mencari adalah kedai tema WooCommerce. Di sini anda boleh mencari tema yang anda fikirkan. Tetapi jika anda mencari sesuatu yang lebih premium, anda boleh melihat ThemeForest.

tema premium-woocommerce

Mereka mempunyai koleksi tema WordPress terbesar di web. Oleh kerana itu, banyak tema WooCommerce premium dijual oleh mereka. Walaupun penting untuk dinyatakan, kebanyakan mereka tidak percuma.

Nasihat yang baik: jika kedai anda berada di hari pertama, anda harus mendapat tema percuma. WooCommerce juga berfungsi dengan baik. Apabila anda mendapat lebih banyak pelawat dan pembeli di laman web ini, anda boleh menaik taraf ke tema premium dengan mudah.

Semasa mencari tema terbaik untuk kedai anda, penting untuk melihat beberapa fakta sebelum memilihnya. Perkara yang paling penting untuk dicari adalah jika tema sering dikemas kini. Sekiranya berlaku, kedai anda akan lebih selamat. Anda juga cenderung tidak bertentangan dengan bahagian lain di laman web ini.

Sebaliknya, anda harus memperhatikan penilaian untuk tema tersebut. Seperti produk lain, jika temanya mendapat penarafan yang tinggi, anda pasti akan melaksanakan apa yang dituntut. Membaca beberapa ulasan mengenainya adalah lebih baik.

Dengan bersungguh-sungguh memilih tema yang tepat, pastikan anda dapat memanfaatkan sepenuhnya apa yang ditawarkan WooCommerce.

Mari kita mulakan kembali apa yang kita bicarakan hingga saat ini:

 1. Kami telah melihat bahawa WooCommerce adalah plugin dipercayai yang digunakan oleh beribu-ribu kedai di seluruh dunia, memberikan nilai tambah yang besar.
 2. Kemudahan lain adalah hakikat bahawa ia menyatu dengan WordPress dengan sempurna. Ini mempermudah proses memiliki pasaran dalam talian yang selamat dan berprestasi.
 3. WooCommerce menjadi pemalam Sumber Terbuka menjadikannya lebih mudah untuk memindahkan kedai anda ke pelayan atau penyedia hosting lain apabila melebihi yang lama. Ia juga membolehkan pemperibadian kedai yang lebih baik.
 4. Sambungan untuk WooCommerce akan menjadikan hidup anda lebih mudah semasa menguruskan kedai.
 5. Sistem blog terpadu sangat bagus untuk mencapai pelawat baru yang akan terus berhubung dengan anda berkat peluasan Mail Chimp.
 6. Satu lagi positif ialah kedai tema WooCommerce (sebagai alternatif ThemeForest) untuk mencari tema yang akan mengembangkan pasaran anda melebihi jangkaan anda.

Tetapi pada awal siaran, saya mengatakan bahawa saya juga akan menutup kelemahannya. Oleh itu mari kita hubungi mereka sekarang:

Adakah anda seorang yang suka teknologi? Dari segi cara semua orang melakukannya. Tetapi apa perbezaan antara seseorang yang membuat laman web sendiri dan seseorang yang membayar seseorang untuk melakukannya untuknya? Perbezaannya adalah dalam pengetahuan pembangunan laman web.

Inilah salah satu masalah di sini. Sekiranya anda tidak begitu mahir dalam bidang teknologi, mungkin memerlukan sedikit masa untuk mempelajari semua selok-belok WooCommerce. Seperti yang saya katakan sebelum ini, sangat mungkin. Tetapi jika anda tidak terbiasa melakukan perkara seperti ini sendiri, anda mungkin ingin meminta pertolongan.

Dan apabila kedai sudah siap dan berfungsi, anda mesti menguruskannya. Oleh kerana WooCommerce adalah plugin Open-Source, anda harus melakukan semua kerja backend. Dengan platform berbayar, ini berbeza.

Sekiranya anda mencari platform lain, Shopify misalnya, mereka mengurus semuanya. Anda tidak perlu risau laman web ini rosak atau tidak berfungsi. Sekiranya ada masalah, kakitangan akan meneliti dan mencari jalan untuk memperbaikinya.

Tetapi dengan WooCommerce jika ada masalah, anda harus menyelesaikannya sendiri. Dalam keadaan yang lebih bernasib baik, anda dapati jawapannya di laman komuniti. Atau anda mungkin perlu mengupah pembangun untuk melakukan kerja untuk anda. Tetapi mana-mana situasi ini boleh mengambil masa berharga dari pasar.

Kelemahan lain ialah kekerapan kemas kini. WordPress mendapat kemas kini dengan kerap. Tetapi kadang-kadang pemalam, dalam kes ini, WooCommerce, tidak cepat menyesuaikan diri dengan standard baru. Tetapi ini akan menyelesaikannya dalam masa yang singkat.

WooCommerce juga boleh menjimatkan sejumlah wang. Ini adalah sesuatu yang dianggap orang negatif. Banyak tema yang digunakan oleh WooCommerce mempunyai harga. Oleh itu, jika anda ingin menaik taraf kedai anda dengan tema baru yang lebih baik, anda mungkin membelanjakan sejumlah wang untuk ini.

Sambungan yang digunakan oleh WooCommerce sangat berguna. Tetapi banyak juga yang berharga. Anda harus mempertimbangkan perkara-perkara ini semasa merancang kedai anda.

Kesimpulannya

Kesimpulannya, WooCommerce adalah pemalam yang kuat dan moden untuk membantu anda membina kedai dalam talian. Seperti yang telah kita lihat, terdapat banyak kelebihan jika anda memilih untuk mengembangkan kedai anda menggunakannya. Salah satu yang paling luar biasa adalah kemungkinan besar untuk penyesuaian dan keselamatan yang kuat dengan kemas kini terbaru.

Seperti semuanya, ia juga mempunyai beberapa keburukan. Sekiranya anda tidak benar-benar kenal dengan teknologi, anda mungkin agak sukar untuk membuat dan mengurus kedai anda menggunakan alat ini. Dalam kes ini, platform berbayar boleh menjadi pilihan yang lebih baik untuk anda.

Tetapi, jika anda mahukan kedai dalam talian yang hebat, berkinerja dan moden, dan anda bersedia untuk mengerjakannya, walaupun belajar dari bawah ke atas cara melakukannya, saya sangat mengesyorkan mencuba WooCommerce.

Pro boleh mengatasi kelebihan jika kita bercakap tentang WooCommerce.

Seperti yang saya katakan dalam pembukaannya, 10 tahun yang lalu, tidak banyak orang akan berfikir untuk membuat kedai dalam talian menggunakan WordPress. Tetapi seperti yang anda lihat melalui artikel ini, WooCommerce boleh menjadi alat yang hebat dalam membantu anda mencapainya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map