Weebly vs Volusion vs BigCommerce – Bandingkan Pembangun Kedai Teratas

01.06.2020
Artikel & Lagi ... 'Weebly vs Volusion vs BigCommerce – Bandingkan Pembangun Kedai Teratas
0 9 мин.

perniagaan besar volusion weebly


Menjual barang dalam talian mengancam untuk menggantikan belanja lama secara bersemuka. Pasti, beberapa perkara akan selalu lebih baik dibeli sendiri, seperti pakaian yang disesuaikan khasnya, tetapi untuk beberapa kumpulan produk lain, seperti elektronik misalnya, tidak ada satu pun sebab mengapa anda harus membuang masa dan tenaga anda untuk pergi ke pusat membeli-belah.

Anda boleh membeli TV dari keselesaan kediaman anda, dan melihat seberapa banyak yang anda mahukan, membandingkan produk, tanpa ada peruncit pemarah yang tidak mahu memberikan nasihat.

Kemudahan adalah salah satu sebab utama peningkatan populariti membeli-belah dalam talian. Sebab lain ialah harga berpatutan. Kedai dalam talian tidak perlu membayar orang di kaunter, sewa dan bil elektrik. Mereka mempunyai beberapa perbelanjaan lain (hosting misalnya), tetapi, jika dibandingkan dengan kedai tradisional, dunia nyata, kos ini minimum.

Oleh kerana perbelanjaan mereka tetap rendah, kedai dalam talian dapat menawarkan harga yang jauh lebih rendah. Sudah tentu, pelanggan perlu membayar penghantaran, tetapi biasanya akan membuahkan hasil, dan mereka masih menyimpan sedikit.

Banyak kelebihan dan tidak ada kelemahan sebenarnya – eCommerce terus berkembang, dan ia akan terus berlaku. Oleh itu, anda, penjual, harus mengikuti masa, dan memulakan kedai dalam talian anda sendiri, ASAP.

Pembina kedai adalah tempat yang bagus untuk memulakan. Alat intuitif yang mudah ini membolehkan pengguna yang tidak mempunyai kemahiran pengekodan atau teknikal untuk membina kedai dalam talian, semuanya sendiri. Sebilangan besar pembangun kedai menggunakan teknik mudah seperti drag & penurunan, tetapan asas, tetapi mereka juga membenarkan penyesuaian total kepada pengguna.

Terdapat beberapa perbezaan yang ketara di antara mereka, tentu saja, tetapi mereka semua berkongsi beberapa prinsip: mereka cuba menjadi semudah mungkin, tetapi tetap saja, mereka menyediakan alat yang berguna untuk membina sebuah kedai yang cantik dan berfungsi.

Pilihan akhirnya akan jatuh pada anda; anda harus memutuskan mana yang akan anda gunakan untuk membina kedai anda. Kriteria utama untuk memilih mestilah kepakaran teknikal anda, saiz kedai, dan keperluan tertentu. Dalam artikel ini, kami akan memberi anda gambaran keseluruhan tiga pembangun kedai yang banyak digunakan: Weebly, Volusion, dan BigCommerce.

Mari kita soroti satu perkara sebelum kita mula mengulangkaji. Tidak kira yang mana satu daripada tiga yang anda pilih untuk membina kedai anda, anda tidak akan menyesal. Ketiga-tiganya adalah pembangun berkualiti tinggi, mudah digunakan tetapi penuh dengan fungsi, dan itulah sebab utama popularitinya.

Weebly

Lawati Laman Web »

pembangun kedai weebly

Kami telah mengatakan bagaimana kebanyakan pembangun kedai berhasrat untuk menjadi sesederhana mungkin, tetapi Weebly telah membawa ini ke tahap yang berbeza. Anda tidak akan menemui pembangun kedai yang mudah digunakan seperti Weebly; kami menjamin anda bahawa. Kesederhanaan ini adalah ciri paling jelas dari Weebly; orang menyukainya, dan lebih daripada 40 juta laman web dibina dalam pembina ini (2% dari keseluruhan Internet!).

Satu perkara: bersikap sederhana tidak bermaksud lemah, dan Weebly telah menarik ulasan positif bukan sahaja dari pengguna asas tetapi juga perniagaan dan usahawan. Lebih-lebih lagi, jika anda mengetahui beberapa pengekodan, Weebly membolehkan anda mengedit kod sumber menggunakan HTML atau CSS. Anda juga boleh mengedit tema, untuk memberikan keperibadian yang lebih besar.

Semua di dalamnya dilakukan hanya dengan menyeret dan menjatuhkan. Keseluruhan antara muka mudah dan jelas, dan keperluan pertolongan anda akan minimum, atau sama sekali tidak ada. Ini menjadikan Weebly pilihan terbaik bagi anda yang tidak mempunyai kemahiran teknikal atau pengekodan. Bahkan jumlah pengguna baru yang tidak pernah menulis satu baris kod dalam hidup mereka akan dapat membuat laman web yang indah menggunakan Weebly.

contoh tema percumaAnda juga dapat menggunakan beberapa tata letak dan tema yang telah dirancang sebelumnya yang disediakan oleh Weebly, untuk mempercepat prosesnya. Dan, jangan takut, memilih tema tidak kekal, anda boleh beralih di antara mereka kemudian. Walau bagaimanapun, cuba gunakan ini sebagai titik permulaan, dan jangan malas, anda tidak mahu kedai anda kelihatan seperti yang lain atau pelanggan anda merasa seperti anda tidak mencuba. Ini semua mengenai reputasi itu!

Keistimewaan Weebly adalah kemudahan mudah alihnya. Laman web dan kedai yang anda buat menggunakan pembina ini akan kelihatan hebat tidak kira platformnya jika anda memilih beberapa tema mesra mudah alih yang lebih baru. Ini sangat penting untuk eCommerce kerana jumlah pembelian mudah alih terus mengatasi yang dibuat oleh pengguna desktop.

Namun, tidak semuanya berwarna hijau. Kekuatan terbesar Weebly adalah, seperti dalam banyak kes lain, tumit Achilles. Seretan & penurunan berfungsi dengan baik, tetapi hanya jika anda mahukan penyesuaian paling asas. Sekiranya anda mahukan sesuatu yang lebih daripada itu, maaf.

Beberapa fungsi asas seperti mengedit lebar lajur atau latar belakang memerlukan pengekodan. Juga, walaupun laman web yang anda buat di Weebly dioptimumkan untuk peranti mudah alih, anda tidak akan dapat mengedit bagaimana mereka melihatnya secara khusus. Dan satu masalah besar dengan Weebly bukanlah pilihan “buat asal”. Juga, jika sesuatu berlaku, seperti sambungan atau kehilangan kuasa, perubahan anda akan hilang, jadi pastikan anda menyimpan kerja anda dengan kerap.

Tetapi, semua perkara yang dipertimbangkan, Weebly adalah perkhidmatan terbaik. Anda akan mendapat pembina laman web yang hebat secara percuma. Terdapat juga beberapa rancangan premium, yang akan memberikan anda lebih banyak lagi, tetapi versi percuma adalah tempat yang bagus untuk memulakan dan melihat bagaimana perasaan Weebly. Pembina kedai yang paling mudah di luar sana adalah alat yang sempurna untuk pemula untuk membuat kedai yang indah, dan kami berpendapat bahawa anda pasti harus mempertimbangkan untuk mencuba Weebly.

Volusi

Lawati Laman Web »

pembina kedai volusi

Kegemaran orang ramai yang lain ialah Volusion. Pembina kedai ini dengan cepat meningkatkan popularitinya dan telah menjadi salah satu pembina yang paling popular dan banyak digunakan hari ini. Volusion mudah digunakan, tetapi tidak semudah Weebly, dan beberapa pembangun lain.

Anda perlu membaca panduan yang akan memandu anda sebelum anda memulakan kerana perkara-perkara tidak begitu jelas. Sebilangan besar perkara di Volusion dilakukan dengan menyeret dan menjatuhkan, seperti pada pembangun yang serupa. Tetapi setelah anda mengetahui, anda akan meluncur dengan lancar, dan mula menikmati prosesnya.

contoh tema volusiNamun, apa yang kurang dalam kesederhanaan awal, Volusion lebih dari sekadar membuat ciri. Ia digabungkan sepenuhnya dengan Amazon dan eBay, yang sangat hebat. Ia juga menyokong jumlah produk yang tidak terhad, membolehkan anda membuat tawaran istimewa yang berbeza seperti kupon dan diskaun untuk pelanggan anda, atau beberapa faedah berkala seperti tawaran harian dan mingguan.

Ia juga mempunyai beberapa pilihan yang berguna seperti pemberitahuan troli yang ditinggalkan, proses pengembalian dan pembayaran balik, tawaran yang berkaitan dan yang serupa. Anda juga akan dapat melakukan pemasaran end-to-end dalam Volusion.

Penjanaan petunjuk akan membantu anda dalam membuat keputusan, memastikan semua yang anda lakukan berdasarkan maklum balas pelanggan sebenar. Ini akan banyak membantu pemasaran anda, membuatkan pelanggan anda ingin kembali dan mengunjungi kedai anda. Volusion mempunyai banyak tema, tetapi, tidak seperti pembangun lain, anda perlu membayar sebahagian besarnya (sekurang-kurangnya untuk yang baik).

Volusion juga mempunyai pasukan sokongan yang hebat, yang dapat anda jangkau sepanjang masa, melalui kaedah yang berbeza; telefon, e-mel, dan juga sembang langsung. Ini sangat penting, terutama bagi pemula yang cenderung meminta pertolongan.

Volusion mempunyai keseimbangan yang betul; ia tidak terlalu rumit, dan tidak akan mengejar pengguna asas, tetapi juga dilengkapi dengan ciri-ciri yang akan memenuhi harapan pengguna maju.

Pembangun ini dikendalikan dan dikembangkan oleh pakar eCommerce, dan juga akan membantu anda membuat strategi perniagaan yang sihat yang memberi anda kelebihan dalam pasaran yang keras. Kandungan yang anda buat dalam Volusion mesra SEO, yang membolehkan anda menjaga kedai anda tetap tinggi dalam hasil carian. Volusion melakukan pekerjaan yang hebat dengan alat carian yang disisipkan, untuk memudahkan pelanggan anda mencari barang yang mereka perlukan.

Seperti yang anda lihat, Volusion mempunyai banyak kelebihan. Namun, mereka mendapat harga – tidak ada rancangan percuma. Terdapat tempoh percubaan percuma sehingga anda dapat mencubanya dan melihat bagaimana ia berfungsi untuk anda. Ia juga tidak mempunyai beberapa ciri lain, seperti perisian blog, dan forum pengguna, tetapi secara keseluruhan, ia adalah pembangun yang sangat baik.

Komersial Besar

Lawati Laman Web »

pembangun kedai bigcommerce

Pembangun kedai ketiga yang kami kaji ialah BigCommerce. Ini adalah perisian yang unik kerana tidak kira apa pun rancangan yang anda pilih, ia meletakkan beberapa alat mudah di tangan anda. Setiap rancangan membenarkan jumlah produk, akaun kakitangan, dan lebar jalur yang tidak terhad, tetapi untuk mendapatkan beberapa ciri yang lebih maju (seperti menyimpan keranjang belanja terbengkalai, ulasan pelanggan, SSL khusus dan sejenisnya), anda perlu membayar lebih banyak.

Terdapat rancangan yang berbeza, tetapi perlu diketahui, BigCommerce bukanlah pembangun kedai paling murah. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu membeli apa-apa tanpa ujian – BigCommerce memberikan percubaan 15 hari yang murah hati, sepenuhnya percuma. Tetapi berhati-hatilah, jika anda tidak ingin terus menggunakannya, pastikan untuk membatalkan langganan anda – setelah pembayaran dibuat, tidak ada pembayaran balik!

Perkara pertama yang akan anda perhatikan ketika anda mula membina kedai anda ialah papan pemuka BigCommerce. Ia sedikit lebih terperinci berbanding dengan beberapa pembangun lain, tetapi tidak terlalu sukar untuk difahami.

Susun aturnya cukup intuitif, dan anda akan merasa seperti di rumah dengan cepat. Menambah produk dilakukan langkah demi langkah, yang kami suka. Anda boleh mengisi maklumat asas, dan kembali dan mengedit butirannya di kemudian hari.

contoh templat bigcommerceDengan mempertimbangkan antara muka – terdapat lebih dari 100 tema, ada yang percuma, yang lain dibayar yang boleh anda gunakan, dan edit lebih lanjut. Juga, ada pilihan untuk membeli tema unik dari pereka khusus, untuk menjadikan laman web anda menonjol.

Anda dapat meningkatkan lagi ciri-ciri kedai anda dengan menambahkan beberapa pilihan menarik seperti program kesetiaan dan pengebilan berulang, atau kempen pemasaran bersepadu, tinjauan pelanggan. Juga, jika anda sudah biasa dengan HTML, ada pilihan untuk mengedit kod, yang membolehkan anda lebih banyak kawalan.

BigCommerce dioptimumkan untuk peranti mudah alih, yang membolehkan pengunjung anda membeli dari telefon dan tablet mereka. Pilihan pratonton juga tersedia, di mana anda dapat melihat bagaimana versi mudah alih laman web anda kelihatan.

Semua perkara yang dipertimbangkan, BigCommerce adalah alat yang sangat baik. Ia bukan yang paling murah, tetapi menawarkan sebilangan besar ciri canggih dan banyak fleksibiliti. Percubaan percuma selama 15 hari menjadikannya patut dicuba.

Kesimpulannya

Weebly, Volusion, dan BigCommerce adalah pembina kedai yang sangat baik, tidak diragukan lagi. Masing-masing unik dan mempunyai kekuatan dan kelemahan masing-masing. Kami mengesyorkan anda mencuba ketiga-tiganya, dan melihat bagaimana perasaan mereka, sebelum memutuskan mana yang akan digunakan untuk membina kedai anda. Tetapi yakinlah, ketiga-tiganya adalah pilihan yang hebat, dan memilih masing-masing dari ketiga adalah keputusan yang sangat baik.

Gambar Pilihan Direka oleh Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector