10 beste PHP-frameworks voor webontwikkelaars

beste php-frameworks voor webontwikkelaars


In dit artikel gaan we PHP behandelen en welke frameworks we moeten gebruiken om een ​​snelle, complexe en professionele ontwikkeling van websites en webapps te bereiken.

PHP dat oorspronkelijk stond voor Personal Home Page, en nu staat voor Hypertext Preprocessor, vertegenwoordigt een side scripting-taal en is vooral bedoeld voor webontwikkeling. Sinds de introductie in 1995 heeft PHP een lange weg afgelegd en is het nu de meest populaire scripttaal op de server. Het wordt ook gebruikt als een algemene programmeertaal.

Het helemaal zelf bouwen van complexe websites en web-apps kan moeilijk en tijdrovend zijn, dus in plaats van onbewerkte PHP-code te gebruiken, gebruiken ontwikkelaars frameworks die hen helpen sneller te werken en om gestructureerde code te hebben die opnieuw kan worden gebruikt.

Lees ook: Uw website bouwen met PHP

We hebben 10 frameworks gekozen om in dit artikel te presenteren, en deze frameworks zijn het populairst onder ontwikkelaars en ze worden ook actief onderhouden.

Redenen om een ​​PHP Framework te gebruiken

Nu gaan we zien waarom zoveel ontwikkelaars PHP-frameworks gebruiken en hoe deze frameworks ons helpen bij webontwikkelingsprocessen.

 • Het oplossen van de meest voorkomende technische kwetsbaarheden
 • URL-routering
 • Bereik integratie met e-mailservices en tools waarmee webapplicaties sneller kunnen werken
 • Bestands- en code-organisatie voor het creëren van herbruikbare en goed gestructureerde code
 • Verhoogde beveiliging van een site
 • Pas MVC-patroon toe op PHP-toepassingen
 • Tal van bibliotheken en plug-ins die ons kunnen helpen met databases, invoer / uitvoer-filtering, formulieren

10. PHPixie

Bezoek Site »

PHPixie is een jong framework dat begon als een micro-framework, maar het veranderde snel in een zeer populair full-stack PHP-framework. Dit is een krachtig framework, maar het is heel gemakkelijk onder de knie te krijgen en heeft een bescheiden en vriendelijke gemeenschap.

PHPixie heeft een HMVC-ontwerppatroon en is gemaakt van onafhankelijke componenten. Enkele van de functies die PHPixie bezit zijn ORM (object-relationele mapping), authenticatie- en autorisatiemogelijkheden. Het maakt ook het gebruik van de HAML-opmaaktaal mogelijk en het heeft onder meer een geavanceerd routingsysteem. Er zijn veel tutorials op de PHPixie-website en ze beweren ook dat ze je PHPixie in 30 minuten kunnen leren, wat zeker intrigerend is.

9. BrandstofPHP

Bezoek Site »

Dit raamwerk is zeer flexibel, het heeft een ingebouwde modulaire structuur en het heeft ook een sterke gebruikersgemeenschap. FuelPHP-olie is een leuke opdrachtregelfunctie en het maakt snelle ontwikkeling mogelijk, evenals de mogelijkheid om uw applicatie te testen en meerdere taken uit te voeren. Dit biedt ook verschillende andere functies, zoals verpakken, testen, verfijnen en andere.

FuelPHP is een volledig stack-framework dat gebruikmaakt van HMVC-architectuur. Een van de functies die aan FuelPHP zijn toegevoegd, is ViewModel, ook wel bekend als presentatiemodellen en hierdoor kunt u een laag toevoegen tussen Controller en de View. FuelPHP is uitbreidbaar en bevat functies zoals URI-filtering en uitvoercodering. Zoals we al zeiden, het heeft een sterke community en geweldige documentatie die je kunt bekijken op de officiële website.

8. Slank

Bezoek Site »

Als je kleine, eenvoudige en flexibele apps wilt ontwikkelen, is Slim het perfecte framework voor jou. Het is minimalistisch qua ontwerp, eenvoudig en je zult er niet veel tijd aan besteden om het te leren.

Slim is een PHP micro framework en het is het meest geschikt als je simpele API’s wilt bouwen met behoud van volledige flexibiliteit. Slim wordt ook geleverd met een aantal coole functies zoals sessie- en cookie-encryptie, URL-routering, HTTP-caching aan de clientzijde en ook flash-berichten over HTTP-verzoeken.

Het is mooi gedocumenteerd en we wachten nog steeds op een volledige release van Slim 3.0

7. Zend Framework

Bezoek Site »

Zend Framework is zonder twijfel een van de beste PHP-frameworks aller tijden. Dit raamwerk is complex en erg moeilijk te leren, en wordt vooral gebruikt voor complexere projecten. Zend Framework wordt gebruikt door enkele grote bedrijven zoals BBC, CISCO WebEx en BNP Paribas. Enkele van de partners zijn onder meer IBM, Microsoft, Google en Adobe.

De huidige versie van Zend Framework 3.0 heeft enkele nieuwe functies, zoals een XML naar JSON-converter, een JSON RPC-server en compatibiliteit met PHP 7. Het is ook 4 keer sneller dan de vorige versie.

6. CakePHP

Bezoek Site »

CakePHP is een open source-project dat in 2006 is geïntroduceerd en is gemodelleerd naar de concepten van Ruby on Rails. Er is veel verbeterd met de nieuwste versie, CakePHP 3.0, en er is weer veel vraag naar dit oudere framework. Enkele van de functies die u bij de nieuwe versie krijgt, zijn verbeterd sessiebeheer, stand-alone bibliotheken en ontkoppelde componenten voor een betere modulariteit.

Een behoorlijk opmerkelijk feit is dat CakePHP wordt gebruikt voor websites van enkele van de grootste bedrijven die er zijn, zoals BMW, Hyundai, Zumba en Express. Het implementeert ook een hoog beveiligingsniveau in apps. Het kan dat bereiken met beveiligingsfuncties zoals SQL-injectiepreventie, cross-site scripting, CSRF-beveiliging en andere.

5. Phalcon

Bezoek Site »

Phalcon is een hoogwaardig PHP-webframework dat in 2012 is uitgebracht en gedurende een relatief korte periode enorm populair is geworden onder webontwikkelaars. Dit framework is geschreven in C, maar je kunt het gebruiken als je de C-taal niet kent, omdat het PHP-klassen bevat die voor elke toepassing kunnen worden gebruikt.

Dit framework biedt veel moderne functies, zoals controllers, querytaal, weergavesjablonen enzovoort. Het mooie van Phalcon is dat het de prestaties versnelt en op vrijwel elke server draait. Het is een zeer goed gedocumenteerd raamwerk en we raden u aan het te proberen.

4. Yii 2

Bezoek Site »

Yii 2 is momenteel een van de meest gebruikte PHP-frameworks. Het biedt een breed scala aan zeer nuttige functies en er zijn veel redenen waarom ontwikkelaars het gebruiken. Yii 2 is eenvoudig en gemakkelijk, maar ook erg krachtig en snel, u kunt uw website in zeer korte tijd openen.

Installatie is vrij eenvoudig en u kunt de Composer gebruiken voor het installatieproces. Yii 2 is een objectgeoriënteerd programmeerraamwerk met een eenvoudige en schone code. Met dit framework gebruikt u een aantal geweldige functies zoals late statische binding, SPL-klassen en interfaces en anonieme functies, en het is ook zeer uitbreidbaar. Voor iemand die afkomstig is van een frontend-achtergrond is Yii 2 handig omdat het jQuery en ook AJAX-compatibele functies bevat.

Wanneer u Yii2 gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over beveiliging, omdat het wordt geleverd met een beveiligingsapplicatiecomponent die u helpt bij het maken van een veiligere applicatie. Yii 2 helpt je ook om minder tijd te besteden aan sommige taken, met een tool genaamd “Gill”. Deze tool helpt u bij het ontwikkelen van sjablonen voor formulieren, modellen en extensies.

3. CodeIgniter

Bezoek Site »

CodeIgniter werd uitgebracht in 2006 en het lijkt erop dat het met de tijd minder populair wordt. De grootste kracht van CodeIgniter is het feit dat het eenvoudig, licht en duidelijk is. Het kost slechts ongeveer 2 MB, dus het is eenvoudig te installeren en het is heel eenvoudig te leren.

CodeIgniter dwingt je niet om MVC te gebruiken, dus het geeft ontwikkelaars vrijheid op het gebied van codering en naamgevingsconventies en het ondersteunt eenvoud. Ook kunt u plug-ins downloaden voor meer complexiteit. Het ondersteunt de meest gebruikte databases, waaronder MySQL. De huidige vereiste is PHP 5.3.7, maar het werkt ook op bijna alle gedeelde en speciale hostingplatforms.

2. Symfonie

Bezoek Site »

Symphony Framework kan worden gebruikt als u een grootschalig project moet voltooien. Symphony bestaat uit herbruikbare componenten en heeft ook een zeer actieve en brede ontwikkelaarsgemeenschap.

Met herbruikbare componenten die Symphony te bieden heeft, kunt u veel dingen doen, zoals een hoge mate van maatwerk, een templating-engine, een e-mailbibliotheek, het testen van eenheden en het maken van formulieren. Ook wordt het Symphony-framework gebruikt in veel belangrijke projecten zoals Drupal, PHPBB, PIWIk en ook “Twig”, een van de meest populaire templating-engines wordt aangedreven door Symphony-componenten.

Symphony is gemaakt in 2005 en is beschikbaar onder MIT-licentie.

U kunt Symphony.com bezoeken om meer over Symphony te lezen.

1. Laravel

Bezoek Site »

Volgens online enquêtes is Laravel het populairste framework geworden onder ontwikkelaars. Als een relatief jong PHP-framework (uitgebracht in 2011) positioneerde Laravel zichzelf als de koning van frameworks dankzij eenvoud, een enorme en ondersteunende community met veel gratis tutorials en andere leermiddelen.

Laravel is eenvoudig te leren en wordt geleverd met veel functies waarmee we snel kunnen werken en grote projecten snel kunnen uitvoeren. Laravel wordt geleverd met “Blade”, zijn eigen sjabloontaal waarmee u normale PHP-code in een sjabloon kunt schrijven. Laravel heeft ook “Lumen”, een recent uitgebracht micro PHP-framework dat zeer snelle API’s kan bouwen.

Overzicht

PHP-frameworks zijn zeker zeer nuttige tools voor het maken van complexe webapplicaties en andere projecten. Een van de belangrijkste dingen bij het ontwikkelen van websites is natuurlijk snelheid, met onderhoudbare en herbruikbare code. De wereld van webontwikkeling verandert en verbetert voortdurend en dat geldt ook voor frameworks. Dus hier hebben we geprobeerd enkele van de PHP-frameworks te presenteren die de kwaliteitsnormen zijn in webontwikkeling van vandaag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map