301-omleidingsgids – Hoe kunt u uw website op de juiste manier omleiden?

301 redirect gids


Een domein- of pagina-URL-wijziging in een site heeft meerdere gevolgen in termen van SEO en webverkeer. Om te beginnen zullen eerdere bezoekers uw nieuwe domein of nieuwe URL niet meer vinden en uw domeinautoriteit zal ongetwijfeld een hit krijgen. Hier komt een 301-omleiding binnen, die ervoor zorgt dat bezoekers en zoekmachines uw nieuwe URL vinden en dat de rangorde van uw vorige URL wordt doorgegeven aan de nieuwe URL.

In deze 301-omleidingsgids zullen we verduidelijken wat een 301-omleiding is, wanneer en hoe u er een moet gebruiken, de voor- en nadelen van een 301-omleiding, en wat zijn de mogelijke fouten die u moet vermijden bij het gebruik van een 301-omleiding, zodat u verlies geen SEO-voordelen en bezoekersverkeer.

Wat is een 301-omleiding?

Een 301-omleiding is in wezen een permanente instructie die bezoekers van de ene URL naar de andere leidt. Dit betekent dat hoewel de URL van uw site is gewijzigd, een bezoeker nog steeds toegang heeft tot de nieuwe URL door de oorspronkelijke URL te gebruiken die hij kent.

Stel u het volgende scenario voor, om beter te begrijpen hoe een 301-omleiding werkt: Stel dat uw domein-URL altijd “greatestURL.com” is geweest, maar op een gegeven moment heeft u besloten om uw naam te wijzigen in “bestURL.com”.

Uw oude bezoekers en zelfs zoekmachines weten misschien nog niets van deze wijziging, dus ze hebben nog steeds toegang tot uw oude URL, maar wanneer ze deze invoeren in hun browser, worden ze doorgestuurd naar uw nieuwe URL, dwz ” bestURL.com ”.

Dit is mogelijk dankzij de 301-omleiding, die ervoor zorgt dat uw domeinautoriteit van inkomende links naar “greatestURL.com” wordt doorgegeven aan uw nieuwe domein.

Waarom 301-omleiding gebruiken?

Een 301-omleiding is een belangrijk hulpmiddel waarmee u het SEO-werk dat u op uw site heeft gezet, kunt behouden. Er zijn twee veelvoorkomende scenario’s waarbij u 301-omleiding moet gebruiken, namelijk:

1. De naam van uw bedrijf wijzigen

Als u op een dag besluit dat uw bedrijf een nieuwe start nodig heeft, en u wilt uw merk een nieuwe naam geven door uw domein te hernoemen, dan kan het zijn dat u uw zoekmachine-rankings helemaal opnieuw moet opbouwen, en u kunt uw vorige klanten verwarren of ronduit verliezen bezoekers. Met een 301-omleiding kunt u voortbouwen op de autoriteit van uw vorige domein en uw eerdere klanten behouden.

2. Wijzigingen in de URL van een pagina

U kunt een 301-omleiding toepassen om verkeer van een vorige pagina-URL van uw site naar een andere URL te leiden. Mogelijk moet u dit om verschillende redenen doen, bijvoorbeeld je hebt een betere versie van die pagina gemaakt, de oude URL werkt niet meer, enz. In al deze gevallen zorgt een 301-omleiding voor een betere gebruikerservaring en leidt naadloos verkeer van de oude pagina naar je nieuwe pagina.

Als permanente omleiding behoudt de 301-omleiding de SEO-waarde van uw oude pagina / site, behoudt uw organisch verkeer en eerdere zoekrangschikkingen en geeft het signalen aan zoekmachines om te beginnen met het indexeren van uw nieuwe URL in plaats van de oude.

Een ander goed gebruik van een 301-omleiding zou zijn om verkeer van pagina’s met dubbele inhoud om te leiden naar de pagina met de hoogste rang, waardoor zoekmachines worden geïnformeerd om die specifieke pagina te indexeren en mogelijk bestraffing te voorkomen.

Voordelen & Nadelen van 301 Redirection

Dit zijn de voordelen die u kunt genieten wanneer u een 301-omleiding correct gebruikt, en enkele nadelen waarmee u rekening moet houden bij het instellen van een 301-omleiding.

Voordelen van 301 Redirect

 • Voorkomt slechte gebruikerservaringen wanneer bezoekers uw oude URL’s openen, bijvoorbeeld in plaats van geraakt te worden door een 404-fout, worden uw bezoekers naadloos naar uw nieuwe URL geleid;
 • Behoudt uw organische websiteverkeer;
 • Behoudt uw SEO-autoriteit – Google begint automatisch met het indexeren van uw nieuwe URL en uw backlink-profiel wordt ook overgebracht naar de nieuwe URL;

Nadelen van 301 Redirect

 • Slechte problemen met het backlinkprofiel – voordat u uw hele domein omleidt, moet u controleren of er niet veel links van lage kwaliteit zijn die naar uw domein verwijzen, omdat deze uw SEO kunnen schaden in plaats van helpen;
 • Doorverwijzing naar irrelevante pagina’s wordt door Google behandeld als een zachte 404, wat betekent dat de nieuwe URL niet profiteert van de SEO-autoriteit van de vorige URL;
 • Tijdoverwegingen – het doorgeven van uw SEO-autoriteit aan uw nieuwe domein kost enige tijd, en hoewel zoekmachines uw nieuwe domein oppikken en beginnen met indexeren, gebeurt het hele proces niet van de ene op de andere dag.

Hoe een 301-omleiding op WordPress te gebruiken?

Zoals met de meeste dingen in WordPress, is een plug-in de gemakkelijkste manier om de klus te klaren. Inderdaad, met behulp van een omleidingsplug-in zoals de Omleiding WordPress plug-in, u kunt het opzetten van een 301-omleiding vereenvoudigen.

Zoek, installeer en activeer de plug-in in uw WordPress-dashboard en volg de onderstaande stappen:

 1. Ga naar Hulpmiddelen > Omleiding;
 2. Voltooi de “Bron-URL‘Veld met uw oude URL, dan
 3. Voeg uw nieuwe URL toe aan de “Doel-URL”Veld, en
 4. Druk op “Omleiding toevoegen“Knop.

wordpress 301 redirect

Hoe 301 pagina’s omleiden op Apache

Op de Apache-webserver kunt u een 301-omleiding maken door een regel code toe te voegen aan het .htaccess-bestand, dat zich in de hoofdmap van uw website bevindt. Als je geen .htaccess-bestand hebt, kun je er een maken en uploaden via FTP. U kunt uw hostingprovider ook vragen het voor u te doen. De meeste betrouwbare hosts zullen je hierbij helpen.

Onthoud dat u de .htaccess-omleiding alleen kunt gebruiken als mod_rewrite is ingeschakeld op uw Apache-server.

Om een ​​enkele pagina om te leiden naar een nieuwe, voegt u de volgende code toe aan de .htaccess het dossier:

Redirect 301 /old-page.htm /new-page.htm

Hoe 301 Redirect op Nginx in te stellen

Op een Nginx-server werkt de .htaccess-truc niet. Hier, als u een oude pagina naar een nieuwe wilt omleiden, moet u de volgende code gebruiken binnen serverblok:

server {

if ($ request_filename ~ old-page /) {

herschrijven ^ http://www.uwdomein.com/new-page/? permanent;

}

Hoe 301-omleiding in PHP-bestanden te gebruiken

U kunt een PHP-pagina 301 omleiden door de volgende code aan het begin van het PHP-bestand toe te voegen:

<?php

header (“HTTP / 1.1 301 permanent verplaatst”);

koptekst (“Locatie: http://www.uwdomein.com/nieuw-pagina.php”);

Uitgang();

?>

Hoe 301 ASP-bestanden omleiden

Om een ​​enkele .asp-pagina om te leiden naar een nieuwe, voegt u deze code toe aan het huidige bestand:

<% @ Language = VBScript%>

<%

Response.Status = “301 permanent verplaatst”

Response.AddHeader “Location”, “http://yourdomain.com/new-page.asp”

%>

Hoe 301 Redirect in ASP .NET te gebruiken

De code verschilt een beetje voor .aspx-pagina’s, maar het concept is hetzelfde. Voeg de volgende code toe aan het bestand dat je wilt omleiden:

privé leegte Page_Load (objectzender, System.EventArgs e)

{

Response.Status = “301 permanent verplaatst”;

Response.AddHeader (“Locatie”, “http://uwdomein.com/nieuw-pagina.aspx”); \

}

Domein omleiden bij registrar (Namecheap)

Misschien heb je een goed domein verworven en wil je het naar je belangrijkste bedrijfswebsite verwijzen, of wil je gewoon al je merkdomeinen omleiden naar je hoofdwebsite zonder het aan een hostingaccount toe te voegen.

Welnu, er zijn registrars zoals Namecheap, waar u uw domeinen op DNS-niveau kunt omleiden. Hier hoeft u geen code te gebruiken, volg gewoon deze stappen:

 • Log in op uw Namecheap-account
 • Selecteer in de linkerzijbalk Domeinlijst en klik Beheren naast uw domein
 • Kies in het gedeelte Nameservers Namecheap Basic DNS en sla wijzigingen op
 • Bij de Domein omleiden sectie voeg de oude en nieuwe URL toe

namecheap 301-omleidingsdomein

Voeg zoveel omleidingen toe als je nodig hebt.

Andere registrars werken mogelijk niet hetzelfde, maar hopen dat u het concept begrijpt.

Een domein doorsturen bij GoDaddy

Het omleiden van een domein dat is geregistreerd bij GoDaddy is een beetje anders, maar het werkt in principe erg veel op het domein dat we eerder noemden. Volg deze stappen om uw domein bij GoDaddy om te leiden of door te sturen:

 • Log in op uw GoDaddy-account
 • Selecteer Domeinen > Alle domeinen
 • Kies een domeinnaam die u wilt omleiden of de Beheren knop naast het domein
 • Klik op de Gebruik Mijn domein knop
 • Klik op de Aansluiten knop onder de Maak verbinding met een bestaande site sectie
 • Selecteer de bestemming waarnaar u wilt omleiden – hier kunt u kiezen uit een breed scala aan opties, zoals websitebouwers, sociale profielen, online winkels of u kunt direct een URL toevoegen
 • Klik op de De volgende  knop
 • Controleer uw omleidingsinstellingen en klik op Af hebben

godaddy-domein verbinden met bestaande site

godaddy 301-omleidingsdomein

Hoe 301 Redirect op Microsoft Windows Server met IIS te gebruiken

Volg deze stappen als u met IIS een map of bestand op een Windows-server wilt omleiden:

 • Ga naar IIS (Internet Service Manager) en selecteer de map of het bestand dat u wilt omleiden
 • Klik met de rechtermuisknop en selecteer een omleiding naar een URL menu optie
 • Voeg de URL toe waarnaar u wilt omleiden
 • Selecteer De exacte URL die hierboven is ingevoerd keuze
 • Selecteer Een permanente omleiding voor deze bron optie (dit is 301 redirect)
 • En klik ten slotte op Toepassen

Hoe 301 Redirect op cPanel te gebruiken

Voor sommige gebruikers kan het door gebrek aan ervaring moeilijk zijn om codes toe te voegen aan .htaccess of andere bestanden om een ​​pagina om te leiden. Welnu, het is mogelijk om de te gebruiken Omleidingen functie van cPanel naar 301 redirect pagina’s. Dit zijn de stappen die u moet volgen:

 • Log in op uw cPanel-account bij uw hostingbedrijf
 • Zoek en open het Omleidingen bladzijde
 • Selecteer de Omleidingstype – in dit geval permanent (301)
 • Selecteer het domein
 • Voeg de naam toe van de pagina die je wilt omleiden
 • In de Omleiden naar ingediend voeg de nieuwe URL toe
 • Kies www. of niet-www. omleiding – wat u maar nodig heeft
 • Alleen controleren Omleiding met jokertekens als u alle bestanden binnen een directory wilt omleiden
 • Klik Toevoegen om doorverwijzing te besparen

cpanel 301 omleiding

Laten we vervolgens enkele valkuilen bekijken van 301-omleidingen die u moet vermijden om te voorkomen dat u uw SEO verpest of uw publiek verliest:

Te vermijden fouten bij het gebruik van 301-omleidingen

Bij het implementeren van 301-omleidingen, kunt u per ongeluk fouten maken die geen goede praktijk zijn en die uw SEO-inspanningen ondermijnen. Hier zijn enkele omleidingsfouten om te voorkomen:

1. Verander ketens

Een omleiding 301 moet twee URL’s bevatten: uw oude en uw nieuwe URL. Een omleidingsketen vindt plaats wanneer er meer dan twee URL’s bij het proces betrokken zijn, bijv. URL A leidt door naar URL B en URL B doorverwijst naar URL C.Er zijn ook site-wide redirects (bijv. HTTPS naar HTTP, www naar niet-www), wat kan gebeuren tijdens sitemigraties of herstarts.

Deze zijn om een ​​aantal redenen slecht: Ten eerste gaan onnodige omleidingen gepaard met een verlies aan link equity, wat betekent dat een ketting de doorgegeven SEO-autoriteit zal verminderen. Vervolgens zal een omleidingsketen het meer maken moeilijk voor Google om je pagina’s te crawlen, en het kan ook uw site vertragen.

2. Verhuizen naar een nieuw domein voordat u een 301-omleiding instelt

Overzetten naar een nieuw domein zal zoekmachines ertoe aanzetten om het nieuwe domein te crawlen, en u zult het SEO-sap van het oude domein verliezen als u niet eerst een 301-omleiding hebt geïmplementeerd.

3. Gebruik een 302 in plaats van een 301

Onervaren webmasters kunnen onbedoeld een 302-omleiding gebruiken in plaats van een 301-omleiding. Het verschil tussen de twee is dat, hoewel een 301 een permanente omleiding is, een 302 een tijdelijke omleiding is, en het geen link-equity naar de nieuwe URL overdraagt ​​zoals het gebeurt met een 301-omleiding.

Een 302-omleiding wordt gebruikt wanneer u tijdelijk verkeer naar een andere URL wilt leiden, maar u van plan bent om uw bezoekers op een bepaald moment in de toekomst terug te brengen naar de oorspronkelijke URL.

Om deze reden wordt SEO-autoriteit niet doorgegeven aan de URL waar een 302-omleiding naar verwijst, en dit kan leiden tot andere SEO-problemen zoals dubbele inhoud, verkeersverdeling tussen de twee links en voortdurende indexering van de oorspronkelijke URL.

4. Het bouwen van interne links die doorverwijzen naar een andere URL

Linken naar een interne link die uw bezoekers omleidt naar een andere URL dan wat ze verwachtten, is een 301 redirect faux pas die u ook moet vermijden.

Om dit probleem op te lossen, kunt u verschillende SEO-tools gebruiken om interne links te identificeren die verwijzen naar omleidende URL’s, zoals Redirect Checker of Schreeuwende kikker.

Conclusie

Als u de PageRank wilt behouden wanneer u overschakelt naar een nieuw domein of een nieuwe URL, moet u altijd een 301-omleiding gebruiken, wat een permanente omleiding is. Hoewel omleidingen een zekere mate van SEO-rankingrisico met zich meebrengen, moet de omleiding, indien correct geïmplementeerd, helpen om uw PageRank en domeinautoriteit te behouden.

Handige bronnen over 301-omleiding

 • https://www.inmotionhosting.com/support/website/redirects/setting-up-a-301-permanent-redirect-via-htaccess
 • https://www.godaddy.com/help/using-301-page-redirects-234
 • https://www.namecheap.com/support/knowledgebase/article.aspx/782/10
 • https://www.godaddy.com/help/forward-a-domain-12123
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map