5 Beste Drupal-alternatieven – Top Open Source CMS voor het bouwen van professionele websites

beste drupal-alternatieven


Drupal behoort tot de top 3 van populairste contentbeheersystemen op internet. Ontwikkelaars vertrouwen erop omdat het een gestructureerde aanpak biedt die leidt tot een interoperabel, modulair codesysteem dat voor een groot aantal doeleinden kan worden gebruikt. Dit systeem bevat enkele van de beste stukjes afkomstig van forums, e-commercesites, inhoudbeheersystemen en blogplatforms. Het kan worden gebruikt voor publicatie-, e-commerce- en communicatiedoeleinden, daarom noemen de ontwikkelaars het een publicatiesysteem voor de gemeenschap.

Drupal is zeer flexibel en het zorgt ervoor dat je aanpassingen kunt maken zoals en wanneer je maar wilt. Het kan ook worden gebruikt als framework voor applicatie-ontwikkeling. Dit heeft veel ontwikkelaars ertoe aangezet, omdat er complexe applicaties doorheen kunnen worden ontwikkeld, met maximale transparantie van begin tot eind.

Dit open source CMS maakt gratis gebruik van meer dan een miljoen online applicaties en websites en heeft een enorme community-ondersteuning. De mensen erin werken consequent om Drupal beter te maken, door de plug-ins en extensies te creëren die het nodig heeft om de werking naar een hoger niveau te tillen.

De voordelen van Drupal

Drupal is waarschijnlijk een van de meest geavanceerde contentmanagementsystemen die er zijn. Het biedt functies zoals geavanceerd gebruikersbeheer, menubeheer en contenttypebeheer. Dankzij deze functionaliteiten is het veel gemakkelijker om een ​​geavanceerd blog, social media platform te runnen en de volledige website-inhoud te creëren, inclusief blogs, video’s, teksten, statistieken en meer.

Drupal is zeer aanpasbaar, zodat zowel ontwerpers als ontwikkelaars hun ideeën tot leven kunnen brengen. Het verwerkt inhoudstypen heel goed en heeft een krachtige taxonomie die het mogelijk maakt om inhoud te nemen, waardoor het gemakkelijker wordt om de zoekwoorden die u hebt onderzocht te targeten.

Bedrijven gebruiken Drupal vaak omdat het het ontwikkelproces een stuk sneller maakt, dankzij de vele embedded functionaliteiten en features. Deze bieden een stabiele, betrouwbare, veilige en beheersbare reeks functies voor het ontwikkelen van websites en apps. Dit is hoe dit open source contentmanagementsysteem vergelijkbaar is met veel toonaangevende contentmanagementsystemen op bedrijfsniveau.

Drupal heeft veel thema’s en plug-ins beschikbaar, zodat het onderweg gemakkelijk kan worden aangepast. Het kan gemakkelijk omgaan met privé-websites en u kunt het vrij snel leren gebruiken. Maar Drupal wordt het best gebruikt voor zakelijke doeleinden. Het kan perfect voldoen aan de uiteenlopende wensen en behoeften van een onderneming. Het is op geen enkele manier perfect, maar er is geen software in deze situatie. Het goede hiervan is dat u deze software volledig kunt aanpassen aan uw individuele behoeften en kunt instellen dat deze van toepassing is op uw personeel, hun vaardigheidsniveau, uw budget en elk ander aspect dat van invloed is op uw bedrijf. Als u op zoek bent naar een systeem dat zeer goed B2B-sites verwerkt, dan is Drupal de juiste keuze.

Maar als uw ambitie niet is om een ​​grote website op ondernemingsniveau te bouwen, dan zijn er andere populaire contentbeheersystemen die u kunt gebruiken.

De beste zelf gehoste Drupal-alternatieven

Als je een blogger bent of iemand die niet veel technische kennis heeft die nodig is om een ​​website te bouwen, zul je blij zijn te weten dat je nog veel meer opties hebt. Hier vind je onze top 5 aanbevelingen.

WordPress

Bezoek Site »

wordpress beste drupal alternatievenWordPress is in 2003 ontwikkeld als blogplatform, maar is uitgegroeid tot een allesomvattend, open source contentmanagementsysteem. Het grootste voordeel is dat het ongelooflijk gebruiksvriendelijk is, tot het niveau dat het kan worden gebruikt door niet-technisch onderlegde gebruikers. Door wat te experimenteren en een paar tutorials te bekijken, kunt u gemakkelijk uw hoofd rond het beheer van uw website wikkelen. U kunt gemakkelijk nieuwe pagina’s, afbeeldingen, blogposts en meer toevoegen zonder dat u rommelig wordt.

U hoeft geen praktische kennis van HTML, CSS, PHP of een andere codetaal te hebben om uw website te laten werken. Je hebt er echter veel van nodig als je je thema of een plug-in volledig wilt aanpassen. De meeste WordPress-thema’s worden echter geleverd met veel flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden, zodat u gemakkelijk de gewenste look krijgt met eenvoudige hulpmiddelen voor slepen en neerzetten. U kunt zelfs uw website beheren, berichten publiceren, opmerkingen modereren en onderweg nog veel meer doen vanaf uw telefoon of een ander mobiel apparaat.

Voordelen van WordPress

WordPress is het ideale CMS als je zelf je website gaat bouwen. Je kunt een grote verscheidenheid aan gratis of premium thema’s en plug-ins downloaden. Weinig andere platforms maken het zo eenvoudig om een ​​website te maken en te beheren als WordPress. Dit is de reden waarom ongeveer elke 4e website ermee is gebouwd. Dat betekent dat 78 miljoen websites vertrouwen op dit krachtige CMS. Het is voldoende populair geworden om er de komende jaren te blijven en dankzij de toegewijde gemeenschap van ontwikkelaars zal WordPress alleen maar beter worden.

Omdat het een open source CMS is, is WordPress volledig gratis te gebruiken. Het heeft zelfs een zelf-gehoste versie, maar je bent altijd beter af als je je eigen hostingplan hebt. Eén ding is zeker, WordPress helpt je om een ​​geweldige website te maken met een minimum aan inspanning en geld.

Joomla!

Bezoek Site »

joomla beste drupal alternatievenJoomla! creëert een middenweg tussen WordPress en Drupal in termen van complexiteit. Bijna iedereen kan het systeem onder de knie krijgen, maar een ervaren ontwikkelaar kan het naar nieuwe hoogten brengen. Het heeft de flexibiliteit en de robuuste functies die daarvoor nodig zijn. Dit CMS beheert alle inhoud van uw site en helpt u bij het versnellen van uw ontwikkelsnelheid. Er is niet meer voor nodig dan een klik om uw inhoud te ordenen en dingen op het goede spoor te krijgen. Joomla! kan allerlei soorten websites aansturen, van eenvoudig tot de meest complexe. Dit is de reden waarom het tot de top 3 van contentbeheersystemen op het internet behoort. Het is een open source CMS, dus u hoeft niets te betalen om het te gebruiken.

Voordelen van Joomla!

Joomla is uiterst uitgebreide en veilige bewerkingssoftware die uw inhoud volledig veilig houdt vanaf het moment dat u deze heeft geüpload. Dit CMS heeft ook enkele unieke functies voor het bouwen van sites, zoals een eenvoudige tool voor het maken van menu’s. Het stelt zelfs niet-technische gebruikers in staat om helemaal opnieuw hiërarchische menu’s te bouwen.

De kern van Joomla is volledig aanpasbaar, zodat iedereen er met voldoende PHP-kennis wijzigingen in kan aanbrengen. U zult dit uiteindelijk moeten doen als u Joomla volledig wilt optimaliseren voor uw individuele behoeften. Een van de belangrijkste functies is de ingebouwde caching, die u veel tijd zal besparen bij het bouwen van uw website. Net als WordPress en Drupal is Joomla volledig SEO-vriendelijk, wat een geweldige bonus is, omdat u niet veel optimalisatie ter plaatse hoeft te doen.

Als je wat informatie nodig hebt om het meeste uit Joomla te halen of onderweg een probleem tegenkomt, heb je een sterke community en een enorme hoeveelheid informatie om je te helpen. Vrijwel elk probleem dat u tegenkomt, is door iemand anders op internet opgelost.

Zelfs als u niet echt een technisch persoon bent, zult u zich gemakkelijk een weg banen door Joomla en een website maken die aan uw doelen voldoet.

Beton5

Bezoek Site »

concrete5 beste drupal-alternatievenNadat ze veel ervaring hadden opgedaan met eerdere contentbeheersystemen, probeerden de makers van Concrete5 een meer innovatieve benadering te kiezen. Ze hebben een krachtig open-source CMS ontwikkeld dat de uitdagingen van het bouwen en beheren van een website aanpakt.

Concrete5 is een uitgebreid platform dat alle processen heeft om een ​​krachtige online aanwezigheid op te bouwen zonder een cent uit te geven. Je kunt er ook mee doen wat je wilt, het is een gratis en open source software onder de MIT-licentie. Concrete5 biedt een aantal ongelooflijk krachtige functies en tools die niet veel van gratis software zouden verwachten.

Met Concrete5 kan iedereen binnen enkele minuten een website bouwen en deze naar eigen smaak aanpassen. De site die u maakt, kan op elk moment worden gewijzigd. Gebruikers kunnen dit allemaal zonder uitgebreide technische kennis. Ontwikkelaars vinden het leuk omdat het een zeer flexibel en robuust raamwerk heeft dat een stabiel ontwikkelingsproces biedt voor krachtige applicaties.

Voordelen van Concrete5

De uitgebreide bewerkingsinterface is een van de sterkste eigenschappen van Concrete5. Het maakt het aanpassen van uw website een eenvoudig en efficiënt proces. Er zijn geen creatieve grenzen aan wat u kunt bereiken en het is ongelooflijk gemakkelijk gemaakt met de WYSIWYG-editor. Er is geen codeerkennis voor nodig, dus iedereen die een visuele interface aankan, kan zijn website vrij aanpassen. Omdat sites die in Concrete5 zijn gebouwd volledig responsief zijn, zullen ze er ook goed uitzien op mobiele apparaten.

Concrete5 biedt duizenden thema’s en extensies waarmee u de functionaliteit van uw site kunt verbreden. Ze kunnen allemaal met een paar klikken via het dashboard worden geïnstalleerd. U kunt ook naadloos formulieren maken en bewerken via de formulierbouwer. Concrete5 heeft ook gereguleerde contentworkflows, geïntegreerde rapportagesystemen, gebruikersrechten en meer.

U kunt eenvoudig de gebruikers en beheerders van uw site beheren en er verschillende groepen voor maken. U kunt uw publicatiebeleid modelleren volgens de normen van uw organisatie en alleen die gebruikers laten werken aan uw inhoud die er toegang toe heeft.

Concrete5 is direct SEO-vriendelijk, zonder dat u extra code of plug-ins hoeft toe te passen. Het zal u helpen uw zoekrangschikking te verbeteren direct nadat u uw website heeft gelanceerd. U kunt ook met een paar klikken knoppen voor sociaal delen opnemen.

Concrete5 heeft alles wat een persoonlijke website of de website van een kleinere organisatie nodig heeft. U kunt het binnen een paar minuten instellen, dus het is zeker de moeite waard om dit contentmanagementsysteem eens te proberen.

MODX

Bezoek Site »

modx beste drupal-alternatievenMODX is een van de contentmanagementsystemen die er trots op is gebruikers volledige creatieve vrijheid te geven. Het is sinds de lancering in 2005 meer dan een miljoen keer gedownload. Het is vooral populair omdat het ook erg zakelijk vriendelijk is. Dat komt misschien vooral door de flexibele betalingsplannen omdat ze op offertes zijn gebaseerd. In feite betalen gebruikers alleen voor de functies waarvan ze weten dat ze ze echt nodig hebben. Het is speciaal gemaakt voor mensen die veel waarde hechten aan het creëren van iets echt unieks dat precies in lijn is met hun visie. Het is een leeg canvas waarmee gebruikers hun visie erop kunnen schilderen.

Voordelen van MODX

Volledige vrijheid in maatwerk is het grootste voordeel van het gebruik van MODX. Geen enkel ander contentbeheersysteem of website-bouwplatform kan het in dit aspect evenaren. MODX is de enige die het voor niet technisch onderlegde gebruikers mogelijk maakt om geen creatieve beperkingen te hebben. Het is wat MODX tot een innovator in de branche maakt, waardoor het een van de beste creatieve tools is voor webdesigners. U kunt zelfs doorgaan met de dapperste en meest veeleisende webprojecten.

Beheerders kunnen via het MODX-installatieprogramma vele add-ons, thema’s of zelfs complete websites upgraden, installeren of migreren. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over afhankelijkheden, aangezien het proces met dit platform wordt vereenvoudigd. Alles is zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt, dus het is de perfecte tool voor niet-technisch onderlegde gebruikers. Maar ervaren ontwikkelaars kunnen aangepaste functies maken zonder de kern van het systeem te hoeven hacken. Door JSON-implementaties kan MODX ook communiceren met andere systemen. Het wordt ook geleverd met uitgebreide SEO-add-ons waarmee u de optimalisatie van uw website en inhoud moeiteloos kunt beheren.

MODX is absoluut een uitstekende tool voor degenen die hun creativiteit voorop stellen. Bekijk het en kijk hoe goed het werkt!

Typo3

Bezoek Site »

typo3 beste drupal-alternatievenTypo3 is een veel geavanceerdere en serieuzere tool dan veel andere contentmanagementsystemen die er zijn. Het is geen platform voor informele gebruikers, maar een platform voor meer gevorderde programmeurs die de weg van de code kennen. Ze hebben veel voordelen omdat Typo3 een uitgebreide applicatie is met tal van functionaliteiten. Je hoeft alleen maar de tijd en energie te steken in het leren ervan, maar het is het zeker waard. De meeste programmeurs op internet hebben positieve recensies over de software gegeven. Het is zeer geavanceerd en vereist veel kennis, maar welke concrete voordelen heeft het?

Typo3 voordelen

Het belangrijkste voordeel van Typo3 is de diversiteit en modulariteit, wat het geweldig maakt voor een bedrijfswebsite of een enorme nieuwswebsite. Het is gemakkelijk uitbreidbaar, met de duizenden beschikbare add-ons die heel eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd. Ze breiden de functionaliteiten van het systeem uit, waardoor de gebruiker een online winkel kan creëren, afbeeldingengalerijen of discussieborden kan toevoegen.

Typo3 wordt ook geleverd met een zeer flexibel beheerderssysteem. Hiermee kunt u specifieke rechten instellen voor specifieke gebruikers. Ze kunnen niet knoeien met de code van de site of iets anders dat buiten hun verantwoordelijkheidsbereik valt.

Met inhoudstypen is het veel gemakkelijker om te bepalen wat er op de site gebeurt, vooral wanneer u de pagina-indeling wilt instellen, video’s, afbeeldingen of andere scripts wilt toevoegen. Als u niet weet hoe u er volledig gebruik van kunt maken of een ander probleem heeft, kunt u contact opnemen met het discussiebord. Er zijn tal van behulpzame gebruikers die u kunt bereiken en veel documentatie die u kunt lezen.

Wat ontwikkeling makkelijker en veel minder problematisch maakt, is de ongedaan maken van wijzigingen module. Het is uniek voor Typo3 en het is erg populair bij beheerders, voor wie een dergelijke functie erg handig is. Ze kunnen gemakkelijk een eerdere versie van de website herstellen zonder veel moeite te hoeven doen. Als klap op de vuurpijl is het wijzigen van de paginastructuur eenvoudig en gedaan zonder een vooraf vastgestelde volgorde van divs, blokken, artikelen of secties.

Typo3 is een uitstekende tool als je een ervaren programmeur bent, maar ik moet zeggen dat het niet gemakkelijk is voor serverbronnen. Uitbreidbaarheid en modulariteit betekenen dat dergelijke software de serverparameters zwaar belast. Als de website niet te groot is of niet elke dag duizenden bezoekers heeft, zal hij goed werken. Maar u heeft een serverupgrade nodig naarmate uw site groeit.

Conclusie

Drupal is niet het enige open source-platform dat een uitgebreid raamwerk biedt voor het ontwikkelen van geweldige websites. Hoewel het een van de beste is, is de kans groot dat je iets vindt dat beter voor je werkt. Ik hoop dat dit artikel je daarbij heeft geholpen en dat we je in de volgende zien!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map