5 fouten die mensen maken bij het opzetten van hun website

01.06.2020
Artikelen & meer ... '5 fouten die mensen maken bij het opzetten van hun website
0 10 мин.

fouten bij het opzetten van de website


Wanneer u een website voor uw bedrijf, online winkel of als zelfstandige opzet, is dit een geweldige kans om online aanwezig te zijn en uw merk te promoten. Alles op uw website moet zo zijn ingericht dat het de belangrijkste ideeën achter uw merk en de problemen die u kunt oplossen door uw producten en diensten aan te bieden, overbrengt.

Er is echter nog één ding. Houd er altijd rekening mee dat mensen op uw website terechtkomen nadat ze uw bedrijf hebben ontdekt via Google, sociale media, advertenties en andere websites. Het is eigenlijk uw etalage, het belangrijkste punt van uw bedrijf. Daarom zal de eerste indruk die uw website bij de bezoekers achterlaat een van de belangrijkste factoren zijn die bepalen of ze blijven of niet.

Verbeter het ontwerp, de lay-out, de laadsnelheid en de SEO van uw website zoveel mogelijk voordat u begint met promoten. Het is nog steeds gemakkelijker om er wat meer tijd en moeite in te steken dan om het verkeer terug te krijgen dat u bent kwijtgeraakt met een defecte website. Het is niet eenvoudig om een ​​sterke online aanwezigheid te vestigen, vooral als je weinig tot geen ervaring hebt met marketingstrategieën en webdesign.

We kunnen u de meest voorkomende fouten laten zien die bedrijven maken bij het opzetten van hun website, zodat u gemakkelijker kunt achterhalen of alles in orde is met uw website of niet. Zodra u deze 5 dingen duidelijk heeft, heeft u een krachtige website waarop uw bedrijf echt kan vertrouwen.

1. Het gebrek aan marketingstrategie en bedrijfsplan

Wanneer u een winkel opent, betekent dit niet noodzakelijk dat mensen de eerste dag in lange rijen voor de deur staan ​​te wachten. Veel mensen zetten hun website op en verwachten hetzelfde, tonnen bezoekers die op de een of andere manier op hun website terechtkomen. Helaas betekent een aantrekkelijke domeinnaam niet dat het veel verkeer zal genereren.

Er zijn miljoenen populaire websites op internet, dus als u er geen moeite voor doet, zullen mensen uw website nooit vinden. Als uw website de enige bron van uw inkomen is, is dit misschien een moeilijke pil om door te slikken, maar werken aan uw marketingstrategie loont altijd. U moet de interesse van mensen wekken en ervoor zorgen dat ze uw site met opzet vinden, en dat kan op veel manieren.

Het hebben van een strikt bedrijfsplan en het implementeren van marketingstrategieën zijn essentieel als u een succesvol bedrijf wilt runnen. Het is belangrijk om alles te hebben gepland voordat u er tijd en geld in gaat investeren. Haasten om uw website zo snel mogelijk in de lucht te hebben, leidt meestal nergens heen.

Bedenk een bedrijfsplan

Een compleet businessplan is niet zo ingewikkeld als u misschien denkt. Het is zeker geen essay dat elke kleine stap behandelt die u in uw bedrijf moet maken. Het is echter een leuke gids die je kan helpen om de juiste beslissing te nemen wanneer de omstandigheden dat vereisen.

Bij een bedrijfsplan gaat het erom de volgende vragen zo goed mogelijk te beantwoorden:

 • Wat is je doelgroep en welke trends wil je volgen?
 • Welke producten en diensten wilt u verkopen?
 • Wat zijn de belangrijkste problemen van uw doelgroep die u met uw producten wilt oplossen?
 • Zijn er andere vergelijkbare bedrijven? Zo ja, wat zijn hun zwakke punten?
 • Waar wilt u zich op concentreren terwijl u uw online aanwezigheid opbouwt?

Een onverslaanbare marketingstrategie

Een krachtige marketingstrategie bestaat uit een paar stappen die u moet doorlopen en een paar handige tools die u in uw werk moet gebruiken. Het belangrijkste doel is om meer potentiële klanten naar uw website te trekken. Laat ons u de volgende bewezen methoden tonen die u kunnen helpen om uw doel te bereiken:

 • Gebruik een populaire e-commerce analyse-tool. Een van de beste tools die je kunt gebruiken, is Google Analytics
 • Doe een beetje onderzoek om de belangrijkste verschillen tussen PPC (pay per click) en SEO te begrijpen
 • Hoe meer social media-profielen u voor uw bedrijf heeft, hoe beter. Dit zijn de platforms waar je de meeste mensen kunt bereiken
 • Overweeg om deel te nemen aan een affiliate-marketingprogramma en te beginnen met verkopen via het meest geprefereerde externe bedrijf

Hoewel het werken aan uw marketingstrategie en bedrijfsplan veel onderzoek en hard werken vereist, zullen ze u uiteindelijk naar een krachtige website leiden als eindresultaat. We raden je aan om te zoeken naar online forums, handleidingen en video’s over marketingstrategieën, omdat mensen graag hun ideeën over dit onderwerp delen.

Door enkele van de meest populaire strategieën in actie uit te proberen, zult u zien hoe ze werken en het zal u helpen de perfecte strategie voor uw bedrijf te kiezen. En als u geen ervaring hebt met PPC en SEO, aarzel dan niet om een ​​professional te vinden die klaar staat om u te helpen, omdat deze meer diepgaande kennis vereist.

2. Het is moeilijker dan je dacht

Wanneer onervaren zakenmensen een aantal populaire websites zien die een enorme hoeveelheid inkomsten genereren, is dit het eerste dat in hen opkomt: gemakkelijk geld! Vervolgens denken ze na over het snel opzetten van een eigen website en hoe die hun portemonnee gaat vullen. Zo werkt het helaas niet.

Een website gaat niet alleen over het ontvangen van bestellingen van klanten en het verzenden van de producten naar hen. Er zijn veel kleine dingen om te verbeteren. U zult veel tijd moeten besteden aan experimenteren totdat u de technieken vindt die potentiële klanten echt naar uw site leiden en ervoor zorgen dat ze uw product kopen. Natuurlijk zullen er ook ontevreden klanten in het proces zijn totdat u de gebreken van uw site oplost.

Net als een lokaal bedrijf, vereist een zakelijke website ook dat je alles dag in dag uit op orde houdt. Een bedrijf is als een machine, het heeft alle onderdelen nodig die op hun plaats zitten en goed worden onderhouden, anders veroorzaakt het alleen maar problemen. Een website lijkt misschien iets dat blijft zoals het is als je het eenmaal hebt opgezet, maar je moet het regelmatig wijzigen en verbeteren om het succes te garanderen.

U kunt een lijst samenstellen van alle dingen waaraan u elke dag moet werken en vervolgens een voor een doorgaan totdat u klaar bent. Dit zal u helpen om het onderhoud van uw website consistent en in orde te houden.

3. Gratis hostingproviders en slechte e-commerceplatforms

Er zijn een groeiend aantal gratis hostingproviders op het web, of premium hostingproviders die een gratis service aanbieden. Als er zoveel gratis webhostingpakketten beschikbaar zijn, waarom zou u dan zelfs voor een server betalen? Deze gratis services zijn ook sneller dan ooit en u kunt ze binnen een paar minuten instellen.

Gratis hostingproviders lijken op het eerste gezicht een goed idee, maar er zijn eigenlijk veel problemen waarmee u te maken kunt krijgen. Met deze gratis opties krijgt u bijvoorbeeld geen volledige domeinnaam. Als gevolg hiervan nemen mensen die uw website bezoeken uw bedrijf niet serieus en zoeken ze in plaats daarvan naar een andere website.

Terwijl premium webhostingproviders u veel extra functies bieden, beperken gratis hostingservices uw website meestal op veel manieren. U kunt geen social media-profielen aan uw website koppelen, waardoor u al bent afgesloten van een groot aantal potentiële bezoekers. Het ergste is dat u geen enkel deel van uw website bezit.

De inhoud die u uploadt, behoort ook tot het bedrijf dat de server bezit. Dus, rekening houdend met al deze nadelen, is het echt zo veel om ongeveer $ 10 per maand uit te geven aan een premium webhostingpakket zonder limieten, alleen extra’s? Niet echt omdat er grote verschillen zijn.

Hoe zit het met de eCommerce-software?

Als het gaat om e-commerceplatforms, moet u zich alleen concentreren op het kiezen van een van de meest populaire opties. Er zijn tal van grote namen in e-commerce en u kunt er ook talloze recensies over lezen door recensiesites, blogs en gebruikers.

Als duizenden mensen bepaalde eCommerce-software gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat deze regelmatig wordt bijgewerkt en effectief is. Er zijn twee verschillende soorten e-commerceplatforms beschikbaar:

 • Er zijn gehoste e-commerceplatforms, zoals Big Commerce, 3dcart en Shopify
 • Andere maatwerkoplossingen zoals plug-ins en andere software die u moet installeren en toepassen op uw website. De twee meest populaire zijn WooCommerce en Magento

4. Verander uw website in een blog

WordPress staat vooral bekend als het beste CMS voor bloggers, maar het wordt niet aanbevolen voor iedereen die een zakelijke website wil starten. Doorgaans is WordPress de enige optie die bedrijfseigenaren kunnen bedenken voordat ze hun website opzetten. De reden waarom dit slecht is, is dat het platform u mogelijk veel extra moeite kost als u een ander type website wilt opbouwen.

Begrijp me niet verkeerd, WordPress is inderdaad een van de beste en meest veelzijdige CMS die er zijn. Het is gewoon dat sommige websites op een specifieke manier moeten worden gecategoriseerd en gestructureerd en dit platform kan niet altijd de benodigde bronnen bieden. Elke bedrijfswebsite moet echter een bloggedeelte hebben waar nieuwe inhoud wordt aangeboden. Het is geweldig voor de SEO van de website en heeft de potentie om veel organisch verkeer te genereren.

Maar het opzetten van de volledige website op een platform dat is gemaakt voor bloggers is absoluut een twijfelachtig idee. Ook kan een blog een krachtig hulpmiddel zijn, maar je moet je niet alleen richten op het aanbieden van inhoud daar. Het kan zeker veel bezoekers trekken, maar u moet ook aan de andere delen van uw website werken om de conversie te verhogen.

5. Geweldig ontwerp met slechte marketingboodschap

Als het ontwerp van uw website fris en schoon is met een mooie selectie van kleuren, lettertypen en een goede lay-out, bent u al halverwege naar succes. Uw bezoekers zullen zeker tevreden zijn met het uiterlijk, maar u moet iets toevoegen dat hen betrokken houdt en interesse wekt. Een aantrekkelijk ontwerp kan ze een tijdje bewaren, maar als je de kans niet grijpt, zullen ze uiteindelijk vertrekken en nooit meer terugkomen.

Uw bestemmingspagina is een geweldige plek om uw bezoekers te verwelkomen met een bericht dat het hoofddoel van uw bedrijf samenvat en hen een idee geeft over de problemen die u met uw producten wilt oplossen. Het kan ook een pakkende tekst zijn die vertrouwen wekt bij uw potentiële klanten en hen door uw voorpagina laat scrollen.

Een andere methode die u moet uitproberen, is door links naar knoppen en knoppen toe te voegen aan specifieke delen van uw inhoud, zodat bezoekers altijd iets nieuws kunnen bekijken. Op deze manier kunt u een complete route opzetten die uw bezoekers door een groot aantal pagina’s op uw site leidt.

Zoek de balans tussen het ontwerp en de boodschappen die je wilt overbrengen. Immers, mensen hebben uw website bezocht omdat uw marketingboodschap hen interesseerde. Als u hen verwelkomt met een ontwerp dat interessanter is dan uw bericht, leidt dit alleen maar tot afwijzing.

Natuurlijk kunt u veel meer fouten maken bij het opzetten en onderhouden van uw website. Dit waren slechts de 5 meest populaire die we je wilden laten zien. Zorg ervoor dat u hieraan werkt voordat uw site live gaat, omdat elk van hen uw verkeer mogelijk kan verminderen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector