5 te vermijden fouten bij het kiezen van webhosting voor bedrijven

fouten-kiezen-business-web-hosting


U wilt de beste webhostingervaring voor uw bedrijfswebsite? Zorg er dan voor dat u deze veelgemaakte fouten vermijdt.

Het web staat vol met advies over het selecteren van de beste hosting voor uw website. Deze overvloed aan tips, tutorials en artikelen over het vinden van betrouwbare hosting is niet toevallig, want het type hosting dat u krijgt en het hostingbedrijf waarmee u zich aanmeldt, zullen veel zeggenschap hebben in de dagelijkse operatie van uw website.

Hoewel de meeste artikelen zich richten op de must-do’s van het kiezen van een host, laten we enkele valkuilen bekijken die moeten worden vermeden bij het zoeken naar webhosting:

1. Vallen voor de allure van GRATIS hosting

Nu klinkt gratis hosting misschien als een uitstekende deal als u een kleine persoonlijke website heeft die niet veel wordt bijgewerkt en u deze niet gebruikt om klanten of zakelijke kansen aan te trekken. In alle andere use-cases is gratis hosting onbetrouwbaar en ongewenst.

Sommige webhosts bieden gratis hosting om meer klanten aan te trekken die op een bepaald moment kunnen besluiten om te upgraden naar betaalde pakketten of die geïnteresseerd kunnen raken in de andere betaalde webservices die door het hostingbedrijf op de markt worden gebracht.

Als je net begint, kom je misschien in de verleiding om je aan te melden voor een gratis hostingservice, maar er zijn veel kanttekeningen te maken, vooral als je een website voor je bedrijf lanceert.

Ten eerste gaan gratis webhosting en reclame meestal hand in hand. Dit betekent dat uw site waarschijnlijk wordt bezaaid met advertenties of banners en wordt omgezet in een advertentieplatform voor het hostingbedrijf of zijn partners. Het is niet moeilijk te zien hoe het hosten van uw bedrijfswebsite op een gratis hostingplatform uw reputatie kan schaden.

Een ander probleem met gratis hosting is prestatie. Gratis hosting wordt geleverd met magere bronnen en vreselijke prestatieproblemen. Aangezien u nergens voor heeft betaald, kunt u geen uptime-garanties, beveiliging of ondersteuningsondersteuning verwachten.

Als u voor hosting betaalt, krijgt u enkele garanties als het gaat om prestaties, beschikbaarheid, ondersteuning of beveiliging. Goede hosting is niet per se duur en er zijn veel budgetvriendelijke webhosts die betrouwbare services aanbieden.

2. Overmaat van uw hostingplan

Hostingbedrijven bieden vele soorten hostingplannen die zijn ontworpen om aan de behoeften van alle soorten websites te voldoen. Gedeelde hosting is het meest voorkomende en goedkoopste hostingplan dat door webhosts wordt aangeboden, maar er zijn ook virtuele privéservers, toegewijde servers en andere gespecialiseerde hostingpakketten.

Supergrote pakketten worden natuurlijk geleverd met allerlei toeters en bellen die uw kleine website waarschijnlijk niet nodig heeft, dus beginnen met een gedeeld hostingplan is prima voor de meeste websites.

U kunt beginnen met het onderzoeken van virtual private servers of hogere opties wanneer uw website begint uit te groeien tot een website met een hoog volume en veel verkeer. Bespaar tot die tijd uw bedrijf wat geld en begin met een gedeeld hostingpakket.

3. Negeren van geld-terug-garanties

Niet alle webhosts bieden geld-terug-garanties voor hun instapplannen, maar er zijn veel redenen waarom u een host zou moeten vinden die dat wel doet.

Het kan gebeuren dat u het verkeerde hostingplan kiest en dat pas beseft nadat u uw aankoop heeft gedaan, of u een slechte ervaring hebt met klantenondersteuning of prestatieproblemen heeft die van gedachten kunnen veranderen over de door u gekozen host. In al deze gevallen kunt u een terugbetaling aanvragen en uw website ergens anders naartoe brengen.

De industriestandaard geld-terug-garantie is 30 dagen, maar sommige webhosts zoals InMotion Hosting bieden geld-terug-perioden aan van wel 90 dagen.

4. Beslissen over een host op basis van alleen prijs

Gaan voor de goedkoopste beschikbare hostingoptie in de veronderstelling dat ze allemaal hetzelfde zijn, levert u niet het beste hostingplan op, maar u zult ook niet de duurste kiezen, in de overtuiging dat het beter is dan de rest.

De sleutel is het vinden van een hostingpakket met alle functies, bronnen en garanties waar u tevreden mee bent en wat u nodig heeft.

Een andere reden waarom het moeilijk is om een ​​op prijs gebaseerde beslissing te nemen, is omdat veel hostingbedrijven hun hostingpakketten maken met verschillende freebies die mogelijk niet gratis door andere hosts worden aangeboden.

U kunt bijvoorbeeld bij sommige hosts een gratis domein krijgen, maar andere hosts kunnen u vragen er extra voor te betalen. Hetzelfde geldt voor beveiligingstools, tools voor het bouwen van websites, back-ups en andere voordelen.

Houd bij het vergelijken van prijzen tussen webhosts rekening met het volgende:

 • Getoonde prijzen kunnen promotieprijzen zijn die van toepassing zijn op de eerste termijn van uw contract en pakketten worden aan het einde van de looptijd tegen hogere tarieven verlengd;
 • Getoonde prijzen zijn al dan niet inclusief btw (btw wordt meestal toegevoegd bij het afrekenen);
 • Bij langere inschrijving (2 of 3 jaar) profiteert u van hogere prijskortingen;
 • Niet alle webhosts staan ​​maandelijkse betalingen toe, dus de geadverteerde prijzen zijn mogelijk alleen van toepassing als u zich aanmeldt voor de minimale contractduur en vooraf betaalt.

Het komt erop neer dat de prijsstelling van plannen sterk kan verschillen van bedrijf tot bedrijf.

5. Niet op de hoogte van beperkingen

Wanneer u de woorden Gratis of Onbeperkt ziet in verband met webhosting, ga er dan altijd van uit dat de algemene voorwaarden van toepassing zijn en raadpleeg de Servicevoorwaarden, hoe saai het ook lijkt.

Als een hostingbedrijf onbeperkte schijfruimte en bandbreedte belooft, betekent dit dat u niet wordt belast door de hoeveelheid bronnen die u gebruikt, maar dat betekent niet dat er geen limiet is. Bronnen zijn altijd beperkt en wanneer uw website meer nodig heeft, zal uw site vertragen en zelfs offline gaan, tenzij u een upgrade uitvoert naar een plan met meer bronnen.

Naast beperkingen die van toepassing zijn op bronnen, zijn er ook beperkingen met betrekking tot het type inhoud dat u op uw account kunt hosten en streaminggerelateerde beperkingen. Sommige hosts staan ​​niet toe dat je inhoud voor volwassenen in je account host, andere ondersteunen streaming niet.

Kortom: sla de kleine lettertjes niet over en neem contact op met het ondersteuningsteam van uw gastheer als u speciale vereisten heeft voor uw website.

Helaas moet u onderzoek doen naar hostingbedrijven en hostingplannen wanneer u een geschikte voor uw website probeert te vinden. Hopelijk kan ons artikel u helpen om u te verdiepen in de belangrijkste aspecten van het selecteren van een geschikt hostingplan en om te voorkomen dat u onderweg fouten maakt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map