6 belangrijke redenen waarom uw blog geen geld oplevert

01.06.2020
Artikelen & meer ... '6 belangrijke redenen waarom uw blog geen geld oplevert
0 6 мин.

redenen waarom blog geen geld oplevert


Het lijkt erop dat iedereen tegenwoordig een blog heeft. En het is geen verrassing, want het is een geweldige manier om je stem te laten horen en om in contact te komen met gelijkgestemde mensen over onderwerpen die jullie allebei waarderen. Maar bloggen kan ook erg lucratief zijn als het goed wordt gedaan.

Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de meeste bloggers over hetzelfde probleem klagen. Ze hebben de tijd genomen om hun blog en post regelmatig op te zetten, maar hebben geen echt inkomen gezien, ondanks het feit dat ze tijd en geld hebben geïnvesteerd. Soms moet je blog gewoon worden aangepast en aangepast om winstgevend te worden. Als je wilt weten waarom je blog geen geld oplevert, en hoe je dit kunt verhelpen, lees dan verder.

1. Je hebt er geen inkomsten mee gegenereerd

OK, deze is vrij duidelijk, maar het is verrassend hoeveel bloggers denken dat het genoeg is om een ​​blog te maken en gewoon te wachten tot het geld binnenkomt.

Bedenk bij het starten van een blog wat u ermee kunt verkopen. U kunt ervoor kiezen advertenties weer te geven en elke keer dat iemand erop klikt een commissie te ontvangen. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​affiliate-blog te houden en de spullen van iemand anders te verkopen, als je die van jezelf niet hebt. Als u geen fysiek product te bieden heeft, kunt u uw diensten op de markt brengen, e-boeken, cursussen, exclusief lidmaatschap van uw blog verkopen met meer specifieke inhoud, enzovoort. Er zijn zoveel verschillende manieren geld verdienen met je blog, zonder de integriteit ervan in gevaar te brengen.

2. Uw inhoud is niet goed genoeg

Geweldige inhoud schrijven is een beetje lastig. Om te beginnen moet je een niche kiezen die populair is, maar die niet te veel concurrentie kent. Waarom? Welnu, als je een passie hebt voor een onderwerp en je bent er een expert in, dan zal het in financiële zin niet veel opleveren als slechts een handvol mensen geïnteresseerd zijn in de niche. Aan de andere kant, als er concurrentie is, kan er geld worden verdiend, maar niet als er te veel van is.

Er zijn ook andere dingen. Als u alleen voor de zoekmachines schrijft, kunnen uw artikelen als generiek en zonder enige echte waarde uitkomen, omdat ze er alleen zijn om de juiste zoekwoorden te targeten. Toch is geen enkele SEO even slecht, dus zorg ervoor dat u de twee in evenwicht houdt.

3. Je bent niet proactief

“Als je het bouwt, komen ze wel” is een aanpak die niet goed werkt voor bloggen. Je moet eraan werken om je blog voor je publiek te krijgen. Een van de manieren om dit te doen, is door sociale media te gebruiken om het woord te verspreiden. U kunt linken naar uw berichten op Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram. U kunt zelfs hashtags gebruiken om te profiteren van trending topics of om uw merkbekendheid binnen uw niche te vergroten.

Een langetermijnstrategie, die uiterst effectief is, zou zijn om andere bloggers te vermelden en naar hun blog en hun inhoud te linken. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze hun hebben Google Alerts opgezet, of iets dergelijks, dat hen helpt bij het bijhouden van alle plaatsen die ze hebben genoemd. Als je inhoud goed is, kun je verwachten dat ze ook naar jou linken.

4. Je bent er alleen voor het geld

Natuurlijk willen de meeste bloggers geld verdienen door te bloggen, maar als dat je enige reden is om het te doen, is de kans groot dat je het niet gaat halen. De reden waarom de meest succesvolle blogs zijn wat ze zijn, is omdat hun auteurs, naast aandacht voor de zakelijke kant, ongelooflijk gepassioneerd zijn over de onderwerpen waarover ze in hun artikelen schrijven.

Als blogger zul je ups en downs ervaren, en als je de passie ervoor mist, is de kans groter dat je op een gegeven moment opgeeft, vooral als je niets hebt verdiend. Naast dat ze van hun werk houden, weten geweldige bloggers ook dat het niet alleen gaat om wat ze willen, maar ook om wat hun publiek wil. Ze kennen hun pijnpunten, en nog belangrijker, ze weten hoe ze die moeten aanpakken met hun inhoud en producten die ze te bieden hebben.

5. Uw blog heeft een slecht ontwerp

Tegenwoordig moet geweldige inhoud worden verpakt in aantrekkelijke en opvallende visuals. We hebben het niet alleen over het toevoegen van video’s, afbeeldingen of infographics aan uw geschreven berichten, maar ook over het ontwerp van de blog zelf.

Streef naar een elegante en strakke minimalistische look. Zorg er ook voor dat uw pagina’s niet te vol zijn met te veel advertenties, pop-ups, CTA’s, banners of links. Maar zelfs als al deze elementen in balans zijn, kan het zijn dat uw ontwerp nog steeds ontbreekt vanwege de manier waarop uw inhoud is opgemaakt. Zo zijn lettertypen die te helder, te klein of te groot zijn, storend en verouderd.

Als uw berichten enorme blokken tekst bevatten, moet u ze ook in kleinere secties verdelen en ondertitels toevoegen om uw publiek het te laten doorbladeren, wat ze zeker zullen doen.

6. Je besteedt niet genoeg tijd aan je blog

Veel mensen bloggen gewoon voor de lol, of als bijzaak voor hun normale baan, en dat is geweldig, maar als je het winstgevend wilt maken, moet je je er fulltime aan wijden.

Het is verrassend dat er nog steeds nep-advertenties zijn die reclame maken voor dingen als ‘Ik verdiende $ 9.856 per maand door eenmaal per week te bloggen’. Het is zelfs nog verrassender dat sommige mensen denken dat het mogelijk is. Zelfs als je een eindeloze voorraad geld zou krijgen, zou je je blog nog steeds niet enorm kunnen maken, want bloggen kost tijd en hard werken.

Er is geen toverstaf.

Conclusie

Het winstgevend maken van uw blog is niet eenvoudig, vooral als u alleen wat geld wilt verdienen en niets anders. Maar als u het om de juiste redenen doet, kan het in elke zin van het woord buitengewoon lonend zijn. Succes!

Karen Dikson is ondernemer en Digital Marketing Consultant bij BestEssays.com.au. Ze is een intuïtieve en creatieve denker die verschillende gedachten in één thema kan verbinden. Karen blijft graag op de hoogte van de laatste digitale marketingtrends. Haar werken zijn gepubliceerd op HuffPost en andere zakelijke bronnen. Maak contact met Karen op Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector