6 Beste Joomla-alternatieven voor het bouwen van professionele websites

01.06.2020
Artikelen & meer ... '6 Beste Joomla-alternatieven voor het bouwen van professionele websites
0 11 мин.

beste joomla-alternatieven


Joomla is nog steeds een van de beste opties voor het bouwen van websites, maar als je Joomla om welke reden dan ook niet wilt gebruiken, moet je weten dat er nogal wat goede alternatieven zijn. Allereerst is Joomla een bekend CMS dat al sinds 2005 bestaat.

Het is volledig gratis en open source, wat betekent dat de broncode op elk moment kan worden gewijzigd. Naarmate de populariteit in de loop van de tijd toenam, ontstond er ook een enorme gemeenschap van webontwerpers, programmeurs en andere professionals die min of meer bijdragen aan de ontwikkeling van Joomla’s software.

Dit CMS wordt ook aanbevolen voor beginners en meer gevorderde gebruikers. Hoewel er andere CMS-opties zijn die misschien gemakkelijker zijn om mee te beginnen, wordt Joomla nog steeds gebruikt door duizenden professionals over de hele wereld voor het bouwen van een grote diversiteit aan betrouwbare websites.

Makkelijker is echter niet altijd beter, dus u moet ze vergelijken op basis van uw behoeften voordat u er een kiest. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Joomla is dat je vrijwel alles kunt vinden wat je nodig hebt om je website uit te breiden en te verbeteren.

Er zijn zoveel extensies, fixes en thema’s beschikbaar dat u altijd de website kunt maken die u zich had voorgesteld. Het kost natuurlijk veel tijd om aan het hele systeem te wennen en meer te leren over hoe het werkt.

Afhankelijk van het type website dat u wilt starten, moet u bepaalde extra functionaliteiten toevoegen en ermee werken. Als u een serieuze persoonlijke of zakelijke website wilt, de kern Joomla CMS alleen is misschien niet genoeg voor u, maar het is zeker de moeite waard om te leren hoe u de extensies gebruikt.

Laten we het nu hebben over enkele andere nuttige CMS en SaaS-services die we aanbevelen.

De beste 3 CMS als Joomla-alternatieven

WordPress

Bezoek Site »

wordpress beste joomla alternatiefDit is een ander enorm CMS dat tegenwoordig erg populair is en het wordt ook door velen beschouwd als de meest eenvoudige gratis optie die beschikbaar is. U kunt hun hostingservices gebruiken of gewoon WordPress toevoegen aan uw eigen hosting en vervolgens uw website bouwen.

In 2016 waren de zelf-gehoste websites aangedreven door WordPress al goed voor 20% van alle websites op het web volgens de gegevens van toen. Het is inderdaad een goede keuze, omdat u veel meer controle over uw website heeft, vooral als u bij het starten een aantal zakelijke doelen heeft.

Door WordPress als hostingoptie te kiezen, kunt u een soort van eenvoudige website starten, zoals een persoonlijke blog, en mag u geen advertenties of commerciële inhoud weergeven. Aan de andere kant is het gratis en krijg je er ook een subdomein bij.

WordPress was aanvankelijk een eenvoudig bloggend CMS, maar daarna zijn er zoveel functies, plug-ins en updates toegevoegd dat het een enorm systeem is geworden dat door veel bedrijven over de hele wereld wordt gebruikt. Het heeft ook een eigen community met veel mensen die graag de bugs willen oplossen, het platform willen verbeteren en dagelijks feedback willen geven.

Een ander groot voordeel van WordPress is de veelzijdigheid, waardoor het de basis vormt van een breed scala aan websites zoals online winkels, forums, portefeuilles, restaurants, blogs, enzovoort. Het is volkomen betrouwbaar en als je de juiste plug-ins kiest om mee te werken, kun je zeker wonderen doen met dit CMS.

Drupal

Bezoek Site »

drupal beste joomla alternatiefNet als de vorige twee CMS-platforms kan de broncode van Drupal ook vrij worden gewijzigd en is deze sterk afhankelijk van de waardevolle gemeenschap van ontwerpers en professionals die deze op vele manieren blijven ondersteunen.

Er zijn ook veel experts beschikbaar die u de vereiste kennis kunnen bieden via de Drupal-forums en het is ook heel gemakkelijk om iemand te vinden die kan helpen als u vastzit.

De Drupal-plug-ins, samen met de thema’s, kunnen allemaal rechtstreeks worden gedownload van de Drupal-community, wat betekent dat het volledig betrouwbaar is en je altijd weet wat je krijgt. Dit CMS biedt u eersteklas gebruikers- en menubeheer, terwijl het ook optimaal is voor het maken van responsieve websites die geschikt zijn voor elk type mobiel apparaat.

Als je een website wilt starten die eerder community-based is, zoals bijvoorbeeld een sociaal netwerk, dan is Drupal een uitstekende keuze voor jou. Het is heel eenvoudig om uw gebruikers in te stellen en te beheren als beheerder. U kunt de toegang van uw gebruikers beheren en ook unieke, aangepaste rollen maken als u dat wilt.

Drupal raadt u meestal aan om hun nieuwste versie te gebruiken, omdat het gebruik van een oudere vaak tot compatibiliteitsproblemen leidt. Het is een van de geavanceerde als het gaat om CMS, dus je kunt er natuurlijk beter mee overweg met wat kennis op het gebied van codering en webdesign.

Eenvoudigere websites starten als beginner is helemaal geen probleem, je kunt er vrij snel aan wennen en de community helpt veel. Als u van plan bent om als beginner een complexe en veeleisende website te starten, moet u klaar staan ​​om een ​​Drupal-professional in te huren die ervoor zorgt dat deze volledig functioneert.

Beton5

Bezoek Site »

concrete5 beste joomla-alternatiefConcrete5 is misschien niet zo populair als de eerder genoemde alternatieven, maar volgens de recente recensies en feedback zijn mensen die het proberen meestal tevreden en denken ze niet eens aan een andere optie. Dit komt vooral omdat dit CMS voortdurend verbetert en is ontworpen om in elk opzicht gebruiksvriendelijk en logisch te zijn.

U kunt complexe, mooie websites maken met weinig tot geen ervaring in webdesign. Als je een gids nodig hebt, is er een overvloed aan nuttige documentatie beschikbaar die door de community is gemaakt. Door de forums, gidsen en een beetje experimenteren te combineren, kun je snel vertrouwd raken met de interface.

Er zijn niet zoveel add-ons en thema’s beschikbaar voor Concrete5 als voor de meer populaire platforms, maar het wordt nog steeds populairder en het trekt tonnen nieuwe ontwerpers aan die de markt willen uitbreiden. De add-ons worden altijd automatisch bijgewerkt en u kunt ze direct vanaf het dashboard installeren.

Een ander geweldig ding over hen is dat er tot nu toe geen add-ons zijn die op enigerlei wijze met elkaar in conflict zijn, wat zeker niet het geval is met andere CMS-platforms. Ze zijn zelfs vaak betrouwbaarder dan de plug-ins die u bijvoorbeeld voor WordPress kunt vinden, waardoor het eenvoudiger is om meerdere add-ons tegelijkertijd te gebruiken.

Al met al kunnen we zeggen dat Concrete5 qua functionaliteit veel beter is dan men zou verwachten op basis van de CMS-ranglijst, dus het is zeker het proberen waard.

Top 3 SaaS om te beschouwen als Joomla-alternatieven

Wix

Bezoek Site »

wix beste joomla alternatiefWix is ​​een vrij populair merk als het gaat om de SaaS-websitebouwers in het algemeen. Het begon allemaal rond 2006 toen ze op Flash gebaseerde software voor slepen en neerzetten bedachten, een eenvoudige oplossing voor het bouwen van websites. Hun platform is sindsdien veel verbeterd en nu hebben ze veel marketingtools en andere nieuwe functies om mee te werken, waardoor het volledig geschikt is voor bedrijven.

Natuurlijk wil een zakenman die geen ervaring heeft met coderen meestal de gemakkelijkste en meest effectieve oplossing en dat is precies wat u krijgt met Wix. Na hun Flash-tijdperk wilden ze het nog steeds zo eenvoudig mogelijk houden. Een ding dat je misschien opvalt, is dat hun interface niet echt aantrekkelijk is, maar als je begint te werken met de tools en elementen, zul je je realiseren dat het er niet eens toe doet.

Alles werkt naadloos in de editor, zelfs hun drag-and-drop-functie is verrassend nauwkeurig en betrouwbaar. Het bouwen van een complete website kan een lang project zijn en het is niet altijd duidelijk hoe u verder moet gaan, maar Wix kan u altijd zijn eigen set handleidingen en tools lenen die u kunnen helpen bij uw werk. Ze hebben ook een behoorlijke hoeveelheid eersteklas, moderne ontwerpen om uit te kiezen in hun themamarkt.

Zoals bij elke SaaS, wordt uw Wix-website op hun servers gehost, wat helemaal geen nadeel is. Hun professionals garanderen dat uw webpagina’s binnen 2 seconden worden geladen, zelfs als er enorme hoeveelheden inhoud zijn. Wix valt zeker op als een gebruiksvriendelijke websitebouwer in het algemeen.

Weebly

Bezoek Site »

weebly beste joomla-alternatiefWeebly is een van de beste website-bouwers die het voor bedrijven veel gemakkelijker maakt om hun eigen site te maken. Terwijl u de verschillende website-elementen sleept en neerzet, merkt u als eerste dat het altijd duidelijk is hoe uw website eruit zal zien tijdens het proces. Het is ook erg handig in termen van positionering en je kunt elk element wijzigen via een extra CSS-module.

Hun interface werkt op een manier die zeker zorgt voor een sneller leerproces door informatiebubbels te geven die opduiken, wat je handige tips geeft. Weebly biedt u tal van up-to-date functies die vereist zijn voor de nieuwste persoonlijke en zakelijke websites. Deze zijn allemaal gemakkelijk geïntegreerd in het platform.

Er zijn echter altijd enkele andere specifieke functionaliteiten die u mogelijk nodig heeft voor uw site en u kunt die zoeken in de App Store van Weebly. Als dat je niet helpt, kun je op het platform nog steeds codefragmenten toevoegen als een andere manier om nieuwe functies in te stellen. Met de juiste codering kun je vrijwel alles toevoegen dat je kan helpen.

Een van de belangrijkste voordelen van Weebly is dat u altijd kunt rekenen op hun klantenondersteuning. Ze hebben een geweldige Knowledge Base en je kunt ze ook bereiken via chat, e-mail en telefoon. U hoeft niet eens de man te vinden die het probleem heeft opgelost. Alleen een bericht sturen naar het ondersteuningsteam is voldoende om met het oplossen van problemen te beginnen.

Als het gaat om functies en betrouwbare ondersteuning, heeft Weebly het zeker allemaal uitgezocht.

WebsiteBuilder.com

Bezoek Site »

websitebuilder com beste joomla alternatiefWebsiteBuilder.com wordt geleverd met een nette interface die vrij eenvoudig is om aan te wennen, terwijl het nog steeds een geweldige optie is voor de meer ervaren ontwerpers die complexe websites willen bouwen. Het is een van de nieuwste platforms sinds ze het in 2014 lanceerden. Hun menu’s en het hele uiterlijk van WebsiteBuilder zijn mooi vormgegeven en ze hebben ook een eersteklas verzameling thema’s.

U kunt een categorie kiezen op basis van uw behoeften of gewoon een lege sjabloon kiezen en beginnen bij de basis. Het is niet helemaal leeg; ze hebben allemaal een handig raamwerk dat de hoofdlay-out van uw website bepaalt. Veel gebruikers kiezen deze optie om een ​​site in hun eigen stijl te maken.

Er is een breed scala aan elementen beschikbaar, maar naast slepen en neerzetten, kunt u veel verschillende gedragingen toepassen en ze ook tot in detail aanpassen. Bovendien is elk thema onderverdeeld in secties, beginnend met een koptekst en eindigend met voettekst. Op deze manier kunt u uw website samenstellen door veel verschillende stukken toe te voegen en ze afzonderlijk aan te passen.

Aan de andere kant is de laadsnelheid van hun hosts uitstekend. WebsiteBuilder geeft u bijna dezelfde ervaring als alle software die alleen op uw pc draait, soms zelfs nog sneller. Het platform biedt ook tal van opties voor bloggers en biedt hen veel specifieke ontwerpen.

Door WebsiteBuilder te kiezen, krijgt u een uitgebreid platform dat helemaal geen beperkingen heeft en het aan uw creativiteit overlaat om een ​​geweldige website te maken.

Conclusie

Geen van deze platforms is een slechte keuze; ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. U moet de algemene functies, aanpassingsopties en betrouwbaarheid van deze websitebouwers afzonderlijk overwegen, afhankelijk van uw eigen doelen.

Om de beste te kiezen, wordt het altijd aanbevolen om eerst hun website te bezoeken, een paar van hun pagina’s door te bladeren en vanuit hun standpunt wat informatie over het platform te verzamelen. Vervolgens, om ze realistischer te vergelijken, moet u beoordelingen en opmerkingen op online forums lezen, geschreven door gebruikers die hun eigen websites op deze CMS- of SaaS-platforms hebben gebouwd.

Er is veel concurrentie tussen deze sites, dus ze blijven ze altijd verbeteren met nieuwe updates en fixes om steeds meer gebruikers aan te trekken en de nieuwste populaire functies toe te voegen. Omdat ze allemaal het tempo moeten bijhouden, kun je niet echt fout gaan met onze lijst met de beste platforms.

Nadat u voldoende informatie heeft verzameld, kiest u degene die u het prettigst vindt en begint u aan uw nieuwe website te werken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector