6 beste manieren om websiteverkeer te vergroten

de beste manieren om websiteverkeer te verhogen


Wanneer u voor het eerst een website bouwt en inhoud begint toe te voegen, denkt u misschien dat websiteverkeer natuurlijk ook mee zal komen. Helaas gebeurt dit zelden zonder een kleine optimalisatie.

Websiteverkeer is een parameter die samen met andere factoren zoals ontwerp, gebruikerservaring en inhoudskwaliteit het succes van een website kan bepalen. Hoe meer bezoekers een website krijgt, hoe meer zichtbaarheid krijgen uw diensten en producten.

Maar hoe verhoog je het websiteverkeer als je niet tevreden bent met het aantal bezoekers dat naar je site komt? Zijn er bewezen trucs van het vak of het toenemende websiteverkeer is een trial by error-poging?

In feite kan het soms moeilijk zijn om meer verkeer naar uw website te krijgen en u moet experimenteren met verschillende methoden om het webverkeer te vergroten totdat u erachter komt welke het beste werkt voor uw specifieke niche. Aan de andere kant zijn er een aantal bewezen methoden voor het stimuleren van webverkeer die de stroom bezoekers naar uw website kunnen verhogen, wat er ook gebeurt.

Hier zijn zes stappen die u kunt nemen om webverkeer te stimuleren:

1. Definieer uw doel

Door doelen op te stellen, kunt u:

 • definieer uw doelgroep (Wie zijn ze? Waar brengen ze hun tijd online door?);
 • de acties vaststellen die u wilt dat ze uitvoeren wanneer ze uw site bezoeken (waarom trekt u ze naar uw website? Wilt u dat ze bepaalde producten / diensten kopen? Misschien iets downloaden?);
 • en hoe u hen kunt betrekken bij het uitvoeren van die acties (hoe lang moeten ze op uw site blijven om de gewenste acties te ondernemen?).

Als u deze doelen definieert, kunt u evalueren of u de juiste klanten target, of u een van uw doelen bereikt en of u aanpassingen moet aanbrengen in de manier waarop u uw inhoud target.

2. Analyseer de huidige verkeersstatistieken

Het meten van verkeersstatistieken geeft nuttig inzicht in het aantal bezoekers dat u momenteel heeft, het type inhoud waarmee ze het meest bezig zijn, de tijd die ze op bepaalde pagina’s van uw site doorbrengen, waar ze vandaan komen, hoeveel pagina’s ze gemiddeld bezoeken, en verschillende andere parameters.

U kunt elke analysetool voor webverkeer gebruiken, maar Google Analytics is hiervoor de meest populaire tool. U kunt het Google Analytics-dashboard gebruiken om de verschillende parameters te meten, of u kunt de Google Analytics-plug-in op uw website installeren.

Door de sitestatistieken regelmatig te controleren, kunt u op de hoogte blijven van de veranderingen die optreden in het gedrag van uw bezoekers wat betreft de inhoud waarmee ze het meest bezig zijn, het tijdstip van de dag die ze waarschijnlijk zullen bezoeken, enz. Dit zal helpen u weloverwogen beslissingen te nemen over het type inhoud dat u moet genereren.

3. Pas uw inhoud aan

U kunt het meest opvallende ontwerp hebben, als uw inhoud onzin is, zal niemand zich bezighouden met uw site of ernaar terugkeren na het eerste bezoek. Bij het verbeteren van inhoud moet u zich concentreren op de volgende dingen:

Titels & Krantenkoppen

Bedenk interessante titels en koppen die de interesse van uw lezers wekken. Een artikel met een interessante titel wordt eerder aangeklikt wanneer het op sociale mediakanalen wordt geplaatst.

Houd rekening met het volgende wanneer u een geschikte titel voor uw artikel bedenkt:

 • lijst berichten (bijv. 5 beste manieren om websiteverkeer te vergroten) krijgen meestal meer klikken en presteren beter in Google-ranglijsten;
 • titels die een vraag stellen zullen waarschijnlijk de interesse van uw lezers wekken;
 • berichten die emotie oproepen lezers zullen ook vaker worden aangeklikt.

Neem altijd de belangrijkste focus van uw artikel op in de titel. Dit is handig voor zowel zoekmachines als voor uw lezers.

Aandacht trekken

De eerste alinea van uw inhoud maakt of remt uw inhoud. Als u uw bezoekers niet vanaf het begin kunt betrekken, kunt u ze voor altijd kwijtraken. Geef je eerste alinea dus wat meer pit met een beetje humor, een aangrijpende vraag of schok je lezers met een gewaagde verklaring.

Formatteren & Leesbaarheid

Lange alinea’s zijn moeilijk te lezen en saai. Maak korte alinea’s met één idee per alinea. Gebruik ondertitels, opsommingstekens, cursief en vetgedrukte opmaak om belangrijke ideeën te laten opvallen.

Lengte

De lengte van je artikel hangt af van het onderwerp dat je bespreekt. Kortere artikelen zijn gemakkelijker te lezen en brengen de boodschap veel sneller over. Langere artikelen worden echter geacht meer autoriteit te hebben en worden vaker gedeeld dan korte artikelen zonder inhoud.

Bronnen

Wanneer je bronnen citeert, laat het je lezers zien dat je je artikel hebt onderzocht, en zelfs zoekmachines nemen kennis van dit aspect, waardoor je artikel meer autoriteit krijgt.

Gebruik opvallende visuele beelden

Beperk uw inhoud niet alleen tot tekst, maar verfraai uw artikel met relevante, hoogwaardige foto’s, infographics of video’s. Door verschillende inhoudstypen te combineren, krijgen uw lezers een interessantere leeservaring.

Gebruik zowel interne als externe links

U kunt interne links gebruiken om naar oude artikelen te linken en deze te promoten. U kunt externe links gebruiken naar websites van autoriteiten of om bronnen te citeren. Overdrijf het opbouwen van links niet, anders vindt Google je niet leuk.

4. Ga op sociale media

Het promoten van uw artikelen op sociale media is een van de gemakkelijkste manieren om meer bezoekers op uw website te krijgen. Of u nu een sterke aanwezigheid op sociale media opbouwt of uw inhoud promoot via advertenties, sociale media is een goed platform om bekendheid te krijgen.

Optimaliseer uw inhoud voor sociale media door knoppen voor sociaal delen toe te voegen en maak sociale-mediaprofielen op alle belangrijke kanalen, zodat lezers die van uw inhoud genieten, uw activiteit op deze platforms kunnen volgen.

5. Neem contact op met beïnvloeders en belangrijke sites in uw niche

Influencers of grote sites ertoe brengen uw inhoud te delen of opnieuw te publiceren, is moeilijk, maar het is ook een veilige manier om meer lezers en volgers te krijgen. Identificeer grote beïnvloeders in uw branche en toon uw inhoud aan hen.

6. Bouw een e-maillijst

Door een e-mailmarketingservice zoals MailChimp of Constant Contact te gebruiken, kunt u contact houden met mensen die eerder een product of een service van u hebben gekocht of uw blog hebben bezocht.

Hoewel deze lezers interesse hebben getoond in uw producten of inhoud door zich aan te melden voor uw e-maillijst, moet u ze niet met e-mails bombarderen, maar van tijd tot tijd inchecken met hen kan een goed idee zijn om ze opnieuw te laten bestellen of uw te bezoeken site opnieuw.

Tot slot

De sleutel tot meer websiteverkeer is consistentie en variatie. Het regelmatig toevoegen van geweldige inhoud aan uw website en het implementeren van meer dan één methode om meer verkeer naar uw site te leiden, kost enige tijd, maar het zal uw lezerspubliek of uw klantenbestand vergroten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map