7 beste PHP-alternatieven – welke programmeertaal u moet leren

01.06.2020
Artikelen & meer ... '7 beste PHP-alternatieven – welke programmeertaal u moet leren
0 16 мин.

beste php-alternatieven


PHP is ontwikkeld door Rasmus Lerdorf in 1995 en is tegenwoordig een van de meest gebruikte scripttalen voor serverontwikkeling voor webontwikkeling. Het wordt ook veel gebruikt voor algemene programmeertaken, vanwege het eenvoudige gebruik, de objectgeoriënteerde structuur, het enorme ecosysteem en de verbazingwekkend grote gemeenschap van PHP-programmeurs en fans.

Er kunnen echter veel redenen zijn om PHP niet voor uw project te gebruiken. Vanwege het gemakkelijke gebruik van PHP zijn er veel ongeschoolde PHP-programmeurs op internet die geen goede code kunnen schrijven. Er kan een probleem zijn met de veiligheid van geschreven code en ook de niet goede verwerking van variabelen kan problemen met geheugengebruik veroorzaken. In veel gevallen zijn de zogenaamde senior PHP-programmeurs veel zwakker dan junior-programmeurs van andere, moeilijkere talen.

IT-professionals denken ook vaak dat PHP een zwakkere taal is als we het hebben over beveiliging en betrouwbaarheid. Dit is een ernstig probleem, aangezien een bedrijf dat PHP-scripts gebruikt, door andere marktdeelnemers kan worden aangemerkt als amateuristisch of onzeker bedrijf. Aan de andere kant van dit probleem is het niet de moeite waard om een ​​echte pro te zijn voor een programmeur in PHP, aangezien grote bedrijven deze taal zelden gebruiken. Het is meer waard om een ​​andere programmeertaal te leren en ermee te werken.

Maar wat zijn de beste PHP-alternatieven op de markt? Er zijn veel geweldige programmeertalen die ideale PHP-vervangingen kunnen zijn, afhankelijk van de taak. In dit artikel gaan we 7 talen behandelen en hun voor- en nadelen observeren om u een volledig overzicht te geven van de beste PHP-alternatieven.

C #

c # programmeertaalC # is een programmeertaal met meerdere paradigma’s die is ontwikkeld door Microsoft. Het is een eenvoudige en objectgeoriënteerde taal, opgebouwd door moderne programmeerdisciplines. De C # -syntax is vergelijkbaar met C, dus een C # -programmeur kan gemakkelijk andere talen van de familie leren, zoals Java, C en C++.

Voordelen

 • C # is nauw verwant aan Microsoft .NET Framework, dat veel nuttige bibliotheken biedt. Deze kleine codestukken worden veel gebruikt in de industrie en kunnen gemakkelijk worden gebruikt voor het coderen van de meest voorkomende taken.
 • C # is logisch en goed ontwikkeld en volgt de industriestandaard programmeerparadigma’s, alle elementen van de taal kunnen gemakkelijk worden gebruikt.
 • De taal heeft een breed scala aan objectgeoriënteerde middelen, zoals klassen, methoden en andere elementen, dus het is ideaal om het OOP-paradigma te leren. Zelfs junior programmeurs kunnen C # -codes schrijven nadat ze de basis hebben geleerd en de consistentie van de taal helpt om een ​​goede programmeur te zijn.
 • Vanwege .NET-bibliotheken is C # de beste oplossing als het gaat om het schrijven van op Windows gebaseerde programma’s en applicaties. Er zijn geen externe bibliotheken nodig voor het bouwen van een eenvoudige Win-app en door de ingebouwde codestukken te gebruiken, zal uw software mooi lijken op andere Windows-applicaties.
 • C # kan worden gebruikt voor niet-Windows-programmering, inclusief desktopprogramma’s voor Linux- en OS X-platforms, evenals voor smartphonetoepassingen voor iOS, Windows Phone of Android.
 • Geheugenbeheer wordt verzorgd door C #, dus de meeste programmeurs hoeven deze belangrijke taak niet uit te voeren. In speciale gevallen kan echter handmatig geheugenbeheer nodig zijn en ondersteunt de taal ook het programmeren op laag niveau en direct geheugenbeheer.

Nadelen

 • De taal is te complex, het kan wat tijd vergen om alle beschikbare middelen te begrijpen en te leren.
 • De meest voorkomende IDE voor C # is Microsoft Visual Studio. Omdat het zeer geavanceerd is, leren veel C # -programmeurs alleen hoe ze in Visual Studio kunnen coderen en weten ze niet hoe ze onafhankelijk moeten coderen. Het gebruik van te geavanceerde IDE’s kan leiden tot een zwakkere programmeur.
 • Er zijn veel gratis C # -ontwikkelingstools, maar de meeste ontwikkelaars gebruiken een betaald Microsoft-product voor hun werk. Dit is nog erger wanneer we het hebben over een groter bedrijfsniveau, de meer geavanceerde programmeertools kosten meer geld. Ondersteuning en community zijn sterk voor geavanceerde betaalde tools, maar ongelooflijk zwak voor gratis producten.

Robijn

ruby programmeertaalRobijn werd ontwikkeld door Yukihiro Matsumoto in 1995. De objectgeoriënteerde taal beheert automatisch het geheugengebruik en heeft een dynamisch type systeem.

Voordelen

 • Ruby heeft een duidelijke syntaxis die gemakkelijker te begrijpen is dan de syntaxis van andere objectgeoriënteerde talen. Daarom is het ideaal om het OOP-paradigma voor junior programmeurs te leren.
 • Er zit een goede community achter de taal en er zijn bijna bibliotheken voor alle doeleinden. Veel programmeurs maken regelmatig bibliotheken en onderhouden deze volledig gratis, alleen omdat ze deel uitmaken van de Ruby-familie.
 • Ruby is een van de meest gebruikte programmeertalen voor websites. Het is gemakkelijk om leermateriaal, broncodes en communityforums voor Ruby te vinden, en de kansen op werk zijn breder dan de meeste andere talen.

Nadelen

 • Ruby is echter ideaal voor webapplicaties, het is vrij traag voor ander gebruik. Als je meer wilt dan het uitlezen van gegevens uit de database, nemen de prestaties van de taal snel af.
 • Ruby heeft zijn eigen syntaxis en codeertaal, dus programmeurs van andere programmeertalen zouden ook de Ruby-codering moeten leren. Dit kan een enorm nadeel zijn als je het vergelijkt met andere talen, die een vergelijkbare syntaxis met elkaar delen.
 • De nieuwe versies en updates van de taal komen relatief langzaam aan, wanneer we de belangrijkste concurrenten controleren. De huidige stabiele Ruby-versie is 2.5.0 en werd uitgebracht op 25 december 2017, ondertussen is PHP op de 7.2.3-versie, uitgebracht op 1 maart 2018.
 • Ruby on Rails, het belangrijkste server-side framework van Ruby, wordt veel gebruikt door programmeurs, maar is ontwikkeld onder MIT-licentie. Het verwart de gebruikers vaak dat niet alle Ruby on Rails-versies compatibel zijn met Ruby-versies. Het probleem doet zich voor na bijna alle versie-updates van Ruby.

Python

python programmeertaalPython is ontworpen door Guido van Rossum in 1991 en wordt onderhouden door Python Software Foundation. Het belangrijkste doel van taal was om een ​​goed leesbare en gemakkelijk te gebruiken programmeertaal te maken, zelfs als dit ten koste ging van prestaties en snelheid.

Voordelen

 • Python is erg populair bij de junior programmeurs en er zijn veel vragen beantwoord op internet. Dit betekent dat u voor bijna al uw vragen een antwoord kunt vinden, alleen omdat iemand eerder hetzelfde probleem had.
 • De taal is ontwikkeld om het programmeren te vergemakkelijken, zodat beginners gemakkelijk Python kunnen leren. De syntaxis kan probleemloos worden gelezen en indien mogelijk gebruikt de taal Engelse woorden in plaats van symbolen (het gebruikt bijvoorbeeld “AND” in plaats van “&&”Of” OF “in plaats van” || “).
 • Veel Python PRO’s hebben duizenden uren besteed aan het schrijven van glasheldere documentatie over de taal en haar functies. De documenten zijn goed geschreven alsof je een verhaal aan het lezen bent, in plaats van enkele meer geavanceerde talen, documentatie die alleen is gevuld met technische termen. Bovendien bevatten de meest gebruikte Python-functies al help-informatie, dus u hoeft er niet naar Google te zoeken.
 • Zoals je misschien al eerder hebt begrepen, maken Python-gebruikers geweldige groepen waar ze gerelateerde onderwerpen bespreken en uren doorbrengen met het maken van online vrienden. U kunt snel lid worden van dergelijke groepen waar u gratis kostbare hulp kunt krijgen. Zo is de grootste Python-subreddit, r / Python, meer dan 227.000 deelnemers.
 • De andere kant van populariteit van Python is dat veel grote bedrijven het gebruiken. Als je een Python-programmeur wordt, kun je gemakkelijk een baan krijgen bij dergelijke bedrijven, zoals Dropbox, Evernote, General Electric, Google, Citi, Lego en Toyota, om er maar een paar te noemen..

Nadelen

 • Een van de grootste nadelen van de taal is dat deze niet ideaal is voor de ontwikkeling van mobiele applicaties. Natuurlijk zijn er veel Python-frameworks voor mobiele ontwikkeling, maar als je een PRO vraagt, zal hij je nooit Python voorstellen voor deze taak.
 • In vergelijking met andere talen kunnen Python-applicaties aanzienlijk langzamer zijn. Dus wanneer snelheid een belangrijk probleem is, kunnen andere talen zoals Java een betere keuze zijn.
 • De taal gebruikt dynamische gegevenstypen, dus beginners die voor het eerst met Python programmeren, hebben niet de essentiële kennis over gegevenstypen. Dit kan verwarrend zijn wanneer ze werken met programmeertalen die statisch typen gebruiken.
 • De structuur van Python is niet strikt en gebaseerd op conventies. Het betekent dat je de conventies kunt doorbreken wanneer je kunt en je eigen structuur kunt instellen. Door dergelijk gedrag is het erg moeilijk om de code van andere programmeurs te lezen in tegenstelling tot de code van talen die strikte structuren gebruiken.

Gaan

ga programmeertaalGaan is gemaakt door Google-medewerkers (Robert Griesemer, Rob Pike, Ken Thompson) in 2009 en de open source-taal is voor iedereen gratis te gebruiken. Het maakt gebruik van statisch typen en garbagecollection.

Voordelen

 • Omdat Go is ontwikkeld als kleine en eenvoudige taal, compileert het de broncodes zeer snel. In vergelijking met andere grote talen is de compiler van Go aanzienlijk sneller.
 • Het combineert de voordelen van C-achtige en Python-talen. Zoals vaak wordt aangehaald, is Go snel als C-talen en eenvoudig als Python.
 • Google ondersteunt de verdere ontwikkeling van Go, dus het team achter de taal is samengesteld door toonaangevende programmeurs en ingenieurs uit de branche.
 • Nieuwere versies van Go maakten de taal niet moeilijker. Het doel van de uitvinders was om de programmeertaal zo eenvoudig te maken dat de documentatie ervan in het hoofd van elke programmeur kan worden bewaard. Dit sleutelprincipe is eigenlijk nog steeds geldig, een Go-programmeur hoeft zelden de webdocumentatie te controleren. Een ander voordeel is dat de officiële Go-documentatie goed gestructureerd is en je er gemakkelijk alles in kunt vinden.
 • Go ondersteunt codestukken in meer dan één bestand. U hoeft alleen maar overal dezelfde pakketnaam te gebruiken en de compiler weet dat de onafhankelijke bestanden tot hetzelfde compilatieproces behoren. Dit kan een grote hulp zijn bij het schrijven van een erg lange code.
 • De automatische garbagecollection is een perfecte aanwinst voor een goed geheugenbeheer. U hoeft zich geen zorgen te maken over niet-gebruikte variabelen in het geheugen, Go zorgt er automatisch voor.

Nadelen

 • Er zijn voor Go minder pakketten beschikbaar dan voor andere grotere talen. De belangrijkste reden van dit nadeel is dat de Go-kern complex genoeg is dat pakketten van derden zelden nodig zijn. Als er extra bibliotheken nodig zijn, kunnen deze moeilijker te vinden zijn.
 • Go heeft een speciale foutafhandeling met een ingebouwd fouttype en door foutwaarden te gebruiken, kunt u achterhalen wat er mis is gegaan met uw code. In tegenstelling tot andere talen, zoals Java die uitzonderingen genereert en je kunt ze opvangen, moet je de opgetreden fouten in Go expliciet controleren. Hierdoor kan de grootte van de code groter zijn dan je had verwacht.
 • Het gemak van de taal is een nadeel wanneer de programmeurs geen moeilijkere codestukken kunnen gebruiken. In sommige gevallen moet u hetzelfde opschrijven als eerder.
 • Go kan moeilijk zijn voor beginners, omdat het specifieke omgevingsvariabele-instellingen en directory-structuur gebruikt. Als je een Go-beginner bent, moet je deze belangrijke dingen eerst leren.

JavaScript

javascript prgoramming taalJavaScript werd ontworpen door Brendan Eich in 1995, en werd sindsdien een van de drie essentiële technologieën voor het bouwen van websites (samen met HTML en CSS). Het belangrijkste doel van de taal is het maken van interactieve websites en alle grote webbrowsers ondersteunen JavaScript-codes.

Voordelen

 • JavaScript-ondersteuning is een onmisbaar onderdeel van alle moderne webbrowsers, dus u hoeft geen extra tool te installeren om JS-codestukken uit te voeren. Veel van de browsers hebben ook een geavanceerde JavaScript-editor en er zijn veel gratis services op internet, waar u uw eigen code kunt invoeren en uitvoeren om te testen.
 • JavaScript-codes worden uitgevoerd in de browser van de bezoeker, dus het wordt vaak een client-side taal genoemd. Door Node.js te gebruiken, kunt u echter JavaScript gebruiken om een ​​servergebaseerde toepassing te schrijven, zonder dat u een echte programmeertaal aan de serverzijde hoeft te gebruiken.
 • U kunt snel webgebaseerde toepassingen maken die leuk en interactief zijn, door de code in HTML te schrijven, de stijl met CSS toe te voegen en deze interactief te maken met JavaScript. Deze oplossing is veel sneller en gemakkelijker dan het gebruik van andere talen in ingebouwde tools voor het stylen van een applicatie.
 • JavaScript heeft een van de grootste community’s en er is bijna geen taak die nog niet in deze taal is geschreven. Er zijn letterlijk miljoenen JS-codes op internet die u gratis kunt krijgen en deze op uw website kunt gebruiken met slechts een paar klikken en aanpassingsstappen.
 • De taal heeft een vergelijkbare syntaxis als C, dus een programmeur die in JavaScript kan werken, kan snel overschakelen naar C, C ++, C # of Java-programmering.
 • JavaScript is een gemakkelijk te leren programmeertaal, veel programmeercursussen gebruiken het om voorbeelden te tonen voor essentiële programmeerdisciplines. Combineer dit feit met de aanwezigheid van online sandboxen van JS en de taal is ideaal voor het starten van een programmeurscarrière.

Nadelen

 • JavaScript heeft weinig dwangmaatregelen, wat eigenlijk niet logisch is. Zo is ‘9’ – 1 gelijk aan 8, terwijl ‘9’ + 1 gelijk is aan ‘91’. In het eerste geval is het resultaat een getal, terwijl het tweede resultaat een string is.
 • De taal maakt ook gebruik van dynamische taaltypering, zodat nieuwkomers gemakkelijk kunnen missen om te begrijpen waarom typen een essentiële programmeerfunctie is.
 • In vergelijking met andere talen, zoals Python, is de standaardbibliotheek van JavaScript zwakker. U kunt echter heel gemakkelijk extra bibliotheken op internet vinden.
 • De evolutie van JavaScript is nooit gestopt en de ontwikkeling is zo snel dat er veel informatiebronnen op het internet zijn die totaal verouderd zijn. Dit kan verwarrend zijn voor nieuwkomers die het misschien moeilijk hebben terwijl ze de meest betrouwbare bronnen vinden om te leren.

F #

f # programmeertaalF # is een .NET programmeertaal, daarom ontwikkeld door een Microsoft-medewerker, Don Syme in 2005. Het is sterk getypeerd en heeft ook een open source en platformonafhankelijke compiler.

Voordelen

 • Door de Common Language Runtime te gebruiken, heeft F # eenvoudig toegang tot de middelen van .NET Framework en kan het andere stukjes aan .NET gerelateerde talen gebruiken.
 • Net als C # wordt F # ook native ondersteund door Microsoft via Visual Studio. De betaalde service van het bedrijf heeft een verbazingwekkend brede lijst met services, die de codering, debugging en andere subtaken in beide talen ondersteunt.
 • F # is een beknopte programmeertaal, het gebruikt geen accolades of puntkomma’s, zodat u zich kunt concentreren op het schrijven van code. In vergelijking met eigen concurrent C # heeft F # vaak minder code nodig om hetzelfde probleem op te lossen.
 • Het krachtige systeem van de taal helpt veel voorkomende fouten te voorkomen, waaronder uitzonderingen op null-referenties en meer. Door de waarden onveranderlijk standaard in te stellen, heeft u aanzienlijk minder fouten.
 • Omdat F # en C # nauw met elkaar verwant zijn, kunnen C # -codes direct worden vertaald naar F #. Dit is een groot voordeel, vooral in zakelijke gebieden, waar veel grote bedrijven C # gebruiken. Door de C # -codes te vertalen, kunnen bedrijven hun eerdere werken hergebruiken en onder F # uitvoeren, wat in speciale gevallen efficiënter kan zijn.

Nadelen

 • Een van de grootste nadelen van F # is het gebrek aan goede ondersteuning voor Android en iOS. Het is overduidelijk dat Microsoft er niet de eerste prioriteit aan heeft gegeven om de diensten van de concurrent te ondersteunen.
 • Er zijn aanzienlijk minder F # -ontwikkelaars in vergelijking met de belangrijkste programmeertalen. Er zijn bijvoorbeeld bijna honderd keer meer C # in de wereld dan F # -programmeurs.
 • F # heeft geen echte ondersteuning voor GUI-ontwerptools.
 • Naast imperatieve en objectgeoriënteerde methoden gebruikt de taal ook functionele methoden. Dit kan verwarrend zijn voor programmeurs die voorheen duidelijke OOP-talen gebruikten, zoals JAVA.
 • Microsoft-ingenieurs hebben meer moeite gedaan om geavanceerde tools voor C # te maken dan dezelfde tools voor F # -programmeurs te geven. Door de twee MS-gerelateerde talen te vergelijken, is programmeren in C # handiger dan werken met F #. De laatste heeft ook geen refactoring-tools.

Java

java programmeertaalJava is ontworpen door James Gosling, een medewerker van Sun Microsystems in 1995, en sindsdien is het een van de meest populaire programmeertalen geworden. Het maakt gebruik van objectgeoriënteerd paradigma en wordt vaak gebruikt om de OOP-principes te leren voor beginnende programmeurs.

Voordelen

 • Java gebruikt statisch typen, zodat de IDE’s de fouten kunnen tonen tijdens het typen van de code. Dit is veel handiger dan het uitvoeren van de programma’s en het achteraf controleren van de aankomende fouten. Geavanceerde functies van Java IDE’s zoals het automatisch aanvullen van code, het tonen van gerelateerde middelen of documentatie kunnen de junior programmeurs helpen om de programmeertaal sneller te leren.
 • Java heeft veel gebruikte programmeerstandaarden gebruikt die helpen bij het schrijven van gestandaardiseerde codestukken en die helpen bij het voortzetten van het werk van andere programmeurs. De vergelijkbare programmeeroplossingen zijn buitengewoon handig als het gaat om werken in een grotere groep aan hetzelfde project.
 • De taal heeft een duidelijke structuur en het objectgeoriënteerde standpunt is supergemakkelijk te begrijpen. Zelfs nieuwkomers kunnen begrijpen wat inkapseling, overerving en objecten zijn door te zien hoe ze werken.
 • Java is een van de meest gebruikte programmeertalen, het is net zo belangrijk als C of JavaScript. Door deze taal te leren, vind je altijd een baan en bedrijven die het gebruiken in hun projecten, en je zult gemakkelijk mensen vinden om het werk voort te zetten.
 • Java heeft een vergelijkbare syntaxis als C-achtige talen, dus een Java-programmeur kan gemakkelijk overschakelen naar C, C ++, C # of JavaScript-programmering.
 • Omdat de taal ouder is dan 13 jaar en kan worden beschouwd als een industriestandaardtaal, is er een verbazingwekkend grote bron van externe bibliotheken en andere nuttige bronnen. Om dezelfde reden is er een sterke gemeenschap achter Java, waarvan de leden vaak grote fans zijn van deze taal.
 • De Java Virtual Machine (JVM) kan op veel platforms worden geïnstalleerd, daarom zijn Java-codes platformonafhankelijk. Waar u ook JVM heeft, u kunt dezelfde Java-codestukken uitvoeren. Deze onafhankelijkheid ondersteunde in hoge mate de marktleidersrol van Java.

Nadelen

 • Java-primitieven zijn in strijd met de belangrijkste OOP-regels, die bepalen dat alles objecten moet zijn. Dergelijke primitieven, zoals gehele getallen of tekens, zijn geen objecten in Java. Dit heeft een ander soort gebruik nodig dan objecten.
 • De taal is niet zo geavanceerd als concurrerende talen zoals C #, en mist enkele van de belangrijke tools voor programmeren op bedrijfsniveau. Maar Java krijgt voortdurend nieuwe programmeermiddelen met nieuwe versies, de evolutie is vrij traag.
 • De automatisering van garbage collection is een grote hulp voor programmeurs, maar ook een groot nadeel van nieuwkomers. Omdat Java het geheugenbeheer verzorgt en zorgt voor ongebruikte variabelen, leren junior-programmeurs deze essentiële taken van programmeren mogelijk niet.
 • Geavanceerde IDE’s kunnen ook een probleem zijn, aangezien gebruikers voor het eerst wat tijd nodig hebben om het gebruik van tools te leren en het brede scala aan mogelijkheden hen volledig in de war kan brengen.

Afsluiten

Hoewel er veel programmeertalen zijn die een goed alternatief zijn voor PHP, moet u het gebruik van PHP nog steeds niet vermijden, omdat de meeste websites op deze programmeertaal zijn gebaseerd. Ik ben ook erg geïnteresseerd in uw mening over welke programmeertaal u gebruikt en aanbeveelt. Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector