8 Moet Python GUI Frameworks hebben voor Budding Web Developers

01.06.2020
Artikelen & meer ... '8 Moet Python GUI Frameworks hebben voor Budding Web Developers
0 7 мин.

python gui frameworks webontwikkelaars


Ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van het bouwen van een website en deze hoog op een sterkere basis plaatsen. Er zijn tal van codeertalen waarvan een ontwikkelaar kan profiteren, terwijl Python een van de topspelers is. Het is een interactieve tool voor ontwikkelaars gebleken.

Programmeurs kunnen beginnen met het schrijven van codes rechtstreeks in de Python, wat vereist dat ze bepaalde trefwoorden kennen. Een optie is om meer en meer inzichten te krijgen over de trefwoorden die gemakkelijk worden gebruikt in Python, maar de andere gebruikt hulp van een grafische gebruikersinterface (GUI).

Een GUI geeft een lijst met zoekwoorden weer die het meest relevant zijn voor de applicatie die u van plan bent te produceren. Ontwikkelaars kunnen dus zoekwoorden selecteren en gemakkelijk doorgaan met coderen. Een webontwikkelaar die nieuw is en hulp nodig heeft om te beginnen met coderen in python, hij of zij kan gebruik maken van GUI-frameworks. In deze post deel ik enkele van de waardevolle frameworks die platformonafhankelijk en eenvoudig te gebruiken zijn.

1. Kivy

Bezoek Site »

Kivy is een aanlokkelijk project voor de ontwikkelaars en heeft een vergunning van MIT. Het is gebaseerd op OpenGL ES 2 waarmee ontwikkelaars snel een nieuwe gebruikersinterface kunnen maken. Omdat het een event-driven framework is, is het gebaseerd op de hoofdlus waardoor het een betrouwbare oplossing is voor het ontwikkelen van games. De callbacks worden gemaakt vanuit de hoofdweergave met een vooraf gedefinieerde frequentie of een eenmalige trigger.

Het wordt beschouwd als een van de krachtige frameworks die naast het uitwerken van de gebruikersinterface alles over animaties, widgets en taal beheert. Kivy is compatibel met meerdere besturingssystemen waaronder MacOSX, Windows, Linux, Raspberry Pi, Android en iOS. De open source-code geeft de ontwikkelaars de vrijheid om het framework aan te passen door een van de 20 beschikbare widgets te installeren of door de code te wijzigen.

2. PyQT

Bezoek Site »

PyQT is ontwikkeld met de programmeertaal C ++ en wordt het meest gewaardeerd onder platformonafhankelijke frameworks. Ontwikkelaars moeten een commerciële licentie aanschaffen om aan de projecten van hun klant te kunnen blijven werken, terwijl beginners en starters de gratis versie van Qt kunnen gebruiken via een communitylicentie.

PyQt bedient de ontwikkelaarsgemeenschap al lang en is onlangs overgenomen door Nokia. De ontwikkelaars geven er de voorkeur aan vanwege de prachtige bibliotheek met API’s en handige tools die door tal van industrieën worden gebruikt. De combinatie van Qt en Python in dit raamwerk stelt codeerders in staat om helemaal opnieuw te coderen of visuele dialogen van de Qt-ontwerper te gebruiken.

3. Tkinter

Bezoek Site »

Tkinter wordt vaak standaard aan Python toegevoegd vanwege de eenvoudige gebruikersinterface. De eenvoud en de grafisch aantrekkelijke gebruikersinterface maken dit framework populair bij de wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars. De extra attractie van deze tool is de open source-code die onder de licentie van Python valt.

De reden dat de meeste ontwikkelaars zich tot Tkinter wenden, is de beschikbaarheid van uitgebreide bronnen op het gebied van naslagwerken en codes. Omdat het een standaardraamwerk is, bewonderen meer programmeurs het en geven er de voorkeur aan aan beginners. Als u van plan bent om met deze tool te beginnen, kunt u ondersteuning en begeleiding krijgen van de verbazingwekkend actieve gemeenschap van programmeurs.

4. WxPython

Bezoek Site »

WxPython is nog een ander open source-framework dat wordt beschouwd als een wrapper voor gebruik over WxWidgets. WxWidget, voorheen bekend als WxWindows, is een platformonafhankelijke GUI-bibliotheek die is ontwikkeld in de programmeertaal C ++. Met behulp van standaarddialogen kan een ontwikkelaar hands-on ervaring opdoen in het produceren van applicaties en tools voor de bekende besturingssystemen zoals Windows, Unix en Mac.

Naast uitgebreide bronnen voor de basisontwikkeling van applicaties, kunnen codeerders andere tools gebruiken, zoals dockbare vensters, 2D-padtekening-API en widgets voor tekstverwerking en tekstbewerking. Een versere codering kan begeleiding zoeken bij de verschillende demo’s die door WxPython beschikbaar zijn gesteld. de tutorials blijken ook nuttig om te beginnen met coderen.

5. PyGUI

Bezoek Site »

PyGUI is een ander platformonafhankelijk framework dat even geschikt is voor Windows, Unix en Macintosh. Als je het probeert te vergelijken met andere beschikbare frameworks, lijkt het vrij eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. De API van PyGUI synchroniseert perfect met Python, wat het een lichtgewicht applicatie maakt voor de ontwikkelaars. Het wordt ontwikkeld door Dr. Greg Ewing van de Universiteit van Canterbury, Nieuw-Zeeland.

Het belangrijkste doel van het ontwikkelen van deze applicatie was het bedenken van een raamwerk dat goed in het ecosysteem van Python past zonder hindernissen voor de programmeurs te creëren. Het belangrijkste voordeel van dit raamwerk is het invoegen van een eenvoudige en korte code tussen de grafische gebruikersinterface en de python. Dit toont de toevoeging van code als een natuurlijk en aangeboren onderdeel van de GUI.

6. PySide

Bezoek Site »

PySide is ook een platformonafhankelijke toepassing die vol zit met de Qt-tools. Het is een geweldige alternatieve tool als het gaat om het selecteren van een uit de standaardbibliotheek. Het is gratis verkrijgbaar, net als Tkinter dat hierboven in dit bericht wordt besproken. Nokia, een bekend fabrikant van mobiele telefoons, is begonnen met het ontwikkelen van dit raamwerk.

De ondersteunde platforms zijn Linux / X11, Maemo, Mac OS X en Windows. Het framework compatibel maken met Andriod is bezig en kan binnenkort beschikbaar zijn voor gebruik. Het biedt ook tools om applicaties te maken voor XML-documenten, databases, netwerk, GUI en multimedia. De kern van PySide is de ongeëvenaarde compatibiliteit van API met PyQt4, die codeerders helpt om snel te migreren naar het PySide-framework.

7. Libavg

Bezoek Site »

Libavg is gecodeerd in C ++ en gebruikt Python als scripttaal. Het is een framework van derden dat verschillende eigenschappen bevat, zoals het weergeven van elementen als python-variabelen, tijden die zijn ingesteld Time-out en set-interval, logboekondersteuning, een ultiem mechanisme voor het afhandelen van gebeurtenissen, enz..

Het ondersteunt Windows, Mac OS X en Linux. Omdat het een open source-applicatie is, kan het worden gebruikt onder een licentie van LGPL. U kunt veel ontwerpers, mediakunstenaars en programmeurs vinden die Libavg gebruiken voor productmedia-gerelateerde toepassingen. Het ondersteunt ook een uitgebreide verscheidenheid aan elementen die worden gebruikt bij het ontwerpen van beeldschermen, waaronder tekst, afbeeldingen, camera-uitvoer, video’s en vectorafbeeldingen. Als je een groot scherm tegenkomt dat in een winkelcentrum is gemonteerd om de kinderen spelletjes te laten spelen via multi-touch-functionaliteit, zal het hoogstwaarschijnlijk een product van libavg zijn.

8. PyGObject

Bezoek Site »

PyGObject is een goed gecodeerde applicatie voor Python om ontwikkelaars te helpen effectief te werken aan GNOME-projecten en door GTK + ondersteunde applicaties. GTK + is een volwaardige applicatie die de compatibiliteit van GUI met andere besturingssystemen verzekert. Omdat het een platformonafhankelijke widget is, ondersteunt het Windows, Mac OSX en Linux.

Het heeft integratie met GObject, dat zelf een platformonafhankelijke applicatie is met aanbiedingen van basisklasse en veelvoorkomende vormen, die een nuttige bron kunnen zijn voor codebasis en andere projecten.

Laatste woorden

Dit zijn de gerenommeerde namen in het GUI-framework die even nuttig zijn voor een professional als voor een beginner. Het beveiligen van een webontwikkelingsproject is zeker gemakkelijker, maar eenvoudig en nauwkeurig coderen is vrij moeilijk. Met behulp van het GUI-framework kan men eenvoudig de sleutelwoorden voor een code gebruiken in plaats van er tijd aan te besteden om ernaar te zoeken.

Asad Ali is een digitale marketingexpert met een uitgebreide ervaring van 7 jaar in eCommerce SEO, ontwerpoptimalisatie en gebruikerservaring. Hij werkt momenteel bij GO-Gulf, die eersteklas webontwikkelingsbureau gevestigd in de zakelijke sector van Dubai. Je kunt hem bereiken op LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector