Aan de slag met Google Web Hosting

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Aan de slag met Google Web Hosting
0 5 мин.

google webhosting


Een website bouwen is tegenwoordig gemakkelijk en leuk. Als u besluit helemaal zelf een website te bouwen, zijn er veel tools beschikbaar om u te helpen. Van websitebouwers tot contentmanagementsystemen, het palet aan website-bouwtoepassingen is enorm.

Vandaag zal ik u kennis laten maken met Google-webhosting en u laten zien hoe u een website, e-mailadres, hostafbeeldingen, video’s, documenten en andere applicaties op Google kunt maken.

Maak uw website met Google Sites

Met Google Sites kunt u gratis een website maken en hosten. Dit geeft je echter niet te veel opties om met de website te doen. Er zijn een aantal sjablonen beschikbaar waaruit u kunt kiezen, maar geen van deze ziet er erg professioneel uit. Dit is meer voor hobby en persoonlijke website. Als u uw website wilt bouwen met een professionele sitebouwer, heeft eHost de perfecte oplossing met meer dan 1000 professionele sjablonen beschikbaar.

Hoe dan ook, terug naar de Google-tool voor het maken van sites, hier zijn de stappen die u moet volgen om uw website te bouwen met deze gratis tool voor het bouwen van sites:

1. Kies een “domein”, eigenlijk een mapnaam op een subdomein

maak google website kies sjabloon

2. Kies een gratis sjabloon die je leuk vindt

kies gratis sjabloon

3. Bewerk de pagina’s van uw website, maak nieuwe pagina’s

webpagina's bewerken

4. Upload foto’s, pas lay-out aan, voeg tekst toe

afbeeldingen toevoegen tekst wijzigen

5. Publiceer uw site en deel deze met uw vrienden

https://sites.google.com

Gratis e-mailservice bij Gmail

Met Google kunt u ook uw e-mails bij hen hosten via de Gmail-service. Dit is een zeer populaire, gratis e-mailservice, die zowel door particulieren als door bedrijven wordt gebruikt. Het is erg handig om een ​​gmail-account te hebben, want hier kun je e-mails van andere e-mailadressen ontvangen en je kunt ook e-mails van je andere accounts versturen die aan gmail zijn toegevoegd. Om een ​​professioneel e-mailadres aan Gmail toe te voegen, heb je toegang tot:

Instellingen > Accounts en import > Voeg een ander e-mailadres toe waarvan u de eigenaar bent

Zodra uw e-mail correct is ingesteld, heeft u overal toegang tot e-mails via uw zakelijke e-mail. https://mail.google.com/

Host uw afbeeldingen met Picasa-webalbum

picasa webalbum gratis beeldhosting

Als je een fotograaf bent, of als je gewoon je familiefoto’s online wilt opslaan, is het Picasa-webalbum een ​​geweldige manier om je foto’s te beheren, te categoriseren en te delen met je vrienden. Picasa is een gratis online opslagruimte waar u zoveel afbeeldingen kunt uploaden als u wilt, uw albums openbaar kunt maken of ze kunt beperken tot specifieke gebruikers. U kunt ook andere gebruikers aan uw album toevoegen om het te beheren. Picasa is een geweldig hulpmiddel om uw afbeeldingen gratis online op te slaan. https://picasa.google.com/

Upload uw documenten naar Google Docs

Voor documenten, presentaties, Excel-tabellen of PDF-bestanden kunt u Google-documenten gebruiken als opslag. Hier kunt u uw bestanden eenvoudig uploaden en beheren. U kunt uw bestanden beperken of toestemming geven aan andere gebruikers. Als u uw bestanden moet opslaan voor snelle toegang, is Google docs een geweldige opslagoptie. https://docs.google.com/

Toepassingen hosten op Google Project Hosting

google code project hosting

Als u een ontwikkelaar bent en aan een open source-project werkt, kunt u bij Google Project Hosting uw applicatie gratis uploaden. Dit was in het verleden een zeer populaire manier om broncode via internet te verspreiden, maar sinds GitHub populair is geworden, wordt de Google Code niet meer zo veel gebruikt. Bovendien besloot Google het op 25 januari 2016 af te sluiten. Dus als je hier projecten hebt gehost, moet je het exporteren naar GitHub. De tool biedt een snelle exportfunctie die uw code automatisch naar GitHub pusht. https://code.google.com

Upload uw video’s naar YouTube

Wat ook een persoonlijke video is die tijdens je vakantie is gemaakt, of over je huisdier, of waarom niet over je schattige baby, en je wilt delen met je vrienden, YouTube is het beste platform om te gebruiken. YouTube wordt ook gebruikt door bedrijven, wiens marketingstrategie afhankelijk is van videoproductie en contentcreatie.

Het uploaden van video’s naar YouTube in plaats van je hostingaccount kan veel bandbreedte en verwerkingstijd besparen. Met YouTube kunt u uw video’s veel sneller aan uw doelgroep leveren. Bijna geen laad- en wachttijd, terwijl dit op reguliere hosts veel langer kan zijn.

YouTube wordt ook gebruikt door veel mensen die videocontent maken voor de kost. Vloggen, video-tutorials maken, grapvideo’s maken, is zo populair geworden dat de meeste mensen zijn overgestapt op YouTube in plaats van tv te kijken. http://youtube.com

Laatste woorden: is Google hosting geschikt voor mij?

Google is een van de grootste technologiebedrijven. Ze creëren, testen en verbeteren hun diensten voortdurend. Sommige van hun services zijn mogelijk niet zo populair, terwijl andere dagelijks door miljoenen mensen over de hele wereld worden gebruikt. Wat u ook een individuele of bedrijfseigenaar bent, u moet overwegen om een ​​aantal Google-producten te gebruiken, zoals Gmail, YouTube en Picasa. Voor het bouwen van websites moet u echter overwegen om een ​​reguliere webhost te krijgen, waar u uw eigen domein, professioneel e-mailadres en een kwalitatief hoogstaand webdesignsjabloon krijgt. Bekijk iPage voor kleinere websites of InMotion-hosting voor grotere bedrijfssites. Voor WordPress-hosting zou ik aanraden om BlueHost te bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector