Belangrijkste redenen waarom uw Joomla-website is gehackt

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Belangrijkste redenen waarom uw Joomla-website is gehackt
0 11 мин.

joomla-website-gehackt


Het maakt niet uit hoe groot of klein uw website is, ongeacht het type geavanceerde beveiliging dat het gebruikt, of het nu gaat om een ​​kleine privéblog of een grote e-commerce website, elke mogelijke website op internet kan kwetsbaar zijn of een doelwit voor hackers . Deze hackers zijn altijd op zoek naar kwetsbare websites en gemakkelijke prooien om privé-informatie te stelen, een website te kapen of gewoon te vernielen.

Joomla evenals WordPress en Drupal zijn enkele van de meest populaire en gerespecteerde contentbeheersystemen die beschikbaar zijn op internet. Joomla is bijzonder uniek omdat het een aantal zeer populaire en krachtige afzonderlijke functies heeft die de andere inhoudbeheersystemen niet kunnen bieden. En hoewel Joomla tonnen geweldige functies, attributen en tools bevat, zijn er veel beveiligingsproblemen voor Joomla-websites.

In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende redenen bekijken waarom uw Joomla! website is gehackt en zal ook enkele tips en trucs vermelden over hoe u uw kostbare website en uw waardevolle persoonlijke informatie beter kunt beschermen.

Meest voorkomende redenen waarom uw Joomla! website is gehackt

1. Phishing

Phishing is een veelgebruikte hackmethode die een e-mail of een website bevat die is ontworpen om de inloggegevens van uw website te stelen. Hackers vermommen en camoufleren de website of de e-mail om er precies zo uit te zien als het platform waarop u zou willen inloggen, en als u niet oppast, zullen ze uw inloggegevens stelen.

Meestal zullen ze je bedriegen en je laten denken dat een Joomla! de beheerder vraagt ​​u dringend in te loggen op uw account. Daarom moet u het domein of de afzender van de e-mail altijd dubbel controleren voordat u ergens inlogt of persoonlijke informatie of creditcardgegevens opgeeft.

2. Zwakke websitebeveiliging

Er zijn veel verschillende beveiligingssystemen beschikbaar voor gebruik op internet, sommige zijn zwak en bieden alleen de basis voor websitebeveiliging, maar er zijn ook andere geavanceerde en duurdere opties voor websitebeveiliging die u tonnen tools en opties bieden die u kunt beschermen uw website met.

Zelfs de grootste bedrijven en websites worstelen echter om aanvallen van hackers volledig te vermijden en te voorkomen, ondanks het feit dat ze tonnen geld uitgeven aan de beveiliging van hun website. Het is altijd een goed idee om uzelf en uw website uit te rusten met ten minste enkele websitebeveiligingssoftware om enkele van de meest voorkomende hackpogingen op uw website te voorkomen.

3. De beveiliging van uw computer

Een andere veel voorkomende manier om uw website gehackt te krijgen, is door uw eigen computer te laten hacken. U moet de beveiliging van uw pc zeer serieus nemen, omdat hackers alle cookies en opgeslagen informatie voor uw websites kunnen stelen, evenals alle inloggegevens die u mogelijk op uw computer hebt opgeslagen.

Uw computer is mogelijk gehackt door virussen, malware of eenvoudigweg door gecompromitteerde websites of elk type softwaretoepassing dat door de hacker is geïnfecteerd. Deze hackers gebruiken geautomatiseerde bots die het internet scannen op IP-adressen die een zwakke personal computerbeveiliging hebben en kwetsbaar zijn voor hackaanvallen.

Daarom moet u altijd een premium antivirussoftwaretoepassing gebruiken, evenals adware- en malwareblokkeringssoftware. Het is een algemene vuistregel om minstens eenmaal per week volledige scans op de harde schijf uit te voeren op uw pc.

4. Kwetsbare add-ons en applicaties

Als u Joomla gebruikt, zult u waarschijnlijk ook veel verschillende thema’s, widgets, plug-ins en andere handige tools integreren die u kunnen helpen de functionaliteit van uw website te vergroten. En al deze tools zijn erg handig en krachtig, maar ze kunnen worden aangetast en gebruikt om uw website te hacken. Vooral tools zoals plug-ins en widgets die een zeer belangrijke factor zijn als het gaat om website-ontwerp en website-inhoud zijn specifiek gericht door hackers vanwege kwetsbaarheden.

Een ding dat u kunt doen om uzelf en uw website te beschermen, is ervoor zorgen dat alle plug-ins, widgets en tools die u in uw website opneemt, regelmatig worden bijgewerkt. Sommige plug-in- en widgetauteurs geven hun tools op en stoppen met het updaten ervan, en dit is wanneer ze kwetsbaar worden voor aanvallen van hackers. Verouderde scripts kunnen ook worden gebruikt om uw website te hacken, dus u moet alle verouderde scripts op uw website verwijderen.

Houd er ook rekening mee dat een veelgebruikte hackmethode is om de hostserver zelf aan te vallen. De gebruikers die hun websites en hun inhoud op de gedeelde servers hosten, zijn bijzonder kwetsbaar voor dit soort aanvallen. Als iemand anders op die gedeelde server wordt gehackt, komen alle website-eigenaren op die bepaalde hostserver in gevaar.

Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat uw webhostingprovider de beste en de krachtigste software voor websitebeveiliging gebruikt die op de markt verkrijgbaar is. Een andere goede tip is om altijd dagelijkse of wekelijkse back-ups van uw website te maken, zodat u deze kunt herstellen naar de vorige compromisloze versie voor het geval uw website wordt gehackt.

Hoe weet ik of mijn Joomla! Website is gehackt?

Sommige hackers kunnen erg onopvallend zijn over de aanvallen, waardoor uw website al kan worden gehackt, maar u weet het nog niet. Dit soort aanvallen kapen uw website langzaam en vullen deze met verwijzingslinks en advertenties die u niet goedkeurde. En soms kan het behoorlijk lastig zijn om erachter te komen of uw website is gehackt of niet.

Soms krijg je direct een bericht van je webhostingprovider dat je website is gehackt. Maar meestal is het niet zo eenvoudig of gemakkelijk om erachter te komen of uw website is gehackt. U moet uitkijken naar een van de vele rode vlaggen die erop kunnen duiden dat uw website is gehackt of gehackt.

Een van deze rode vlaggen is dat uw website of de pagina’s van uw website worden verwijderd uit de zoekresultaten van Google Zoeken of een van de andere zoekmachines. Een ander belangrijk ding om op te letten, is dat uw website kapot gaat of een aantal fouten vertoont die nog niet eerder zijn vertoond. Dit is vaak een sterke aanwijzing dat uw website mogelijk is gehackt.

U moet ook uw website grondig analyseren met behulp van enkele van de vele analysetools die tot uw beschikking staan. U moet uw verkeer zorgvuldig analyseren om te zien of een deel of een deel van uw verkeer wordt omgeleid naar onbekende pagina’s en websites van derden. U moet ook controleren of u mogelijke inconsistenties in de analyse van uw website kunt vinden die kunnen verwijzen naar websites waarmee u geen contact heeft.

Bepaalde hackers zullen ongeautoriseerde en ongewenste downloads naar uw computer of browser starten wanneer uw website wordt gehackt. Dus wanneer een van uw pagina’s een download probeert te starten waarvan u niets weet, is dat een zeer sterke aanwijzing dat uw website mogelijk is gehackt. Extra rode vlaggen zijn onder meer beheerders op uw website die u niet herkent en er verschijnen gebroken afbeeldingen op uw website, dus wees op uw hoede.

Hoe u uw Joomla-website kunt beschermen?

De belangrijkste methode om uw website en inhoud veilig te houden, is door de versie van uw Joomla! content management systeem volledig up-to-date. De ontwikkelaars van Joomla! voortdurend updates publiceren en vrijgeven voor het raamwerk waarin ze bugs hebben opgelost en beveiligingsproblemen hebben opgelost die hackers zouden kunnen proberen te misbruiken om uw website te hacken. Het kan een beetje tijdrovend zijn om alles up-to-date te houden als u een groot aantal verschillende plug-ins, widgets en andere tools van derden gebruikt, maar het is cruciaal om uw website en uw persoonlijke gegevens veilig te houden en geluid.

Een kleine truc die belangrijk is voor de beveiliging en bescherming van websites als het gaat om Joomla! gebaseerde websites is om geen schrijfrechten te geven aan al uw PHP-bestanden in uw websitedatabase. Door deze bestanden alleen-lezen te houden, voorkomt u dat hackers uw website gemakkelijk en snel hacken en exploiteren.

Zorgvuldig zijn over hoe u machtigingen delegeert voor de dagelijkse activiteiten van uw website is ook heel belangrijk. Het lijkt misschien erg eenvoudig en eenvoudig, maar het is erg belangrijk voor de veiligheid en het welzijn van uw website om geen toestemming te geven voor uitvoering op uw openbare mappen op de website. Dit voorkomt dat hackers schadelijke software, malware, scripts en virussen op uw website uploaden en uitvoeren.

U moet er rekening mee houden dat hackers alle mogelijke trucs in het boek zullen proberen te gebruiken om uw persoonlijke informatie en inloggegevens op te halen om uw website te hacken en te exploiteren. Een van de trucs die ze gebruiken om dit te bereiken, is door gegevens op te halen uit de gebruikerstabel van de website. U kunt dit voorkomen door het voorvoegsel van de tabeldatabase van uw gebruikers te wijzigen in een willekeurig voorvoegsel.

Niet alleen dat u al uw extensies en widgets, tools en plug-ins van derden up-to-date moet houden, maar vergeet ook niet om alle verouderde software, oude extensies en eventuele overgebleven bestanden te verwijderen, te verwijderen en te verwijderen. van oude installaties. Dit is een simpele truc, maar veel mensen vergeten dit te doen en hun websites worden gehackt.

Het is erg belangrijk om op te merken dat als u geen concessies doet aan de beveiliging van uw website, u op de lange termijn een hoop geld kunt besparen. Uw website laten hacken kan heel gemakkelijk leiden tot identiteitsdiefstal en creditcarddiefstal. Dit is waarom het belangrijk is om ervoor te zorgen dat uw webhostingpakket geavanceerde website-beveiligingstools en -methoden bevat om uw website te beschermen tegen hackers, zelfs als dit betekent dat u er nog een paar dollar voor moet betalen.

Moderne hackmethoden veranderen en evolueren voortdurend, dus het is erg belangrijk om een ​​webhostingprovider te kiezen die de beveiligingstools en -methoden van hun website voortdurend bijwerkt en verbetert. Ervoor zorgen dat uw webhostingprovider alleen de nieuwste en baanbrekende technologie gebruikt als het gaat om programmeertalen en antivirusdatabases is erg belangrijk.

Het absoluut belangrijkste dat u moet realiseren om uw websites tegen hacking te beschermen, is dat u er niet immuun voor bent. Helaas denken veel mensen, vooral degenen die pas beginnen met hun website-project, irrationeel dat ze niet belangrijk zijn voor hackers.

Hackers proberen zelfs de kleinste websites te misbruiken, te hacken en te kapen. Dit komt omdat ze deze gehackte websites gebruiken om verkeer om te leiden, de Google-zoekrangschikking van hun websites te verbeteren door links op uw website te plaatsen en uw server te gebruiken om spam-e-mail te verzenden.

Hierdoor is iedereen een mogelijk doelwit. Denk nooit dat je niet belangrijk genoeg bent om gehackt te worden, en denk nooit dat je immuun en onkwetsbaar bent voor hackpogingen. Houd er altijd rekening mee dat het voorkomen van hackers altijd beter is dan het genezen van gehackte websites. Veel mensen over de hele wereld staan ​​voor een nachtmerrieachtige strijd wanneer hun persoonlijke gegevens en creditcardgegevens worden gestolen door hackers op hun website.

Conclusie

Elke eigenaar van een website moet worden geïnformeerd en geïnformeerd over het onderwerp van het beschermen en beveiligen van hun website en hun pc tegen hackpogingen. Dit is vooral belangrijk voor Joomla! website-eigenaren omdat deze open source content management systemen behoorlijk kwetsbaar blijken te zijn voor deze aanvallen.

Dit artikel is geschreven om u te proberen te informeren over de meest gebruikelijke methoden en manieren waarop hackers uw website en uw persoonlijke informatie zouden kunnen misbruiken en kapen. We hebben ook veel verschillende methoden onderzocht en geanalyseerd om uzelf en uw Joomla! website van dergelijke hackpogingen.

De realiteit is dat je misschien nooit helemaal veilig en immuun bent voor hackers, phishers en oplichters. Dit betekent echter niet dat u niet moet proberen alles in het werk te stellen om uw Joomla! website gehackt.

Samenvattend: houd uw applicaties, plug-ins, widgets en extensies van derden volledig bijgewerkt en zorg dat uw Joomla! versie volledig up-to-date en zorg ervoor dat uw webhostingprovider u niet alleen toegang geeft tot de beste en meest geavanceerde antivirussoftware die op de markt verkrijgbaar is, maar ook de beveiligingsmethoden voortdurend en regelmatig bijwerkt. We zijn ervan overtuigd dat als u deze stappen, tips en trucs volgt die we u in dit artikel hebben gegeven, uw Joomla! website zal veel veiliger zijn dan voorheen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector