Beschermt een VPN uw privacy echt?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Beschermt een VPN uw privacy echt?
0 7 мин.

VPN beschermt echt privacy


Met Virtual Private Networks (VPN’s) kunt u via een netwerk communiceren op een privé, veilige, gecodeerde manier. Verschillende VPN’s gebruiken verschillende methoden en versleutelingsniveaus. Sommige zijn mogelijk sterker dan andere en kunnen uw gegevens beter coderen.

Wat doet een VPN??

Een VPN kan uw gegevens versleutelen om uw sessie te beveiligen tegen iedereen die wil weten wat uw activiteiten op internet kunnen zijn. Een VPN kan het verkeer op de server comprimeren, waardoor u meer toegang krijgt tot de gegevens die u probeert te downloaden of streamen. Het kan uw computeradres (IP) maskeren om te voorkomen dat uw identiteit wordt gevolgd tijdens het uitvoeren van activiteiten op internet. Als je bijvoorbeeld in Denemarken bent en je wilt toegang tot US Netflix in Denemarken, moet je een VPN gebruiken. Dus een VPN geeft u toegang tot de Amerikaanse versie van Netflix en inhoud door u een Amerikaans IP-adres te laten gebruiken. Een VPN zorgt voor onbeperkte en veilige toegang tot alles op internet. Het beschermt uw persoonlijke informatie tegen hackers op het open internet.

Heeft u echt een VPN nodig??

Als u op internet zit, is er iemand die uw informatie zou willen hebben. Het varieert van adverteerders die u dingen willen verkopen tot mensen die graag uw bankrekeninggegevens willen verhogen voor veel meer kwaadaardige activiteiten.

Als u verbinding maakt met het openbare internet of via iets als een hotspot op een luchthaven, is het absoluut noodzakelijk dat u een VPN op uw apparaten gebruikt. Slechte acteurs hangen graag rond op deze locaties en snuffelen in onbeveiligde apparaten.

Lezen: 10 redenen waarom u een VPN zou moeten gebruiken

Openbare wifi-do’s en don’ts

Als u openbare hotspots en wifi zonder gebruikt, moet u rekening houden met de volgende do’s en don’ts en moet u ervoor zorgen dat uw apparaten veilig zijn.

Doen

 • Stel dat elke link verdacht is. Controleer de adressen nauwkeurig.
 • Vraag een medewerker om de netwerknaam te bevestigen. Hackers gebruiken graag het netwerk met dezelfde naam als het eigenlijke netwerk. Bijvoorbeeld CoffeeWiFiFree en CoffeeFreeWiFi. Hoe weet je welke de echte is?
 • Blader alleen door sites waar u geen persoonlijke gegevens hoeft in te voeren.
 • Sla andere websiteaanmeldingen op, zoals banken of aanmeldingen voor een beveiligd netwerk.

Nee

 • Schakel het delen van bestanden niet in op wifi.
 • Laat wifi niet verbonden als je de verbinding niet meer nodig hebt.
 • Laat uw apparaat niet onbeheerd achter, ook niet om naar de badkamer te gaan.
 • Doe geen bankzaken en werk niet aan iets met gevoelige gegevens als het aan is openbare wifi.
 • E-mail niets van gevoelige aard.

Gezien de bovenstaande scenario’s, is het waarschijnlijk het beste om een ​​VPN te gebruiken voor uw mobiele apparaten en laptops als u vertrouwt op openbare wifi-verbindingen. Hackers kunnen deze verbindingen niet doorbreken, en zelfs als ze dat wel zouden doen, zouden ze alleen stukjes versleutelde gegevens krijgen waarmee ze niets konden doen.

Met een VPN kun je gevoelige e-mail verzenden, bankieren en elke activiteit uitvoeren die je nodig hebt om veilig op je apparaat te zetten, en je bent beschermd tegen iedereen op de wifi die je kwaad wil doen. U hoeft alleen maar op te letten voor dieven in het echte leven en degenen die fysiek toegang tot uw apparaat zouden hebben.

Gratis versus betaalde VPN’s

Er zijn enkele gratis VPN-services, maar deze zijn inferieur aan de betaalde services. Dit zijn de verschillen tussen een gratis en een betaalde VPN:

Internetsnelheid

Gratis VPN’s sturen advertenties naar uw apparaten en vertragen uw verbinding. Als u van plan bent inhoud te streamen, verloopt uw ​​stream traag met een gratis VPN. Als je solide snelle streaming- of gamemogelijkheden wilt, heb je een snelle verbinding nodig. Die verbindingen worden geleverd met betaalde services.

Privacy

Een gratis VPN kan uw persoonlijke informatie doorgeven aan derden. Bijna alle betaalde VPN’s hebben een no-log-beleid, wat betekent dat uw online activiteiten veilig en anoniem zijn.

Serverlocaties

Gratis VPN’s hebben een kleine hoeveelheid serverlocaties. Verbindingen met deze servers worden moeilijk. Met goed betaalde VPN’s zijn er veel servers en veel landen om uit te kiezen.

Data encryptie

Gratis VPN’s gebruiken standaard encryptietools. Deze tools mislukken vaak en lekken uw locatie en gegevens. Betaalde VPN’s gebruiken geavanceerdere tools en protocollen die uw identiteit en uw gegevens online beschermen.

Gelijktijdige verbindingen

Als u veel mobiele apparaten en een desktop in uw huishouden heeft, moet u mogelijk verschillende verbindingen hebben. Betaalde VPN’s bieden meerdere gelijktijdige verbindingen, terwijl gratis VPN’s slechts voor één verbinding zijn.

Hoe u de beste VPN kiest

U bent ervan overtuigd dat u een VPN nodig heeft om uw identiteit en uw activiteiten online te beschermen, maar er zijn zoveel providers. Hoe kies je mogelijk? Er zijn enkele functies waar u op moet letten bij het evalueren van een VPN-provider:

 • Betrouwbare gegevensversleuteling

Momenteel zijn de beste protocollen de OpenVPN-, PPTP-, L2TP / IPSec-protocollen. Als je veilig wilt blijven tijdens streamen, gamen of torrenting, zorg er dan voor dat je VPN een van deze protocollen gebruikt.

 • Geen logbeleid

Zorg ervoor dat uw VPN-service uw activiteiten niet registreert. Veel gratis VPN’s delen uw informatie met derden. En sommige betaalde VPN’s registreren uw verkeer.

 • Meerdere VPN-serverkeuzes

U wilt de keuze hebben om verbinding te maken met meerdere servers over de hele wereld om inhoud uit die landen te zien. Dit is een andere functie om op te letten. Hoewel je nog steeds een Hulu etc.-account nodig hebt, verandert de inhoud die ze aanbieden wanneer je de geografische beperking ontgrendelt door je IP-adres te wijzigen.

 • Meerdere verbindingen

Als je meerdere apparaten hebt of je huishouden verbindt, is het goedkoper om een ​​VPN te gebruiken met meerdere gelijktijdige verbindingen. Op deze manier hoef je niet meerdere accounts aan te schaffen.

 • Proefperiode

Voor nieuwe VPN-gebruikers is een aanbieding van een gratis proefperiode of een geld-terug-garantie een goede functie. Zorg ervoor dat u de details van de aanbieding leest voordat u zich aanmeldt.

Zorg ervoor dat u beoordelingen en onafhankelijke beoordelingen zoals ThatOnePrivacySite.net leest om te zien of de VPN die u kiest de functies heeft die voor u het belangrijkst zijn.

Beschermt een VPN mijn privacy echt??

Een VPN met iets dat een “kill-switch” wordt genoemd, verbreekt onmiddellijk de verbinding en doodt alle vooraf geselecteerde processen. Dus als er iets vreemds aan de hand is met uw verbinding en u denkt dat uw computer in gevaar is, kunt u deze optie gebruiken.

Een andere handige tool is IPLeak.net die u zal vertellen of uw VPN actief is en of uw IP-adres lekt, of het IP-adres gebruikt dat u hebt gekozen.

Een VPN maakt het voor uw internetprovider onmogelijk om te vertellen wat u doet en waar. Daarom kan het deze informatie niet loggen of volgen om het te behouden als dit de gewoonte of wet is waar u woont (kijkend naar u in de Verenigde Staten). Sommige van de in de VS gevestigde VPN’s lijken te voelen dat ze verplicht zijn om logboeken bij te houden, terwijl de EU-VPN’s stellen dat de bewaarwetgeving niet op hen van toepassing is. Wanneer en als EU-VPN’s worden gevraagd om gegevens met een dagvaarding, zijn ze verplicht om te voldoen, alleen zijn er geen gegevens te verstrekken.

Een ander probleem is dit, u verzendt uw gegevens naar de VPN en u kunt er een kiezen die logboeken bijhoudt en geen goede gegevensbeveiliging heeft. U moet ervoor zorgen dat u een gerenommeerde service heeft die uw gegevens ook niet verkoopt. Dit is waarom je weg moet blijven van gratis diensten … ze moeten op de een of andere manier geld verdienen.

Conclusie

Een VPN kan uw privacy beschermen. Het beste advies is om een ​​VPN-serviceprovider te selecteren zonder logs die niet in de VS zijn gevestigd, waar enkele van de strengste wetten zijn met betrekking tot het bijhouden en bewaren van gegevens. Doe je onderzoek en zorg ervoor dat je alle functies hebt die je nodig hebt en wilt in een VPN. Houd het veranderende juridische landschap van de EU in de gaten, aangezien ze ook wetten overwegen die van invloed kunnen zijn op hoe VPN’s werken.

Bram Jansen is een online privacy-expert. Hij helpt bedrijven hun informatie online te beveiligen. Hij biedt tips en adviezen om bedrijven te beschermen tegen veelvoorkomende problemen en te garanderen dat ze hun privacy op het internet en op sociale media beschermen. Als hij niet aan het werk is, geeft Bram zich over aan kajakken en bergbeklimmen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector