Bloggen versus vloggen – wat is geschikt voor u?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Bloggen versus vloggen – wat is geschikt voor u?
0 18 мин.

blog vs vlog


Bloggen en vloggen hebben een enorm succes via internet, terwijl miljoenen mensen zich tot hen wenden voor advies en entertainment. Beide zijn zeer effectieve strategieën die merken en individuen gebruiken die verkeer willen genereren en de aandacht willen trekken. Zelfs amateurs hebben een kans in het speelveld van contentcreatie en vaak leveren hun inspanningen een verbazingwekkend succes op.

Kijk maar eens hoeveel mensen geweldig succes hebben gehad op YouTube. Ze deden waar ze van hielden en hun publiek hield ook van hen. Hetzelfde geldt ook voor een verbazingwekkend aantal bloggers. Voor veel van hen is de inhoud die ze maken hun belangrijkste bron van inkomsten. Elk succesvol bedrijf en ieder individu heeft één ding gedaan voordat ze gebruik maakten van de kracht van hun blogs en vlogs. Ze besloten of schrijven of video voor hen het beste communicatiemiddel was.

Omdat zoveel mensen zeggen dat bloggen dood is en video de toekomst is, is het niet zo eenvoudig om een ​​beslissing te nemen. Om het duidelijk te krijgen, is bloggen niet dood en ja, video wordt steeds populairder. Daarom heb ik besloten dit artikel te schrijven! Om u te helpen weten welk medium voor u de juiste is.

We bekijken de factoren waarmee u rekening moet houden, samen met de voor- en nadelen van elk platform. Dus, zonder verder oponthoud, laten we er maar op ingaan!

Uw talenten en vaardigheden

Je moet eerst onderzoeken waar je het beste in bent of wat je het leukst vindt om te produceren. Ben je spraakzaam en sociaal, of schrijf je liever je gedachten op?

Om een ​​goede blog te runnen, moet je een goede schrijver zijn en bereid zijn om nog beter te worden. Grammaticafouten en typefouten zijn onaanvaardbaar en zullen je minder geloofwaardig maken voor je lezers. Als het lastig voor je is om je berichten keer op keer te lezen, herschrijven en corrigeren, dan is schrijven misschien niet de beste keuze. Maar als je een manier hebt met woorden, graag verhalen vertelt en graag leest, geef dan bloggen een kans.

Het opzetten van een blog heeft niet veel nodig. Je kunt het zelfs gratis doen, hoewel het het beste is als je $ 10 – $ 15 hebt om te investeren. Dat wil zeggen, als u op zijn minst enige technische kennis hebt. Met geweldige platforms zoals WordPress, Blogger en Tumblr die beschikbaar zijn, kun je vrij eenvoudig een blog opzetten. Maar als je de sjablonen die je hebt een beetje wilt aanpassen, heb je op zijn minst enige technische kennis nodig. Als je dat niet doet, zullen tutorials je een heel eind brengen, maar je zult meer werk moeten verzetten dan alleen je schrijven.

Ook is SEO (zoekmachineoptimalisatie) een belangrijke vaardigheid die bloggers onder de knie moeten krijgen. Wanneer u een blog uitvoert, is het verkeer dat u van zoekmachines ontvangt van onschatbare waarde. U moet consistent werken om bovenaan de zoekresultaten van uw zoekwoorden te komen.

Een Vlog is een betere keuze als je het gevoel hebt dat je wat charisma hebt. Vlogs zijn gemaakt om leuker en spannender te zijn, met veel wendingen. Ze krijgen vaak meer aandacht en zijn niet zo leerzaam als blogs. Als je verlegen bent en niet graag op de camera verschijnt, is vloggen misschien iets dat je wilt vermijden, zelfs zonder dit te lezen. Als je je tenminste op je gemak voelt met je stem, kun je instructievideo’s maken of je ervaringen achter de camera laten zien.

Kortom, video is voor jou als je meer een charismatisch en spraakzaam type persoon bent die het liever kort houdt en face to face praat met het publiek. Als jij het type bent dat graag onderzoek doet, goed geïnformeerde artikelen schrijft en educatief materiaal levert, dan is schrijven iets voor jou.

Wie uw publiek is

Video’s schrijven en maken gaat niet alleen over jou. In feite gaat het er meer om voor wie u uw inhoud maakt en om in de behoefte te voorzien. Video’s zijn het gemakkelijkst te delen en spreken veel mensen aan. Bepaalde producten en services uitproberen en op video krijgen, kan voor veel mensen interessant zijn. Vooral als ze niet de ruimte, de tools of het geld hebben om dat zelf te doen. Video heeft ook de voorkeur van veel mensen omdat het veel gemakkelijker te gebruiken is. Het is gemakkelijker om video’s te bekijken dan om artikelen te lezen. Je kunt ook tal van andere dingen doen terwijl de video wordt afgespeeld, omdat het niet je volledige aandacht vereist.

Blogs zijn educatiever van aard en spreken daarom mensen aan die op zoek zijn naar meer gedetailleerde informatie. Met een blogpost hoef je complexe onderwerpen niet te simpel te maken en kun je ook alle bronnen en materialen vermelden die je hebt gebruikt om je artikelen te schrijven. Het is een veel beter medium om specifieke informatie te verstrekken. Omdat je in video’s misschien de naam van een website noemt en je kijkers deze misschien volledig verkeerd spellen. Maar je kunt het nog steeds opnemen in de beschrijving van je video.

In feite is video meer gemaakt voor een algemeen publiek dat vaak niet de tijd neemt om te lezen. Ze houden het liever simpel en bekijken een video over bepaalde onderwerpen of om een ​​voorproefje te krijgen van bepaalde ervaringen. Soms kijken ze video’s van vloggers die op vakantie gaan als ze daar zelf geen tijd voor hebben. Video is ook beter voor mensen om ondergedompeld te worden in uw inhoud.

Als u op zoek bent naar mensen die zichzelf grondiger willen leren en specifieke details over specifieke onderwerpen willen lezen, is bloggen beter.

De kosten

De kosten zijn meestal afhankelijk van de kwaliteit die u wilt produceren. Maar meestal is de camera-uitrusting die je koopt om te vloggen veel duurder dan wat je betaalt om je blog actief te maken. Om een ​​kwaliteitsvlog uit te voeren, heb je een paar microfoons en minimaal een camera van $ 300 – $ 500 nodig. Daar kun je mee beginnen, maar je kunt ook investeren in green screen en cursussen om beter te worden in videobewerking. Het hangt er echt van af hoe uitgebreid je wilt dat je video’s zijn.

Als het gaat om bloggen, zijn uw initiële kosten erg laag. Soms heb je alleen een computer en toegang tot internet nodig. Als je wilt dat je blog volledig in jouw handen ligt, kost het je een beetje geld. U moet betalen voor hosting, een premiumsjabloon en iemand om u te helpen bij het opzetten van uw website als u niet weet hoe u dit zelf moet doen. Maar al deze kunnen ook gratis worden verkregen als je vindingrijk bent.

Het is moeilijker om inkomsten te genereren en geld terug te verdienen met je Vlog dan met je Blog. Dit komt omdat u niet naadloos links in uw inhoud kunt insluiten waar mensen uit interesse op kunnen klikken. Je kunt ze echter toevoegen aan de videobeschrijving of deze gebruiken om een ​​YouTube-partner te worden, maar dat is zelden zo effectief als je nog geen miljoenen views hebt. Blogs zijn echter veel gemakkelijker te gelde te maken en te koppelen aan gelieerde producten. Het is ook gemakkelijker om uw lezers te volgen en een idee te hebben van hoeveel van hen de aankoop gaan doen.

Videohosting en SEO

Een van de voordelen van vloggen is dat de video’s worden gehost op een site voor het delen van video’s YouTube of Vimeo. Op die manier hoef je geen hosting te betalen en staat je video al op een site die elke maand miljoenen unieke bezoekers heeft. Je hoeft niet veel anders te doen dan je video een pakkende titel te geven en een opvallende thumbnail te maken. Het nadeel is dat de site volledige controle heeft over je video’s. Ze kunnen op elk moment worden verwijderd of gedemonetariseerd als iemand denkt dat ze aanstootgevend zijn. Er is de laatste tijd veel probleem geweest in de YouTube-community.

In het geval van een blog moet u op zijn minst enige kennis van SEO hebben, zodat u verkeer van Google ontvangt. Zoekmachineoptimalisatie is een van de belangrijkste manieren waarop blogs organisch verkeer krijgen. Maar u zult constant uw hoofd in SEO-artikelen graven om meer te weten te komen over alles dat uw positie zou verbeteren. Maar als je eenmaal op een goede plek bent aangekomen, krijg je een consistente stroom verkeer die naar de pagina’s van je blog komt.

Zoals u kunt zien, hebben deze beide hun eigen voordelen en gebreken. Het hangt dus af van uw voorkeuren.

Belangrijkste dingen om te overwegen bij bloggen

Als je van de basisconcepten van bloggen en schrijven houdt, moet je er meteen mee beginnen. Maar als u nog steeds bezig bent na te denken over welke u moet kiezen, zijn hier een paar kernfactoren waarmee u rekening moet houden.

Schrijven

Je moet op zijn minst bekend zijn met het schrijven en maken van artikelen. Het is beter als je van schrijven houdt, want de keuze is dan een goed idee. Maar als je een hekel hebt aan schrijven over je ervaringen, dan is schrijven zeker niet voor jou. Overweeg om te vloggen of een ander medium dat je kunt bemachtigen.

Uw bewustzijn van het onderwerp

Een van de belangrijkste vaardigheden van een blogger is het bewustzijn van het onderwerp waarover ze praten. Omdat niemand naar je luistert als je niet weet waar je het over hebt. Het is dus belangrijk om de spullen bij elkaar te brengen waarover je wilt schrijven. Is het sport en fitness, sportwagens, lifestyle, koken of iets compleet nieuws? Het is belangrijk dat u het onderwerp op zijn minst enigszins begrijpt.

Jouw niche

Een niche is het specifieke type inhoud dat een blog of een groep blogs publiceert. Je kunt het beschouwen als een subcategorie van een grotere categorie. Het kan bijvoorbeeld gaan om gewichtheffen binnen de sportcategorie, veganistische recepten binnen de kookcategorie of misschien yoga binnen de lifestyle categorie. Uw niche is wat de meeste onderwerpen definieert die u op uw blog behandelt. Het is dus het eerste en belangrijkste dat je moet weten wanneer je een blog begint.

Inkomsten genereren

Als je eenmaal hebt vastgesteld om welk onderwerp je je blog gaat bouwen, wil je er uiteindelijk geld mee verdienen. Het is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom u in de eerste plaats een blog wilt starten, dus het is belangrijk dat u deze uitzoekt. Er zijn een waanzinnig aantal opties voor het genereren van inkomsten voor blogs. Google AdSense is niet je enige optie. Het is zelfs een van de dingen die je moet vermijden.

Affiliate marketing, freelancen, je eigen eBook maken of sponsoring proberen te krijgen zijn allemaal veel betere opties. Zoek gewoon uit welke beter werkt voor uw publiek.

De voor- en nadelen van bloggen

voors tegens bloggen

Bloggen is eigenlijk een online logboek. De auteur schrijft over hun ervaringen, deelt informatie en meningen en geeft nuttige adviezen aan lezers. Bloggen is een norm geworden voor ondernemers, professionals en merken. Ze gebruiken het als een manier om in contact te komen met hun potentiële klanten en klanten. Dus de voordelen van een blog ondersteunen deze doelen het beste.

De voors

Het is gemakkelijk om een ​​blog op te zetten, zelfs als je niet al te veel technische kennis hebt. U kunt onder andere blogplatforms zoals WordPress, Tumblr en Blogger gebruiken. Hiermee hoeft u alleen maar een eenvoudige tutorial te bekijken en uw site binnen een uur of zo operationeel te hebben. Je kunt het doen zonder enige financiële investering, hoewel je zeker een betere blog zult hebben als je bereid bent om wat te investeren.

Voor bloggen is geen andere apparatuur nodig dan een computer en een internetverbinding. Je belangrijkste vaardigheid is ook om in staat te zijn je gedachten over te brengen en ze goed op te schrijven. Dit kan vooral goed voor u werken als het geschreven woord uw ding is. Zodra uw blog actief is, een beetje SEO gebruikt en een consistente verkeersstroom heeft, kunt u er inkomsten mee genereren. Gelieerde producten of zelfs met uw eigen producten, sponsoring of het creëren van uw eigen product is een geweldige manier om geld te verdienen met bloggen.

In het kort:

 • Het is makkelijk om te beginnen
 • Artikelen schrijven kan vrij snel zijn
 • Het geeft mensen een reden om je website te bezoeken
 • Je kunt gemeenschapszin hebben
 • Het is een levend archief van je gedachten en leven
 • U kunt miljoenen mensen bereiken

De nadelen

Het runnen van een blog is iets dat zijn weg zal vinden in uw dagelijks leven. Een blog starten is vrij eenvoudig, maar je moet consequent blijven werken, wat veel moeilijker is als je het goed wilt doen. Geld verdienen ermee gaat ook niet van de ene op de andere dag. Het duurt minimaal een paar maanden voordat je je blog voldoende hebt opgebouwd om er een inkomen uit te verdienen. Dat vereist ook dat je een goede kennis hebt van SEO en waar je publiek naar op zoek is. De zoektocht van een blogger is om een ​​loyaal lezerspubliek op te bouwen.

Ook al is je blog een persoonlijk archief van je gedachten en ervaringen, te eerlijk zijn kan een probleem zijn. Een reden daarvoor is dat mensen zelden lezen over de negativiteit van anderen. Een andere reden is het feit dat kwijlen over een klant of iemand in je leven je in de problemen kan brengen. En als u het gebruikt als onderdeel van uw bedrijfsstrategie, mag u het niet lukraak doen. Het moet dus professioneel gebeuren. Ervoor zorgen dat uw grammatica en spelling foutloos zijn, is een altijd aanwezige taak.

U kunt onverwachte technische problemen tegenkomen, omdat het runnen van een website niet altijd eenvoudig is. Mogelijk hebt u problemen met uw hosting of een nieuwe plug-in die u heeft geïnstalleerd. Misschien kom je een probleem tegen waarvan je geen idee hebt waar het vandaan komt en wordt je website een tijdje afgesloten. Dus bloggen komt ook met veel leren. Het is belangrijk om je onderwerpen actueel en boeiend te houden, zodat je blog regelmatig nieuwe bezoekers krijgt. Je moet constant je publiek adopteren en daarbij nieuwe dingen leren. Wat helemaal niet erg is als je een leeropdracht hebt gegeven.

In het kort:

 • Het moet regelmatig worden bijgewerkt (minimaal twee keer per week)
 • Vereist een goede kennis van SEO
 • Je kunt niet te eerlijk zijn
 • Het moet professioneel zijn als u het voor uw bedrijf gebruikt
 • Mogelijk komen er onverwachte problemen
 • Vereist dat je constant leert

De belangrijkste dingen om te overwegen bij vloggen

Als je denkt dat vloggen iets voor jou is, dan zal dit deel van de post je helpen het antwoord te vinden. Het zal veel gemakkelijker zijn om te concluderen of vloggen voor jou is of niet.

Camera-uitrusting

Het is belangrijk om een ​​camera te hebben die HD-video kan opnemen. Maar dat is nog maar het begin. Een goede microfoon, een handvat en een standaard zijn minstens zo belangrijk. De meeste camera’s hebben een behoorlijk slechte geluidskwaliteit, dus het is erg belangrijk dat je een goede microfoon krijgt. Je moet ook je camera comfortabel kunnen vasthouden terwijl je rondloopt of een standaard als je gewoon staat te praten. Maar dit is alleen van toepassing als u direct video’s van de hoogste kwaliteit wilt produceren.

Als je maar een simpele familiecamera hebt, begin daar dan mee. Het is veel belangrijker om te doen waar je van houdt dan wat dan ook. Je krijgt de spullen onderweg. Als je echt een passie hebt voor het maken van video’s, dan trek je uiteindelijk ook een groot publiek aan.

Je vertrouwen

Het is geen must om aan de slag te gaan, want je zelfvertrouwen zal langzaam toenemen naarmate je je video’s maakt. Maar het vertrouwen van je camera is iets dat een doorslaggevende factor kan zijn wanneer je probeert uit te zoeken of je wel of niet moet gaan vloggen. Als je direct wilt beginnen met vloggen op YouTube, blijf dan rustig en denk niet te veel na over je stemkwaliteit. Laat het gewoon los en voel je goed in je vel.

Verhalen vertellen

Goede verhalen zijn een van de dingen waardoor je publiek verslaafd raakt. Je moet altijd nadenken over welk verhaal je je kijkers zou kunnen vertellen. Het verhaal moet een duidelijke vertelling en verhaallijn hebben. Anders zal het kijkers niet aanspreken. Als je ze in de war of gefrustreerd raakt omdat ze je niet kunnen volgen, kan dit betekenen dat ze zich afmelden.

Weten wat u wilt delen

Hoeveel van je leven wil je delen met je publiek? Je moet duidelijke regels hebben over wat je wel en niet in je video’s wilt opnemen. Wat hoort er wel en wat niet. Het is ook goed om erachter te komen waar je de meeste van je video’s gaat filmen en waar niet.

De voor- en nadelen van vloggen

voors nadelen vloggen

Vloggen is vergelijkbaar met bloggen, omdat het gaat om het delen van je gedachten, ervaringen, informatie en het geven van advies. Maar het gebeurt in videoformaat, dat meer mensen aanspreekt. Het is ook beter als je het leuk vindt om voor de camera te staan. Het opzetten van je vlog is vrij eenvoudig als je er al de apparatuur voor hebt. Je hoeft geen website op te zetten, alleen een YouTube-account. Dit maakt het publiceren van uw video’s eenvoudig en efficiënt.

De voors

Een vlogger hoeft geen geweldige schrijfvaardigheid te hebben, het gaat meer om het bieden van een gesprekservaring. Zolang het onderwerp boeiend en interessant is voor je kijkers, wordt je vlog populair. Als je op mij lijkt, wordt het echt leuk. Ik hou van communicatie, zowel in geschreven als in videoformaat. Met een vlog kunt u uw publiek een persoonlijke ervaring bieden en uw gedachten en gevoelens duidelijker overbrengen dan u zou kunnen door te schrijven.

Waarschijnlijk heb je een groter aantal volgers en sneller dan bij het schrijven van een blog. YouTube is viraal met elke dag miljoenen unieke bezoekers. Als iemand tegenwoordig nadenkt over internetvideo’s, is YouTube het eerste waar ze hen mee associëren. U kunt dus gemakkelijk profiteren van de ongelooflijke hoeveelheden verkeer die de site dagelijks ontvangt als u uw ding goed doet.

Met video kun je ook veel beter in contact komen met je publiek. Het volgen van een sociale-mediapagina of een blog is lang niet zo boeiend als het kijken naar iemand op video die zijn mening uitspreekt. Op YouTube is er ook een universele manier om een ​​kanaal te volgen. Door op abonneren te klikken. Deze eenvoud is een van de redenen waarom YouTube zo succesvol is geworden.

In het kort:

 • Het is makkelijker om te beginnen
 • Makkelijker om je volgers te laten groeien
 • YouTube is viraal
 • Vooral gemakkelijker om gedachten, gevoelens en beelden over te brengen
 • Video wordt meer geaccepteerd door internetgebruikers

De nadelen

Als je overweegt om een ​​vlog te starten, weet dan dat er veel apparatuur voor nodig is. Om video’s van hoge kwaliteit te maken, heb je een geavanceerde camera nodig die in hoge definitie opneemt, een goede microfoon en videobewerkingssoftware. Al deze apparatuur kost je $ 500 – $ 1000 dollar. Het is een veel grotere investering dan het starten van een blog.

Een ander nadeel van vloggen is dat het klaar is zodra je een video hebt geüpload. Je kunt er niet naar teruggaan om het te bewerken terwijl het online is. U moet het verwijderen en opnieuw maken om de fout te corrigeren. Videobewerking kan ook behoorlijk tijdrovend zijn. Het kost je meer dan twee uur om je video’s te bewerken en te uploaden.

 • Videoapparatuur is duur
 • Het bewerken van video’s kost veel tijd
 • Je kunt geen video’s bewerken terwijl ze online zijn

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat bloggen altijd groen is op internet en dat vloggen behoorlijk populair is geworden. YouTube staat vol met geweldige vlogs en het kan altijd meer gebruiken. Maar je moet weten dat het tijd kost om je publiek te laten groeien, of je nu gaat vloggen of bloggen. Niets gebeurt van de ene op de andere dag, dus bereid u voor om ten minste een paar maanden werk te leveren zonder direct resultaat te zien.

De keuze is nu aan jou. Zowel vloggen als bloggen zijn geweldige mediums voor communicatie. Het eerste en belangrijkste dat u moet weten, is wat de massage is die u probeert over te brengen en hoe. Als je iemand bent die zichzelf beter in geschreven woorden uitdrukt, is bloggen misschien iets voor jou. Als je meer een charismatisch persoon bent die graag grappen maakt en verhalen persoonlijk vertelt, dan is vloggen een goede keuze. Hoe dan ook, ik ben benieuwd wat je kiest!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector